Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PSVita - temat ogólny

Featured Replies

Opublikowano

Mnie w PsV przekonuja szczegolnie ekran Oled i jego swietna rozdzielczosc(960x544 bodajze). Oczywiscie nie zapominam o dwoch galkach i mam nadzieje, ze Sony wraz ze swoja nowa konsola bedzie dalej kontynuwac(jak w przypadku Ps3 i Psp) brak blokad regionalnych bo ja za to baaaardzo dziekuje :)

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 454,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Może przeczyta ten geniusz który zmienił nazwę kategorii na Mortem:                   Ostatnio dużo czytam, zwłaszcza na PPE.PL, o śmierci PS Vity. Nieważne że nazwa konsoli mówi co innego. Ciężko s

• jakby kogos interesowalo to ponizej spis gier z obrazkami/gifami jakie zmierzaja oficjalnie na vite i ktore oficjalnie wyjda w eu/us - ponad 150 tytulow, chcialem wkleic tutaj ale niestety, niektore o

• Tak jak mowi Rayos, obie konsole sa swietne. Prawdziwy gracz nie jest gamingowym rasista. U mnie wszystkie handheldy zyja ze soba w zgodzie  

Opublikowano

Dziwi mnie, że Vita nie działa w 3d na zasadzie tv z okularami-podpinamy okulary pod USB i jazda.Sony zawsze chwaliło się, że wprowadza 3d na salony, a powiedzmy sobie szczerze, że w tej chwli nie jest to droga technologia (oczywiście nie mówię tutaj o sztucznie "pompowanych" cenach tv 3d)-a i na okularkach by zgarneli dodatkową kasiorę -"Paczta ludzie!Nowe okulary, zaprojektowane specjalnie dla PSP Vita-kupujta" :P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

nie chce mi sie szukac, bedzie mozna odpalac gry z psp(kupione przez psn) ?

Opublikowano
nie chce mi sie szukac

A nam nie chce się odpowiadać.

Edytowane przez CritiCalz

Opublikowano

gdybym musiał szukac to bym nie napisał no ale... psv bedzie kompatybilne z psp. psv ma miec emulator psp na bazie debuga psp z ps3, który byl kiedys z debugfirmware (nie jest to oficjalna informacja, ale mocno prawdopodobna) + tweaki podbijające rozdzielczość i wygładzające tekstury. co w szybkim tłumaczeniu da tyle co seria psp remaster na ps3, tylko z ta róznicą, ze nie trzeba będzie kupować gry 2x.

info jest sprzed co najmniej miesiaca i do premiery moze się sporo zmienic. np opcja emulatora może zostać przesunieta na jakis update w srodku roku (cos jak sytuacja z fw dla 3ds'a)

Opublikowano

nie ma takiej mozliwosci, żeby gwarancja z usa obejmowała europę. gdyby takie cos dzialalo w sony to juz dawno byśmy o tym wiedzieli.

wczoraj pojawiły sie informacje, ze psv ma kosztowac 1000AED w emiratach arabskich co daje nam 750zł. niby sony napisało to na tamtejszym kanale twitter ale nie udalo mi sie odszukać tego wpisu.

Opublikowano

Istnieje w takim razie szansa że nie będzie u nas przelicznika 1$=1€. Było by fajnie i może bym się skusił jak wyjdą jakieś fajne gierki.

Opublikowano

Nie liczyłbym na tak niską cenę systemu na starcie. Sądzę, że sugerowana cena u nas wyniesie jakieś 999 złotych. Na to co oferuje PS Vita jest i tak nieźle. Ja mam zamiar kupić konsolę w premierę.

Opublikowano

nie ma takiej mozliwosci, żeby gwarancja z usa obejmowała europę. gdyby takie cos dzialalo w sony to juz dawno byśmy o tym wiedzieli.

wczoraj pojawiły sie informacje, ze psv ma kosztowac 1000AED w emiratach arabskich co daje nam 750zł. niby sony napisało to na tamtejszym kanale twitter ale nie udalo mi sie odszukać tego wpisu.

Watpie w ta cene.ceny za ps3 w UEA sa takie same jak w uk/irlandii. ps vita w irlandii od 239€ wiec watpie zeby nagle ps vita w UEA miala inna cene niz ta w europie.1000AED=189 euro.Ktos pewnie sie pomylil albo ktos rozsiewa plotki

Edytowane przez zaq123456

Opublikowano

Sony podało, że PS Vita będzie można użyć jako kontrolera do PS3, w dodatku Vita ma mieć przesłany obraz bezpośrednio z PS3. Ma to być coś na zasadzie Wii U.

Opublikowano

to nie jest nowy news... nie rozumiem dlaczego wszystkie serwisy to rozdmu(pipi)ą od rana. W kilku wywiadach była juz poruszana kwestia 'wii u style controller', tzn. ze jest to możliwe i trwają nad tym prace. teraz niby bardziej oficjalnie ale...

ogolnie fajnie :)

Opublikowano

przykładowo l/r2 moze być emulowane przez back ts'a. możliwości jest wiele przy takim połączeniu, no i nie zawsze wszystkie przyciski w grach są potrzebne

Opublikowano

Cały ten Wii U-podobny patent może być ciekawy, zresztą jest. Pytanie tylko w jakim stopniu skorzystają z tego developerzy w swoich grach. Sony często chwali się technikaliami swoich maszyn a w praktyce mało kto z tego korzysta (wychylenia w SixAxis).

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

To tylko dodatek :) pewnie tylko kilka gier od sony bedzie miało jakieś alternatywne sterowanie w grach. coś jak LBP2 i wsparcie dla move ;] może wydadzą poprawke do softu umożliwiającą granie w gry z ps3 na ekranie vita (patent podobny do tego z PS3+PSP+Lair). Przy takim combo możliwosci jest sporo.

Opublikowano

czy są jakieś info jak to będzię z 3G?? czy sony się tym zajmie i będzie free czy trzeba będzie bulić abonament u jakiegoś operatora

Opublikowano

czy sony się tym zajmie i będzie free

:teehee:

Chyba łatwo się domyślić jak będzie.

Opublikowano

w takim razie więcej kasy za wersję 3g jest nieuzasadnione....

Opublikowano

A od kiedy są organizacją charytatywną?

Opublikowano

zawsze mozna zalatwic sobie neta w aero :) do sprawdzania poczty i facebooka jak znalazł.

Opublikowano

w takim razie więcej kasy za wersję 3g jest nieuzasadnione....

to samo masz z ipadem wersja 3g drozsza i musisz placic osobno za abonament ;) ja raczej bede uderzal w wersje wi-fi ale kto wie zobaczymy jak sytuacja sie rozwinie ;)

Opublikowano

ja chyba poczekam aż cena poleci w dół... zwłaszcza po tym co widzę co dzieje się z 3ds,ceny już poszły w dół i sporo miejsc ma po 139 funia 3dsy, nawet się napaliłem ale jak spojrzałem na bibliotekę dostępnych tytułów to odpuściłem i zaczekam do świąt albo nowego roku....

Dobrze by było żeby Vita czymś zachęciła na starcie, w końcu jakaś motywacja musi być żeby wydać te 229(wi-fi) lub 279(3g) funia

Opublikowano

psv nie poleci w dół tak jak 3ds. przynajmniej nie w tak krótkim czasie.

Opublikowano

psv nie poleci w dół tak jak 3ds. przynajmniej nie w tak krótkim czasie.

gdyż?....