raven_raven 12 013 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 No faktycznie, chyba z 20 minut i przeszło O_o. Memorkę wykluczyłem, bo to nie pierwsza moja Vita, na której widzę to zachowanie, właściwie to trzecia ;D. Sony <3. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 co ci tyle kasowalo z ciekawosci? czasem czekalem dluzej niz normalnie ale 20min nigdy Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Tak sobie myślę, że to wina XCOM. Już w dwóch przypadkach w których mi się to zdarzyło XCOM był wśród kasowanych gier. Musi mieć pewnie dużo małych plików, które konsola ogarnia bardzo długo. Cytuj Odnośnik do komentarza
metalcoola 178 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Cieszę się, że kilka miesięcy temu udało mi się kupić kilka miesięcy temu Vitę OLED za 350 zł, z 8 GB pamięci i grą LBP :) Danganronpa 1 i 2 są naprawdę rewelacyjne, a w kolejce czekają jeszcze inne gry :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zdecydowanie bardziej wole ogrywac Dangany i nowelki na vicie niz PC/konsola stacjonarna. Sa bardziej "personalne", jak ksiazka i wole sie w samotnosci i skupieniu zaglębiać w gierke, a na ekranie OLED to juz w ogole poezja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 to co piszesz plus indyki - nie wiem czy to wina psychiki co sie krzywi ze konsola z turbo moca, tv pier.dolny a tam pixele na pol ekranu i to jakos nie przystoi - a na pieciu calach genialnego oledzika to sam miod po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 (edytowane) Może mi ktoś napisać prostoz mostu czy warto brać vite jak nie mam biblioteki z plusa? Jak wygląda rynek wtórny? Kartę ile GB trzeba mieć żeby co chwilę nie bawić się w reinstall itd. No i odwieczny problem. FAT czy slim? Wiem że FAT ma oled, ale wiele osób pisze że slim wygodniejsza w użytkowaniu.... Nie gram w komunikacji itd, grał bym stacjonarnie najczęściej w pracy Edytowane 1 Lutego 2017 przez Schranz1985 Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Bierz bez plusa, promocje są na tyle dobre że nie trzeba wydawać fortuny by mieć w co grać. A teraz chyba na horyzoncie promocja wielkanocna, musi być, nie..? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Może mi ktoś napisać prostoz mostu czy warto brać vite jak nie mam biblioteki z plusa? Jak wygląda rynek wtórny? Kartę ile GB trzeba mieć żeby co chwilę nie bawić się w reinstall itd. No i odwieczny problem. FAT czy slim? Wiem że FAT ma oled, ale wiele osób pisze że slim wygodniejsza w użytkowaniu.... Nie gram w komunikacji itd, grał bym stacjonarnie najczęściej w pracy ja plusa nie mam od dawna a bawie sie tak dobrze jak nigdy z vita ;) gierki ceny maja rozne, te najpopularniejsze kupisz w znosnych cenach, te mniej, rozne japonskie dziwactwa drozej, ale to tez zalezy jak trafisz, czesto gesto sklepy maja spore promocje na nowosci. ja mam 16 i mi styka, ale nie cisne az tak duzo w cyfrowki, IMO jak zamierzasz korzystac glownie z cyfrowych gier to lepiej brac 32 gb. oczywiscie ze fat, OLED >>>>> wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 przede wszystkim odpowiedz sobie w co chcesz grac i w jakie gry lubisz grac - vita ma mase swietnych gier ale z tej masy chyba juz 97% tytulow jest dostepnych do ogrania na pc,ps3 i ps4, do tego wsrod tej masy gier tylko na prawde mala garstka to zachodnie tytuly aaa vita raczej sie nie kupuje by zagrac w exy dostepne dla niej, tylko by zagrac w specyficzne gierki na swietnie wykonanym i tanim urzadzeniu przenosnym i miec te tytuly w rece bo niektore tytuly i gatunki sa wrecz skrojone pod handhelda Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Kolega pisał że chce grać głównie w pracy, więc myślę że vita to dobra opcja nawet przy przewadze multiplatform ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 079 Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Może mi ktoś napisać prostoz mostu czy warto brać vite jak nie mam biblioteki z plusa? Jak wygląda rynek wtórny? Kartę ile GB trzeba mieć żeby co chwilę nie bawić się w reinstall itd. No i odwieczny problem. FAT czy slim? Wiem że FAT ma oled, ale wiele osób pisze że slim wygodniejsza w użytkowaniu.... Nie gram w komunikacji itd, grał bym stacjonarnie najczęściej w pracy Bardzo warto ! Dostałem Vitę w prezencie i używam jej tylko w pracy. Nie miałem żadnej biblioteki, ale regularnie trafiam na przeceny dobrych gier. Jadę na 8GB i więcej nie potrzebuję bo nie ogram więcej niż 3-4 tytułów jednocześnie. Polecam wersję OLED, różnica w natężeniu kolorów olbrzymia - porównywałem obok siebie. Będziesz jedynie częściej ładował. Swoją drogą to śmiesznie brzmi "gram w pracy" :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 (edytowane) Gdzie można w znośnej cenie dostać nówkę konsolkę? Na allegro trochę posucha w temacie, nie spodziewałem się tego. Ekranik PSP już nie robi i czas przesiąść się na Vitę, szczególnie biorąc pod uwagę ostatnie dokonania na scenie :) Edytowane 2 Lutego 2017 przez Czoperrr Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Chyba tylko import, ale jak chcesz nowa konsole w znosnej cenie to chyba za pozno juz na to. Moge sie mylic oczywiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Lepiej przyoszczędzić i kupić zadbaną używkę niż uganiać się za nówką za chore pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Na ebay przewinęła mi się niedawno nówka 1400 zł na PLNy. Biała limitka za ponad 1600 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 (edytowane) Na play-asia z 900zł z wysylka juz za białego japończyka, problemem bedzie vat jak złapią na granicy, a przy konsoli to raczej napewno. Edytowane 2 Lutego 2017 przez Velius Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 079 Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Wychodzi na to, że moja urodzinowa sztuka (przełom sierpnia i września) mogła być jedną z ostatnich dostępnych normalnie w sklepie.Paragon widnieje na 840pln. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Ja ostatnio oleda nówkę dorwałem na amazonie, była ostatnia sztuka w całkiem przyzwoitej cenie, nowki slim to chyba tylko Azja, jedyny minus to ze w menusach zatwierdza sie kołkiem a nie ixem Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Oledy pewnie juz dawno nie produkuja, nie zdziwilbym sie jakby od jakiegos roku produkcja nowych slimow byla przeznaczona tylko na azje a eu i us ma resztki z magazynow z jakis starych dostaw Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Panowie a korzystał ktoś z emulatora retroarch? Podobno na sofcie 3.60 można grać na emu. Nie powiem jest to za(pipi)ista opcja pograć w gry z psx. Tylko czy to chodzi jakoś znośnie czy to sztuka dla sztuki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 w gry z psxa zagrasz i bez retroarcha, vita domyslnei obsluguje gry z psxa dostepne na PSNie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Grał ktoś w Super Meat Boya na vicie? Warto? Jest czasem w promocji? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 meat boy jak meat boy, jak zawsze goty, gralem poki mialem plusa, chodzi rownie dobrze co na innych sprzetach :) na promocji nie widzialem Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Zawsze mi się ta gierka myliła z Isaakiem i się teraz zastanawiam którą brać w pierwszej kolejności, pewnie Isaaca, ale Meat Boya też bym pograł bo wygląda na fajną, wymagającą platformówkę. Ale wydawać prawie 70 zł na grę indie średnio mi się widzi :/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi