Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PSVita News

Featured Replies

Opublikowano

Na stronie MM wciaz za 32gb 329zł, gdyby juz byly faktycznie za 199zł to kupuje razem z vita ;)

edit: W euro rtv agd sa 32gb za 239zł

edit2: w Ultimie dosc ciekawa oferta 

PSVita 3G + Killzone + 8GB za 899zł, chyba sie skusze na ten zestaw ;)

Edytowane przez Redmitsu

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Wyświetleń 164,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Uwazam ze zarówno 3DS jak i Vita sie wzajemnie uzupelniaja w takim stopniu ze nie powinno sie ich stawiac na przeciwko siebie jako rywali. Obie konsole oferuje wiele ciekawych i wyjatkowych tytulow.

• na konfie pokazali dzis min: - nowy kolor vity - nowy soft z mozliwoscia ustawiania theme - aplikacja live from playstation - nowy YS na ps4/vita - nowy Senran Kagura na ps4/vita - God Eater 2 B

• thevitalounge - najlepsza internetowa stronka fanowska o vicie od zeszlego roku wydaje swoj miesiecznik o tej konsolce (do zamowienia u nich w sklepie na stronce), od paru dni udostepnili za darmo cyf

Opublikowano

z TGS:

- gravity rush2 potwierdzony

- monster hunter frontier G potwierdzony

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

GRUDZIEŃ PS PLUS VITA:
Guacamelee
Sonic and All-Stars Racing Transformed
GTA Liberty City Stories(PSP)

Opublikowano

no wszystkie 3 chciałem mieć więc dla mnie super :)

gra z psp, którą swego czasu ograłem na 100%, jakiś tam sonic a do tego:

o42zodw.png

Miałem kupować plusa na rok mimo, że narazie mam tylko vitę ale biorę 3 miechy i czekam co dalej. Jedynie Guacamele mnie cieszy.

Liczyłem na wymianę U i GR

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

NIe wiem czy ktoś to zapowiedział oficjalnie ale w jednym ze sklepów zagranicznych widziałem właśnie preorder na God Of War Collection na PS VITA (GoW 1 i 2).

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na pewnej polskiej stronie od 14 dni prowadzony jest konkurs z nagrodami na PlayStation Vita. Codziennie oferowana jest nowa konkurencja z ciekawymi nagrodami. Dzisiaj do wygrania Persona 4 Golden, History: Legends of War i Total Recoil. Wystarczy wpisać w google Adwentowe Szaleństwo z Vitą by go znaleźć.

Opublikowano

Digimon Story Cyber Sleuth zapowiedziane jako ex na vite....czyli Bandai'we podróbki Pokemonów zrobią grę podróbkę Pokemon X/Y...pewnie nigdy jpn to nie opusci ale jak ktos chce to moze importowac w 2015r

Opublikowano

Digimon Story Cyber Sleuth zapowiedziane jako ex na vite....czyli Bandai'we podróbki Pokemonów zrobią grę podróbkę Pokemon X/Y...pewnie nigdy jpn to nie opusci ale jak ktos chce to moze importowac w 2015r

Zaczną wypuszczać w końcu normalne gry? 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

borderlands2 oficjalnie na vite 18 marca. Przypominam ze w marcu wychodzi jeszcze remaster final fantasy X/X-2 oraz, że coraz więcej plotek pojawia się odnośnie marcowej premiery minecraft vita oraz vity w wersji 2000, która ma zadebiutować wraz z obniżoną ceną

Opublikowano

wlasnie przed chwila ign dostalo takie zaproszenie od sony:

playstation-breakfast-briefing-redactedj

czyli wszystko wskazuje ze oficjalnie potwierdza wydanie vity 2000 w US i EU. Oczywiscie zaraz pojawily sie plotki o znaczacej obnizce cen i bundlach z minecraftem i borderlands2

Opublikowano

To sie wstrzymam z zakupem. Tylko jeszcze obczaje ktory model lepszy i ma mniejsze problemy z ekranem.

Opublikowano

jesli to sie potwierdzi, a v2000 bedzie identyczna jak ta w jpn to jedyna zasadnicza roznica to bedzie dla ciebie wybor - oklepany wszystkim znany lcd czy jednak lepszy kontrast i kolory oleda ale z mura efect mniejszym/wiekszym w kazdej sztuce - ja mimo wszystko bez namyslu bralbym obecna vite z oledem choc akurat mam szczescie do sztuki gdzie ten efekt jest baaardzo malo widoczny

Opublikowano

Tyle złego czytałem o tych oledach że bardziej myślę o tym nowym modelu.

Opublikowano

vita 2000 oficjalna premiera 7 luty w cenie 180 funtów czyli więcej niż oficjalna cena starego modelu. Sony chce zabić Vitę [*]

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

xD no to rozglądam się dalej za używanym starym modelem. LCD zamiast OLED'a i wyższa cena ? ktoś tam ma downa oficjalnie.

Opublikowano

na polskie to 900zł - 900zł za gołą wersję z tańszym lcd, gdzie amazon na święta sprzedawał vitę z 16gb kartą i lbp i tearaway za 140 funtów.....sony jest poj.ebane

Opublikowano

Moze chociaz jakas wyprzedaz starego modelu bedzie.

Opublikowano

Podejrzewam ze ceny starego modelu mogą die nawet zwiekszyć, a nie zmniejszyć :) Sony jest chore na głowę

Opublikowano

tania, porządna vita z oledem sie zle sprzedaje  -> musimy ratować tą konsolę -> ok, wypuścimy wersję z tańszych komponentów w wyższej cenie -> vita saved

logika made in sony

Opublikowano

stara vita chyba 200 euro oficjalnie na europe, nie wiem czy to było przeliczane w stosunku 1do1 z funtami czy nie i jak sony postąpi teraz bo ceny na kontynent dziś nie podało.