Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odżywianie

Featured Replies

Opublikowano

Jak jest sianko to można zarzucić wołowinke, jakieś lepsze ryby.

Ja jako substyt najcześciej sięgam po makrele (tanie i dobre), albo robie sobie za(pipi)iste spaghetti z tuńczykiem.

Od kurczaka miewam pomału odruchy wymiotne...

• Odpowiedzi 8,9 tys.
  • Wyświetleń 464,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sprawdzal ktos to ? http://www.dieta4u.com.pl/zamowienie-diety Dobre opinie ?

• Papu z dziś-muffinki z białkiem,wiórkami kokosa,sezamem,ziarnami słonecznika na płatkach owsianych

• U mauricza w lipcu mam robić papiery trenera,dobrze to wróży   Moja dzisiejsza podwójna mc świnia ;)Zrobienie pełnowartościowego posiłku z pieczywem jest łatwe i smaczne.Skład:Paluch pełnoziarnisty

Opublikowano

Wołowinke sobie raz na miesiąc machne, ale strasznie sie to mięso spieka i mało z niego zostaje w porównaniu do tego co sie kupuje :( Wołowinka + ziemniaki + kapusta czerwona/buraczki - GOTY

Z ryb robie sobie zazwyczaj filety z dorsza, ale na posiłek poza domem to sie nie nadaje, bo zimne smakuje beznadziejnie.

Chodzi mi właśnie o ten posiłek poza domem, którego nie mam jak podgrzac.

Edytowane przez maciucha

Opublikowano

Nie byłbym sobą, gdybym nie wspomniał tu o Pudzianie - w szczycie formy strongmana zjadał na śniadanie jajecznice z 18 jaj. Burneika się chwalił, że z 20 spokojnie zjadał, ale wiadomo jak to bywa z jego opowieściami.

Ja zazwyczaj też z 4. Po 5 nie mogę się ruszyć.

naciągane opowieści, pijar. takie żarcie to bzdura dla strongmena czy kulturysty, a to są ludzie, których sukces zależy od diety

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Wołowinke sobie raz na miesiąc machne, ale strasznie sie to mięso spieka i mało z niego zostaje w porównaniu do tego co sie kupuje :( Wołowinka + ziemniaki + kapusta

Dobrze mieć szybkowar,cudna wołowina z niego wychodzi.

Opublikowano

Karmowski codziennie (pipi) omleta z 18 białek jaj i 200 gram płatków owsianych. Pudzian czy Burneika takie jajeczniczki z 20 jajek pewnie wciągają bez większego trudu.

Opublikowano

Ale Karmowski to człowiek rzeźba,codziennie areoby po godzinę,miałem ostatnio okazję przez tydzień go obserwować,Pudzian chyba mówił o 20 całych jajach.

Opublikowano

Mówie ogólnie o możliwościach zjedzenia takiej ilości i zapotrzebowaniu.

Opublikowano

Kumam,ale tłuszcz spożyty odpowiada za uczucie sytości,więc w omlet z 20 białek mogę uwierzyć,ale całych 20 jaj to masakra.

Opublikowano

Nie możesz tylko musisz, omlet z 20 białek to nic dziwnego;). A co do jajecznicy to wątpie, żeby dla kogoś kto o(pipi)ie 7 dużych posiłków dziennie stanowiła ona jakieś wyzwanie, tylko bez sensu jeśli chodzi właśnie o spożywanie takiej ilości całych jaj.

Opublikowano

Maciucha obczaj wędzoną pierś z kurczaka, zayebista na kanapki. Można sobie walnąć jakąś mega kanapę na drugie śniadanie. Z łososiem wędzonym to samo.

Opublikowano

A nie łatwiej samemu sobie cyca zrobić,pokroić go w filety i do bułki razowej z jakąś sałatką,bądź pomidorem?

Opublikowano

Ale mówi, że mu się przejadł zwykły kurak smażony ;)

Opublikowano

Karkowke sobie zrób i wsadz w bułkę z pomidorem. Zazdrość kolegów 100% :-D

Opublikowano

To niech sobie kupi z kg wieprzowiny,zrobi z tego pieczeń i kroi sobie po kawałku na chleb,nie ma lepszej wędliny.

Opublikowano

Na redukcji, którą planuje od lutego/marca tez będe mógł jesc sobie karkówke/pieczeń?

Opublikowano

Raczej,tłuszcz się cały wytopi,ale nawet tłuszcz w połączeniu z białkiem nie jest dla wycinki tak groźny jak tłuszcz z węglami,byle to wliczyć w spożycie dzienne kalorii.Wrzucasz do brytfanny 1 kg szynki,sól,pieprz,zioła prowansalskie i po 2 godzinach masz takie cudo,że będziesz się bronił by całego nie zjeść :)

Opublikowano

Dziękówa.

Pobawie sie w kuchni w przyszłym tygodniu i zdam relacje.

Obecnie suche wafle ryżowe smakują mi bardziej od kurczaka :P.

Opublikowano

Też tak miałem,ale mam nowy patent.Kroisz kuraka/indora w małą kostkę,wrzucasz do głębokiego garnka,do środka prowansalskie,pieprz,sól,curry i trochę wody by nie przypalić.Wstawiasz an mały ogień,by cyce pościły soki,robi się to z 15 minut,ze 3 razy trzeba przemieszać,ale są cudne.Miękkie i smaczne,nie smakują trocinami.

Opublikowano

Na redukcji, którą planuje od lutego/marca tez będe mógł jesc sobie karkówke/pieczeń?

Wnioskując po ostatniej twojej fotce nie wiem czy jest sens robienia u ciebie jeszcze redukcji. Ja bym jeszcze z rok mase porobił bez żadnych redukcji

Opublikowano

Maciucha jak ci pisałem,po tej redukcji podziel rok na 4 cykle przygotowawcze(wypoczynek,wytrzymałość,siła i masa) a nie że znowu będziesz cały rok masował.

Edytowane przez Litwin25

Opublikowano

Z tego co pisał jest zadowolony ze swoich wyników i to widać, nie rozumiem po co miałby cokolwiek zmieniać

Opublikowano

Z tego co pisał jest zadowolony ze swoich wyników i to widać, nie rozumiem po co miałby cokolwiek zmieniać

Z tego co pisał to jest zmęczony masą i nie ma ochoty na treningi.Efekt zbyt częstych treningów do upadku mięśniowego przez nowicjusza,przeskoczył od razu na średnio zaawansowanego i to widać.

Edytowane przez Litwin25

Opublikowano

Nie robił żadnych przerw regeneracyjnych i to jest powód zmęczenia. Nawet średniozaawansowany by poległ w końcu.

Opublikowano

Średnio zaawansowany dzieli rok na cykle przygotowawcze więc logiczne że ma odpoczynek,jednak jak pytał o pomoc na forum,nikt mu nie napisał że taki wypoczynek jest wymagany i że ćwiczy za często w tygodniu jak na typa jadącego tylko na misce,nawet to ze jest w okresie sensytywnym go nie ratuje.

Opublikowano

Już dawno ja i kilka innych osób napisało mu o treningu regeneracyjnym więc bredzisz chłopcze że nikt mu nie napisał