Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Spider-Man Cinematic Universe

Featured Replies

Opublikowano

To prawie 200 mln więcej od Supermana i Supergirl razem wziętych. I to tylko na premierę O_o

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 199 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

No trochę więcej, bo to jest wynik z 4 dni, czwartek- niedziela.

Ale fakt, zniszczyli system takim boxoffice'em. Sam w tym tygodniu pójdę dołożyć 25zł.

Opublikowano

Kurde no całkiem fajny film, ale dałbym takie 6.5/10. Były naprawdę ciekawe momenty i wątki, ale cała historia raczej mocno naiwna i uproszczona. Z tym że tak sobie myślałem, że to film kierowany chyba do nastolatków? a może młodszej części widowni nie zależy tak bardzo na logicznym toku wydarzeń. Generalnie to fajnie się bawiłem, ale brakuje mi trochę żeby ten Spiderman był mroczniejszy, dojrzalszy i niósł większy ładunek emocjalny. Cały czas pamiętam złotą erę kina superbohaterskiego i jedynym "nowym" filmem, który mi się mocno podobał - tak jak wcześniejsze filmy, byli Strażnicy Galaktyki 3.

Ale generalnie to pajączek całkiem przyjemny, zawsze fajnie popatrzeć na Spidermana, budzi jakąś nostalgię ten bohater, przynajmniej u mnie.

Opublikowano

A mnie jakoś ten film nie przekonuje. Wielu chwali Punishera, tylko że mocno go ugrzecznili, przy okazji wydaje się tępy. Druga sprawa niby oni są dorośli, trochę czasu minęło, a każdy traktuje Parkera jak dzieciaka. Punisher, Banner, policjantka itd dla nich nadal jest pryszczatym małolatem. Brakuje też wyrazistego złola. Tutaj to tylko zagubiona dziewczyna, która szuka zemsty. No i słowa cioteczki sprawiają, że mięknie jej serduszko.

Dla mnie ranking z Hollandem wygląda tak: 3>2>4>1

Opublikowano

No fajnie, ale to trochę wygląda jak Spider-Man 3.5 albo jakiś świąteczny odcinek specjalny. Pierwsza połowa do momentu odkrycia wiadomo kogo się broni tajemnicą, świetnie zagranym Parkerem, Bannerem. Punisher w wersji śmieszkowo-PG13 nie do końca mi leżał, ale wprowadził element komediowy, co z kolei nie pasuje mi do tej postaci. Potem trochę za szybko następuje przeskok w mocy wiadomo kogo. Zaczyna jako villain klasy B i w kilka scen awansuje do super ligii. Świat i MCU wiele by nie stracili jakby tego filmu nie było. No, może poza łaźnią i w końcu wściekłym i mocarnym Hulkiem. 7/10

Opublikowano
34 minuty temu, Rudiok napisał(a):

Świat i MCU wiele by nie stracili jakby tego filmu nie było.

Generalnie filmy ze Spider manem były troche na uboczu i nie mialy duzego wpływu na mcu

Opublikowano

Film był taak słaby jak na to wskazywały trailery.

Plusy

Dobrze rozwiązana rozmowa z MJ w której wylała zimny kubeł na Parkera, mogli to spieprzyć...

Fajnie budowanie głównego złego....

Fajna muzyka

Minusy

...i spieprzyli tym smutasem Parkerem, robiącym z siebie ofiarę

.... by skończyło się na boss fight z bandą ninja w czerwieni, tragedia

Dużo dłużyzn

Opublikowano

image.png

Nasze kochaniutkie GBO! No i ,,Welcome to my world, world of Peter Parker!!!" s********y. xD

Cóż, spodziewałem się lepszego wyniku Spidey'a. Na tym etapie, aby film uzyskał 3 mld w GBO, cóż, musiałby już mieć 2 mld filmodolarów. xD. Rekordu nie będzie, nawet może nie być 2,5 mld. Chociaż... nic ciekawego ,,wielkiego" z filmów się teraz nie szykuje, więc kina globalnie mogą zapychać pasma premier/seansów pokazami BND. Reżyser i producenci sami sobie strzelili w kolano nie tworząc tego filmu pod wersję IMAX. No ale... to kwestia czasu, gdy taśma z ,,BND" zostanie poddana procesowi DMR, polepszającemu jakość do pokazów na 70mm taśmach w kinach IMAX. Więc... IMAX w tym filmie to czysta realność...