Opublikowano 4 sierpnia4 sie To prawie 200 mln więcej od Supermana i Supergirl razem wziętych. I to tylko na premierę O_o
Opublikowano 4 sierpnia4 sie No trochę więcej, bo to jest wynik z 4 dni, czwartek- niedziela.Ale fakt, zniszczyli system takim boxoffice'em. Sam w tym tygodniu pójdę dołożyć 25zł.
Opublikowano 7 sierpnia7 sie Kurde no całkiem fajny film, ale dałbym takie 6.5/10. Były naprawdę ciekawe momenty i wątki, ale cała historia raczej mocno naiwna i uproszczona. Z tym że tak sobie myślałem, że to film kierowany chyba do nastolatków? a może młodszej części widowni nie zależy tak bardzo na logicznym toku wydarzeń. Generalnie to fajnie się bawiłem, ale brakuje mi trochę żeby ten Spiderman był mroczniejszy, dojrzalszy i niósł większy ładunek emocjalny. Cały czas pamiętam złotą erę kina superbohaterskiego i jedynym "nowym" filmem, który mi się mocno podobał - tak jak wcześniejsze filmy, byli Strażnicy Galaktyki 3.Ale generalnie to pajączek całkiem przyjemny, zawsze fajnie popatrzeć na Spidermana, budzi jakąś nostalgię ten bohater, przynajmniej u mnie.
Opublikowano 7 sierpnia7 sie A mnie jakoś ten film nie przekonuje. Wielu chwali Punishera, tylko że mocno go ugrzecznili, przy okazji wydaje się tępy. Druga sprawa niby oni są dorośli, trochę czasu minęło, a każdy traktuje Parkera jak dzieciaka. Punisher, Banner, policjantka itd dla nich nadal jest pryszczatym małolatem. Brakuje też wyrazistego złola. Tutaj to tylko zagubiona dziewczyna, która szuka zemsty. No i słowa cioteczki sprawiają, że mięknie jej serduszko.Dla mnie ranking z Hollandem wygląda tak: 3>2>4>1
Opublikowano 11 sierpnia11 sie No fajnie, ale to trochę wygląda jak Spider-Man 3.5 albo jakiś świąteczny odcinek specjalny. Pierwsza połowa do momentu odkrycia wiadomo kogo się broni tajemnicą, świetnie zagranym Parkerem, Bannerem. Punisher w wersji śmieszkowo-PG13 nie do końca mi leżał, ale wprowadził element komediowy, co z kolei nie pasuje mi do tej postaci. Potem trochę za szybko następuje przeskok w mocy wiadomo kogo. Zaczyna jako villain klasy B i w kilka scen awansuje do super ligii. Świat i MCU wiele by nie stracili jakby tego filmu nie było. No, może poza łaźnią i w końcu wściekłym i mocarnym Hulkiem. 7/10
Opublikowano 11 sierpnia11 sie 34 minuty temu, Rudiok napisał(a):Świat i MCU wiele by nie stracili jakby tego filmu nie było. Generalnie filmy ze Spider manem były troche na uboczu i nie mialy duzego wpływu na mcu
Opublikowano 11 sierpnia11 sie Film był taak słaby jak na to wskazywały trailery.PlusyDobrze rozwiązana rozmowa z MJ w której wylała zimny kubeł na Parkera, mogli to spieprzyć...Fajnie budowanie głównego złego....Fajna muzykaMinusy...i spieprzyli tym smutasem Parkerem, robiącym z siebie ofiarę.... by skończyło się na boss fight z bandą ninja w czerwieni, tragediaDużo dłużyzn
Opublikowano 12 sierpnia12 sie Nasze kochaniutkie GBO! No i ,,Welcome to my world, world of Peter Parker!!!" s********y. xDCóż, spodziewałem się lepszego wyniku Spidey'a. Na tym etapie, aby film uzyskał 3 mld w GBO, cóż, musiałby już mieć 2 mld filmodolarów. xD. Rekordu nie będzie, nawet może nie być 2,5 mld. Chociaż... nic ciekawego ,,wielkiego" z filmów się teraz nie szykuje, więc kina globalnie mogą zapychać pasma premier/seansów pokazami BND. Reżyser i producenci sami sobie strzelili w kolano nie tworząc tego filmu pod wersję IMAX. No ale... to kwestia czasu, gdy taśma z ,,BND" zostanie poddana procesowi DMR, polepszającemu jakość do pokazów na 70mm taśmach w kinach IMAX. Więc... IMAX w tym filmie to czysta realność...