Opublikowano 11 października 201113 l Co by nie mówić to SUI przeciwników w jedynce jest dużo lepsze niż w sequelu A to inna sprawa, sytuacje o których mówisz poprawiają ogólny wizerunek sztucznej inteligencji i nadają pewnego realizmu. Chodzi o to, że wady i głupoty AI są po prostu bardzo widoczne i komiczne, nawet jeśli rzadkie Jeśli chodzi o wszczynanie alarmu, to tu akurat duży plus dla Crytek - kombinowanie i skradanie się ma wreszcie sens (na hardzie i wyżej), bo nasz brak rozwagi może nas kosztować sporo i łatwo doświadczyć jego konsekwencji (np. szlachtowanie patroli w okolicy posterunku/baz skończy się wzmożoną czujnością wewnątrz. Edytowane 11 października 201113 l przez K@t
Opublikowano 11 października 201113 l Szkoda tylko, że już wtedy twórcy nie dali możliwości rozwijania możliwości nanokombinezonu jak w Crysis 2. Byłoby więcej zabawy ale mimo wszystko i tak świetnie się w to gra. Najbardziej podoba mi się ogrom terenu do wykorzystania. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wcielić się w snajpera, otaczać wroga, przeprowadzić legalny szturm, porozmieszczać ładunki wybuchowe, żeby odwrócić uwagę, skorzystać z pojazdów. Fajnie gdyby jeszcze dało się podrzynać gardła a nie tylko rzucić delikwentem. Byłem miło zaskoczony kiedy ciskając Koreańczykiem o pobliską chatkę razem z nim poleciała jedna ze ścian lub gdy rozpędzony do max jeep wykoleił się po celnym strzale w przednią oponę. Edytowane 11 października 201113 l przez NEMESIS US
Opublikowano 13 października 201113 l Kolesie są nawet kumaci,chciałem wbić trofeum żeby zabić 5 i nie być zauważonym,położyłem się na skraju dżungli i nawalałem ze snajperki,wpadło trofeum a nagle patrzę ze chamy mnie flankują z obu stron i nie lecą już czołowo.
Opublikowano 13 października 201113 l przed chwilą wpadłem do wody autem z palącym sie silinikiem i... dalej sie pod wodą palił, FAIL
Opublikowano 13 października 201113 l Tez chwile pograłem i jestem całkowicie zadowolony. Graficznie ślicznie (wiadomo, że słabe tekstury są na porządku dziennym), AI lepiej niż w sequelu, ogromne tereny i w ogóle fajna zabawa w podchody. Lubię tego typu gry otwartym światem (przeszedłem z przyjemnością FC2!) i crysis póki co wydaje się jedną z lepszych inwestycji.
Opublikowano 13 października 201113 l Czy to moje ubzduranie, czy Crysis lepiej wygląda po przełączeniu na 720p?
Opublikowano 13 października 201113 l Po ukończeniu mogę stwierdzić, że jednak Cysis 2 jest bigger, better i badass. Cudów po grafie się nie spodziewałem ale taki statek na finishu gry wygląda po prostu żenująco. Konwersja zdecydowanie robiona na szybko lub nieumiejętnie. AI jest dziwnie skonstruowane. Na 5 metrów mają problem z widzeniem ale ze 150 widzą Cię niczym mysz w trawie. Wielokrotnie zarzucano twórcom, że to tylko benchmark bo całość nie trzyma się kupy. Opinia może jednak zbyt surowa ale do zachwytów daleko. Końcówka przeciągnięta ale w porównaniu do reszty gry zdecydowanie dynamiczniejsza. Poza tym gra bardzo mocno naciska na stealth co w pewnym momencie staje się denerwujące i nużące. Warto zagrać chociażby po to by stwierdzić, że Crytek przy Crysis 2 odrobił lekcje. Edytowane 13 października 201113 l przez da$io
Opublikowano 14 października 201113 l Mi również bardziej podoba się pierwsza część. Może to tylko dzięki rewelacyjnemu środowisku gry, po prostu wolę biegać między pięknymi palmami, wodospadami itp.itd. niż nijakim jak dla mnie Nowym Jorkiem z dwójki. Co by nie mówić to gameplay w jedynce też nie jest jakiś tragiczny- szczególnie jeśli lubimy względną swobodę i możliwość załatwiania spraw na różniące się sposoby. Crysis 2 jest bardziej urozmaicony, ale dla mnie i tak Crysis>Crysis2 PS. Mam nadzieję, że w trójce akcja znów wróci na jakąś tropikalną wyspę
Opublikowano 14 października 201113 l Właśnie skończyłem grę na najwyższym lvl,łatwo nie było,zwłacza ze mi akcję pocisnęło do przody bez guna,którym można ostatniego bossa rozwalić.Wkurza mnie ze zostały mi tylko 2 trofea,za wszystkie zadania poboczne i zabicie z każdej broni palnej,nawet nie wiem czy jest jakaś,której nie odnalazłem. Kurde jednak muszę od nowa przechodzić dla 2 trofeów :confused: plus że mogę na easy(tak wpadło 10 killi gdy w kogoś rzucamy) No i jest platyna Jedna z łatwiejszych,da się zrobić za pierwszym przejściem,tylko trzeba mocno ogarniać co się dzieje dookoła. Edytowane 15 października 201113 l przez Litwin25
Opublikowano 16 października 201113 l Cala gra trzyma bardzo wysoki poziom,za wyjatkiem zakonczenia,ktore jest slaaabe:-)
Opublikowano 16 października 201113 l Pewnie dlatego że jest bez Warhead?Nie wiem czy ten dodatek pchał fabułę do przodu?
Opublikowano 16 października 201113 l Niegralem w warheada wiec niewiem, ale jedynka konczy sie tak jak ,odcinek pierwszego klepszego serialu telewizyjnego:-)
Opublikowano 16 października 201113 l Warhead to nie było przypadkiem tylko multi ?? Zakończenie było dziadowskie, i mam pytanie do osób które w C2 grały : C2 zaczyna się tam gdzie skończyła się C1 czy jak ??
Opublikowano 16 października 201113 l mi się ostatni boss podobał, poziom trudności też nie jest jakiś za wyski bo na "delta" gra pękła w 5 godzin, ciekawy czy wypuszczą warhead'a też na pss @dydel - nie zaczyna sie Edytowane 16 października 201113 l przez mersi
Opublikowano 16 października 201113 l Warhead nie popycha fabuły do przodu, akcja dzieję się w nim równolegle do podstawowego wątku.
Opublikowano 16 października 201113 l Crytek mogło w sumie zawrzeć ten dodatek w puszczając Crysisa do e0dystrybucji. Odnośnie zakończenia to jest ono znacznie lepsze niż w drugiej części, w której ku mojemu zdziwieniu nie było boss'a.
Opublikowano 17 października 201113 l A czy przed konsolową premierą Crysisa ktoś z Crytek nie twierdził czasem, że rozważają także wypuszczenie Warhead w przyszłości?
Opublikowano 17 października 201113 l O nie nie nie. Ja pamiętam te deklaracje Crytek, a także graczy, że nie ma szans, by taka duża i taka piękna i taka rozbudowana gra wylądowała na konsolach. I wylądowała, wyglądając bardzo dobrze.
Opublikowano 17 października 201113 l Chyba mieli na myśli Crysis na najwyższych detalach. Ogólnie o Crysisa im chodziło.
Opublikowano 17 października 201113 l Crysis to nie jest rzeźnik graficzny na full detalach na pc, ta gra jest tylko fatalnie zoptymalizowana i dlatego ma takie wymagania. Edytowane 17 października 201113 l przez ZeXoNeRoS