Skocz do zawartości

Alien Cinematic Universe

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 172,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• PONIŻEJ SPOILERY MNIEJSZE I WIĘKSZE. JAK NIE WIDZIAŁEŚ, TO ZRÓB SOBIE PRZYSŁUGĘ I JE PRZECZYTAJ, ŻEBYŚ WIEDZIAŁ NA CO SIĘ PISZESZ CZEKAJĄC NA RIPA.         No cóż, pozostaje mieć nadzieję, że za

• ogladacie film na 15 calach laptopka złodzieje a pozniej komentarze ze film słaby, niedobrze mi sie robi. jako jeden z nielicznych tutaj powiem ze czas spedzony na prometeuszu ( oczywiscie srebrny ekr

• Ölschmitz
    Ölschmitz

spiesze z oficjalnym rankingiem   1. alien 2. alien 3 3. aliens 4. alien resurrection

Opublikowano

Po trailerze ten wyciek MEGA SPOILER http://www.tgdaily.c...ry-hits-the-net bardzo mi pasuje , jeżeli ktoś się skusi na analizę wyłapie przynajmniej 3 WTF

Ludzie zamieniają się w obcych.

Android zamienia się w człowieka.

SJ to czyste (pipi) .

Edytowane przez dc1982

Opublikowano

Jeśli ktoś nie chce zaspoilerować sobie filmu, niech lepiej tego nie czyta, bo to chyba jednak autentyk.

Był chyba nawet jakiś komiks o obcym, który wylazł właśnie z pilota.

Ten komiksowy kadr ze staruszkiem SJ jest z niego, obcy był większy od królowej i zwykłe alieny zgniatał dłonią jak robaki.

A7323877-19.jpg

Opublikowano

Też mi się tak wydaje (że ten skrypt jest real) i teraz trzeba rok czekać żeby to zobaczyć live heh . Najbardziej ciekawiło/ciekawi mnie w tej produkcji SJ , myślę że migawka w zwiastunie jest zmyłką a`la viral, byłbym bardzo rozczarowany jeśli by tak "zwyczajnie" wyglądali .

Opublikowano

Obcy, którzy wykluli się z Pilotów zwani są Pretorianami. Ogromne bydlaki.

Opublikowano

Niby tak @MajorZero64 , ale przez lata funkcjonował "troszkę" inny opis literacki tej rasy .

Pewnie odkują się designem The Star Beast heh.

Edytowane przez dc1982

Opublikowano
Opublikowano

Ciekawe kto muzykę będzie robił (chyba, że już wiadomo?). Horner zmiażdżył w Aliens

http://www.youtube.com/watch?v=t7sPv1oT790

ciary na plerach!

Opublikowano

No tak, stały współpracownik Scotta. Zobaczymy jak sobie poradzi, ale bardzo ciężko będzie mu stworzyć coś na miarę linku w moim powyższym poście. Chociaż track z trailera nastawia niezwykle optymistycznie.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Czy żeby czerpać maksymalną przyjemność z oglądania i łapać wszystkie smaczki w Prometheusu wystarczy zobaczenie pierwszego Aliena, czy warto też późniejsze?

Opublikowano

Z tego co słyszałem Scott za kanon uznaje tylko swój film i Aliens Camerona, reszta dla niego nie istnieje (tak samo te buble spod szyldu AVP).

Opublikowano

Warto obejrzeć wszystkie, bo każdy z nich to przynajmniej dobry film.

Opublikowano

No jest chyba jedynym dobrym filmem z tej całej serii.

Czy przyjemność z oglądania jest maksymalna, jeśli się cokolwiek wcześniej widziało, trudno powiedzieć. Podejrzewam, że jeśli się nie zna żadnego klasyka sci-fi, to nowy może się wydać bardziej oryginalny i dawać więcej przyjemności z oglądania. Może lepiej w ogóle nic nie oglądać. Jakieś "smaczki" chyba nie mają tu znaczenia.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Ressurection to taka 7 przy maksymalnym odjeździe w Aliens i trochę mniej genialnym Alien. 3 jest gdzieś pomiędzy dwoma pierwszymi częściami a Ressurection. Ron Perlman rzucający nożem w nogi sparaliżowanego karła na wózki jest słaby? C'mon ;/

Opublikowano

Ten "francuski" Alien jest spoko od strony reżyserskiej, ale jako film w uniwersum ksenomorfów to parodia jak dla mnie.

Opublikowano
  • Autor

Ressurection ogólnie miał być w takiej formie i był nawet spoko. Ale mówienie, że to najlepszy film w serii? xD

Fajny gif:

i75RJq9BVqCM0.gif

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Alien 4 jest dobrym filmem, ma zayebiste designy i jest bardziej różnorodny od Alien 3.

Opublikowano

nie słyszałem wcześniej o tym filmie i przypadkowo zajrzałem do tematu...a tu szykuje się w końcu dobry SF i będzie powiązany Alien'em, wooo ku.wa :> Do tego premiera w czerwcu i obiecujący trailer.

Chyba sobie maraton zrobię pierwszych trzech części. AR odpada, klon Ripley która przez pół filmu obmacuje się androidem i alienem nie robi, do tego wyparował ten genialny klimat poprzedników.

Opublikowano

Gów.no, Ressurection jest spoko :sleep:

Opublikowano

Ten "francuski" Alien jest spoko od strony reżyserskiej, ale jako film w uniwersum ksenomorfów to parodia jak dla mnie.

Chyba jak dla każdego. Tylko że nie dla każdego bycie parodią od razu jest niespoko. Kolejne części pokazały, że uniwersum ksenomorfów do niczego innego się chyba nie nadaje. Dobrze, że Scott postanowił tego nie ciągnąć, tylko naciągać ludzi, że niby Alien, a tak naprawdę Prometeusz nie ma z nim nic wspólnego.