Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Może tylko mi się tak wydaje, ale ten gatunek dziś chyba nie ma aż takiej siły przebicia jak dawniej. Więc akurat można to wytłumaczyć dzisiejszymi preferencjami graczy;)

Nie ma siły przebicia, bo i nie ma już tak mocnych gier jak w czasach PSX'a. Taki remake FF7 zszedłby w milionach.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Może tylko mi się tak wydaje, ale ten gatunek dziś chyba nie ma aż takiej siły przebicia jak dawniej. Więc akurat można to wytłumaczyć dzisiejszymi preferencjami graczy;)

Nie ma siły przebicia, bo i nie ma już tak mocnych gier jak w czasach PSX'a. Taki remake FF7 zszedłby w milionach.

Niestety japońce są zbyt leniwi by choćby spróbować sprostać wyzwaniu. Dodatkowo dzisiejsi gracze chyba nie byliby w stanie tak jak dawniej przyjąć fabułę poporzez czytanie setek zdań z chmurek z muzyczką midi w tle. Nie te czasy. Gnojki wolą anczartedy i kinecta.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Zapomniałeś dodać intuicyjnego menu konsoli. Sony niestety nie potrafi ich robić.

Czego ci brakuje w menu ps3? Jest proste, czytelne i przejrzyste. Niczym nie ustępuje xboxowemu menu

Jest zamulaste podczas np grania.

Opublikowano
  • Autor

Square Enix ma w ogóle farta, że udało im się kupić Eidos, bez tego ciężki byłby ich los. Deus Ex, Hitman, czy Tomb Raider. Z czego pierwsza już wyszła i jest rewelacyjna, a dwie pozostałe też tak się zapowiadają. A przecież jeszcze gdzieś majaczy na horyzoncie kolejna gierka z tymi kozakami.

rvauly.jpg

Opublikowano

Zapomniałeś dodać intuicyjnego menu konsoli. Sony niestety nie potrafi ich robić.

Czego ci brakuje w menu ps3? Jest proste, czytelne i przejrzyste. Niczym nie ustępuje xboxowemu menu

Nie masz zadnego porownania, dlatego tak piszesz. Bardzo daleko sony do czytelnego i przejzystego menu,jakbys spedzil choc troche czasu przy innej konsoli zapewne doszedlbys do tych samych wnioskow.

Gorsza lub lepsza jest pojęciem względnym. Rzecz gustu.

Nope. Kwestia gustu, to jakie gry wybierasz, na ktorym padzie gra Ci sie lepiej. Uslugi o ktorych pisalem sa po prostu gorsze pod kazdym wzgledem i tyle. Prawie kazdy, kto posiada/al obydwie konsole napisze to samo. Dywagacje w stylu, nie grywam zbytnio online, wystarcza mi to co mam, nie lubie uzywac headseta i wole uslugi darmowe mnie nie interesuja, wtedy jasne to rzecz gustu, nie zmienia to jednak faktu ZE SA GORSZE...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Z innej beczki - Playbox chyba już gryzie piach.

Opublikowano

o fuck !! pierwszy raz zawitałem na ten dział i mam mózg bardziej zryty niż po 4dniowym chlańsku. Już by wam Al kaida pozazdrościła taką nienawiść względem konsoli przeciwnej, bo ich złość względem stanów jest niczym w porównaniu do tego jadu co tu czytam :) 457stron :D wow to cud że jeszcze się nie pozabijaliście. Spodziewałem się rozsądnych argumentów i inteligentnej wymiany poglądów, a dostałem czcze gadanie i żałosne zachowanie

Edytowane przez Grez

Opublikowano

Do przewidzenia po ostatnich ruchach.
Opublikowano

Na razie jeszcze nie do końca jest to pewne ale chyba coś jest na rzeczy. Smektała ponoć napisał, że roboty szuka a inni redaktorzy głośno zastanawiają się gdzie mogą pisać o branży za dobry hajs. Jeśli to prawda to szkoda, bo gazetka była naprawdę dobra.

Ale z drugiej strony nie ma się co dziwić, takie czasy dla prasy...

Opublikowano

Tzn co zrobili, mógłbyś podać jakieś szczegóły?

Napisali, że X360 jest lepszy od PS3 i już ich nikt nie kupuje.

Opublikowano

Wiecie, mnie nie dziwi taki hejt w moją stronę i na Sony ze strony xbotów, ludzi którzy nagle dostali w pupę potężne ciosy, musieli spiąć poślady, żeby nie wyszło że są od lat zapalczywymi zwolennikami konsoli, która ewidentnie przegrywa. I to widać w statystykach, w zjawiskach, w faktach.

PS3 wygrywa w Japonii, wygrywa w Europie, i nawiązuję równą walkę w USA. PS3 wygrywa w Polsce, widać to od statystyk (pół miliona sprzedanych konsol, 100 tysięcy w ciągu 2-3 miesięcy), jak i w ankiecie dot. preferencji graczy na tym forum.

PS3 nadal otrzymuje hi-endowe tytuły exclusive, a także w zapowiedziach jest mocno.

I teraz postawcie się w ich skórze. Muszą bronić wyboru konsoli, której producent sam ich robi w bambuko. A to olewaniem core'owych graczy, a to ciągle płatnym online. Nie pierwszy raz zresztą. O awariach płatnego XBL! czy ogromnym skandalem jakim były RROD-y (sprzedawali wadliwe konsole i wiedzieli o tym!) nie chce mi się pisać, bo to każdy już dzisiaj wie. Oczywiście Sony nie jest niewinne, ale mając japoński temperament, wie że najważniejsze to wyjść z twarzą nawet z największej opresji. Dlatego gracze dostali wiele darmowych rzeczy w tym pełnych gier pudełkowych w wersji cyfrowej jako paczka Welcome Back (a nie jakieś tam Undertow za niewiele w sumie krótszą awarię PŁATNEGO online), dlatego teraz mimo kłopotów finansowych nie pokazują graczom faka, tylko zwalniają w dziale np. telewizorów czy kamer. Dlatego nadal możemy liczyć na ex'y w stylu The Last of Us czy God of War 4, nadchodzące wielkimi krokami. I to jest potęga tej firmy. Kocha graczy a nie tylko kasę. Playstation to długa droga naszych marzeń. Od dzieciństwa - w którym grzeszyliśmy masowo piractwem - czy Sony odwróciło się od nas GRACZY mimo tego? Nie! Sony najaktywniej wspiera polskie lokalizacje i usługi, gdy MS ruchał Polaków w ch.uj i w sumie nadal to robi. Aż do teraz - gdy możemy nasze dzieciństwo przekuwać w spełnione marzenia. Playstation w Polsce to po prostu coś więcej.

Opublikowano

Nie wiem co napisal ale pewnie mozna to strescic tak:

Fanboy-durrr.gif

Opublikowano

Nie wiem co napisal ale pewnie mozna to strescic tak:

Fanboy-durrr.gif

jakże podobny jest ten obrazek do Twojego avatara ;)

Opublikowano

No Sony kupiło mu dziś czteropak hajnekena, to zebrał w kupę wszystko co pisał na kilku(nastu) poprzednich stronach. Pierdolenie o marzeniach i dzieciństwie.

Opublikowano

Trafna uwaga tylko ja to zrobilem specjalnie, a tak na co dzien wygladaja psychiczni posiadacze PS3 ;P

PS. Disvertigo - polska jezyk nadal trudna jezyk ?

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Ty sie lepiej na wpyerdol w virtue szykuj.

Opublikowano

Day one k.rwa, wyciagam arcade sticka i cisne. Moze w koncu Cie rozyebe xD

PS. Ciekawe czy na PS3 po sieci bedzie gralo sie tak bajecznie jak w przypadku podstawki na X360.

Edytowane przez Ins

Opublikowano
Playstation to długa droga naszych marzeń

Aż do teraz - gdy możemy nasze dzieciństwo przekuwać w spełnione marzenia. Playstation w Polsce to po prostu coś więcej

To będzie chyba najlepiej pasowało

gif-compilation-01.jpg

Opublikowano

Day one k.rwa, wyciagam arcade sticka i cisne. Moze w koncu Cie rozyebe xD

Teraz Akira jest godem podobno ;f

Opublikowano

Mamy ciąg dalszy sporu patentowego M$/Motorola. Sędzia wydał bana na X360 w Stanach. :sorcerer:

Opublikowano

Teraz Akira jest godem podobno ;f

No i prawidlowo ;]

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Mamy ciąg dalszy sporu patentowego M$/Motorola. Sędzia wydał bana na X360 w Stanach. :sorcerer:

Nie ma żadnego bana: http://plxc.pl/?p=5216

Opublikowano

Ins, ale przyznam Ci rację :) Tak, zgodzę się że PS3 ma wspaniałe tytuły pod względem single playera. Cieszę się że dostrzegasz coś, co jest bardzo widoczne i nawet ktoś tak ślepo zapatrzony w xboxa jak ty, umie to podkreślić.

Ale nie zgodzę się niestety z resztą argumentów. Argument o rozwiązaniach sieciowych był modny jakieś kilka lat temu, gdzie Sony faktycznie uczyło się usług sieciowych. Ale dziś jest przecież inaczej, nosz ku.rwa mam używam, widzę na obu konsolach i nie ma ch.uja żebym mógł powiedzieć, że PS3 jest gorsze. Ok, zaraz pewnie ktoś wyjedzie z tym oklepanym cross chatem jakby to nie wiem jaka wielka strata brak możliwości pogadania o du.pie maryni. Oprogramowanie - eee wtf? Komunikacja głosowa - mi działa bardzo dobrze, świetnie rozumiem nawet pijackie lamenty Gęsiora w Battlefield 3 (sorry Gęsior :P ), czy gadam z kumplem gdy gram w Hustle Kings. Ostatnio w Dead Nation z jakimś gościem z Estonii (Oo') gadałem i nie było problemu :) Multiplatformy - taaak, a które niby i czemu? (i co, tak jakby w drugą stronę nie działało, hm?), aktualizacje - hm, poza tym że czasami dłużej się robią, to aż taka STRASZNA wada? Wymuszanie instalacji - jeśli gra ma działać lepiej, to czy to wada? Rozgrywka sieciowa - no tu już jedziesz po bandzie, sorry ale nie wiem czy chce mi się tą bzdurę komentować. To było popularne w czasach poprzedniej generacji. Wiem jak działają obie usługi, obie XBL! i PSN działają bardzo dobrze, i trudno wskazać lepszą jeśli chodzi o samą rozgrywkę online.

Co do VF - hm, ogółem chyba w to już nikt na poważnie nie gra, pewnie ten zapijaczony cieć od serwerowni w Sega jak was zobaczy, to spadnie z krzesła :) Nie no, chyba aż tak źle nie jest? Grunt że macie AS-y, bo na padzie od X byście nie pograli :) Dlatego bijatyki = PS3 i nie wiem ile by musiał xbot jeden z drugim się napierdzieć, ale stanu tej rzeczy nie zmieni.

Mazzeo: wrzuciłbym linki "XBL! outage" ale obiecaj mi, że nie napiszesz czegoś w stylu "mi działało" (sny bywają realistyczne, wiesz o tym?)

Co do duetu Raziel i Kain - to jestem fanbojem tej serii, ale dużo się stało by kolejne części nie powstały :( A to poumierali jeden z drugim, a to scenarzystka poszła do Naughty Dog, a to straciły się jej notatki, a to... w sumie aktorzy podkładający głos pod Raziela i Kaina też już swoje lata mają.

Aha i jeszcze moderatorska wtyczka - lada moment przywracam dawne zasady o ZAKAZIE pisania tu o userach, wraz z konsekwencjami moderatorskimi za złamanie tych zasad. Czemu? Bo xboty nie umiejąc polemnizować z moimi argumentami, deprecjonują i obrażają moją osobę. I każdą inną, która wklei tu czy gdzieś indziej niewygodny fakt. A że powstało tu kółko wzajemnej adoracji xboxa (co wcale nie przekuwa się bynajmniej na jego sytuację w Polsce czy Europie, jeśli kogoś ich argumentacja serio przekonuje i kupił X360 - to współczuć że jest idiotą, trudno dobór naturalny działa sam), to efekt jest żałosny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.