Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Ktos stresci ? Nie czytam bo podejrzewam, ze te same brednie co zawsze.

Edytowane przez Ins

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Możesz czytac. Nie ma tam bredni tylko prawda

Opublikowano

Mendrek, Ty po prostu przeginasz z obroną PS3 w świetle pewnych, niezaprzeczalnych faktów i tyle. Sam jestem posiadaczem tej konsoli ale umiem przyznać rację w pewnych kwestiach, to takie trudne?

Niepotrzebnie non stop podajesz przykłady, które dla zagorzałego zwolennika M$ będą tym czym dla Ciebie jest zdanie w stylu "Nie ma lepszej komunikacji głosowej niż w Halo, itd." Nie umiesz zwyczajnie odpuścić? Czujesz się mesjaszem Sony czy co? Serio pytam, bez urazy.

Opublikowano

Możesz czytac. Nie ma tam bredni tylko prawda

Ale która prawda? Ta, że jak kupiłeś X360 to jesteś idiotą, czy o dwóch tygodniach bez lajwa, których nie było? :P

Ciekaw jestem jak długo Fenix i reszta gromady będzie robiła "3 małpki". Moderator Mendrek już dawno przebił flejmem i trollingiem każdego z nas. Tylko nikt z nas nie jest moderatorem.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Aha i jeszcze moderatorska wtyczka - lada moment przywracam dawne zasady o ZAKAZIE pisania tu o userach, wraz z konsekwencjami moderatorskimi za złamanie tych zasad. Czemu? Bo xboty nie umiejąc polemnizować z moimi argumentami, deprecjonują i obrażają moją osobę. I każdą inną, która wklei tu czy gdzieś indziej niewygodny fakt. A że powstało tu kółko wzajemnej adoracji xboxa (co wcale nie przekuwa się bynajmniej na jego sytuację w Polsce czy Europie, jeśli kogoś ich argumentacja serio przekonuje i kupił X360 - to współczuć że jest idiotą, trudno dobór naturalny działa sam), to efekt jest żałosny.

Także tego...

Opublikowano

Przecież wiem że PS3 nie jest idealne, ale czasami włos się jeży gdy się czyta pewne teksty w stylu "gorsza usługa sieciowa". Gdyby xboty mówiły prawdę w tych wszystkich pojazdach po PS3, to już dawno by znikło z historii, a nie wygrywało na dwóch rynkach zbytu. Jasne jest to, że cokolwiek ja nie napiszę, czy cokolwiek xboty nie napiszą - to sytuacja się nie zmieni, Sony jest na swoim.

Nie chcę tylko by ktoś tu odniósł przez ich desperackie próby zaklinania rzeczywistości podjął decyzję sprzeczną co do światowych trendów, ale też faktycznej sytuacji. Jestem graczem i kocham tą społeczność jak pisałem, dlatego nie chcę by ktoś czuł się oszukany.

Ja doceniam Xboxa jako dobrą konsolę, wielokrotnie pisałem że to NIE JEST ZŁA KONSOLA. Warto ją mieć. Tyle, że pod warunkiem że obok będzie stało PS3. To jest moja opinia w tym temacie. Staram się do niej przekonać innych, bo do tego temat służy. Czyż nie? :)

Donsterydo - odnieś się do linka którego podałem wcześniej o 13 dniach outage'a XBL!

Ps. Humulin mam na myśli konkretnych userów, a nie jakieś ogólne grupy :) Zresztą, jak mówiłem "lada moment". Nie będę tu przytaczał tej serii uniewidocznionych postów na mój temat, ale czytałem je. Więc przyganiał kocioł...

Opublikowano

Bez kitu przeczytalem i co ? No i znowu o tym "zaniku" lajwa xD Widac ja i moja cala friend lista grala na urojonym lajwie w tym czasie ...

PS. Tak, byly przez 2 tygodnie problemy takie jak wylogowanie z lajwa od czasu do czasu, tak samo jak sporadyczne lagi ale tobie i tak sie nie przetlumaczy.

Opublikowano

Przecież wiem że PS3 nie jest idealne, ale czasami włos się jeży gdy się czyta pewne teksty w stylu "gorsza usługa sieciowa". Gdyby xboty mówiły prawdę w tych wszystkich pojazdach po PS3, to już dawno by znikło z historii, a nie wygrywało na dwóch rynkach zbytu. Jasne jest to, że cokolwiek ja nie napiszę, czy cokolwiek xboty nie napiszą - to sytuacja się nie zmieni, Sony jest na swoim.

Nie chcę tylko by ktoś tu odniósł przez ich desperackie próby zaklinania rzeczywistości podjął decyzję sprzeczną co do światowych trendów. Jestem graczem i kocham tą społeczność jak pisałem, dlatego nie chcę by ktoś czuł się oszukany.

Ja doceniam Xboxa jako dobrą konsolę, wielokrotnie pisałem że to NIE JEST ZŁA KONSOLA. Warto ją mieć. Tyle, że pod warunkiem że obok będzie stało PS3. To jest moja opinia w tym temacie. Staram się do niej przekonać innych, bo do tego temat służy. Czyż nie? :)

Skoro zaklinasz się, że kochasz społeczność graczy to czemu nieustannie prowokujesz innych do ostrej wymiany zdań? Problem w tym, że Ty na siłę próbujesz wmówić ludziom, że tylko posiadanie PS3 to jedyna słuszna droga w byciu prawdziwym graczem, a tak nie jest. No właśnie, "posiadanie X360 ma sens, pod warunkiem, że obok będzie PS3".

Zauważyłem, że próbujesz w swoich postach udowodnić, że tylko i wyłącznie Twoje zdanie to właściwy pogląd na całą sprawę. Błąd.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Z tego drugiego tekstu Mendreka wynika że każdy xboksowiec któremu zależy na byciu prawdziwym graczem musi dokupić ps3<lol> <WTF?!>

Czy tylko ja tej teorii nie ogarniam?

Opublikowano

Nemesis: tak, faktycznie inni nie próbują tu wmówić że "ich racja jest jedyna słuszna". Ja przytoczę średnią ocen np. Infamous'a kierując się Metacritic, żeby starać się obiektywny. A potem przyjdzie xbot i powie: "Infamous to kupa, Crackdown zjada go na śniadanie" (ku.rwa gra której sequel ma średnią 70... ledwo, głównie dzięki serwisom xboxowym). A jeszcze niedawno ktoś porównywał tutaj LBP! do... Viva Pinaty <facepalm> I wskazywał tą drugą jako bardziej innowacyjna... Ale oczywiście całe zło to Mendrek, bo xboty tak twierdzą. Bo ktoś ośmielił się mieć inne zdanie.

Nikomu nie wmawiam, przekonuję do swych poglądów. Każdy może grać w co chce, natomiast mam swój pogląd - PS3 jest najlepszym obecnie wyborem. I prezentuję powody dla których tak jest. To, że ktoś nie umie tego znieść i musi po mnie przy okazji pojechać, a potem zjechać PS3 od jakiś niestworzonych rzeczy, to już jego problem.

Opublikowano

Crackdown > Infamous dla mnie mozgu jeden. W przeciwienstwie do ciebie w obie gralem, a nie posilkuje sie srednia ocen z Metacritic.

Gdyby nie takie specjalne jednostki jak ty nigdy bym nie cisnal PS3, tak jak nie cisne Wii bo uwazam, ze wszystkie konsole sa swietne. Wiec skoncz wreszcie ta swoja nedzna krucjate albo wyp.... na PS3Site, tam poklepia cie po plecach.

EDIT:

dzifffka.jpg

Jak ja nienawidze tej dzifffi. Wiadomo, ze chodzi o Wii U (ewentualnie pokaz UE4), ale bedzie robic nadzieje ludziom.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Ten sam misiaczek umieścił w swoim poście na neogafie tego oto gif'a:

tumblr_m2zopjxmFQ1rrvlodo1_500.gif

Ach, te e3 może być zaje.biste.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Bedzie zaj.ebiste w przypadku gdy:

- nie zawiedzie prezentacja Halo 4

- nie zawiedzie prezentacja The Last of Us

- pokaza nowego Mariana i Metroida na Wii-U (w sumie na to najbardziej licze)

Opublikowano

Jak mozna mowic, ze pobieranie paczy na PS3 jest w porzadku? Kupilem sobie GT5, wkladam plyte do napedu i widze chyba najwieksze go.wno w calym PS3 - ekran pobierania aktualizacji. Nie pamietam ile musialem sciagnac, ale wiem, ze bylo to kilka gb, ktore sciagalem na moim superszybkim internecie w ~5h. Ok, patche sa na dysku i po obejrzeniu intra (ktore nie powiem, zrobilo na mnie wrazenie) pojawilo sie pytanie, czy chce zainstalowac gre. Wybralem bez zastanowienia opcje 'instaluj' i co? I kolejne 40 minut czekania. Zdaje sobie sprawe, ze mam chu.jowy internet, jednak patche na X360 sciagaja sie w kilka sekund (kilka gb w przypadku PS3 vs zazwyczaj kilka mb na X360).

Opublikowano

No i sama instalacja gry na dysku też twa max kilka minut. Mniejszy nośnik niż w przypadku jednordzeniowca.

Opublikowano

Wiecie, mnie nie dziwi taki hejt w moją stronę i na Sony ze strony xbotów, ludzi którzy nagle dostali w pupę potężne ciosy, musieli spiąć poślady, żeby nie wyszło że są od lat zapalczywymi zwolennikami konsoli, która ewidentnie przegrywa. I to widać w statystykach, w zjawiskach, w faktach.

W statystykach i faktach widac ze sprzet M$ ewidentnie przegrywa?

A to ciekawe bo poki co Xboxow sprzedalo sie troche wiecej anizeli konkurencji. O ile sie nie myle to posiada tez nieznacznie wieksza biblioteke gier.

W tej "bitwie" nie ma ewidentnego przegranego. A biorac pod uwage jaka ogromna przewage mialo PS2 w poprzedniej generacji to fakt ze teraz ida leb w leb przeciw mega silnej marce, jest IMO wielkim sukcesem Microsoftu i czyms, czego malo kto sie spodziewal.

Nie potrafisz zrozumiec, ze komus moze bardziej sie podobac Crackdown od Infamous, bo statystyki wskazuja ze IF jest lepszy...no coz, statystyki pokazuja tez ze Forza jest za(pipi)ista a ta przeciez ciebie zupelnie nie jara. Jesli chcesz zeby szanowano twoje zdanie to szanuj tez zdanie innych a nie probuj narzucac innym swoich racji.

Tak jak ciebie nie kreci Forza, tak mnie i innych zupelnie nie jara Killzone czy IF.

Czy tak trudno jest zrozumiec ze ludzie maja rozne preferencje/gusta?

Opublikowano

z*ebani jesteście z tymi wojenkami czy jak?

może skasujmy ten temat i zróbmy do rozmów ogólnych? (taki bez rozmów X360vsPS3)

Opublikowano

:) 457stron :D wow to cud że jeszcze się nie pozabijaliście.

Już prawie 1500 stron tych wojen, bo to juz trzecia odsłona tematu, a w takim tempie nabijania postów to przed E3 doczekamy się 4 wersji.

z*ebani jesteście z tymi wojenkami czy jak?

może skasujmy ten temat i zróbmy do rozmów ogólnych? (taki bez rozmów X360vsPS3)

Taki temat już jest.

Co do GT5 to patchy wyszło 16 o wadze niecałych 4GB. A odnośnie instalacji (ok 5GB) to jest dobrowolna więc nie należy tego postrzegać jako minus.

Opublikowano

Co to jest? Mi trochę Królową Obcych przypomina.

Opublikowano

Zapomniałeś dopisać że w 3D.

Opublikowano

To jest chyba ten człowieko-grzyb z the last of us

Opublikowano

A może...

250px-Ooga_Booga.jpg

Opublikowano

Hm.. mi to się skojarzyło z obcymi z Crysisa... tylko ta "mózgownica" jakaś z deka przerośnięta ...

Opublikowano

To jest chyba ten człowieko-grzyb z the last of us

5091d8a0753311e180d51231380fcd7e_7.jpg

Tak, uderzające podobieństwo...

...

...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.