Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Według posiadaczy Xboxa, Fifa 12 jest exem bo wyszła w zielonym pudełku.

Ciesz sie, ze na PS3 w koncu zrobili skalowanie do 1080p, bo do niedawna mozna bylo tak napisac :)

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Wiem, dopiero jakieś 2-3 tygodnie temu dowiedziałem się, że Ps3 nie scaluje wszystkich gier do 1080p.......................................................................<a idź pan w ch,uj>

Mały szok ;/

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

EXCLUSIVE

cockandballsisle.jpg

Opublikowano

Na PS 3 gry nie muszą być skalowane do 1080p. Na PS 3 gry wychodzą w pełnym 1080p po prostu (na X360 niestety nie), a do tego często obsługują 3D. Osiem rdzeni robi swoje.

Skalowanie jest poza tym o kant du.py.

Opublikowano

Nie odnosze sie juz do postow Mendrka.

Skalowanie jest do dupy, ja odpadam.

Opublikowano

I wymien mi Mendrek gry, ktore wychodza w 1080p na PS3 :)

Opublikowano

I wymien mi Mendrek gry, ktore wychodza w 1080p na PS3 :)

Podobno Giant Enemy Crab

Opublikowano

Trials Evolution to tak rozbudowa i swietna gra, ze moglaby zostac wydana w pudelku. Fanboje sony non stop fapuja nad LBP i pochodnymi ale Trialsow juz nie uznaja.

Kto Trials'ów nie uznaje (nawet jakby brać "argument", że nie bierzemy pod uwagę gier z cyfrowej dystrybucji, to przecież Trials, o ile wiem, wyszło w pudełku ;) ) ? Przecież to jedna z najlepszych gier na xbla (a jak dla mnie jeden z nielicznych ex'ów, którego zazdroszczę posiadaczom X360). Mam nadzieję, że po tym jak ich UBI wykupiło to teraz będą robić równie świetne multiplatformy.

P.S. W ogóle wiadomo, że jeśli chodzi o cyfrową dystrybucję to: XBLA>>>PSN (na szczęście i na psstorze raz na jakiś czas trafiają się perełki).

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

[...] O ile dobrze pamiętam w Gran Turizmo można gałkę zablokować na maksymalny gaz i w ten sposób wygrywać każdy wyścig.

[...]

Weź się ogarninij kruczek... bo o ile kiedyś wydawałeś się normalny to teraz zaczyna od ciebie bić fanbojstwem na kilometr.. Poziomem ostatnich kilku postów w tym temacie niebezpiecznie zbliżyłeś się do biga...

Gdzie ty wynajdujesz takie dyrdymały? Akurat w Gran Turismo można w ten sposób wygrać wyścig raptem na jednej czy dwóch trasach (oval) a i to tylko w wyscigach gdzie dozwolone jest użycie znacznie lepszego auta niż mają przeciwnicy (Red Bull X1)... a nawet wtedy nie ma pewności bo wypowiadając się na ten temat powinieneś mieć świadomość, że kolizje mimo że nadal dalekie od ideału nie przypominają w niczym tych z poprzednich odsłon.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

ja tylko od siebie skromnie napiszę, że ilość ekskluzywów od Sony na ps3, w które nikt nie gra, a do tego często są po prostu słabe/średnie na tej generacji jest ogromna. Szczerze to ja w chwili obecnej widzę tylko kilka studiów wewnętrzych które nie wydają szrotów z Naughty Gods na czele.

Starhawk,Ratchet All 4 one, Fight i 99% gier na Move, Modnation Racer, Twisted Metal, Playstation Move Heroes, Mag, Socom Siły Specjalne, Haze itp ....już do naszych drzwi puka Sorcery i Batlle Royale....

Opublikowano

Starhawk,Ratchet All 4 one, Fight i 99% gier na Move, Modnation Racer, Twisted Metal, Playstation Move Heroes, Mag, Socom Siły Specjalne, Haze itp ....już do naszych drzwi puka Sorcery i Batlle Royale....

Od Modnation wara - mega gra :) Fun porównywalny z CTR.

edit: i w ogóle co się stało z raven_raven :(

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Może inaczej - full HD > skalowanie. Na ch.uj komu udawane 1080p ? Piksele się przez to nie rozmnożą.

http://forums.xbox.c...76/t/79381.aspx

Ins, PS 3 ma gry full HD i może mieć. A ile gier ma X360?

Co do tych nowych Trialsów, to Journey stoi wyżej w Metacritic od nich.

Opublikowano

Ja yebie. Mendrek, bez kitu przechodzisz sam siebie. Porownaj sobie FIFE 11 na PS3 w 720p a FIFE 11 na Xie, ktora jest skalowana do 1080. Jak nie widzisz roznicy to kup lepszy telewizor.

Wymien mi tytuly, ktore wyszly na PS3 i obsluguja rozdzielczosc 1080p, bo majac PS3 nie mialem ani jednej takiej gry.

i te Twoje PS3 moze miec ! :bad:

Edytowane przez easye

Opublikowano

1. Metacritic xD

2. Oprocz Wipeouta co jeszcze jest w Full HD ?

Wiadomo, ze skalowanie < Full HD, ale 720p na odbiorniku 1080p < skalowanie 720p do 1080p na odbiorniku 1080p

Opublikowano

Flower chodzi w pelnym 1080p? cos nie chce mi sie wierzyc, albo nie postarali sie z grafika.

Edytowane przez easye

Opublikowano

http://wikibin.org/a...-ps3-games.html

Jaka piaskownica - jak byście mogli to byście sobie oczy wydłubali. Prawda jest taka że PS3 nie ma układu odpowiedzialnego za upscaling i dlatego ssie pałkę - jeśli developer nie zrobi tego w kodzie to nie ma upscalu i tyle. XO za to ma taki układ i może upscalować sprzętowo a nie tylko programowo.

Mendrek - Upscaler JEST lepszy od natywnego 720p lub co gorsza - jakiegoś nie pełnego 720p jak w przypadku niektórych gier na PS3. Chociaż na przykładzie kilku gier i rodzaju TV jaki się ma w domu lepiej jest wyświetlać obraz w natywnej rozdziałce ponieważ niektóre gry wyglądają gorzej.

Jeśli się ma TV 1080p i grę która chodzi natywnie w 1080p oczywiście to jest najlepsze rozwiązanie ale takich gier jest bardzo mało.

Edytowane przez Kyo

Opublikowano

Ta lista to bzdura.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Klikacie w prawym górnym roku na swój profil ---> ignorowani użytkownicy ---> dodaj "mendrek"

Dodajmy jeszcze daddiego i nastanie pokój między konsolowymi braćmi :) . Tymi argumentami: PS3 "może mieć" gry FullHD i porównywaniem gier (tak różnych od siebie) tylko na podstawie metacritic (xD) to serio się zbłaźnił.

@Ficuś, zgadzam się z tobą w 99% (bo akurat Ratcheta to lubię - nie dość, że platformówka to jeszcze w co-opie, chociaż akurat A4O powinno wyjść na psn w odpowiednio niższej cenie). Sony powinno zrobić porządek w swoich pomniejszych studiach (nie wiem, połączyć je w jakieś jedno większe?).

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Mendrek niszczy swoja niewiedza. Tytuly w Full HD na X360:

Fifa Street 3

NBA Street Home court

Sacred 2: Fallen Angel

Virtua Tennis 3

Stara lista wiec pewnie cos jeszcze doszlo. Nie ma tez na niej tytulow z XBLA, a tez jest kilka w 1080p.

EDIT:

@Kyo

Ta lista to niezla bzdura - MGS4 nawet w 720p nie chodzi a na niej sie znalazl xD

EDIT2:

Doczytalem, ze na niej sa upscalowane tytuly, my bad.

Edytowane przez Ins

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.