Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Według posiadaczy Xboxa, Fifa 12 jest exem bo wyszła w zielonym pudełku.

Ciesz sie, ze na PS3 w koncu zrobili skalowanie do 1080p, bo do niedawna mozna bylo tak napisac :)

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 294,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Wiem, dopiero jakieś 2-3 tygodnie temu dowiedziałem się, że Ps3 nie scaluje wszystkich gier do 1080p.......................................................................<a idź pan w ch,uj>

Mały szok ;/

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

EXCLUSIVE

cockandballsisle.jpg

Opublikowano

Na PS 3 gry nie muszą być skalowane do 1080p. Na PS 3 gry wychodzą w pełnym 1080p po prostu (na X360 niestety nie), a do tego często obsługują 3D. Osiem rdzeni robi swoje.

Skalowanie jest poza tym o kant du.py.

Opublikowano

Przeszedles sam siebie w pisaniu bzdur xD

Opublikowano

Nie odnosze sie juz do postow Mendrka.

Skalowanie jest do dupy, ja odpadam.

Opublikowano

I wymien mi Mendrek gry, ktore wychodza w 1080p na PS3 :)

Opublikowano

I wymien mi Mendrek gry, ktore wychodza w 1080p na PS3 :)

Podobno Giant Enemy Crab

Opublikowano

Trials Evolution to tak rozbudowa i swietna gra, ze moglaby zostac wydana w pudelku. Fanboje sony non stop fapuja nad LBP i pochodnymi ale Trialsow juz nie uznaja.

Kto Trials'ów nie uznaje (nawet jakby brać "argument", że nie bierzemy pod uwagę gier z cyfrowej dystrybucji, to przecież Trials, o ile wiem, wyszło w pudełku ;) ) ? Przecież to jedna z najlepszych gier na xbla (a jak dla mnie jeden z nielicznych ex'ów, którego zazdroszczę posiadaczom X360). Mam nadzieję, że po tym jak ich UBI wykupiło to teraz będą robić równie świetne multiplatformy.

P.S. W ogóle wiadomo, że jeśli chodzi o cyfrową dystrybucję to: XBLA>>>PSN (na szczęście i na psstorze raz na jakiś czas trafiają się perełki).

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

[...] O ile dobrze pamiętam w Gran Turizmo można gałkę zablokować na maksymalny gaz i w ten sposób wygrywać każdy wyścig.

[...]

Weź się ogarninij kruczek... bo o ile kiedyś wydawałeś się normalny to teraz zaczyna od ciebie bić fanbojstwem na kilometr.. Poziomem ostatnich kilku postów w tym temacie niebezpiecznie zbliżyłeś się do biga...

Gdzie ty wynajdujesz takie dyrdymały? Akurat w Gran Turismo można w ten sposób wygrać wyścig raptem na jednej czy dwóch trasach (oval) a i to tylko w wyscigach gdzie dozwolone jest użycie znacznie lepszego auta niż mają przeciwnicy (Red Bull X1)... a nawet wtedy nie ma pewności bo wypowiadając się na ten temat powinieneś mieć świadomość, że kolizje mimo że nadal dalekie od ideału nie przypominają w niczym tych z poprzednich odsłon.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

ja tylko od siebie skromnie napiszę, że ilość ekskluzywów od Sony na ps3, w które nikt nie gra, a do tego często są po prostu słabe/średnie na tej generacji jest ogromna. Szczerze to ja w chwili obecnej widzę tylko kilka studiów wewnętrzych które nie wydają szrotów z Naughty Gods na czele.

Starhawk,Ratchet All 4 one, Fight i 99% gier na Move, Modnation Racer, Twisted Metal, Playstation Move Heroes, Mag, Socom Siły Specjalne, Haze itp ....już do naszych drzwi puka Sorcery i Batlle Royale....

Opublikowano

Starhawk,Ratchet All 4 one, Fight i 99% gier na Move, Modnation Racer, Twisted Metal, Playstation Move Heroes, Mag, Socom Siły Specjalne, Haze itp ....już do naszych drzwi puka Sorcery i Batlle Royale....

Od Modnation wara - mega gra :) Fun porównywalny z CTR.

edit: i w ogóle co się stało z raven_raven :(

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Może inaczej - full HD > skalowanie. Na ch.uj komu udawane 1080p ? Piksele się przez to nie rozmnożą.

http://forums.xbox.c...76/t/79381.aspx

Ins, PS 3 ma gry full HD i może mieć. A ile gier ma X360?

Co do tych nowych Trialsów, to Journey stoi wyżej w Metacritic od nich.

Opublikowano

Ja yebie. Mendrek, bez kitu przechodzisz sam siebie. Porownaj sobie FIFE 11 na PS3 w 720p a FIFE 11 na Xie, ktora jest skalowana do 1080. Jak nie widzisz roznicy to kup lepszy telewizor.

Wymien mi tytuly, ktore wyszly na PS3 i obsluguja rozdzielczosc 1080p, bo majac PS3 nie mialem ani jednej takiej gry.

i te Twoje PS3 moze miec ! :bad:

Edytowane przez easye

Opublikowano

1. Metacritic xD

2. Oprocz Wipeouta co jeszcze jest w Full HD ?

Wiadomo, ze skalowanie < Full HD, ale 720p na odbiorniku 1080p < skalowanie 720p do 1080p na odbiorniku 1080p

Opublikowano

Flower chodzi w pelnym 1080p? cos nie chce mi sie wierzyc, albo nie postarali sie z grafika.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Jak się mylę, to popraw mnie ktoś. I czy Mortal Kombat nie jest Full HD?

Opublikowano

http://wikibin.org/a...-ps3-games.html

Jaka piaskownica - jak byście mogli to byście sobie oczy wydłubali. Prawda jest taka że PS3 nie ma układu odpowiedzialnego za upscaling i dlatego ssie pałkę - jeśli developer nie zrobi tego w kodzie to nie ma upscalu i tyle. XO za to ma taki układ i może upscalować sprzętowo a nie tylko programowo.

Mendrek - Upscaler JEST lepszy od natywnego 720p lub co gorsza - jakiegoś nie pełnego 720p jak w przypadku niektórych gier na PS3. Chociaż na przykładzie kilku gier i rodzaju TV jaki się ma w domu lepiej jest wyświetlać obraz w natywnej rozdziałce ponieważ niektóre gry wyglądają gorzej.

Jeśli się ma TV 1080p i grę która chodzi natywnie w 1080p oczywiście to jest najlepsze rozwiązanie ale takich gier jest bardzo mało.

Edytowane przez Kyo

Opublikowano

Ta lista to bzdura.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Klikacie w prawym górnym roku na swój profil ---> ignorowani użytkownicy ---> dodaj "mendrek"

Dodajmy jeszcze daddiego i nastanie pokój między konsolowymi braćmi :) . Tymi argumentami: PS3 "może mieć" gry FullHD i porównywaniem gier (tak różnych od siebie) tylko na podstawie metacritic (xD) to serio się zbłaźnił.

@Ficuś, zgadzam się z tobą w 99% (bo akurat Ratcheta to lubię - nie dość, że platformówka to jeszcze w co-opie, chociaż akurat A4O powinno wyjść na psn w odpowiednio niższej cenie). Sony powinno zrobić porządek w swoich pomniejszych studiach (nie wiem, połączyć je w jakieś jedno większe?).

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Mendrek niszczy swoja niewiedza. Tytuly w Full HD na X360:

Fifa Street 3

NBA Street Home court

Sacred 2: Fallen Angel

Virtua Tennis 3

Stara lista wiec pewnie cos jeszcze doszlo. Nie ma tez na niej tytulow z XBLA, a tez jest kilka w 1080p.

EDIT:

@Kyo

Ta lista to niezla bzdura - MGS4 nawet w 720p nie chodzi a na niej sie znalazl xD

EDIT2:

Doczytalem, ze na niej sa upscalowane tytuly, my bad.

Edytowane przez Ins

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.