Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):Mam nadzieję, że to będzie bardziej technologia ciekawostka, bo jak duże korpo podłapie, to gierki AAA giną na miejscu xD.Nie ma szans że to będzie ciekawostka, AI nigdzie sobie nie pójdzie.A dlaczego gierki AAA mają zginąć? Ja raczej widzę ten sam problem co z Unrealem - że każda gra wygląda tak samo, z tą technologią to będzie to samo razy 100.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Teraz, Observer napisał(a):Nie ma szans że to będzie ciekawostka, AI nigdzie sobie nie pójdzie.A dlaczego gierki AAA mają zginąć? Ja raczej widzę ten sam problem co z Unrealem - że każda gra wygląda tak samo, z tą technologią to będzie to samo razy 100.No właśnie o to mi chodziło, będzie już tylko kopia kopii kopiii, bo już nawet tekstury wszystkiego będą na końcu wymieniane na AI, no cała różnica to pewnie który model użyjemy AMD Faker 7.6, czy Nvidia Jensen 5.9, wszak wiele branż już z tego korzysta.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Teraz, KrYcHu_89 napisał(a):No właśnie o to mi chodziło, będzie już tylko kopia kopii kopiii, bo już nawet tekstury wszystkiego będą na końcu wymieniane na AI.No ale pomyśl o korzyściach dla akcjonariuszy, ile osób będzie można zwolnić skoro robotę zrobi AI
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Lol myślenie, że od tego się ucieknie. Wystarczy, że jedna gra wystrzeli w tym stylu i dalej to samo poleci. Huang na każdym kroku spuszcza się przecież nad AI. Co ciekawe DLSS powstał po to żeby poprawiać obraz jednocześnie dając lepszą wydajność, teraz to drugie jak widać będziet zaniedbywane pewnie po to żeby DLSS5 nie chodził za dobrze na starych kartach xd
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 3 minuty temu, GearsUp napisał(a):Lol myślenie, że od tego się ucieknie. Wystarczy, że jedna gra wystrzeli w tym stylu i dalej to samo poleci. Huang na każdym kroku spuszcza się przecież nad AI. Co ciekawe DLSS powstał po to żeby poprawiać obraz jednocześnie dając lepszą wydajność, teraz to drugie jak widać będziet zaniedbywane pewnie po to żeby DLSS5 nie chodził za dobrze na starych kartach xdBędzie trzeba też uważać ile grafiki wygenerujemy dziennie, by nie zjadło kontekstu, ale zawsze będzie na pewno można przejść na nielimitowany płatny model 100 USD/miesiąc, no raczej tak będzie w gierkach przyszłości.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Jak dla mnie to też już trochę za daleko idzie. Jako ciekawostka jest bardzo ok ale własnie istnieje obawa, że w przyszłości tworzenie gier już będzie się opierało tylko na tym. Zresztą przecież już kumpel kurtki ten pajac musk mówił coś takiego a, że świat coraz bardziej zaczyna przypominać uniwersum cyberpunkowe gdzie korporacje rządzą światem no to kto wie co będzie.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Jak człowiek patrzy na moment na te landmarki to fakt faktem robi efekt, ale jak popatrzysz dłużej to jednak kicha. W praktyce to faktycznie jest w tych modach z cyberpunka. Zawsze niebo pod chmurzką, kontrast pociągnięty tak że mało co ląduje "w środku jasności", większość albo jest w światłach albo w cieniu, tracą się szczegóły, tracą się kolory. Edytowane 1 godzinę temu1 godz. przez Kangus
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Trzeba obserwować rozwój tego, to pierwsza prezentacja, fakt, że te dwie 5090ki świadczy o tym, że tam jeszcze sporo do finalizacji, podobno jedna 5090 była używana do samych obliczeń AI. Jak już to zlepia to może 4xxx też to dostanie.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 9 minut temu, Qbon napisał(a):Trzeba obserwować rozwój tego, to pierwsza prezentacja, fakt, że te dwie 5090ki świadczy o tym, że tam jeszcze sporo do finalizacji, podobno jedna 5090 była używana do samych obliczeń AI. Jak już to zlepia to może 4xxx też to dostanie.Generalnie oni te technologie już kiedyś pokazywali.Ofc od tamtego czasu to różnica jest spora.
Opublikowano 56 minut temu56 min 4 minuty temu, Kangus napisał(a):Generalnie oni te technologie już kiedyś pokazywali.Ofc od tamtego czasu to różnica jest spora.Tak, to była bardzo wczesna wersja więc pracują nad tym już od jakiegoś czasu no i wtedy pokazywano tylko w demie a teraz w konkretnych grach. Trzeba obserwować, bo to na pewno będzie ulepszane.
Opublikowano 55 minut temu55 min 18 minut temu, Kangus napisał(a):Jak człowiek patrzy na moment na te landmarki to fakt faktem robi efekt, ale jak popatrzysz dłużej to jednak kicha. W praktyce to faktycznie jest w tych modach z cyberpunka. Zawsze niebo pod chmurzką, kontrast pociągnięty tak że mało co ląduje "w środku jasności", większość albo jest w światłach albo w cieniu, tracą się szczegóły, tracą się kolory.Najśmieszniejsze jest to że tydzień temu DF jarało się path tracingiem, że daje realistyczne oświetlenie, światło odbite itd. a teraz jak dostali technologię która stylizuje obraz jednocześnie robiąc oświetlenie mniej realistyczne (o postaciach nie wspominając) to gadają że to wygląda bardziej realistycznie. To jak czasami łykają marketingową papkę bez nawet grama zastanowienia się jest piękne.
Opublikowano 54 minuty temu54 min Jak idzie o tę twarz to nie realizm, a Dragan Efekt wszedł, ciągnięcie mikrokontrastów na maxa i efekt sztucznego HDR jaki kiedyś był popularny w fotografii.A tu fota od Dragana, choć on akurat często miał lepsze wyczucie bez tego aż tak sztucznego HDR jak naśladowcy.W materiale DF twierdzą ze tam nie ma dodatkowej geometrii i to niby wszystko jest w modelu, raz że mam wątpliwości, dwa że IMHO nawet jeżeli tak to ta stylizacja na HDR z wysokim mikokontrastem zabija efekt, może ktoś tam chciał zrobić prezentację jak w markecie i da się ten efekt zrobić tak na 25%? Edytowane 32 minuty temu32 min przez Kangus
Opublikowano 41 minut temu41 min Czy to jebane AI musi obrzydzać dosłownie każdy aspekt życia? Przemiana w Clinta z gifa postępuje za szybko. Niby wielkie możliwości i ciekawe perspektywy z tą technologią, a jednak wszystko to jakieś takie nie wiem
Opublikowano 24 minuty temu24 min To może da się przykręcić na 20% w stosunku do tego jak wygląda na prezentacji ;). Edytowane 23 minuty temu23 min przez Kangus
Opublikowano 18 minut temu18 min 21 minut temu, Quantum Flux napisał(a):jednak wszystko to jakieś takie nie wiemMądre słowa na dobranoc
Opublikowano 3 minuty temu3 min Wrzuciłem do Photoshopa i zrobiłem mix. Gra vs mix z tym z prezentacji nałożonym w ok 30% vs to co pokazała nvidia.Wydaje mis ię ze jakby zrobili prezentacje w ten sposób(o ile się da) to by nie było takiego złego odzewu, bo tu się mniej więcej pokrywa styl. Edytowane teraz1 min przez Kangus