Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Until Dawn

Featured Replies

• Odpowiedzi 500
  • Wyświetleń 113,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 24min gameplay, piękna animacja, to będzie dobry tytuł  

• ja pyerdolę

• czarek250885
    czarek250885

Gdyby nie Sony pewnie nie powstałyby takie tytuły jak little big planet, HR, Ico, puppeteer, lub będący w projekcie dreams, ponieważ to Sony daje zielone światło i wie doskonale, że te pozycje celują

Opublikowano

Bo znowu będzie ból dupy, że to film QTE na 5h. I każdy będzie siedział ze stoperem w ręku co by zrecenzować, a najlepsze recki będą od graczojutuberów. 

Opublikowano

Raczej nie. Od początku wiadomo, że gra jest zrobiona na modłę Heavy Rain, zresztą ten styl idealnie pasuje do konwencji samego tytułu. No i przede wszystkim ich system "butterfly effect" jest stworzony do zachęcenia przejścia gry więcej niż jeden raz. W końcu fajnie będzie zabawić się w scenarzystę/reżysera i zadecydować kto przetrwa albo zginie (romanse też wchodzą w grę chyba). Gra zrobiła też dobre wrażenie na prasie, a to zdecydowanie nie udało się TO 1886.

Opublikowano

Nie ma pifpaf po sieci to musi być za 20 € maks i to za kolekcjonerkę!

Opublikowano

nie no heavy rain w klimacie horroru mi odpowiada, za pelne cene na pewno nie ale na bank obadam jak stanieje, niech tylko faktycznie bedzie kilka zakonczen i drog do nich prowadzacych, akurat ta konwencja "gry" idealnie pasuje do tego gatunku

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

premiera jednak nie czerwiec tylko 26 sierpnia

ja wiem, że zagram tylko ciekawe jaką cene zapodadzą, też 250zł jak sądzicie?

Opublikowano

PL Dub - nie ma zbyt wiele sampli, ale to co jest, nie jest jakieś tragiczne, powinno dać się grać z polskim audio. 

Opublikowano

Gra miód. Mam nadzieję, ze w sierpniu będzie dostępna w PL. Szkoda, że dopiero pod koniec wakacji po moim urlopie.

Opublikowano

gra rodzi sie w strasznych bólach, to nie może jej wyjść na dobre.

Opublikowano

idealna gierka do plusa albo jak stanieje za 50zl by przejsc w jakis ciemny zimowy wieczor i pchnac dalej kopie w swiat

Opublikowano

Ja kupię na premierę albo tuż po, tematyka gry dla fana horrorów klasy B jest wymarzona. No i gra na każdych pokazach zbiera dobre/ bardzo dobre opinie zarówno od prasy jak i od ludzi.

Szkoda, że nie wyrobili się na czerwiec, tak to premiera blisko MGSV. Choć umówmy się, target tych gier jakoś specjalnie się nie pookrywa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja poczekam na recenzje. Sam pomysł wydaje sie ciekawy, jesli scenariusz faktycznie ma byc rozbudowany i wybory maja miec realny wpływ na zakonczenie, to pewnie kupie.

Opublikowano

wygląda na strasznie mało gry w grze, ale póki co i tak jestem na TAK

od początku ciekawił mnie ten tytuł

Opublikowano

No, ale takie gry są naturalną (znaczy się z większym budżetem :P ) ewulucją przygodówek point & click, więc ten typ rozgrywki bardzo dobrze pasuje (drugą gałęzią rozwoju są eksploracyjne z pierwszej osoby).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Pojawiło się kilka playtestów i większość serwisów jest pozytywnie zaskoczona tym tytułem.

Opublikowano

i graficznie ponoć strasznie urywa, coś jak The Order

1433767090-3162-noelshack-capture-d-ecra
ZeIJKU.jpg
until-dawn-playstation-4-ps4-1407874662-
1436787105-8954-capture-d-ecran.jpg
1436787104-5155-capture-d-ecran.jpg
1436787104-9640-capture-d-ecran.jpg
1436787104-9885-capture-d-ecran.jpg
dr-hill-.jpg
Opublikowano

A na Eurogamerze piszą, że grafika jest taka sobie i głównie modele twarzy dają radę.

Średnio mnie interesuje ten tytuł bo dość już mam gier pokroju HR czy Beyond. A ci co gral w playtestach właśnie piszą o model rozgrywki podobnym do tych gier. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Na premierę na bank tego nie biorę.

Opublikowano
  • Autor

Podobno decyzje które podejmujemy są bardzo istotne i mocno wpływają na rozgrywkę. I jeszcze taka ciekawostka.

Natomiast szczególnie intrygujący okazuje się aspekt rozmów z terapeutą, w których uczestniczymy pomiędzy rozdziałami. To niezwykle dziwne przeżycie - od początku mamy wrażenie, że nie jest to zwykły psycholog czy psychiatra. Sesjom towarzyszy niepokojąca atmosfera, a sam doktor zwraca się bezpośrednio do nas, do gracza, a nie do jakiejś postaci. Te sceny to naprawdę świetny pomysł na budowanie tajemniczego, przejmującego klimatu.

http://www.eurogamer.pl/articles/2015-07-13-gralismy-w-until-dawn

Szczerze mówiąc, nie planowałem kupna, ale możliwe, że jednak się skusze.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Nie to żebym był złośliwy ale ta gra wyjdzie i błyskawicznie przeminie. 

Moda na takie horrory gdzie jeden psychol wyrzyna w pień grupkę nastolatków już dawno przeminęła. Mogli coś innego wymyślić. Zapewne lepiej przyjęłyby się zombie. Albo jakieś zjawy.

Opublikowano

Imo to wlasnie celowy uklon w strone tych wakacyjnych slasherow puszczanych w amerykanskich kinach samochodowych.

Fajnie ze gra zdaje sobie sprawe z tego ze jest wlasnie takom kinem klasy C. Ale zapewne caly ten efekt koncertowo spyerdola teatralnym dubbingiem bez poczucia dystansu