Skocz do zawartości

Until Dawn

Featured Replies

• Odpowiedzi 500
  • Wyświetleń 107,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 24min gameplay, piękna animacja, to będzie dobry tytuł  

• ja pyerdolę

• czarek250885
    czarek250885

Gdyby nie Sony pewnie nie powstałyby takie tytuły jak little big planet, HR, Ico, puppeteer, lub będący w projekcie dreams, ponieważ to Sony daje zielone światło i wie doskonale, że te pozycje celują

Opublikowano

Bo znowu będzie ból dupy, że to film QTE na 5h. I każdy będzie siedział ze stoperem w ręku co by zrecenzować, a najlepsze recki będą od graczojutuberów. 

Opublikowano

Raczej nie. Od początku wiadomo, że gra jest zrobiona na modłę Heavy Rain, zresztą ten styl idealnie pasuje do konwencji samego tytułu. No i przede wszystkim ich system "butterfly effect" jest stworzony do zachęcenia przejścia gry więcej niż jeden raz. W końcu fajnie będzie zabawić się w scenarzystę/reżysera i zadecydować kto przetrwa albo zginie (romanse też wchodzą w grę chyba). Gra zrobiła też dobre wrażenie na prasie, a to zdecydowanie nie udało się TO 1886.

Opublikowano

Nie ma pifpaf po sieci to musi być za 20 € maks i to za kolekcjonerkę!

Opublikowano

nie no heavy rain w klimacie horroru mi odpowiada, za pelne cene na pewno nie ale na bank obadam jak stanieje, niech tylko faktycznie bedzie kilka zakonczen i drog do nich prowadzacych, akurat ta konwencja "gry" idealnie pasuje do tego gatunku

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

premiera jednak nie czerwiec tylko 26 sierpnia

ja wiem, że zagram tylko ciekawe jaką cene zapodadzą, też 250zł jak sądzicie?

Opublikowano

PL Dub - nie ma zbyt wiele sampli, ale to co jest, nie jest jakieś tragiczne, powinno dać się grać z polskim audio. 

Opublikowano

Gra miód. Mam nadzieję, ze w sierpniu będzie dostępna w PL. Szkoda, że dopiero pod koniec wakacji po moim urlopie.

Opublikowano

gra rodzi sie w strasznych bólach, to nie może jej wyjść na dobre.

Opublikowano

idealna gierka do plusa albo jak stanieje za 50zl by przejsc w jakis ciemny zimowy wieczor i pchnac dalej kopie w swiat

Opublikowano

Ja kupię na premierę albo tuż po, tematyka gry dla fana horrorów klasy B jest wymarzona. No i gra na każdych pokazach zbiera dobre/ bardzo dobre opinie zarówno od prasy jak i od ludzi.

Szkoda, że nie wyrobili się na czerwiec, tak to premiera blisko MGSV. Choć umówmy się, target tych gier jakoś specjalnie się nie pookrywa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja poczekam na recenzje. Sam pomysł wydaje sie ciekawy, jesli scenariusz faktycznie ma byc rozbudowany i wybory maja miec realny wpływ na zakonczenie, to pewnie kupie.

Opublikowano

wygląda na strasznie mało gry w grze, ale póki co i tak jestem na TAK

od początku ciekawił mnie ten tytuł

Opublikowano

No, ale takie gry są naturalną (znaczy się z większym budżetem :P ) ewulucją przygodówek point & click, więc ten typ rozgrywki bardzo dobrze pasuje (drugą gałęzią rozwoju są eksploracyjne z pierwszej osoby).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Pojawiło się kilka playtestów i większość serwisów jest pozytywnie zaskoczona tym tytułem.

Opublikowano

i graficznie ponoć strasznie urywa, coś jak The Order

1433767090-3162-noelshack-capture-d-ecra
ZeIJKU.jpg
until-dawn-playstation-4-ps4-1407874662-
1436787105-8954-capture-d-ecran.jpg
1436787104-5155-capture-d-ecran.jpg
1436787104-9640-capture-d-ecran.jpg
1436787104-9885-capture-d-ecran.jpg
dr-hill-.jpg
Opublikowano

A na Eurogamerze piszą, że grafika jest taka sobie i głównie modele twarzy dają radę.

Średnio mnie interesuje ten tytuł bo dość już mam gier pokroju HR czy Beyond. A ci co gral w playtestach właśnie piszą o model rozgrywki podobnym do tych gier. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Na premierę na bank tego nie biorę.

Opublikowano
  • Autor

Podobno decyzje które podejmujemy są bardzo istotne i mocno wpływają na rozgrywkę. I jeszcze taka ciekawostka.

Natomiast szczególnie intrygujący okazuje się aspekt rozmów z terapeutą, w których uczestniczymy pomiędzy rozdziałami. To niezwykle dziwne przeżycie - od początku mamy wrażenie, że nie jest to zwykły psycholog czy psychiatra. Sesjom towarzyszy niepokojąca atmosfera, a sam doktor zwraca się bezpośrednio do nas, do gracza, a nie do jakiejś postaci. Te sceny to naprawdę świetny pomysł na budowanie tajemniczego, przejmującego klimatu.

http://www.eurogamer.pl/articles/2015-07-13-gralismy-w-until-dawn

Szczerze mówiąc, nie planowałem kupna, ale możliwe, że jednak się skusze.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Nie to żebym był złośliwy ale ta gra wyjdzie i błyskawicznie przeminie. 

Moda na takie horrory gdzie jeden psychol wyrzyna w pień grupkę nastolatków już dawno przeminęła. Mogli coś innego wymyślić. Zapewne lepiej przyjęłyby się zombie. Albo jakieś zjawy.

Opublikowano

Imo to wlasnie celowy uklon w strone tych wakacyjnych slasherow puszczanych w amerykanskich kinach samochodowych.

Fajnie ze gra zdaje sobie sprawe z tego ze jest wlasnie takom kinem klasy C. Ale zapewne caly ten efekt koncertowo spyerdola teatralnym dubbingiem bez poczucia dystansu