Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Zawsze kiedy widzę tego typu dyskusję, uderza we mnie jeden paradoks - gracze zazwyczaj chwalą odmienne tytuły, szeroką ofertę gatunkową gier itp, a złorzeczą na odgrzewane kotlety, sequele itp. Z drugiej strony to właśnie te odgrzewane kotlety biją sprzedażą te niszowe tytuły na głowę, i wydawcy nijak uśmiecha się tworzyć nowe IP.

Od razu muszę zaznaczyć, że doskonale widzę różnice w poziomie między Wonderbookiem a TLoU, (choć uważam takie porównanie za nieuczciwe, gdyż Wonderbook to zupełny świeżak, inna koncepcja, nie wiem czy to można nazwać grą sensu stricto, a TLoU to zbiór sprawdzonych rozwiązań w doskonałej jakości + parę ciekawych patentów, ja to nazywam ,, starą dobrą grą z nową grafą " ) , że średniak z odmiennym to gameplayem to też średniak, co skłania mnie do wniosku, że obecnie gra to już musi być kombajn za miliony dolarów, by uzyskać dobrą sprzedaż, co mnie jako fana raczej niszowych pozycji niepokoi ( żadna z 3 gier, które ostatnio ukończyłem nie pobiła 1 - 2 mln sprzedanych egzemplarzy ), tak samo jak nieustanny wzrost znaczenia pozycji gier 18+, czy Gears of War i God of War, Killzone itp. to byłyby crapy na 8+, gdyby nie urywanie nóg, przebijanie oczu itp. ?

Natomiast co do All Stars, ta gra musi funkcjonować jako mniejsza rzecz za 50 zł, w momencie kiedy cena dobije do tego pułapu sprzedaż ruszy z kopyta.

Co do VGA, czekam bardziej niż na E3.

Edytowane przez aphromo

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Dzisiaj w nocy to cale VGA ?

U nas jutro o 3:00

Opublikowano

[...]czy Gears of War i God of War, Killzone itp. to byłyby crapy na 8+, gdyby nie urywanie nóg, przebijanie oczu itp. ?

[...]

Hm.. "8+"= crap? ;)

W sumie to... umiejętnie pokazana przemoc i wybijająca się ponad przeciętną grafika z pewnością miała wyraźny wpływ na sukces tych gier... chociaż taki KZ3 jak dla mnie i z tymi "bajerami" to gra na jakieś 8...

Opublikowano

Gra na 8+ to crap, to już dawno ustalone

Opublikowano

I gry poniżej 90 na MC

Opublikowano

próba - Lionel, nie było widać Twojego posta dopóki tego nie napisałem. Cebulacka cenzura blokuje opinie niezależnych użytkowników, albo coś się skaszaniło w forumie.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Jak macie problem z niewidocznym ostatnim postem to wklepcie ręcznie numer strony o jeden wyższy niż jest widoczny w temacie.

Opublikowano

ok edyta, miałem problem z forumkiem ale już cacy, żeby nie było że random z 150 postami nabija sobie posty to może link do piosenki, każdy znał każdy słuchał ale może ktoś zapomniał, a Imo wokal najlepszy http://www.youtube.com/watch?v=OxCq4HH10kk

Modku możesz usunąć jak chcesz, post napisany przypadkowo i nie da się usunąć

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Kur/wa jakie to nowe PSS jest upośledzone. Fajnie, że jest Limbo do ściągnięcia w plusie, tylko szkoda, że to jest jakiś klucz do odblokowania pełnej wersji, a triala za chu/j nie można namierzyć w tej zje/banej wyszukiwarce.

Opublikowano

Calkiem dobre to VGA w tym roku.

Lords of Shadow 2 <3

Opublikowano

Dark Souls 2, Lords of Shadow 2, The Phantom Pain, data premiery TLoU, Bioshock i Gearsy, Halo dają radę- Samuel L Jackson genialny prowadzący, mi się strasznie podobało.

Opublikowano

Na pohybel jakimś zielonym kapturkom czy facetowi w lateksie i z mysimi uszami na łbie.

KRÓL JEST TYLKO JEDEN

Lista rodzyn czy nie, wiadomo jaki jest jedyny słuszny zwycięzca.

half-life-2-wallpaper.jpg

:i_am_so_happy:

No i nagroda za grafikę dla Halo 4, ciekawe czy nadal w oczach pewnego moderatora VGA nie straciło na renomie :lol:

A najfajniejsze trailery: Dark Souls 2, TLOU i Gears of War Judgment.

Umrę ze śmiechu jak Rockstar strolluje Sony i wyda GTA V w ten sam dzień co TLOU xD

Aha no i Geoff i jego "5 debiutów na VGA", pjerdolony kłamca a tumany nadal wierzą jego tweetom.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

No, pierwszy raz w historii X360 wygrywa grafikę roku, gdy na rynku jest PS3, a właściwie Sony przegrywa, bo jeśli w tym aspekcie wygrało Halo, to raczej z braku laku.

Niestety, to łabędzi śpiew. 7 maja nastąpi fatality na X360. Xboty oddaliby nerkę by GTA V ochroniło X360 przed ostatecznym sukcesem PS3... żal. GTA V i TLOU na PS3. Mega combo, nawet ja kupię!

Opublikowano
No, pierwszy raz w historii X360 wygrywa grafikę roku, gdy na rynku jest PS3, a właściwie Sony przegrywa, bo jeśli w tym aspekcie wygrało Halo, to raczej z braku laku.

Kłamiesz. W 2006 roku wygrał Gears of War. PS3 było na rynku wtedy

Niestety, to łabędzi śpiew. 7 maja nastąpi fatality na X360. Xboty oddaliby nerkę by GTA V ochroniło X360 przed ostatecznym sukcesem PS3... żal. GTA V i TLOU na PS3. Mega combo, nawet ja kupię!

Może to posiadacze PS3 oddaliby nerkę żeby GTA V na PS3 nie było słabszym portem jak GTA IV, RDR. Albo całkowicie zwalonym jak Noire.

Opublikowano

Kłamiesz. W 2006 roku wygrał Gears of War. PS3 było na rynku wtedy

Może to posiadacze PS3 oddaliby nerkę żeby GTA V na PS3 nie było słabszym portem jak GTA IV, RDR. Albo całkowicie zwalonym jak Noire.

PS3 było wtedy od niecałego miesiąca, w dodatku nawet nie w EU, i gry nie mogły być nominowane. Zarzucasz mi kłamstwo bezpodstawnie.

Tak samo jak bezpodstawnie insynuujesz, że PS3 dostaniesz gorszy port, tak jakby X360 dostać nie mógł, non sens. Piszesz o GTA IV czy RDR, w których różnice są niezauważalne i w żaden sposób nie wpływają na gre (jedyne co, to time ex DLC w przypadku GTA IV). Nie oddałbym nerki. IMO GTA V + TLOU to lepsza biblioteka niż samo GTA V.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Nie wiem po cholerę te filmiki z neta kasują.

Opublikowano

Napisałeś, że pierwszy raz wygrał X jak PS3 był na rynku. W 2006 roku wygrał X360. PS3 był na rynku. End of story. Następnym razem pisz, że to wypowiedź z gwiazdką

Różnice był zauważalne. Nawet więcej niż zauważalne. Wystarczy poczytać. Zwłaszcza w RDR. Co do Noire to fakt, powaliło mi się z Mafią 2. Moja pomyłka.

Opublikowano

GTA IV miał zauważalne różnice... zwłaszcza w frameracie, który dla mnie jest najbardziej kluczową kwestią techniczną w grach na konsole. W rdr było juz lepiej ale na ps3 całkowicie wykastrowali roślinność tych całych stepów.

Ogólnie PS3 ssało i ssie w kwestii multiplatform i parę pozycji tego nie zmieni bo to zwyczajnie zakłamanie rzeczywistości

Opublikowano

Czy tylko na mnie Bioshock nie wywarł żadnego wrażenia? to wyglądało... słabo

Opublikowano

Ale za to to zrobiło wrażenie.

i5oevBJarANa2.gif

ijlpAErx93Mnu.gif

i4QBnJhfs328D.gif

ik257gNTUnQGW.gif

ibv0UwtXWz6RjC.gif

GAME OF THE GENERATION

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Dwa fajne trailery - TLOU i Girs (innych CG nie liczę) i zapowiedź jednej nowej fajnej gry - Dark Souls 2. Słabiej niż myślałem, nie było jakiegoś szokera.

Opublikowano

Napisałeś, że pierwszy raz wygrał X jak PS3 był na rynku. W 2006 roku wygrał X360. PS3 był na rynku. End of story. Następnym razem pisz, że to wypowiedź z gwiazdką

Różnice był zauważalne. Nawet więcej niż zauważalne. Wystarczy poczytać. Zwłaszcza w RDR. Co do Noire to fakt, powaliło mi się z Mafią 2. Moja pomyłka.

Rynek traktujemy jako zbiorczą grupę 3 kluczowych rynków: EU, Jap i US. PS3 wyszło w EU w 2007. Nie mogło być nominowane. Zresztą nominacje chyba były i tak przed premierą w USA. Sorry, nie ujmuję niczego GoW, wszak pierwsza next genowa oprawa, ale nie jest to zwycięstwo nad PS3 na VGA 2006.

GTA IV różnice są, ale subiektywne - bo co kto wolał, w RDR grałem w obie wersje, na PS3 przechodzę drugi raz (RDR kupiłem na premierę, teraz z Plusa). Nie czuję jakbym grał w gorszą wersję. Dla mnie 10/10 i gra dekady.

Faila z Noir nawet nie komentuje, skoro nie wiesz nawet o jakich grach piszesz, dla mnie to oznacza EoD.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.