Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Czekam na Mendrka broniącego Call of Duty: Black Ops – Declassified jako potężnego exa.

Ale o co chodzi?

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

O to, że Mendrek ślepo broni wszystkiego co Sony, nawet z gó.wnianej gry One Piece robi drugie wniebowstąpienie, to czemu nie z Declassified.

Opublikowano

Beka, dobrze widzę, że pousuwano posty dotyczące wrzucania PMek do tematu ? Lol.

Andrew : co racja to racja, te magiczne 1000 zł się utrzymuje w przypadku PS3 w chooj długo (o naciąganych bundle'ach nie wspominam). Na dodatek weszła teraz Super Slim, która obiektywnie patrząc, jest gorsza niż Slim, a cenę ma większą, jakieś kuhwa żarty. PS2 po pięciu latach od premiery europejskiej kosztowała 600 zł (z początkowego 2799 zł, przypominam). Nie wchodzę tu w szczegóły typu inflacja.

Opublikowano
  • Autor

Te ceny to jakies przegiecie. W moim przypadku to wlasnie powod dla czego nie mam zadnego nextgena. Gierek na to nie ma wiec ciezko usprawiedliwic wydanie 9 stow na zabaweczke.

Opublikowano

Andrew : co racja to racja, te magiczne 1000 zł się utrzymuje w przypadku PS3 w chooj długo (o naciąganych bundle'ach nie wspominam). Na dodatek weszła teraz Super Slim, która obiektywnie patrząc, jest gorsza niż Slim, a cenę ma większą, jakieś kuhwa żarty. PS2 po pięciu latach od premiery europejskiej kosztowała 600 zł (z początkowego 2799 zł, przypominam). Nie wchodzę tu w szczegóły typu inflacja.

Ceny konsol nie spadają, ale w tej samej cenie co w przeszłości dostajesz sporo więcej np. większy dysk czy wi-fi. Ludzie o tym zapominają.

Opublikowano

django: Say wut?

Biorąc pod uwagę inflację to te 600 zł 7 lat temu to mniej więcej równowartość dzisiejszych 800-900 zł, tyle ile konsole kosztują, więc nie wiem o co kaman.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

No były posty, że dzixiowi czy jak on tam ma wydaje się, że jest taki chytry lisek i specjalnie kręci bekę i staje w opozycji, bo tak.

Opublikowano

bo ps3 to lepsza konsola a xbox 360 soiągnol co zrobil i teraz ps3 wtyjdzie na prowadzenie ale w usa itak xbox bedzie lepszy bo to zamerykanizaowana konsola je sest xDD, no i komunikacja jakas rola tam odgrywa nie ?

xbox wygrał ta generacja ;/

jutro na 7:00 do roboty ;/ co to zmienia ktowa konsola jest lepsza ;/

Edytowane przez FlashGordon

Opublikowano

Byłem po robocie w empiku, najgorsze jest to że tam są same zestawy z Move/Kinectem i jakieś gówniane gry z zeszłego roku i 1400 - 1500 wołają. Co do internetu, najlepsze oferty są wyprzedane, za późno się wziąłem za to. Parę razy słyszałem już, że właśnie po świętach tną ceny, bo próbują ludzi w konia na zakupach świątecznych zrobić, dlatego pytam.

Opublikowano
  • Autor

Biorąc pod uwagę inflację to te 600 zł 7 lat temu to mniej więcej równowartość dzisiejszych 800-900 zł, tyle ile konsole kosztują, więc nie wiem o co kaman.

Dzieki. Juz lece po konsole.

Opublikowano

Byłem po robocie w empiku, najgorsze jest to że tam są same zestawy z Move/Kinectem i jakieś gówniane gry z zeszłego roku i 1400 - 1500 wołają. Co do internetu, najlepsze oferty są wyprzedane, za późno się wziąłem za to. Parę razy słyszałem już, że właśnie po świętach tną ceny, bo próbują ludzi w konia na zakupach świątecznych zrobić, dlatego pytam.

Gołej PS3 szukasz? W Tesco widziałem 160GB za 777zł (albo było to 699zł - nie pamiętam). Obok stał X360 4GB za 599zł Looknij w Carrefour - chyba @kad2 podawał dzisiaj w statusach że tam X360 jest za 549 zł więc może PS3 też będą w jeszcze lepszych cenach.

BTW: Na takie pytania gdzie co najtaniej kupić masz lepsze tematy.

Edytowane przez Kyo

Opublikowano

Dzięki za rady, przyznam że nawet tych sklepów nie brałem pod uwagę ale widzę że warto zajrzeć. Poszukam we własnym zakresie, już nie krzyczcie.

Opublikowano

ceny dużych konsol w tym roku są z dupy...2 lata temu pożegnałem mojego zasłużonego fata(którego 5 lat temu kupiłem za 1599zł) i kupiłem slima 320gb z lbp2 w pakiecie. W MM płaciłem 1299zł. Teraz musiałbym praktycznie dać tyle samo, a minęły 2 pełne lata...tylko zamiast lbp2 miałbym move z księgą czarów.

jedyna sensowna i oplacalna świąteczna promocja to z vitą,4gb kartą pamięci i jedną grą za 799zł. W porównaniu do cen z poprzednich miesięcy to serio okazja. Szkoda, że Vita ma 3 dobre gry na krzyż i brak jakichkolwiek dobrych zapowiedzi. Jak tak dalej będzie to nawet plus jej nie uratuje.

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Trafiłeś w samo sedno, bundle PS3 z Move, kamerka i Wonderbook gdzieś za 1500 widziałem ( obecnie ) Najlepsze jest to, że wersja 4 GB ( na takim dysku na PS3 to se możesz w demka pograć ) kosztuje więcej niż 160 GB.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Najnizsze ceny na Swieta? Heh, dobre. :D

Tydzień do wigilii i w marketach okazje na takiego X360 za 600 zł - nie wiem czemu z PS3 miałoby być inaczej. Nie wspominając już o promocjach jakie ostatnio były na Muve.pl.

Myślisz, że PO świętach będzie taniej?

Najlepsze jest to, że wersja 4 GB ( na takim dysku na PS3 to se możesz w demka pograć ) kosztuje więcej niż 160 GB.

Nie ma takiego PS3 :P Jest 12 Gb, ale w przypadku PS3 niewiele to zmienia. Ceny nowego slima to przegięcie pały.

Opublikowano

Z drugiej strony, takie PS3 z dyskiem 12 GB to świetny prezent dla nielubianej osoby. Przepłacisz, ale czego się nie robi by podłożyć świnię.

Opublikowano

Nawet jeśli tak jest (wg moich "źródeł", 600 zł w 2005 równałoby się 780 zł w 2012), to jest różnica między 999 zł a 800 zł (a nie widuję w "mainstreamowych" sieciach, nie mówiąc o sugerowanej cenie Sony, cen poniżej 999 zł za czystą Slimkę, chociaż oferty wymienione parę postów nade mną brzmią nieźle). Po drugie, w Polsce ma to o tyle inne przełożenie, że choć złotówka jest mniej warta, tak przeciętny Kowalski nie zarabia proporcjonalnie więcej, niż kilka lat wstecz (to już są moje całkowicie luźne obserwacje nie poparte żadnymi statystykami)

(...)

Ceny konsol nie spadają, ale w tej samej cenie co w przeszłości dostajesz sporo więcej np. większy dysk czy wi-fi. Ludzie o tym zapominają.

Coś w tym jest, ale, po pierwsze, co właśnie zauważył Ficuś, cena spadała, spadała, aż się zatrzymała i 2 lata stoi w miejscu, a po drugie, to na ten moment wi-fi czy jakiś tam dysk (tym bardziej, że są różne opcje do wyboru, załóżmy, że mówimy o 160GB) to żaden koszt produkcji, a na pewno mniejszy, niż 2 lata temu.

Edytowane przez kotlet_schabowy

Opublikowano

Coś w tym jest, ale, po pierwsze, co właśnie zauważył Ficuś, cena spadała, spadała, aż się zatrzymała i 2 lata stoi w miejscu, a po drugie, to na ten moment wi-fi czy jakiś tam dysk (tym bardziej, że są różne opcje do wyboru, załóżmy, że mówimy o 160GB) to żaden koszt produkcji, a na pewno mniejszy, niż 2 lata temu.

Bo może tak jest w przypadku PS3 i durnej polityki Sony.

W przypadku X360 jest inaczej, 4 lata temu kupiłem za 800zł premiuma 60gb, dzisiaj w tej cenie masz slima 250gb z wi-fi i dwoma dobrymi i dość nowymi grami np. Forza 4 i Wiedźmin 2. Odejmij wartość gier i wyjdzie 650-700zł wydatku a masz sprzęt z 4x większym dyskiem.

Opublikowano

Akurat teraz po tych ostatnich powodziach u Azjatów to ceny poszły w górę

E:Mazzeo szybszy

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Te ceny to jakies przegiecie. W moim przypadku to wlasnie powod dla czego nie mam zadnego nextgena. Gierek na to nie ma wiec ciezko usprawiedliwic wydanie 9 stow na zabaweczke.

26.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.