Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Aż ciężko uwierzyć, że w USA w styczniu (4 i pół tygodnia) WiiU zeszło ledwie 55 tys. a Vity 35 tys. Jeszcze trochę i WiiU będą wycofywać ze sklepów tak jak miesiąc temu Vitę.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Bardzo dobrze, wydali na rynek zacofany i archaiczny sprzęt, to niech teraz srają w gacie. Ciekawe ile Nintendo zarabia na jednej sprzedanej konsoli.

Opublikowano

dobrze, niech ceny spadają, bo później będą gry po 250zł jak u $ony :)

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Bardzo dobrze, wydali na rynek zacofany i archaiczny sprzęt, to niech teraz srają w gacie. Ciekawe ile Nintendo zarabia na jednej sprzedanej konsoli.

Mówili, że zarabiają jak kupisz jedną grę czyli na samej konsoli są pewnie na zero.

Opublikowano

No ale co to, czyżby ludzie nie mieli parcia na next geny, że Wii U zalega na półkach?! 

Hm, a może są już zmęczeni current genami? ;)

Opublikowano

Pewnie ich parcie jest porównywalne do Twojego na ex'y z PS3.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Mówili, że zarabiają jak kupisz jedną grę czyli na samej konsoli są pewnie na zero.

Na premierę było mówione, że Wii U jest pierwszą konsolą Nintendo, która jest sprzedawana poniżej kosztów produkcji

Opublikowano

No ale co to, czyżby ludzie nie mieli parcia na next geny, że Wii U zalega na półkach?! 

Ludzie zamiast WiiU w USA kupują X360 i PS3. Widać to wynikach sprzedaży za styczeń które są lepsze niż rok temu. Co prawda rok temu podawane były wyniki z 4 tygodni a teraz z 5 pięciu ale i tak wyniki są bardzo dobre.

2013      2012

X360 281 tys.  271 tys.

PS3  230 tys.  190 tys 

Sprzedaż WiiU jest na razie średnia ale wystarczy wziąć pod uwagę że gdy wyjdzie ps4 i x360 to konsola nintendo będzie miała 7 milionów przewagi jeśli chodzi o sprzedaż. Spadnie cena, wyjdzie nowe mario,zelda i sytuacja może się odwrócić jak w przypadku 3DS.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

posiłkuję się torrentami:

jak2 - 4206mb(wersja multi językowa)

jak3 - 2701mb(wersja ntsc)

Czsu przejścia Ficuś, czasu przejścia.

Opublikowano

Hm.. ja jednak wolę się nie napalać na tą długość. Seria Jak & Daxter to jednak sandboxy...

Edytowane przez Emet

Opublikowano

mimo to napisali wyraźnie na blogu, że to ma być najdłuższa kampania w historii firmy. Jak2 w 20h...trochę przesadzone...wydaje mi się, że w 15h dało się wyrobić(ja miałem blisko 30h z sekretami), Jak3 na pewno kończyłem w ok 10h(bez sekretów bo nie chciałem). Uncharted2 był najdłuższy z serii i kończyło się go w ok 11-12h. Myślę, że gameplay na 15-20h mamy zapewniony w tLoU. Jak pisałem i piszę to Naughty Godowy klon MGS więc i długość będzie podobna

Opublikowano

Software sprzedaje hardware. Nie ma gier to i konsola się nie sprzedaje.

Fragment o current genie przemilczę, bo greah już ci wyjaśnił trollu czym jest next gen, a ty dalej swoje.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Bardzo dobrze, wydali na rynek zacofany i archaiczny sprzęt,

Hehe,zobacz ze 2 ostatnie generacje wygrywal sprzęt najsłabszy na tle konkurencji(6-PS2,7-Wii)

Opublikowano

Bardzo dobrze, wydali na rynek zacofany i archaiczny sprzęt,

Hehe,zobacz ze 2 ostatnie generacje wygrywal sprzęt najsłabszy na tle konkurencji(6-PS2,7-Wii)

Tak też było z PSXem.

Opublikowano

I ze SNES'em. I od zawsze z handheldami.

Bo gierki (szok) sprzedają konsole.

Opublikowano

A co to była za konkurencja SNES-a, od której był słabszy? Fascynująca historia.

Opublikowano

Oj zagalopowałem się. Genesis i SNES były porównywalne, każdy miał swoje wady i zalety.

Opublikowano

Nigdy grając na obu systemach nie myślałem, że są porównywalne. Różnica w kolorach dominowała. Przykładowo, wyobraźcie sobie, że w jednym momencie wychodzą Shining Force II i Final Fantasy VI. SF2 to zresztą wybitna gra, ale technologicznie wydaje mi się zdecydowanie prymitywniejsza.

No ale ówczesny odpowiednik bywalców tego tematu pewnie się jarał potęgą Mega Drive'a, bo więcej herców i szmerców, ciul z tym, że po prostu więcej można było zrobić i pokazać na SNES-ie, w każdym razie - to robiono, bo prawie wszystkie utalentowane studia robiły gry właśnie na niego.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

http://www.youtube.com/watch?v=fb73kHBAirU

Polecam w tym momencie AVGN gdzie porównywał Genesis i Nintendo. W USA geneza tego starcia jest epicka, a między fanami tych dwóch platform były wojenki jak u nas między Atarowcami, Spektrumowcami i Amigowcami, tyle że tam do kotła dawali producenci.

Opublikowano

FFVI, Chrono Trigger, Donkey Kong Country, A link to the past, Super Metroid, Yoshi's Island.

Ach. Wybór był tylko jeden.

Opublikowano

70596750914263686270.png

Hehe ma się to wyczucie :D Złożyłem preordera jak bylo 199 dzisiaj zmienili na 239 a u mnie w zamówieniu dalej widnieje 199zl :D

Opublikowano

Oni tam w sony polska chyba zwariowali z tymi cenami:/. Mam nadIeje ze sie ostro na tym przejadą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.