Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Na screenach, które dawał Magik widać, że Halo 4 ma lepsze IQ. Ciekawe jak wypadnie wydajność w Crysis 3.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Oho, zaraz sie zacznie gadka o grafice ...

24526206.jpg

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Chyba w oczach xbotów. Crysis 2 zrobił na mnie 10x większe wrażenie niż halo 4, w którym tej wspaniałej grafy się doszukać nie mogłem.
Może z technicznego punktu widzenia i jest lepsze, ale jeśli chodzi o wrażenia czysto wizualne, to hejlo robi lache crysisowi

Opublikowano

Chyba w oczach xbotów. Crysis 2 zrobił na mnie 10x większe wrażenie niż halo 4, w którym tej wspaniałej grafy się doszukać nie mogłem.

Może z technicznego punktu widzenia i jest lepsze, ale jeśli chodzi o wrażenia czysto wizualne, to hejlo robi lache crysisowi

Nie no, z taką siłą argumentów to nie mamy tu czego szukać Ins :P

Opublikowano

twoje za to są wspaniałe:

"Niestety" jest.

Opublikowano

twoje za to są wspaniałe:

"Niestety" jest.

Halo 4 miało wyższą rozdzielczość, stały 30 FPS framerate, mniejszy pop-up, v-sync, generalnie lepsze tekstury, dobry AA itp.

Lepiej? Nie zabieraj głosu jak nie wiesz co powiedzieć.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

I mimo tego nie wyglądało tak dobrze jak Crysis 2?

Damn, ale to hejlo jest słabe th_trollface.png

ale serio, pomimo tego, że technicznie może i crysis 2 był generalnie gorszy, to oświetlenie było mega i gra po prostu sprawiała wrażenie ładniejszej. Przynajmniej dla mnie, bo 20 fpsów, czy brak v-scyna kompletnie mi nie przeszkadza. A szczene w podłogi zbierałem nie raz, gdzie przy halo nie zdarzyło mi się to ani razu. Takie jest moje laikowate zdanie

Opublikowano

Mowie o premierze PS2. Zreszta mialem niezla polewke na poczatku zycia tej konsoli z oprawy.  Konsola objawienie a ja mam na DC Dead or Alive 2, ktore wyglada sporo lepiej od wersji na ultra plestejszonie ( nie mowiac juz o tym, ze line-up DeCekowy niszczyl PS2 w tamtym czasach, no ale tumany wolaly czekac na gejstacje zamiast kupic swietny sprzet).

No tak, tumany zaczekały na sprzęt, który wynagrodził im to pięcioma-sześcioma latami napier.dalania w mega hity, zamiast inwestować w chwilowo mocno supportowany sprzęt, który brutalnie zabito rok później, spoxxx. Bolało wtedy ?

Co za bezsensowny argument, byle dopiec nawet PS2. No miała choojowy start, jak większość konsol Sony i wiele konsol w ogóle.

Edytowane przez kotlet_schabowy

Opublikowano

Lubisz grać w 20 klatkach w FPS? 

Nie mam pytań. 

Opublikowano

Halo 4 jest w HD w przeciwieństwie do Crysisa, nie ma nayebane tony filtrów jak Killzone, ma AA na poziomie tego z godof war 3, stale 30 fps, oraz najlepsze modele i tekstury z tych 3 gier. I wszystko zachowując wielkość leveli znanych z serii. Polecam tez chociażby pograc na mapie Meltdown w multi i ne zachwycać się poziomem wykonania.

IMO w kwestii grafiki Halo 4 bije i Killzone 3 i Crysisa 2, zobaczymy gdzie się wcisnie trójka.

Opublikowano

Mowie o premierze PS2. Zreszta mialem niezla polewke na poczatku zycia tej konsoli z oprawy.  Konsola objawienie a ja mam na DC Dead or Alive 2, ktore wyglada sporo lepiej od wersji na ultra plestejszonie ( nie mowiac juz o tym, ze line-up DeCekowy niszczyl PS2 w tamtym czasach, no ale tumany wolaly czekac na gejstacje zamiast kupic swietny sprzet).

No tak, tumany zaczekały na sprzęt, który wynagrodził im to pięcioma-sześcioma latami napier.dalania w mega hity, zamiast inwestować w chwilowo mocno supportowany sprzęt, który brutalnie zabito rok później, spoxxx. Bolało wtedy ?

Co za bezsensowny argument, byle dopiec nawet PS2. No miała choojowy start, jak większość konsol Sony i wiele konsol w ogóle.

Konsola miala fantastycze gry, swietne tytuly pojawialy sie co chwile juz od samego poczatku, ale ludzie woleli czekac. Jak juz pojawilo sie PS2 to zaczeli kupowac na potege mimo, ze gier nie bylo. Zarznieto konsole bo idioci nie dali jej szansy. I tak, bolalo, bo Dreamcast byl tylko chwile na rynku, a o wiele lepiej bawilem niz przez te 5 lat z megahiciorami na PS2.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

W Japonii dalej robią gry na DC. Zresztą powód zrezygnowania z produkcji przez Segę był bardziej skomplikowany. Gdzieś czytałem o tym.

Opublikowano

I mimo tego nie wyglądało tak dobrze jak Crysis 2?

Damn, ale to hejlo jest słabe th_trollface.png

ale serio, pomimo tego, że technicznie może i crysis 2 był generalnie gorszy, to oświetlenie było mega i gra po prostu sprawiała wrażenie ładniejszej. Przynajmniej dla mnie, bo 20 fpsów, czy brak v-scyna kompletnie mi nie przeszkadza. A szczene w podłogi zbierałem nie raz, gdzie przy halo nie zdarzyło mi się to ani razu. Takie jest moje laikowate zdanie

Jak sprowadzasz wszystko do kwestii designu, to nie pisz w dyskusji na temat obiektywnych technicznych aspektów jakiś gier, że jedna jest "ładniejsza" od drugiej bo wtedy wychodzisz poza przedmiot dyskusji. W takim przypadku dla każdego "ładne" będzie co innego i nie ma to związku wtedy z poziomem technicznym. 

Ja też pisałem, że ODST mi się bardzo podobało i było ładne, ale nie zmienia to faktu, że technicznie była słaba.

Opublikowano

W Japonii dalej robią gry na DC. Zresztą powód zrezygnowania z produkcji przez Segę był bardziej skomplikowany. Gdzieś czytałem o tym.

Dokładnie, to była szersza kwestia, no ale nawet jeśli by podejść do tego na zasadzie, że miliony kupujące PS2 sprawiły, że DC padł, no to nie wiem, o czym my mamy tu dyskutować, o prawie popytu i podaży ? Rozumiem, że można się burzyć, że miiliony "gupków" kupują co rok kolejnego CODa i to w jakiś tam sposób psuje rynek gierek, ale to, że dobra konsola upadła, bo miliony kupowały lepszą konsolę, która w efekcie okazała się jedną z najlepszych i najbardziej wartościowych platform w historii, to trochę inna sprawa. DC był zayebistą konsolką,  to fakt, a jako konkurencja dla Playstation na pewno nie budził takich niezdrowych emocji jak Xboxy. Decyzja o zakończeniu produkcji mnie zdziwiła i w sumie nie rozumiałem tego wtedy i też bym się wkur.wił jako jej posiadacz , no ale nie widzę sensu, by cisnąć Sony czy ich klientów za wyjście na prowadzenie, raczej powinno się jechać Segę.

Edytowane przez kotlet_schabowy

Opublikowano

Halo 4 jest w HD w przeciwieństwie do Crysisa, nie ma nayebane tony filtrów jak Killzone, ma AA na poziomie tego z godof war 3, stale 30 fps, oraz najlepsze modele i tekstury z tych 3 gier. I wszystko zachowując wielkość leveli znanych z serii. Polecam tez chociażby pograc na mapie Meltdown w multi i ne zachwycać się poziomem wykonania.

IMO w kwestii grafiki Halo 4 bije i Killzone 3 i Crysisa 2, zobaczymy gdzie się wcisnie trójka.

killzone 3 oczywiście grałeś i przeszedłeś

jaka jest graficznie różnica między crysis 2 na ps i x ? bo na ps3 to mnie z kapci ta grafika nie wyrwała.

Opublikowano

Na X360 tez nie ma rewelacji imo. Takie Halo 4 czy Killzone 3 wygladaja o wiele lepiej

Opublikowano

Crysis 2 na konsoli to mega bubel smigajcy w 20 fps wszechobecny pop up, historia drętwa i mega nudna, bez kitu już kal of djuti jest lepsze, przynajmniej dla mnie bo nie ma nic gorszego niż gra która chrupię i niech w dupę sobie wsadza grafikę jeżeli nie potrafią zrobić dobrze smigajacej gry

Opublikowano

Zawsze można uznać, że dropy animacji to samoczynny bullet time :P

Opublikowano

killzone 3 oczywiście grałeś i przeszedłeś

jaka jest graficznie różnica między crysis 2 na ps i x ? bo na ps3 to mnie z kapci ta grafika nie wyrwała.

KZ3 widziałem, jeszcze nie przeszedłem.

Crysis 2 na PS3 jest w niższej rozdzielczości niż na klocku.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

destinyback.jpg

17 lutego >>> 20 lutego

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Gorszego zawodu być już nie może xD

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

A co pokazali, albo czego nie pokazali ?

Edytowane przez Square

Opublikowano

A co pokazali, albo czego nie pokazali ?

Wyszło na to, że to MMO, ale bez abonamentu.

Odeszli od MS bo nie pozwalał im zrobić MMO - zły MS oj zły :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.