Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

ciekawe czy 20 możemy liczyc na atak jeszcze bardziej gigantycznego nieprzyjaznego kraba.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 388,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Ja liczę przede wszystkim na dobrą grę, solidną oprawę, design, uniwersum i historię. Jak pokazało to studio na przestrzeni lat, chyba można się tego po nich spodziewać. W końcu jaka inna firma ma na koncie potencjalnie najlepszy launch title w historii (Combat Evolved, 2001)?

Chyba bym się ze śmiechu zlał jakby się okazało, że tego dnia Sony ogłasza upadłość xD.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

bo $ony nie doi swoich marek jak inni  :rofl2:

Wiem, że nie ma co z tobą rozmawiać, no ale niech stracę:

wymień mi tą markę Sony, której nowa odsłona wychodzi co roku na PS3, tak jak to robi M$ z Halo na X360?

Bylo pisanie, ze ponoc z tych dokumentow ktore wyciekly nowa gra ma wyjsc najpierw na nowego Xboxa a potem sequel na X720 i PS4.

Dokładnie to była mowa, że pierwsza część wyjdzie na X360 i next boxa, a dopiero druga zawita również na konsole Sony. I już wtedy xboty jarały się, że dostaną kolejnego wielkiego exa. A tu dupa gra jednak nie będzie tak świetna, skoro wychodzi na PS3.

Xboty pisały, że jak będzie MMO to olewają. Ogarnij się.

Jedno mnie zastanawia:

skoro od zawsze multi w Halo było tak świetne, najlepsze jakie tylko jest i w ogóle, to czemu teraz jak Bungie zapowiada niby MMO (choć jak mówią to nie będzie typowe MMO z jakimś tam grindowaniem, farmieniem czy cokolwiek tam się robi w typowych mmo typu wow) to nagle większość zacnych fanów konsoli Microsoftu kładzie na Destiny lachę (że tak pozwolę sobie użyć miejskiego slangu)?

Opublikowano

Może dlatego, że to nowe IP i do tego pod skrzydłami Activision?

Opublikowano

Dżizas Beniek... nie widzisz różnicy pomiędzy multi w grach takich jak Halo, a w produkcjach MMO? 

Z deka o co innego chodzi. Wskazówka taka.

Opublikowano

Beniek ogarnij sie. Halo to arena shooter, jaki to ma zwiazek z multi w MMO ?

Jezeli chodzi o Destiny to odpadam. MMO jak w morde strzelil =/

Opublikowano

Logika xbotów:

Activision - co 2 lata nowe Destiny za 200zł - dojenie na nową skalę

Microsoft - Halo praktycznie co roku za 200zł - najlepsza firma ever!!!11111

co 3 miesiące wychodzi Halo przecież, ogarnij sie bo (pipi)sz ostatnio jak potłuczony.

Rozumiem, że to próbujesz teraz w żart obrócić, ale prawda jest taka, że Microsoft (podobnie jak Acti z codem czy ubi z assasynem) też potrafi doić swoją ukochaną markę:

2009 - ODST (plus Halo Wars), 2010 - Reach, 2011 - CEA, 2012 - H4

>Destiny - ok, rozumiem zawód bo nie pokazano oczoje.bnej nextgenowej grafy :bye2:

Nie, po prostu xboty dowiedziały się, że Destiny jednak wychodzi również na PS3 to przestały się grą jarać.

edit: literówka

Bardzo mnie kur.wa bawi wliczanie tutaj Anniversary, w takim razie god of war to wyszedł gdzies w 43 częściach na sony plejstejszyn 3.

Opublikowano

God of War z tego co pamiętam to:

2009 - Collection 1 

2010 - GoW3

2011 - Collection 2

2013 - GoW: A

kotlecik. 

Opublikowano

Jedno mnie zastanawia:

skoro od zawsze multi w Halo było tak świetne, najlepsze jakie tylko

jest i w ogóle, to czemu teraz jak Bungie zapowiada niby MMO (choć jak

mówią to nie będzie typowe MMO z jakimś tam grindowaniem, farmieniem czy

cokolwiek tam się robi w typowych mmo typu wow) to nagle większość

zacnych fanów konsoli Microsoftu kładzie na Destiny lachę (że tak

pozwolę sobie użyć miejskiego slangu)?

5af3a7de20d5f.gif

God of War z tego co pamiętam to:

2009 - Collection 1 

2010 - GoW3

2011 - Collection 2

2013 - GoW: A

kotlecik. 

Dodać do tego, że Collection to dwie gry i wychodzi na to że God of War średnio co 8 miesięcy wychodzi, srotfl.

Opublikowano

@MaZZ

Ale jak to zawsze xboty zaznaczały remaster to nie remake :P Czyli mamy dwie części GoW stworzone pod PS3 (przerwa 3 lata) i 4 części Halo stworzone pod X360 (roczne przerwy).

Opublikowano

@MaZZ

Ale jak to zawsze xboty zaznaczały remaster to nie remake :P Czyli mamy dwie części GoW stworzone pod PS3 (przerwa 3 lata) i 4 części Halo stworzone pod X360 (roczne przerwy).

No i? W wojnach na eksy osobiście nigdy nie wymieniałem Anniversary jako nową grę.

Ale dziś xboty są poddenerwowane ;f

Idź se pojizzować gdzie indziej.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

@figaro Co się dziwisz, każdy xbot ma obecnie pełne gacie, bo 20 luty nadciąga niczym wywiadówka w podstawówce, na której ojciec dowie się o jedynkach swojego xbocika. Sonoklapy będą świętować, a oni płakać po kątach :D

Edytowane przez Dahaka

Opublikowano

To że fani S też nie wymeniali remasterów jako exy. Były jedynie posty, że jak ktoś liczył remake Halo, to powinny się liczyć remastery. Dla mnie jest to głupotą, bo są to dokładnie te same gry co na poprzedniej generacji. Przy remaku jest zauważalny skok "jakościowy" = nowa gra.

Figaro skończ robić z siebie debila.

Opublikowano

To że fani S też nie wymeniali remasterów jako exy. Były jedynie posty, że jak ktoś liczył remake Halo, to powinny się liczyć remastery. Dla mnie jest to głupotą, bo są to dokładnie te same gry co na poprzedniej generacji. Przy remaku jest zauważalny skok "jakościowy" = nowa gra.

To jest wiadome dla mnie, dla ciebie, dla Mbenka nie za bardzo.

Opublikowano

Pewnie, że remake to nie to samo, co reedycja HD. Remake to Resident Evil 1 i MGS1 z GameCube'a, reedycja HD, to Resident Evil 4 HD na PS3/X360. Remake można uznać za nową grę, reedycję HD nie. Halo Anniversary jest w gruncie rzeczy nowym projektem (choć nie grałem, to trudno mi powiedzieć, czy to taki czysty remake jak Resident).

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

No wiesz z tych FPSow to Bordery a w szczególności 2 sprawiły mi najwięcej frajdy. Świetny coop,humor,masa broni itd

Dla mnie Borderlandsy są najlepszym FPSsem na konsolach,a dla Ciebie czy Andrzeja Halo.

Jakiego Andrzeja masz na mysli? Bo ja te (pipi) wlaczylem na 5 minut, zobaczylem ta wirtualna du.peczke, troche postrzelalem tymi zielonymi kulkami do przerosnietych cyberchomikow i wylaczylem. Boze, co za shit. To juz GOW3 u mnie w czytniku dluzej zabawil, bo 15 minut. Xboxowe Exy to jest hoynia z patatajnią, gdyby nie FM i z poczatku ME, to bym zalowal, ze kupilem te konsole. Od niedawna mam uzywana PS3, zrobilem czwartego metala (az sie lezka w oku zakrecila), teraz sie zabieram za Kratosa 3 (jedna z najlepszych serii w jakie gralem) tyle ze troche czasu nie mam bo jest sesja poprawkowa, Do tego seria uncharted, jak kasa pozwoli (mysle, ze dowre trylogie w rozsadnej cenie - gry na PS3 kosztuja ponad 20 razy wiecej niz te moje na Xa ;) no i jak mi podejdzie, to kupie tez tego TLoŁa. Bio, Rising, Tomb Raidera i Blacklista zalicze na Xie, z przywyczajenia i taniej. GTA5 pewnie tez. I tyle z tej generacji, ewentualnie poszukam jeszcze jakiegos exa na Pesczy.

Opublikowano

beniek coś tam pisał znowu że $ony nie doi swoich marek, aha:

god of warów

14 ratchetów

12  gran turismo

7 killzonów

w krótkim czasie:

5 little big planet

7 motorstormów

Liczy się dojenie marki czyli ile tego wyszło na wszystkie platformy.

btw. czemu sonyboty nagle ucichły ze średnią Ni No Kuni ? Jakiś 1-2tydzień temu wklejały jak opętane tutaj średnią tej gry po 3 ocenach że the best jrpg, a teraz spadła do 86/100   :cray: 

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Daddy, że tak nieśmiało zapytam: skąd Ty (pipi)a wząłeś te liczby ?

Opublikowano

To jest wiadome dla mnie, dla ciebie, dla Mbenka nie za bardzo.

Mazz, ty chyba nie zrozumiałeś co napisał Square - remastery się nie liczą, bo to zwykłe podciągnięcie rozdziałki, a remaki już tak bo to jest skok jakościowy/nowa gra, czyli to dla mnie i dla square jest to wiadome, a dla ciebie nie bardzo.

W ogóle dokładnie to samo pisaliście w 2011 gdy wymienialiście listę exów na 360 i wtedy spokojnie zaliczaliście Anniversary do nich, za to pod żadnym warunkiem kolekcje hd nie mogły się liczyć jako exy Sony na dany rok (co jest zrozumiałe, bo to zwykłe dodanie trofeów i podciągnięcie grafiki do 720p). Tylko teraz, żeby nie wyszło, że M$ wydaje co roku Hejlo, to nagle przestaliście liczyć CEA. Takie z was chytre chorągiewki :P

A co do tego Destiny to może poczekajmy po prostu na czym to "MMO" będzie dokładnie polegać? Bo dostaliśmy szczątkowe informacje, a większość już oceniła grę.

Co do daddiego to miałem rację - nie warto zwracać uwagi na to co on wygaduję.

Opublikowano

W ogóle dokładnie to samo pisaliście w 2011 gdy wymienialiście listę

exów na 360 i wtedy spokojnie zaliczaliście Anniversary do nich

Znajdź te posty.

Opublikowano

Dobra wiemy, że już je zedytowałeś.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.