Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Forza Motorsport 5

Featured Replies

Opublikowano

nigdy w zyciu nie jezdzilem challangerem....

swoją drogą to kocham fizykę w tej grze.

Edytowane przez eX4cT_PL

• Odpowiedzi 588
  • Wyświetleń 66,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Linki do fotek w 1080p (oczywiscie podj.ebany AA )   http://images.gamersyde.com/image_forza_motorsport_5-22122-2721_0001.jpg http://images.gamersyde.com/image_forza_motorsport_5-22122-2721_0002.jp

• http://www.youtube.com/watch?v=K-okY2QUhuI&feature=player_embedded http://www.youtube.com/watch?v=OPWNXcW4EGs&feature=player_embedded   Gdzie można zobaczyć tą dodatkową prezentację FM5, kt

Opublikowano

heh, bieda z tymi waszymi wynikami :)

uczyć się na manualu i bez linii - cholernie wydłuża drogę hamowania

Opublikowano

nigdy w zyciu nie jezdzilem challangerem....

swoją drogą to kocham fizykę w tej grze.

haha prawie jak gt 5

Opublikowano

Drogie boty co to kuzwa jest - tffu janusze gamingu (Maciomaniak jest usprawiedliwiony on xboxa poznal dopiero w 2014). A tak na powaznie , kto w znajomkach mam w miarę ogarnietych driverow.

1z4vm1h.jpg

:sleep:

Co do dyskusji, to kiedyś zawsze wybierałem automat. Potem zrobiłem prawko i nagle w Forzy (wtedy trzeciej) zrobiło się nudno, od tego czasu tylko manual. Ze sprzęgłem mógłbym spróbować na kierownicy, na padzie nie widzę sensu.

Dobra, wracam do Horizona.

A by ci (pipi)a dwumasa padła. Na wekeend ,update czasu z mojej strony murowany .

W ogóle ten horizon2 może być substytutem dla PGR4 . Czy wieksząść tras to pola buraczane

Opublikowano

Masz 7 eventów, ponad 200 aut i duże miasta jak Nicea = pewnie jest sporo wyścigów stricte miejskich.

Opublikowano

No właśnie miasta w PGR4 to był kosmos (każde z innym klimatem plus warunki atmosferyczne). Jedyna gra , którą scalakowalem na x360.Giera miastami stala , a horizon 2 pewnie jakieś epizody w Nicea i koniec.

Opublikowano

No właśnie miasta w PGR4 to był kosmos (każde z innym klimatem plus warunki atmosferyczne). Jedyna gra , którą scalakowalem na x360.Giera miastami stala , a horizon 2 pewnie jakieś epizody w Nicea i koniec.

Widziałeś wielkość tego miasta? :P Zresztą są jeszcze chyba 3 inne mniejsze.

Opublikowano

Wiem, ale ogólny wydzwiek podobny.

Opublikowano

Wiem, ale ogólny wydzwiek podobny.

Wydaje mi się że odebrałeś mój filmik jako wyśmiewanie się z Forzy, ja chwalę fizykę w tej grze, samochód zachował się mega naturalnie.

Opublikowano

Ten bluber :D

Opublikowano

Wykrzykniki sa za nieczyste okrazenia.

No wlasnie dziwnie z tym jest, bardzo czesto na dzien dobry dostaje ten wykrzyknik jak sie tylko wyscig zaczyna, kompletnie nie majac pojecia za co. Zadnych scinek, obic czy uzywania rewind a wykrzyknik sie pojawia 3 sekundy po starcie.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

trudno nie jechac skoro przed toba jest 15 aut na waskiej trasie, super xD. Dzieki za info, dobrze o tym wiedziec :)

Opublikowano

Za zajeżdżanie drogi też :P Ogółem ciężko czyste okrążenie zrobić ścigając się z innymi, dopiero jak się ich odstawi można się bawić.

Moje wrażenia po około ~20 wyścigach:

system jazdy jest teraz DUŻO bliżej symulacji, grałem niedawno w 4kę na kierownicy bez żadnych asyst i w porównaniu do 5ki z połową asyst to jest kurde Arcade. Wreszcie czuć wagę aut, na zakrętach siłę odśrodkową, po kraksie praktycznie nie ma szans utrzymać auta.

Na dodatek kilka nowych tras (Praga rządzi) i naprawdę dobra grafika.

Bym zapomniał. W końcu jest jakaś normalna muzyka, a nie jakiś szit z 4ki.

Moim zdaniem różnica jest dużo większa między 5ką, a 4ką niż między 4ką, a 3ką.

Jeszcze tylko zmienna pogoda w 6ce + jakieś kierownice do łoniacza i będzie gra idealna.

Opublikowano

Boska gra.

Gdzie najłatwiej/najszybciej/najprzyjemniej zdobywać kredyty?

Opublikowano

Bansai, jak ktoś za tobą jedzie i złapie twój tunel to też jest :excl: dziwne no ale co zrobić.

Grzechu, najprościej i najszybciej to freeplay na owalu Indianapolis. 1 kólko = 1k exp. im mniej asyst tym więcej hajsu i expa. na tym torze nabijam sobie lvl samochodów bo na hajs nie mogę narzekać. prawie 7 baniek na koncie. do tego Forza Rewards <3

Opublikowano

Czy jest szansa, że dodadzą jeszcze jakieś tory do obecnej edycji? Obiło mi się o uszy Monza. 

Opublikowano

Z FM5 i torami to już raczej koniec.

Opublikowano

Bardzo fajne porównanie forza versus gran turismo przez Darina. Czegoś takiego właśnie szukałem i na wszelkie pytania i wątpliwości dostałem odpowiedź :)

Edytowane przez iDAK

Opublikowano

Ależ to oczywiste że Forza 5 jest lepsza od GT6

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Jeszcze na konsolach po drodze jest Project Cars. Mam nadzieję, że sporo namiesza na rynku konsolowych simów.

Opublikowano

Ja również. Konkurencja zawsze motywuje do ulepszania swojej serii, a tymczasem Sony chwilowo zaspało z GT godnym nowej generacji.

Opublikowano

Myślę że obu seriom należy się wpjerdol od PC, dla GT za to że jest archaiczne, a FM chociażby za to że jest już piąta odsłona i nadal nie ma ani cyklu dnia i nocy ani zmian pogody.