Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pokemon X/Y

Featured Replies

Opublikowano

alakazama bym wywalil, lis i kalmar wystarcza jako psychic i maja tez inne zastosowania.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Wyświetleń 195,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• GOTG  

• Niesamowita gra. W każdym momencie przypominają mi się dawne czasy jak grałem w Pokemony na emulatorze i jarałem się każdą odznaką, ewolucją. Wtedy nawet nie marzyłem, że Pokemony mogą wyglądać tak ja

• Gość Sycho141
    Gość Sycho141

W następnym tygodniu powinny pojawić się skany CCM, a w nich type chart Fairy, nowe pokemony i nowe mega ewolucje, plus patrząc na to, że to ostatni CCM przed premierą, to jestem pewien, że trochę teg

Opublikowano

Z drugiej strony Lance stał się mistrzem używając samych smoków. Daj się ponieść marzeniom i używaj 3 psychiców.

Opublikowano

dorzuci starmie to juz ma water, ralts ewolucja fighting/psychic i moze lugia zeby cos latajacego bylo

Opublikowano

ragus ten twoj joltik jednak jest, jakis koles rozdaje na forum gamefaq, pewnie z safari.

Opublikowano

Weź mi jednego, błagam.

Opublikowano

Kuuuuuu.rwa i ja nie mam przy sobie 3dsa. Smutno :/

Opublikowano

jutro poszukam na moim safari. wazne ze jest.

Opublikowano

Pewnie większość wie, ale w razie czego napiszę: Jak Pokemon ma affection na poziomie 2 serc, to dostaje więcej doświadczenia. Odkryłem przypadkowo jak próbowałem podnosić Happiness.

Btw. Wie ktoś ile jest moon stone'ów w grze? Właśnie dostałem jednego, ale niedługo go użyje na Nidorinie.

Opublikowano

nie dam sobie reki uciac ale chyba dostalem jeden za trening ze strzelaniem pilkami

Opublikowano

wowo z tym expem to super@!

zwłaszcza że ja o poke ami dowiedzialem sie po 8 godiznach gry mając poki na poand 20 lvlu, gdy komplentym przypadkiem nacisnąłem R i mi dolny ekran przerzuciło z PSS na AMI xDDD

nie było o tym żadnej rozmowy i myslalem ze jeszcze nie jest odblokwane :P

EDIT

nie daje nowego posta bo nie chce sie narażać modom :P

wczoraj w stolicy w sklepie z kamieniami spotkałem takiego gościa

30sakpu.jpg

20s7fc7.jpg

może moje skojarzenie jest za daleko posunięte ale jego tekst o "ore" (czyli ruda po angielsku) , wypowiedzian pod rząd brzmi jak "ora ora ora!!" z jojo's bizarre adventure xD

oraoraora.gif

pozatym nadal mam 1 odznake, doszedlem do drogi nr8 , chcial bym już mieć krewetke ;(

btw alakazam nie na darmo jest mocarny, na 17 lvlu miał więcej spec atk, niż brixen na 26lvlu

Edytowane przez Yano

Opublikowano

2,1 miliony egzemplarzy. Oto sprzedaż w japonii po 2 dniach. Z takim wynikiem, XY plasuje się na 2 miejscu za BW, jeżeli chodzi o sprzedaż (2,6mln).

Cudownie.

Opublikowano

Nie ma u mnie joltika, ale napisalem do kolesia co je ma na wymiane, moze zalatwie jajko.

Opublikowano

Ojej, kochany byś był :3

Opublikowano

Podobno po zapisaniu gry i wczytaniu w Lumiose (stolica) gra może złapać freeza i konieczne jest usunięcie save'a. Ja po Virtue's Last Reward wolę uważać...

Opublikowano

Pytanie. Wybralem charmandera, za kase moge kupic mega stone dla squirtla i bulby. Czy ci co wybrali inny starter moga kupic w wersji Y kamien na charizarda Y? Jesli tak to chetnie jeden bym przyjal.

Opublikowano

ej, te poki x/y to są oddzielne gry???

bo tak pacze na allo i się zdziwiłem z deczka - jakie są różnice między wersjami?

Opublikowano

Przewinęło się to kilka stron temu:
4NuoFVw.png

Opublikowano

Jak oddam komuś mojego startera i za chwilę go odbiorę, to będzie dostawał więcej exp jak każdy inny pok z wymiany?

Opublikowano

Jak oddam komuś mojego startera i za chwilę go odbiorę, to będzie dostawał więcej exp jak każdy inny pok z wymiany?

To nie działa, po każdy Pokemon ma Original Trainer ID i na tej podstawie jest weryfikowana jego "obcość", to nie jest po prostu oznaczane jakąś flagą po wymianie. Pokemon może 100 razy zmieniać właściciela, ale jak wróci do Ciebie to i tak będzie zachowywał się normalnie.

Opublikowano

Mozliwe ze wszystkie poki oprocz legend mozna zdobyc w x/y, juz dorwalem takiego joltica, togepi i larveste z safari. Im wiecej znajomych tym lepiej.

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

jaka ta gra musi być długa (chociaz prewnie przyspieszy zaraz), mam ponad 12 godizn a dopiero 2 odznaki, z czego drugą zrobilem przed chwilą (tzn wczoraj wieczorem, ale zaraz przed snem)

btw nie moglem sie powstrzymac i załatwiłem sobie krewetke, i to w fajny sposob, wszedłem w GTS wyszukałem krewetke, zobaczyłem ludzi ktorzy go wystawiają i co chcą w zamian i jeden chciał electrike (ex dla Y), akurat byłem na route 10 gdzie występuje elektik, wiec szybko go złapałem, wystawiłem na GTS i po 3 minutach dostalem wiadomość że został wymieniony i otrzymałem krewetke :D

w dodatku suczke krewetki więc będę sobie ją seksił xD

Edytowane przez Yano