TidesX 0 Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 W obydwu przypadkach gry odpalane z płyt,dodam , że po wyjściu z gry czasem potrafi przyciąć również menu konsoli . Cytuj Odnośnik do komentarza
II Noxx II 332 Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 hmm....no gry mają też swój kejcz i poprawki na HDD. Moim zdaniem dysk, można łatwo podmienić w PS3 ten element, to jedna śruba HDD/ SSD musi być 2,5", sata Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 400 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Ostatni post był dosyć dawno temu ale może ktoś pomorze. Niestety moja PS3 zaczęła wariować tzn. nie zawsze chce się włączyć, po kilku próbach zauważyłem że konsola ma problem z uruchomieniem kiedy ma jakąś płytę w napędzie. Przy płycie w napędzie konsola albo się nie włącza w ogóle albo wyskakują krzaki i się wiesza. Podobnie jest już z graniem, gry z dysku chodzą bez problemu a jak włożę płytę do napędu to czasami konsola się wiesza i też pojawiają się krzaki. Ktoś wie co tu można na to poradzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza
michal93 0 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Witam Jakiś czas temu kupiłem konsolę ps3 która chwilę podziałała a później szlag ją trafił (ylod). Napęd był w niej w 100% sprawny więc stwierdziłem, że będę szukał na rynku wtórnym konsoli sprawnej, ale z usterką napędu. Kilka dni temu taką znalazłem i kupiłem po bardzo okazyjnej cenie. Na samym początku myślałem, że to kwestia laseru tak więc przełożyłem go z konsoli w której był on sprawny. Niestety po tej operacji nadal nie mogę uruchomić żadnej gry ... co baaardzo dziwne konsola odtwarza tylko cd audio, trzeba tylko poczekać kilka minut zanim zaskoczy. Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym przypadkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza
mils83 0 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Z tego co kojarzę to trzeba sparować płytę główną ps3 z napędem. Cytuj Odnośnik do komentarza
II Noxx II 332 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 jak próbujesz włączyć grę, to masz czarny ekran czy jakiś komunikat o błędzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza
michal93 0 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 jak próbujesz włączyć grę, to masz czarny ekran czy jakiś komunikat o błędzie ? Nie ma żadnego komunikatu o błędzie, ani czarnego ekanu. Po prostu nic się nie dzieje, co dziwne podobny efekt jest po włożeniu płyty cd audio ... która po kilku minutach się uruchamia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lokomotywa 371 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 czego może być to wina? Cytuj Odnośnik do komentarza
Quake96 3 796 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 GPU. Chyba czas na nową konsolę, bo porządny serwis raczej przekroczy wartość tego egzemplarza. Dzieje się tak wszędzie, czy tylko w grze? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Ja bym jeszcze próbował na jakimś innym, pożyczonym kablu HDMI. Ale to już raczej pewne że poszła grafa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masny 342 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 W dniu 28.12.2017 o 21:50, Quake96 napisał: GPU. Chyba czas na nową konsolę, bo porządny serwis raczej przekroczy wartość tego egzemplarza. Dzieje się tak wszędzie, czy tylko w grze? Tez mi to na GPU wygląda. Bo artefakty związane z uszkodzonym kablem HDMI były by inne (ziarno) A co do GPU - gdzieś wyczytałem, że KAŻDY egzemplarz PS3 FAT jest skazany na śmierć. Związane jest to z odklejaniem się właśnie GPU z powodu błędu w konstrukcji. W sumie, z mojego punktu widzenia jest to prawdziwe - wszystkie PS3 fat jakie miałem - umarły na YLODa; wszystkie PS3 fat znajomych również umarły na YLODa. Nie znam juz nikogo kto by miał PS3, używal jej i by ona działała. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Jak co roku konsola podczas upału wskakuje mi na najwyższe obroty i rzyga pyłem z wiatraka XD najlepsze jest to, że zrobi to tylko raz a potem całe lato i rok spokój odkurzam ją regularnie, ale jak widać lubi sobie puścił pyłowego pawia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sekab 0 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 (edytowane) Witam na święta zrobiłem sobie prezent i kupiłem ps3 fat cechc04 kolsola chodzi spoko ale martwi mnie napęd , który za kilku krotnym podejściem kręci płytą czy zna ktoś sprawdzony serwis na którym można polegać ? Edit problem z laserem gry z ps2 i muzyka na płytach chodzą dobrze ale blueray ma problem Edytowane 5 Stycznia 2019 przez Sekab Cytuj Odnośnik do komentarza
Quake96 3 796 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Laser jest padnięty i tyle. Kup nowy, pasujący na allegro i wymień. Ja za laser do FATki 40gb płaciłem około 30-40zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Marinaris 367 Opublikowano 19 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Wymieniał ktos termopady w slimie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kaleson589 0 Opublikowano 23 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 Hej, mam problem z moim PS3 FAHej, mam problem z moim PS3 FAT CECHC04 nie odpala gier z PS1 i PS2, słychać jak płyta się kręci ale nie pojawia się żadna ikonka, totalnie nic ( gra killzone 1 ) ale gry z PS3 działają , nie mam pojęcia o co chodzi T CECHC04 nie odpala gier z PS1 i PS2, słychać jak płyta się kręci ale nie pojawia się żadna ikonka, totalnie nic ( gra killzone 1 ) ale gry z PS3 działają , nie mam pojęcia o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 5 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 PS3 super slim, brak obrazu na hdmi i euro scart. Grafika poszła? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 7 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 W dniu 23.01.2022 o 13:43, Kaleson589 napisał: Hej, mam problem z moim PS3 FAHej, mam problem z moim PS3 FAT CECHC04 nie odpala gier z PS1 i PS2, słychać jak płyta się kręci ale nie pojawia się żadna ikonka, totalnie nic ( gra killzone 1 ) ale gry z PS3 działają , nie mam pojęcia o co chodzi T CECHC04 nie odpala gier z PS1 i PS2, słychać jak płyta się kręci ale nie pojawia się żadna ikonka, totalnie nic ( gra killzone 1 ) ale gry z PS3 działają , nie mam pojęcia o co chodzi Czyli bluray działa, a cd/DVD nie Cytuj Odnośnik do komentarza
PrezeS_2714 0 Opublikowano 29 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Cześć, w moim PS3 Slim CECH2504b mam uszkodzony moduł bluetooth/WiFi. Wpadłem na pomysł aby bez używania reballingu podczepić nowy moduł, mianowicie wylutowując starą płytkę, a nową przylutować kabelkami do punktów na płycie. I tu pytanie do serwisantów, którzy ogarniają temat, czy takie coś ma sens i prawo bytu? Cytuj Odnośnik do komentarza
jimmy 1 163 Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Ktoś tu jeszcze zagląda? ps3 slim lata nie odpalana zaczęła marudzić. Laguje w menu, asasyn pierwszy jak idzie to dźwięk znika co 2 sekundy albo ma opóźnienie. Pada HDD czy może być coś innego? Przywracam do fabrycznych, ale według konsoli będzie to trwać 24 h :d Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 To jak tak długo to dysk. Mi patche do gran turismo instalowały się 2 dni. Wymieniłem dysk i chyba 3 godziny Cytuj Odnośnik do komentarza
jimmy 1 163 Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 Potwierdzam, wymiana dysku i ps3 jak nowe Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 12 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Ponieważ robię małe przemeblowanie i komp pójdzie do duzego pokoju, ps3 pod tv chyba mi niepotrzebne. No, albo po prostu nie mam miejsca:/ bo jeszcze Evercade i Xbox… PS3 idzie do szafy. Trochę się cykam czy jak odpalę pleja za np rok czy dwa wszystko będzie hulalo? Tam jest bateryjką podtrzymującą datę. Dysk mam wymieniony. Spać spokojnie czy się stresować, coś może się spierdolic od nieużywania np kilku lat? Model to slimka z 2010 bodajze bo wcześniej miałem fata z ylod. W sumie sprzet 13letni ale to nie Nintendo, a zrobiłem tu kolekcje gier i zripowalem płytowe żeby się nie schylać, czy wgrałem gierki nes snes arcade… i w razie awarii bym się nieźle wkurzył tracąc to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Assassins_78 821 Opublikowano 12 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Bateryjka może Ci paść, ja jak kupowałem PS3 jakiś czas temu to właśnie miałem z baryjką walnietą - 5 zł i wymieniłem na nową. Ona tylko podtrzymuje datę i godzinę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 12 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Raz do roku zapisz coś duzego na dysku i potem ewentualnie usun, żeby twardziel trochę popracowal i tyle. W sumie ja był się bał zostawić ps3 w szafie na rok bo napęd umd w PSP padł mi właśnie od nie używania konsoli lol a czytałem też, że ktoś miał taką sytuację z dużą konsola. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi