nobody 3 504 Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 nacon revolution nie jest tylko przewodowy Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 168 Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 nacon revolution nie jest tylko przewodowy Tylko po kablu Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 A ktoś z Was go ma, może miał okazję testować,jakieś opinie?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 448 Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 A ktoś z Was go ma, może miał okazję testować,jakieś opinie?? Przyłączam się do pytania. Moim zdaniem jedyna rozsądna alternatywa do komfortowego grania w fps-y na PS4... Cytuj Odnośnik do komentarza
pessyl92 0 Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Siema,Mam do Was pytanie odnośnie oddawania pada na podstawie rękojmi do sklepu. (Roczna gwarancja PS się skończyła)Problem jest z lewym analogiem - w niektórych grach jest on odpowiedzialny za szybkość poruszania się. Maksymalne wychylenie - szybszy krok itp. Niestety u mnie jest tak, ze gdy wychylam go na maksa to postać biegnie, zwalnia...znów biegnie... Irytujące jest to, a w szczeólności w grach MP.Ktoś z Was oddawał pada do sklepu? (RTV Euro AGD) Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 978 Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Analog jest dobry, to govno/paproch w środku Ci siedzi - jedyna opcja to rozebrać go i przeczyścić w miejscu analogów syf. Już dwa razy tak miałem i po każdym wyczyszczeniu było już dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
pessyl92 0 Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Ok, to tak zrobię. Planowałem akurat wymienić baterię na 2000 mAh. Jaki śrubokręt jest potrzebny? TORX T8? Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 978 Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 (edytowane) Śrubokręt PH 000 krzyżak najlepszy do DS4, zobacz sobie na youtube tutoriala rozebrania pada, to żadna filozofia i nic trudnego, na bank sobie poradzisz ;) Edytowane 12 Maja 2017 przez Faka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
pessyl92 0 Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Faka, zrobiłem jak mówiłeś - rozkręciłem, przedmuchałem mechanizm od lewego analoga... myślałem,że już wszystko w porządku, ale niestety problem powrócił. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 978 Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 (edytowane) No to nie wiem, co jeszcze może być przyczyną u Mnie zawsze był jakiś paproch, który mi destabilizował ruchy strzelania czy postaci. A długo Ci tak dobrze działało i po jakimś czasie wrócił problem? A i z ciekawości jaką baterię kupiłeś jeżeli wymieniałeś od razu? Edytowane 16 Maja 2017 przez Faka Cytuj Odnośnik do komentarza
pessyl92 0 Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Baterii jeszcze nie wymieniłem - miałem w planach. Narazie to chciałbym naprawić problem z analogiem.Kiedy to mi się zaczęło dziać... 2 tyg temu. Na początku myślałem że to lagi, ale pożyczyłem od kumpla pada i na nim problemów nie ma.Sprawdzałem na na kompie w programie windowsowkim odnośnie kalibracji kontrolerów, to góra i dół strasznie trzęsie. Lewo/prawo działa poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 978 Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 To może coś mechanicznie jest zepsute, szczerze nie wiem w czym jest dokładny problem, no ja póki co z takim problemem nigdy się nie spotkałem poza brudami, paprochami, które mi przeszkadzały, a po wyczyszczeniu tip top - stawiam, że coś mechanicznego jest spierdzielone aczkolwiek popróbowałbym coś z analogami sprawdzić bez grzybków i bez składania obudowy, na golasa spróbuj potestować te nieszczęsne analogi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 (edytowane) Masz analog do wymiany, miałem to samo, samemu zwykłą lutownicą będzie ciężko. Kup nowy analog na allegro i daj jakiemuś kolesiowi co naprawia elektronikę. tylko licz się z tym że taki analog jak dużo grasz nie wytrzyma dłużej jak pół roku i będzie to samo, a nawet gorzej Edytowane 16 Maja 2017 przez Figuś Cytuj Odnośnik do komentarza
pessyl92 0 Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Właśnie tak przed momentem zrobiłem i... wygląda, że wszystko jest ok. Zamówię nowy analog na allegro...Ale też zastanawia mnie co ma plastik to całego mechanizmu... Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 978 Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Ogólnie dla mnie jakość wykonania tego pada to jest tragedia, spore problemy z Nim od czasu do czasu są, płacisz 250 zł za niego i tak buble się trafiają, a czasem i na dobre trafisz, no tak te DS4 mają. Cytuj Odnośnik do komentarza
pessyl92 0 Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Jak czyściłeś je tip top? Ja użyłem tylko sprężonego powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 978 Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 (edytowane) Sprężone powietrze, patyczkami do uszu jak masz ipa (alkohol izopropylowy, ma zastosowanie do czyszczenia pasty procesorów, płyt cd czy czytniki audio) jest bezpieczny i wystarczająco mi to pomogło uporać się z tym upierdliwym problemem analogów ;) P.S. Nie zawsze używałem tego IPA, bo czasem mi się nie chciało tylko powietrzem przeczyściłem. Edytowane 16 Maja 2017 przez Faka Cytuj Odnośnik do komentarza
II Noxx II 332 Opublikowano 18 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 (edytowane) zrobiłem dziś podmiankę analogów z DS4 i pada od one'a - identyczna średnica, całe 'grzyby' idealnie pasująpotrzeby jest najprostszy mały śrubokręt, coś cienkiego i twardego z plastiku - żeby odpiąć zatrzaski i ew. szczypce do opięcia taśm od panelu dotykowego i gniazda USB ...no i trochę cierpliwościprzed:w trakcie: tj DS4 v2, pod baterią tylko jedna śruba, chociaż wydaje mi się że w 1. wydaniu pada jest ich więcejpo: oryginalne grzyby nie są straszne, ale te od łana zdecydowanie lepiej się sprawdzają,są trochę wyższe, imo lepiej wyprofilowane i po prostu paluchy z nich nie spadają fajna modyfikacja i niedroga, koszt to około 20zł z przesyłką :) Edytowane 18 Maja 2017 przez II Noxx II 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
pessyl92 0 Opublikowano 18 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 w trakcie: tj DS4 v2, pod baterią tylko jedna śruba, chociaż wydaje mi się że w 1. wydaniu pada jest ich więcej W V1 jest jedna - potwierdzone info (już 10 raz rozkręcałem) Zastanawia mnie czemu bez analoga mechanizm działa dobrze, a z grzybkiem ma jakiś problem... - odnośnie mojego (nadal aktualnego problemu) Cytuj Odnośnik do komentarza
Les777 124 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Od jakiegoś czasu pad mi wariuje. Siedzę może 2,5 m od konsoli a on traci zasięg i przez to nie da się grać, bo np. konsola rozpoznaje, że jedna czy druga gałka jest wychylona. Jeśli się zbliżę o metr jest poprawa, ale nie zawsze. Czasem w ogóle potrafi się wyłączyć. Na początku myślałem, że to w jednej grze się dzieje, ale jednak nie. Widziałem na forach, że nie tylko ja mam ten problem, ale rozwiązania nie widziałem. Coś się da z tym zrobić czy trzeba reklamować do Sony? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Dualshock 4 2.0 od Prosiaka mi nawala... :( L2 jest mapowany na wychylenie lewej gałki do przodu Czytam i czytam i wychodzi na to że serwis mnie czeka xD Pierwszy pad w Playstation który mi nawalił (a przerobiłem każdą konsolę Sony). Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 978 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Co? Chcesz powiedzieć, że teraz L2 odpowiada za lewą gałkę pada? XD Porażka te pady :/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Robi to co L2 robi plus np. w Killing Floor porusza postać do przodu. W Nier to samo. W menu konsoli też :/ Resety, parowanie, po kablu - bez zmian. Jutro dzwonię i serwis gwarancyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 978 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 No to niezła beka z tego pada, z czymś takim to się jeszcze nie spotkałem, ba nawet takiego problemu nie znałem, pierwszy słyszę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Przegooglowałem temat i sporo tego jest na sieci - nawet filmik na YT znalazłem z tym problemem tylko tam gościowi R2 powodował ruch :D Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi