Skocz do zawartości

Targi: E3, GC, TGS

Featured Replies

Opublikowano
3 godziny temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Wątpię, Sony nie pokazało nic konkretnego od 2023. IMO największa szansa na cokolwiek od niebieskich to pokazy u klakiera podczas rozdania nagród.

2 godziny temu, Homelander napisał(a):

Ghost of Yotei, Intergalactic i Astro Bot to nic konkretnego? Ty tak na serio?

2 godziny temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Jedna gra, jedna zapowiedź, jeden render.

Ja twierdzę, że od 2023 Sony ma nędzę, a Ty konkurujesz to jedną grą, jedna zapowiedzią i jednym renderem. Naprawdę nie brnij w to dalej.

Ja zaś wrócę do grania na sprzęcie bez gier który w rok wydał tyle gier, że można obdarować nim kilka innych sprzętów. Eot

• Odpowiedzi 13,5 tys.
  • Wyświetleń 817,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
2 minutes ago, łom said:

To w końcu się ze mną zgadzasz czy nie? Bo ASX napisał "Bo PlayStation, ma dziś tak mocną pozycję, że mogliby sobie tak naprawdę całkowicie odpuścić produkowanie własnych gier i lecieć wyłącznie na grach third party i w żaden sposób nie odbiłoby się na pozycji konsoli na rynku." i do tego się odniosłem. A chyba kompletna rezygnacja z produkcji gier to "trochę" większy krok niż nawet wydawanie day 1 na PC?

Jeśli chodzi o Xboxa to nie nazwał bym marginesem jeśli sprzedaż Xbox One mocno zwolniła od ~2016 mimo wydania One S a następnie One X.

Moment, bo może nie doczytałem. Nie, nie zgadzam się z tym, że gdyby Sony odpuściło całkowicie produkowanie gier to nadal sprzedawałoby tyle samo konsol. No chyba, że pisząc "pozycja na rynku" ma na myśli drugie miejsce, za Nintendo, na rynku konsol. To wtedy tak, tylko liczbowo wyglądało to zupełnie inaczej. Nie zgadzam się z tym, że exy mają dominującą pozycję w odniesieniu do sprzedaży konsoli i w tej kwestii zgadzam się z @ASX Uważam, że obecny kompromis jest idealny. To znaczy roczne/dwuletnie exy na konsoli, a potem jazda w pełnej cenie na inne platformy. Plus do tego kilka wyjątków jak jest teraz z Gran Turismo (którego PC nie potrzebuje) czy Astro Bot.

1 minute ago, Paolo de Vesir said:

Ja twierdzę, że od 2023 Sony ma nędzę, a Ty konkurujesz to jedną grą, jedna zapowiedzią i jednym renderem. Naprawdę nie brnij w to dalej.

Ja zaś wrócę do grania na sprzęcie bez gier który w rok wydał tyle gier, że można obdarować nim kilka innych sprzętów. Eot

Bzdura. Nie napisałeś, że ma nędzę. Napisałeś, że NIC KONKRETNEGO Sony nie pokazało od 2023. Nie, że mało. Biednie. Nędznie. Użyłeś słowa NIC. Co jest wierutną bzdurą

Opublikowano

Ale jednocześnie napisałem, że na pewno tego nie zrobią. Bo wciąż chcą zarabiać na grach, co naturalne.

Zresztą stosunek Playstation do robienia gier dobrze obrazuje, ich cała fiksacja na punkcie GAAASów, której głównym celem nie było sprzedawanie konsol, a po prostu zarabianiu jak najwięcej na coraz popularniejszym modelu rozrywki.

Nic przecież nie stało na przeszkodzie by wydać największy ich hit ostatnich lat czyli Helldivers 2 tylko na PS5 by sprzedać więcej konsol, a mimo to zdecydowali się wydać go równolegle na PC. Tu zresztą dodatkowo zadziałał efekt synergii, bo dobra sprzedaż na PC, napędzała również dobrą sprzedaż na konsoli i na odwrót.

Opublikowano
15 minutes ago, Paolo de Vesir said:

bo takie wsparcie to tyle co nic, pozdrawiam

Nic to nic. Nic to zero. A to co Ty uważasz za tyle co nic to tylko i wyłącznie Twoja opinia

18 minutes ago, ASX said:

Ale jednocześnie napisałem, że na pewno tego nie zrobią. Bo wciąż chcą zarabiać na grach, co naturalne.

Zresztą stosunek Playstation do robienia gier dobrze obrazuje, ich cała fiksacja na punkcie GAAASów, której głównym celem nie było sprzedawanie konsol, a po prostu zarabianiu jak najwięcej na coraz popularniejszym modelu rozrywki.

Nic przecież nie stało na przeszkodzie by wydać największy ich hit ostatnich lat czyli Helldivers 2 tylko na PS5 by sprzedać więcej konsol, a mimo to zdecydowali się wydać go równolegle na PC. Tu zresztą dodatkowo zadziałał efekt synergii, bo dobra sprzedaż na PC, napędzała również dobrą sprzedaż na konsoli i na odwrót.

Z gaasami jest trochę jak z Gamepassem. Generują stały przychód, więc jak najszerzej z nimi

Opublikowano

Czy łapusz w tym roku znowu będzie się ukrywal w krzakach jak się okaże ze znowu nie zgłosił imprezy masowej?

Opublikowano

Warty cos ten summer game fest? Ogłaszaja tam nowe gry?

Opublikowano

Ja ide spać. W wakacje u Goeffa jakieś zapowiedzi niby są ale potężnej bomby nie było chyba ładnych pare lat.

Opublikowano

Może na temat hollow knight coś będzie w końcu 😵😵

Opublikowano

Ja tam czekam, jestem ciekawy, co tam będzie, bo jednak ten sop był fest chujowy, to może na tym summer game będzie coś ciekawego.

Opublikowano

Klon soulsów na start, lubie te swieze pomysły.

Opublikowano

Ale Kojimbo to tego angielskiego to już mógłby się nauczyć.

Edytowane przez LukeSpidey

Opublikowano

Na razie jest słabo, żadnej tam pompy i bomby.

Opublikowano
2 minuty temu, Observer napisał(a):

Geoff już nie nazywa Kojimy "my friend"? Smutne.

No właśnie się zastanawiałem dlaczego. Może Kojimie nie spodobały się żarty Geoffa na TGA.

Opublikowano

Ten Troy Baker to mi zaraz z lodówki wyskoczy.

Opublikowano

Ruska gra, część druga. Do zajebania, do dołu z wapnem.