Skocz do zawartości

Konferencje E3 10.06.2013 - opinie, komentarze, pogaduszki podczas konf.

Featured Replies

Opublikowano

5GB DDR3 vs 7GB GDDR5, czego tu nie rozumieć?

Ktos moze miec penisa o dlugosci 15cm a ktos o dlugosci 17. Pierwsza osoba posuwa laski przez 2h, podczas gdy druga konczy po 30sek. Durna analogia, ale pokazuje, ze posiadanie czegos lepszego wcale nie oznacza lepszych wynikow. 

No ta w drugiej połowie generacji devi już zaczynali jęczeć że konsole zaczynają ich ograniczać , teraz się okazuje że największą bolączkom obecnej generacji jest właśnie za mała ilość ramu.No ale że MS dał na gierki 5GB a złe Sony o 2 więcej to nie ma to nagle znaczenia......

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 80,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• http://zeratulpl.blogspot.com/2013/06/well-played-sony.html      

• Zeratul naprawdę? Gdyby ludzie zaczęli teraz cisnąć za płacenie za online na PS4 to tak, jakby człowiek narzekał że w psie gó.wno wdepnął podczas gdy tuż obok wyj.ebało całe szambo.

• Zeratul musi przygarnąć do siebie donsteryda i utworzą polski fanbase xbonera na uchodźstwie. 

Opublikowano

5GB DDR3 vs 7GB GDDR5, czego tu nie rozumieć?

Ktos moze miec penisa o dlugosci 15cm a ktos o dlugosci 17. Pierwsza osoba posuwa laski przez 2h, podczas gdy druga konczy po 30sek. Durna analogia, ale pokazuje, ze posiadanie czegos lepszego wcale nie oznacza lepszych wynikow. 

No ta w drugiej połowie generacji devi już zaczynali jęczeć że konsole zaczynają ich ograniczać , teraz się okazuje że największą bolączkom obecnej generacji jest właśnie za mała ilość ramu.No ale że MS dał na gierki 5GB a złe Sony o 2 więcej to nie ma to nagle znaczenia......

O czym wy to w ogole rozmawiacie... brakuje wam argumentow na start tej generacji, ze musicie wybiegac 7 lat w przyszlosc? Za 7 lat sie okaze, ze PS4 nie wystarczy RAMU by mierzyc sie z Microsoftem ktory wykorzystuje chmure... za 7 lat moze sie okazac, ze niepotrzebnie Sony zaimplementowalo 8Gb RAMU bo tak madrze rozbuduje Gaikai, ze bedzie moglo rowniez wykorzystywac chmure. 

Inaczej... na poczatku generacji obie konsole maja wystarczajaco duzo mocy... chyba nie podlego to dyskusji. Gdy deweloperzy beda dochodzic do mocy szczytowej konsoli... jakie znaczenie ma czy konsola ma 5Gb RAM + nieskoczona moc z chmury czy 7Gb RAM + nieskonczona moc z chmury?

Edytowane przez Zeratul

Opublikowano

Jeżeli dane w konsoli są obliczane w czasie rzeczywistym, a konsola nie zawsze będzie podłączona do sieci, to jak na wygląd gry ma wpłynąć ta moc chmury?

Opublikowano

Jeżeli dane w konsoli są obliczane w czasie rzeczywistym, a konsola nie zawsze będzie podłączona do sieci, to jak na wygląd gry ma wpłynąć ta moc chmury?

Oczywiscie, ze masz racje w takim wypadku, ale odpowiedz mi na jedno pytanie... skoro wybiegasz tak daleko w przod to naprawde uwazasz, ze za 7 lat obie firmy nie beda wymagaly podpiecia do chmury w celu otrzymania "lepszego gaming experience"? Prosta odpowiedz... tak lub nie.

Moim zdaniem zamiast gdybac jak to bedzie za pare lat nalezy skupic sie na rzeczywistych plusach PlayStatio 4 na tu i teraz... na premiere, a sa to:

- cena ktora jest zmiana polityki Sony wzgledem PS3 i to jest bardzo duzy plus

- lineup na premiere ktory ponownie jest zmiana polityki Sony co jest ogromnym plusem

- dodanie opcjonalnego zakupu kamery ps eye a nie dodanie jej na sile do kazdego bundle - ogromny plus

- platny online - jest to trade off. Jezeli posiadacze PS4 chca miec usluge online ktora moze konkurowac z Xbox Live to musza niestety za to placic. Nie ma nic za darmo... koniec koncow uwazam, ze jest to plus

- wsparcie dla deweloperow indie np. self - publishing. Wprawdzie moze oznaczac to tone syfu, ale przy dobrze zaprojektowanym dashboardzie szybko bedzie mozna wylapac perelki. 

Edytowane przez Zeratul

Opublikowano

Wkurza mnie ta cała chmura. Każdy kupuje taką samą z grubsza konsolę i każda konsola powinna działać tak samo. Jeszcze nam brakowało porównań "a ja mam super światłowód, bo mnie stać i mieszkam w wielkim mieście, więc grafę mam lepszą i loadingi krótsze" - "a ja kurde muszę czekać aż stara torrenty wyłączy, bo tak to FPS'y na pysk lecą".

Opublikowano

To Twoja analogia jest durna bo zakładasz że samochód MS ze 120 koniami (1.2flops) będzie szybszy od samochodu Sony ze 184 koniami(1.84flops),dodatkowo twierdzisz że skrzynia manualna (DDR3) jest równie szybka albo i szybsza od 7 biegowej sekwencyjnej z podwójnym sprzęgłem (GDDR5), według Twojej analogii liczy się kierwoca, owszem, ale biorąc pod uwagę to że w obecnej generacji EX-y od Sony są ładniejsze to naprawde wierzysz w to co mówisz?

Powiesz - ale teraz jest porównywanlna architektura,no właśnie więc cofnij się do początku mojej odpowiedzi na Twoje durnoty...

ps4-controller.gif

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

To Twoja analogia jest durna bo zakładasz że samochód MS ze 120 koniami (1.2flops) będzie szybszy od samochodu Sony ze 184 koniami(1.84flops),dodatkowo twierdzisz że skrzynia manualna (DDR3) jest równie szybka albo i szybsza od 7 biegowej sekwencyjnej z podwójnym sprzęgłem (GDDR5), według Twojej analogii liczy się kierwoca, owszem, ale biorąc pod uwagę to że w obecnej generacji EX-y od Sony są ładniejsze to naprawde wierzysz w to co mówisz?

Powiesz - ale teraz jest porównywanlna architektura,no właśnie więc cofnij się do początku mojej odpowiedzi na Twoje durnoty...

Zapraszam ponownie do gimnazjum gdzie ucza czytac calosc wypowiedzi ze zrozumieniem

Wkurza mnie ta cała chmura. Każdy kupuje taką samą z grubsza konsolę i każda konsola powinna działać tak samo. Jeszcze nam brakowało porównań "a ja mam super światłowód, bo mnie stać i mieszkam w wielkim mieście, więc grafę mam lepszą i loadingi krótsze" - "a ja kurde muszę czekać aż stara torrenty wyłączy, bo tak to FPS'y na pysk lecą".

No ale co jest zlego w postepie? W tej generacji posiadacze xboksa z dyskiem twardym mogli instalowac dodatkowe tekstury na dysku by miec lepsza grafike i skrocic loadingi. Ludzie ktorzy kupili konsole w koncowym cyklu dostawali lepsza PS3 i X360 ktore zostaly zbudowane za pomoca innej technologii procesorow. Wiekszosc ludzi w 2005 roku posiadala telewizory CRT... ktore wyswietlaly grafike SD... teraz wiekszosc ludzi ma LCD, LED, itd... 7 lat temu liczba osob posiadajacych smartphone'a i dostep 3G byl z pewnoscia o wiele nizszy niz w 2013... naprawde uwazasz, ze problemem bedzie za lat 7 stale podlaczenie do chmury?

Opublikowano

Zapraszam ponownie do gimnazjum gdzie ucza czytac calosc wypowiedzi ze zrozumieniem

Zdecydowanie bardziej preferował bym lekcję pod tytułem "W świecie Zeratula" i do tego obowiązkowa lektura "Sex Analny też może być przyjemny"

Opublikowano

Zdecydowanie bardziej preferował bym lekcję pod tytułem "W świecie Zeratula" i do tego obowiązkowa lektura "Sex Analny też może być przyjemny"

Lekcja numer 1

W moim swiecie "preferował bym" pisze sie razem.

Opublikowano

Moc konsol może się wyczerpać szybciej niż myślimy. Przypominam, że Crysis wyszedł w 2007 roku i z taką grafiką jak na PC dla current-genów jest nieosiągalny. Na PC w Crysisa 3 można już grać w rozdziałce 4K. Wymaga to potwora, ale za 2 lata już może być inaczej.

Opublikowano

Akurat 4K to na ten moment fanaberia, wymysł producentów sprzętu RTV żeby przekonać ludzi, że 1080p im nie wystarczy i muszą kupić nowe.

Domy nam nie urosną, a HDTV o przekątnej 50-55' i Full HD naprawdę jest już w pełni satysfakcjonujący.

Opublikowano

Wiem, że tak jest, ale nawet gdyby spróbować odpalić Gears of War 1 na X360 w 60 klatkach, to podejrzewam, że byłyby problemy. Między tą grą, a trójką są minimalne różnice. Mam X360 i widzę. Moc next-genów bardzo szybko jest zjadana. Patrząc na prezentację battlefielda 4 z E3, podejrzewam, że te 5GB RAMu w XO szybko zostanie zjedzone.

Z drugiej jednak strony,  już teraz koszta gier są horrendalne, technologia nie będzie się rozwijać tak szybko, jak po odejściu PS2, więc być może moc next-genów starczy na dłużej. Gdybanie moje oczywiście.

Opublikowano

Kilkanaście ostatnich stron to już nie jest nic o E3 praktycznie. Przenieście to do Console Wars albo zróbcie temat o nazwie np. "Zeratul vs. Reszta" chuy wie.

Opublikowano

Kilkanaście ostatnich stron to już nie jest nic o E3 praktycznie. Przenieście to do Console Wars albo zróbcie temat o nazwie np. "Zeratul vs. Reszta" chuy wie.

o fuck... pierwszy komentarz napisalem na 63 stronie tematu... niezla dyskusja... 

Opublikowano

A wszystko sprowadza się do: 

b5a798a540a8d6b413d4618e02096e75_origina

PS. Zeratul, co się z Tobą dzieje? Mój post o nadciśnieniu to przecież beka only. Kiedyś byłeś lepszym człowiekiem  :confused:

Opublikowano

Tego pierdo.lamento już się czytać nie da  :sick:

Opublikowano

Nie chcę negować czy Zeratula opinia jest słuszna, ale zgadzam się z resztą, że jest coś nieprzyjemnego w jego postach. To tak jakby ta jego wrodzona mentalność Polaka kłóciła się z wdrapującą w świadomość hamerykanizacją.  

Opublikowano

trochę beki w tym wszystkim jest, a zwłaszcza, gdy Zeratul, który mieszka w USA i próbuje przekonać nas mieszkających w Polsce do faktu, że XO jest za(pipi)isty bo to i tamto. Prawda jest taka, że zostaliśmy wyru.chani przez M$ i dopóki dopóty nie zostaniemy potraktowani na równi z innym krajem to hejty będą się pojawiać. Czym my mamy się fascynować? Za kilka miesięcy będzie premiera, a my mamy sobie oglądać obrazki z gier, albo filmiki na YT? U nas temat X0 nie istnieje, bo u nas tej konsoli nie będzie przez najbliższy rok! Do tego czasu większość już kupi inna konsole. Peace.

Edytowane przez Mefi23

Opublikowano

W jednym wypada się z Zeratulem zgodzić : nie ma sensu patrzeć na działania MS i Sony z perspektywy forum PE, GAFa, postów na forach netowych itd. i po tym wnioskować, że MS już przegrał generację, albo że odwrócenie się prawdziwych graczy mocno ich zaboli i może przemyślą strategię na nowo. Hardkorowcy, że tak ich nazwę, to pewnie kilkanaście procent ogółu nabywców konsol i gier. Ile osób kupuje CODy na całym świecie, a ile jest hejtu i beki na stricte growych portalach, forach, na tę serię ? Może się okazać, że MS, owszem, straci u takich graczy, jak my, ale ogólnie rzecz biorąc zarobi na tym ogromne pieniądze i konsekwentnie będzie kontynuował obraną drogę.

Bo oczywiście dla mnie ich platforma jest praktycznie skreślona.

Opublikowano

Console Wars otwarte. Dywagacje tutaj proponuje ograniczyc tylko do tematu samych konferencji.

Opublikowano

Przykro patrzeć jak growa branża jest teraz napędzana głównie $$$ takich właśnie Zeratulów i całego morza casuali. My sobie możemy tu i ludzie na innych forach narzekać,że Xbone to totalne dymanie graczy w cztery litery ale  i tak pewnie zejdzie to pudło w grubych mln.

Opublikowano

Była już o tym dyskusja ? :) 

Na stronie przedsprzedaży konsol Xbox One można znaleźć jeszcze inny "smaczek". Z informacji Microsoftu wynika, że Xbox One używa dużej części swojego 500-gigabajtowego dysku na oprogramowanie systemowe. Poważny problem tkwi w tym, że użytkownik nie jest informowany o tym, co kryje się za tym stwierdzeniem. Innymi słowy Microsoft nie ujawnia, jaka część deklarowanej przestrzeni dyskowej nie będzie dla użytkownika dostępna

Opublikowano

Przykro patrzeć jak growa branża jest teraz napędzana głównie $$$ takich właśnie Zeratulów i całego morza casuali. My sobie możemy tu i ludzie na innych forach narzekać,że Xbone to totalne dymanie graczy w cztery litery ale  i tak pewnie zejdzie to pudło w grubych mln.

No tak, możecie sobie narzekać i kupić PS4, tak ja mogę narzekać na ceny i towar w Żabce i iść do Biedronki, bo "w żabce dymają".  Dajcie już spokój z tym Zeratulem. Gość chwali SONY, zaznacza że PS4 będzie jego priorytetową konsolą, ale że mieszka w USA i widocznie go stać, to dlaczego ma nie wydawać kasy na XO? Bo na forumku wprowadzili banicję na osoby, które dostrzegają jednak jakieś tam plusy tej konsoli, pomimo wieeelu jej minusów? To nie jest dyskusja o holokauscie i o tym, że byli też dobrzy naziści. Rozmawiamy o towarze drugiej potrzeby, czyli gierkach, a nie o tym jakim to Zeratul nie jest hamburgerem, bo ma inne zdanie, które jeszcze przynajmniej stara się rzeczowo przedstawić, w przeciwieństwie do najwięcej po nim jadących.

Opublikowano

Ale tu nie chodzi o to, że ma inne zdanie.. nikt mu tego nie broni.. wręcz dobrze, że ma własne zdanie. Tu chodzi o jego zachowanie. Ktoś napisze coś niekorzystnego na temat Xbone, czy da jakieś porównanie do PS4.. (np parametry techniczne), on przylatuje z tekstami typu "jarające się sonybojki/sonyboty, a pamiętacie jak było w 2006 roku?" albo " w końcu może konsola sony do czegoś się nada, po 7 latach syfu i niesamowitego zmiażdżenia przez X360".

Opublikowano

Z tego co można wyczytać na ostatnich stronach to ludzie go jadą głównie za teksty typu:

Mnie nie przeszkadza brak premiery Xbox One w Polsce, bo mnie to nie dotyczy. Nie przeszkadza mi wymog bycia zawsze online gdyz zawsze jestem online. Generalnie kazda rzecz z ktorej robi sie wielkie halo nie jest dla mnie powodem wybrania PS4 nad Xbox One. Jak juz wczesniej pisalem... licza sie gry.

To co powyżej przedstawiłeś , to jest 10% jego tekstów i w sumie to one najbardziej pasują do tonu w jakim toczy się ta debata, która sprowadza się do "Xbox (pipi)e, nie potrzeba rozwijać, chcą nas wyruchać na sucho!".

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.