chrno-x 901 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 To samo, skończyłem dodatkowe światy, zebrałem wszystkie puzzelki, Kongi i figurki (co było cholernie satysfakcjonujące). Dla mnie DK bije na głowę SM3DW (przy którym ogólnie też dobrze się bawiłem) i były to przecudowne 40h warte każdej wydanej złotówki (no i ten soundtrack Davida Wise) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 A robiliscie speed runy na złoto? Cytuj Odnośnik do komentarza
chrno-x 901 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zrobiłem tylko część z braku czasu (DK'a często ogrywałem skokami - w zasadzie znalezienie wszystkiego i przejście każdej lokacji zajęło mi 4 miesiące) co jest małym hardkorem ale bardzo satysfakcjonującym jak każdy krok wykonamy prawidłowo (i ta adrenalina czy zdążę). Cytuj Odnośnik do komentarza
S_600 251 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Póżniej jest jeszcze granie na jednym serduszku, tylko dla azjatów ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
chrno-x 901 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 No prawdziwy poziom Hard, jak pan Bóg przykazał ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Ale o czym mówicie - jest jakiś tryb po przejściu czy poziom trudności nowy? : ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Ale o czym mówicie - jest jakiś tryb po przejściu czy poziom trudności nowy? : ) jak przejdziesz gre, skompletujesz wszystkie literki, przejdziesz K poziomy, odblokujesz nowy swiat i go przejdziesz, odblokowujesz hard mode z 1 serduszkiem. Co jest niczym w porownaniu do Mirror Mode z DKCR, gdzie cala gra byla lustrzanym odbiciem (chodzenie w lewo included) i z 1 sercem :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Dk CR jest trudniejsze od sequela z Wii u, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza
S_600 251 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Ciężko powiedzić, ja najpierw ogralem TF na Wii U, a dopiero później CR na 3ds (tylko 30 fpsów :/) Mimo wszystko TF wydawał mi się dużo trudniejszy, może dlatego, że dopiero uczyłem się w to grać Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Czyli jest tak jak myślałem - co pierwsze jest trudniejsze. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 no trzeba po prostu przywyknąć do specyficznej fizyki małpiszonów. ogarniesz w 1 części, ogarniesz i w drugiej. chociaż w jedynce te golden temple, brrr. Cudowne levele, ale ile (pipi) poleciało to swoje Cytuj Odnośnik do komentarza
Jazdaone 3 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 (edytowane) Przejście gry na 200% (wliczając zebranie wszystkich liter i puzzli + hard mode na jednym sercu) zajęło mi 4 miesiące. Przez ten czas grałem jedynie w tę grę. Potem zacząłem robić Speed run na złoto, ale utknąłem na trzecim świecie i więcej do gry nie wróciłem. Dla mnie w top 5 najlepszych platformówek ever. Edytowane 17 Stycznia 2017 przez Jazdaone 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
zagroo 4 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Nie ma bata, jedna z najlepszych platformówek jakie grałem do tej pory. Na niektórych etapach, zwłaszcza tych bonusowych miałem ochotę rzucać padem o ścianę ale jaka była satysfakcja jak przeszedłem :) Zrobiłem wszystkie etapy z puzlami i literkami ale za czasówki chyba nie mam zamiaru się brać, to nie na moje nerwy. Czas zagrać w Country Returns. Cytuj Odnośnik do komentarza
Papaj 465 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 CR dużo trudniejsze( albo mi się tak wydaje). Konczę powoli TR i mimo wszystko jak platformery, to tylko Nintendo. Żadna platformówka 2D nie dała mi tyle satysfakcji od czasu...CR na 3DS-a. Jedynie do czego mógłbym sie przyczepić, to etapy podwodne ale ja takich nie cierpię nawet w innych platformówkach. W każdym bądź razie liczę, że Retro już dłubie przy nowym Kongu na Switcha. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Bardzo dobra platformówka. Naczytałęm się swego czasu, że poziom trudności to jest dark souls platformówek, ale 100% wpadło bez żadnych problemów. Całą reszta jednakże to tip top - etapy, muzyczka czy bossowie to petarda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Papaj 465 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Grając w CR miałem problemy, żeby przejść w ogóle poziom. W TR tego typu problemy mam tylko w etapach bonusowych. Nie ma się co oszukiwać, po CR to TR juz takiego wrażenia nie robi. Ale i tak jest to świetna gra i top platformówek 2D. Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 372 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Grałem, tylko w CR i dla mnie to jest najlepsza platformowka 2d ever i trzeba dodac, ze była bardzo trudna(zwykle przejście, nie wyobrażam sobie ogarnąć na 100%). Bylo liniowo, dynamicznie i różnorodni, czyli tak jak lubie . Jak byscie ocenili TF na jej tle, bo ze jest gorzej to wiem, ale jak bardzo? Cytuj Odnośnik do komentarza
Papaj 465 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 (edytowane) W TR masz przede wszystkim trzech pomocników do wyboru. Każdy, co innego umie i to odróżnia te dwie części. W CR miałeś tylko DD do pomocy i to czuć. W poprzedniku jest więcej etapów pod presją( ucieczka przed pająkami, lawą itp.), puzzle są bardziej sprytnie poukrywane, poziom trudności wzrasta z każdym następnym etapem a te są według mnie zwyczajnie dłuższe niż w kontynuacji. Za to TR ma bardziej różnorodne levele. Co poziom, to nowy pomysł na niego. Jest łatwiej i poziom trudności nie wzrasta z każdym kolejnym etapem. Skończone. 100% wbite. Co za gra Te dodatkowe poziomy dają w kość jak za starego i nowego Country. Z niecierpliwością wyczekuje kontynuacji. :) Edytowane 23 Sierpnia 2017 przez Papaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
zagroo 4 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Jestem na wyspie Juicy Jungle, pokonałem bossa, znalazłem dwa sekretne wyjścia na tej wyspie a i tak mam zablokowane dwa levele, jak je odblokować? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Tytuł powraca na Nintendo Switch, z nowości wiadomo póki co o "nowej" postaci Funky Kong, który znacznie ułatwi grę. Premiera 4 maja 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 dlugi weekend z donkeyem zapowiada sie wybornie Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 udanego rwania włosów z głowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 XM ci napisze zaraz ze ta gra jest banalna Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 No nie jest jakos bardzo trudny, nie gralem zbyt wiele na Wii U , ale jesli jest na poziomie Returnsa z Wii to bez spiny, najgorsze byly golden temple i time triale (ktorych nie zrobilem), ktore byly tak wyzylowane ze masakra Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Kupię na bank, na wii u odbilem się, wstyd przyznać, od poziomu trudności, ale tylko ze względu na brak czasu w tamtym okresie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi