Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

"Zielony jak ta trawa" - V.Vita

Featured Replies

Opublikowano

- Na co zwracać uwagę przy kupnie używanej PS Vita? Prócz rys oczywiście.

- Czy te kolorowe wersje Slimki w sprzedaży są wyłącznie w Azji? 

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Wyświetleń 206,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wiem, że forum Vity martwe, ale daję znać, bo może ktoś kiedyś będzie mieć podobny problem.   Moja Vita boża (OLED 3G) po kilku miesiącach użytkowania zaczęła strasznie szybko się rozładowyw

• Moim zdaniem wersja Slim jest znacznie lepsza od pierwszej - oczywiscie pomijajac wyswietlacz bo pierwsza ma OLED, ale mi ten LCD bardzo odpowiada.   Slim znacznie lepiej wyglada i co wazne - lepiej

• Gość Orzeszek87
    Gość Orzeszek87

no dobra nie mam znajomych

Opublikowano

Przy fatach należy sprawdzić jeszcze trigery + to co zawsze należy sprawdzać  przy sprzęcie do gry - czyli jak bardzo są wyrobione przyciski.

Kolorowe wersje to tylko Azja.

Opublikowano

hmmm moze jeszcze jak mocny jest mura effect, kazdy oled go ma ale ponoc w niektorych przypadkach byl mocno widoczny, w niektorych praktycznie wcale

Opublikowano

A bateria powiedzmy w rocznej konsoli powinna starczyć na mniej więcej ile godzin grania?

Tak patrzę i chyba jednak skuszę się na używaną Slim, aczkolwiek ta wersja Lime jest śliczna, ale na eBay czy Amazon w grę wchodzi tylko import z JP  :)

Edytowane przez chris85

Opublikowano

Jeśli była używana 8h na dobę to i tak spadku baterii nie odczujesz.

eBay i Amazon to najdroższe miejsca do importu czegokolwiek z JP.

Opublikowano

spadku zywotnosci nie zauwazylem ale szalu z bateria nie ma, w zaleznosci od tego ile gra korzysta z neta(wifi zre strasznie), obciazenia bebechow konsoli, stopnia podswietlenia ekranu starczy ci na max 5-6h, w takim killzone mercenary w multi po 2h juz mi vita wolala o prad :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mnie cieszy że bateria wytrzymuje podróż B-Stok - Wawa w autobusie. Pamiętam że PSP miało taką aplikacje na CFW która obniżała taktowanie procesora, wówczas żywotność baterii wzrastała niemal o połowę.I gdy oglądałem filmy to trzymała za(pipi)iście długo, ale do grania trzeba było ustawić na fabryczne. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam czy są jakies "lepsze/gorsze" wersje ps vity? Wiem ze są chyba dwa różne wyświetlacze który jest lepszy ? Karta 4/8gb będzie dobrym rozwiązaniem na start czy lepiej wsiąść odrazu wieksza? Do tej pory ile wyszlo różnych modeli, który sprawuje sie najlepiej?

Edytowane przez -DamiaN-

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Lepsza wersja Vity ? To chyba Crystal White albo Piano Green z ekranem LCD, starsze modele mają Ekran OLED. Karta najlepiej 8 giga albo nawet 16. Tak naprawdę musiałbyś sam zdecydować czy pasuje tobie żywszy kolor na OLED czy może ten z LCD wystarczy. 

Starsze pierwsze modele określane jako FAT a nowsze jako SLIM bo są odchudzone 20%. Trudno stwierdzić czy Slim jest gorszy ponieważ zdecydowanie ZA tą konsolą przemawia jej odchudzenie co przekłada się na komfort grania. A sam obraz o ile zauważalnie bledszy to może podobać się bardziej, to już zależy od oka. Ja bym brał SLIM, chociaż gram na FAT to może zdecyduje się na import Piano Green z Amazona. 

Opublikowano

do skasowania

Edytowane przez Szejdj

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a jak jest z grami zakupionymi cyfrowo, kupuje od gościa vite z ponad 10 grami ściągniętymi ze sklepu. Mam sie czego obawiać. Czy będą potrzebne mi dane do konta? Haslo ?

Opublikowano

Beda ci potrzebne wszystkie dane i to chyba nie gwarantuje 100% pewnosci ze za jakis czas nie zmieni maila-bo chyba sam nie mozesz tego zrobic- i ci gry znikna.Trofea itp. tez bedziesz nabijal na jego koncie i dodawal ewentualna kase.

Opublikowano

a jak jest z grami zakupionymi cyfrowo, kupuje od gościa vite z ponad 10 grami ściągniętymi ze sklepu. Mam sie czego obawiać. Czy będą potrzebne mi dane do konta? Haslo ?

Nie warto kupować takiej konsoli z obcym kontem gdzie gry są kupione w wersji cyfrowej. Lepiej napisać że gry ciebie nie interesują i niech obniży cenę do samej konsoli z kartą pamięci to kupisz albo szukaj konsoli z grami na kartach. 

Opublikowano

kupiłem uzywana psvite, załozylem konto ale niemoge zalogowac sie na konsolce bo wyskakuje komunikat by wpisac sie na konto polaczone z tym systemem

Opublikowano

sformatuj karte pamieci i WYLACZ calkowicie vite (przytrzymaj power)

Opublikowano

a jeszcze takie  pytanie jak zrobie format karty, to w przyszlosci bede mogl grac w gry ktore byly pobrane na poprzednim koncie 

sorry za kolejny post jakie gry na start w co warto zagrac

Opublikowano

Nie. bo formatujesz, żeby wejść na swoje konto :gayos:

musialbyś znowu formatować (ew. mieć drugą kartę pamięci) i zalogować się na tamto konto

w co warto?

Danganronpa, Raymany, Killzone, Uncharted, Wipeout 

Edytowane przez Lord Astmer

Opublikowano

ale te gry co byly poprzednio pobrane bede mogl pobrac na nowo? dobrze rozumiem?

Opublikowano

oki a jak wyglada zakup gier cyfrowo podpinam karte do konta tak jak na xboxie? warto inwestowac w psplus?

Opublikowano

tak, karte do konta albo kupujesz specjalne doladowania dostepne np w inmedio. nie warto, choc to sprawa dyskusyjna 

Opublikowano

ale te gry co byly poprzednio pobrane bede mogl pobrac na nowo? dobrze rozumiem?

Możesz grać tylko w gry kupione na swoim koncie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kupiłem na Vitę FF X/X-2 remastered. FFX jest normalnie na pamięci, natomiast FFX-2 jest jako kod do pobrania, ale z tego co widzę wersja US. Czy mogę ją ściągnąć na konto europejskie które mam w Vicie? Nie mogę przecież utworzyć na konsoli drugiego konta i robić jakieś kombinacje z wylogowywaniem :(

edit: sprawdziłem i lipa, kod nieprawidłowy. Pewnie na US by zadziałał.

Edytowane przez grykom

Opublikowano

O jezu, dzięki za info, bo planowałem niedługo z VGP kupić :obama: