Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 766,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

1.44 to 69% z 2.07 

vlad 2- raven 0 na tej stronie

Jak kupujesz jogurt, który ma 50% gratis i zamiast 200g ma 300g, to też idziesz do obsługi z pretensjami, że dostałeś tylko 33% więcej, w końcu 200 to 66% z 300? W zawodach na najbardziej pokrętną logikę w tym temacie to się zgadzam, prowadzisz.

W sklepie obowiązuje marketing, w obliczaniu jakim procentem jednej liczby jest druga prosty wzór z podstawówki, w tym przypadku 1.44 * 100(%) / 2.07 = 69.5%  :thumbsup:

I co, w sklepie mają inne procenty? Brawo. A ja napisałem, że 1080p to o połowę więcej pikseli niż 900p i jedyne w czym się pomyliłem, to że faktycznie jest 44% pikseli więcej, nie dokładnie 50%.

Twoją logiką o połowę więcej z 1,4 to 2,8, bo 1,4/2,8*100%=50%.

boy-writing-001-300w.jpg

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

A ha, czyli to jest to twoje "wszystko ma po taniosci".

Opublikowano

Jak cena Kinecta to 50% wartości konsoli, to XOne też jest po taniości :P

Opublikowano

zaraz wyjdzie więcej kwiatków :)

To jeszcze przepowiedz pogodę na weekend.
Opublikowano

Czyli tak jak mowilem, PS4 poza procem, ramem i gpu,wszystko ma po taniości zrobione albo wycięte.

Dobrze, ze nie poszli droga Microsoftu, gdzie bebechy też są po taniosci.

Powiedz, co jest w PS4 zrobione "po taniosci" lub co zostało wycięte i nie będzie.

Władysław, pięknie jedziesz blacharzy, widać instalują nowe sterowniki, bo mają czas pisać bzdury.

Bf4 na PS4 to odpowiednik ustawień high z pc, a nie medium jak pisał tu jakis pctowy szympans. Przynajmniej tak twierdzi np. Eurogamer.

Napisałem, że dokopałem się jedynie do medium i że nie chce mi się w to wierzyć, a nie że (pipi) PS4 to medium i ch,uj, beka. Czy Wy w ogóle czytacie te posty? To była próba nawiązania dyskusji by się dowiedzieć jak faktycznie jest, ale widzę po prostu się nie da. Proszę, to jest drugi link po wpisaniu "battlefield 4 settings on ps4". http://pixelenemy.com/battlefield-4-on-ps4-comparable-to-medium-settings-on-pc-like-night-day-difference-to-current-gen-version/

Szympansem nie jestem, miłoby było gdyby moderacja nie pozwalała na coś takiego.

Opublikowano

moderacja powinna wyprosic stad osoby piszące ch,uj, tu sa dzieci.

Opublikowano

I co, w sklepie mają inne procenty? Brawo. A ja napisałem, że 1080p to o połowę więcej pikseli niż 900p i jedyne w czym się pomyliłem, to że faktycznie jest 44% pikseli więcej, nie dokładnie 50%.

Twoją logiką o połowę więcej z 1,4 to 2,8, bo 1,4/2,8*100%=50%.

Byłbym przysiągł że przed edycją było to "o polowe mniej" A o polowa  z 2.07 to 1.04 mln... 900p to o 30% mniej niż 1080p.  :blum1:

Kruczku lepiej wspomnij o tym jak to w linkowanym teście pc laba GPU ps4 w pececie wyciągającej mniej niż polowe fps z tego co w ps4.. Albo o tych ustawieniach low które nawet na kilkakrotnie lepszym sprzęcie wyglądają gorzej niż na konsoli. Wiesz to są karty grafiki a nie podbijania piskeli. :confused:

To co linkujesz to build z gamescom( choć pewnie już wtedy przesada na kliki)

Edytowane przez władzisław pierwszy

Opublikowano

Jaką edycją? Ten post, od którego ta cała dyskusja się zaczęła, nie jest edytowany. Nie masz co szukać manipulacji, bo ja się nie zniżam do takich chwytów. http://www.psxextreme.info/topic/103536-console-wars-6-kogo-bardziej-wyruchaj%C4%85/page-461?do=findComment&comment=2931603

Opublikowano

Władzisław, który manipuluje "faktami" cały czas zarzuca komuś manipulację bez dowodów. Mistrz xD Chyba chce przenieść nawyki i zagrywki ze swojego bloga tutaj.
Parę stron wcześnie był on dość zabawnym userem, który próbował wypełnić lukę po zmarłych Xbotach. Teraz jest jedynie żenua.

Edytowane przez Kymel

Opublikowano

Jaką edycją? Ten post, od którego ta cała dyskusja się zaczęła, nie jest edytowany. Nie masz co szukać manipulacji, bo ja się nie zniżam do takich chwytów. http://www.psxextreme.info/topic/103536-console-wars-6-kogo-bardziej-wyruchaj%C4%85/page-461?do=findComment&comment=2931603

fair enough. edytowałeś post z wyliczeniami rozdzielczości.  Żeby nie manipulować lepiej posługuj się procentami zamiast pojęciami połowa bo jak widzisz bardzo względne są.  

Przejdźmy do istotniejszych rzeczy

Jak to się stało ze radeon 7850 wyciąga jedynie ok 1/3 tego co wyciąga w ps4,przeciez ma wyższy zegar?  W dodatku pewnie ze zmytymi teksturami bo 2GB bo te wymagają powyżej 3 na karcie.  ma potężne cpu w zestawie( lub nie) szybkie dyski i Kilkanaście gigabjtów ram po drugiej stronie .? A to tylko port z pc pewnie robiony na szybko bez wilkich optymalizacji bo nie ma takiej możliwości na premiere. 

Opublikowano

Chciałem dodać że brak DLNA i MP3 w PS4 to FAIL - albo to naprawią patchem, albo będzie przynajmniej z czego się pośmiać w PS4.

Opublikowano

Jak to się dzieje, że na mojej karcie z 2010 roku - Radeonie 6850 BF4 działa stabilnie na poziomie 55-60 fpsów w singlu i multi na ustawieniach medium? Dziwnym trafem wygląda prawie identycznie jak filmiki z youtube'a z wersji PS4 (słabe porównanie, ale innego nie ma). Czy Ty Władzisław wiesz o czym w ogóle piszesz czy przypadkowe zdania na klawiaturze wpisujesz i cieszysz się, że doebałeś PCtom?

Edytowane przez Kymel

Opublikowano

Za miesiąc następny ex na PS3 :3

10576063855_cb986e60d2.jpg

czy ktoś tu w ogóle kupił wonderbooka? jakieś opinie? fajne dla młodych?

Opublikowano

Łatwa platyna, bierz.

Opublikowano

fair enough. edytowałeś post z wyliczeniami rozdzielczości.  Żeby nie manipulować lepiej posługuj się procentami zamiast pojęciami połowa bo jak widzisz bardzo względne są.  

Jak to się stało ze radeon 7850 wyciąga jedynie ok 1/3 tego co wyciąga w ps4,przeciez ma wyższy zegar?  W dodatku pewnie ze zmytymi teksturami bo 2GB bo te wymagają powyżej 3 na karcie.  ma potężne cpu w zestawie( lub nie) szybkie dyski i Kilkanaście gigabjtów ram po drugiej stronie .? A to tylko port z pc pewnie robiony na szybko bez wilkich optymalizacji bo nie ma takiej możliwości na premiere. 

Ustawienia najbliższe tego co ponoć jest na PS4 ( high, 1680x1050 ) :

High_168.png

Z Radeonem 7850 za 600zł ( a używaną na gwarancji jeszcze mniej ) jest średnio 56fpsów. Podkręcić dwoma banalnymi suwaczkami ( dla nowicjuszy coś podobnego jak przejechanie suwakiem myszki na dół strony internetowej ) i voila, 60 fpsów.

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

CW zrobilo sie tak popularne, ze nawet blogerzy sie specjalnie zapisuja na nasze forum, ale proszę nie uciekać sie do prywatnych wycieczek bo temat bedzie musial sobie odpoczac.

Opublikowano

Ogólnie to mam zawsze ubaw z ludków pokroju tego trolla z bloga, który sugeruje się jakimiś śmiesznymi tabelkami i benchmarkami. No ale niech dzieci w CW mają trochę radochy. Nie ma Daddiego to chociaż ten Władzisław robi za dostawcę sucharów i beki. Szkoda tylko, że niektórzy czytają te jego wypociny i myślą, że to jest prawda :/

Opublikowano

Za miesiąc następny ex na PS3 :3

10576063855_cb986e60d2.jpg

czy ktoś tu w ogóle kupił wonderbooka? jakieś opinie? fajne dla młodych?

U mnie w sklepie ludzie pełnoletni którzy grają wstydzą sie przychodzić i wymieniać wonderbooka.

Tylko dla dzieciuchów

Opublikowano

Jak to się dzieje, że na mojej karcie z 2010 roku - Radeonie 6850 BF4 działa stabilnie na poziomie 55-60 fpsów w singlu i multi na ustawieniach medium? Dziwnym trafem wygląda prawie identycznie jak filmiki z youtube'a z wersji PS4 (słabe porównanie, ale innego nie ma). Czy Ty Władzisław wiesz o czym w ogóle piszesz czy przypadkowe zdania na klawiaturze wpisujesz i cieszysz się, że doebałeś PCtom?

Popatrz na wykres kolegi 6850 się nie łapie, a ustawienia grafiki w battlefieldach wyglądają tak, low medium, brzydko i potem high ultra ładnie takze medium to sporo w dół i bardziej przypomina wersje ps3. Zrób na high i podaj screna z framrate, zobaczymy czy będziesz wiedział co powiedzieć.  No własnie słabe porównanie z youtuba, mamy tymczasem opinie gamtrailers " ...close  to maxed out pc version" ,  ign ciężko odróżnić" eurogamera składającego peceta za 800 funtów i wspominającego tylko o różnicach w rozdzielczości,  oraz golem.de( portal pecetowy)"

"Jeśli masz peceta za mniej niż 1000E, będzie wyglądała gorzej niż wersja ps4 jesli celujesz w 60fps. tymczasem na ps4 60fps jest dostępne bez problemu. Są nawet pewne efekty których nie ma w wersji PC jak krople wody na szybie samochodu. Biorąc pod uwagę niska cene ps4 jest to wersja zdecydowanie godna polecenia

Jak to się stało ze radeon 7850 wyciąga jedynie ok 1/3 tego co wyciąga w ps4,przeciez ma wyższy zegar?  W dodatku pewnie ze zmytymi teksturami bo 2GB bo te wymagają powyżej 3 na karcie.  ma potężne cpu w zestawie( lub nie) szybkie dyski i Kilkanaście gigabjtów ram po drugiej stronie .? A to tylko port z pc pewnie robiony na szybko bez wielkich optymalizacji bo nie ma takiej możliwości na premiere. 

Ustawienia najbliższe tego co ponoć jest na PS4 ( high, 1680x1050 ) :

Radeon 7850 za 600zł robi średnio 56fpsów.

Wyjdzie wersja na ps4 porównamy dokładnie ,   Pisałem do gościa który wspominał o ultra 60fps i 4x AA 

bf4_gpu_ultra2_1920aa.png

wyrabia nie ma go już na liście wyrabia  nie ma go nawet na liście. A powinien dac rade bo ma zegar 1000mhz a nie 800

BTW  czy single ( w bf3 sa takie miejsca w singlu gdzie mnimalne  konfuguracje wyrabiaja 60fps ) czy mulit  , Co powiesz na to

Władzisław, który manipuluje "faktami" cały czas zarzuca komuś manipulację bez dowodów. Mistrz xD Chyba chce przenieść nawyki i zagrywki ze swojego bloga tutaj.

Parę stron wcześnie był on dość zabawnym userem, który próbował wypełnić lukę po zmarłych Xbotach. Teraz jest jedynie żenua.

Blog boli? tam pikseli nie liczę zajmuje się istotniejszymi rzeczami :>

Opublikowano

Boże xD Tutaj tak zawsze?

Opublikowano

uwaga, uwaga, mendrek teraz gra w the last of us, czekać tylko na wrażenia, finalna zagłada xbotów nadchodzi wielkimi krokami

Edytowane przez mersi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.