Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Microsoft to launch new version of Xbox One in 1Q14
Aaron Lee, Taipei; Joseph Tsai, DIGITIMES [Friday 22 November 2013]

While Microsoft will launch the Xbox One on November 22, it is preparing to introduce a new version of the Xbox One in the first quarter of 2014, according to Taiwan-based supply chain makers who say they have been asked to begin shipments of the new model in that quarter.

Shipments of Xbox One from the manufacturing side began at one million units a month in the third quarter and monthly shipments have been increasing in the fourth quarter, the sources indicated.

Microsoft has recently announced that its Xbox One features Internet Explorer, supporting both HTML5 and CSS3 technologies. The system will also support gesture and voice control.

Its competitor, Sony's PlayStation 4, is priced at US$399 and achieved sales of one million units on the first day of release.

The Xbox One, at US$499 price, may be more expensive, but the sources said Xbox has a strong ecosystem.

http://www.digitimes.com/news/a20131120PD210.html?mod=2

the fuck?

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Dobrze, niech robia nowa, tansza wersje bez Kinecta. Bede mogl kupic Xbone'a na premiere Halo.

Opublikowano

Do premiery w Polsce moze juz slimka bedzie.

Opublikowano

A do tego czasu nowy Xbox będzie u nas sprzętem elitarnym :) Posiadacze tej konsoli będą się mogli poczuć jak fani Nintendo. A fani Nintendo przez ten czas będą posiadaczami drugiej pod względem sprzedaży konsoli. Czyż to nie zabawne? :)

Opublikowano

Zeratul podniecacie się tak tym skypem na x360 ze dziala w tle i mozna rozmawiac z kims kto ma pc ale przeciez to samo od kilku miesiacy ma juz vita :P :P

Opublikowano

Microsoft to launch new version of Xbox One in 1Q14
Aaron Lee, Taipei; Joseph Tsai, DIGITIMES [Friday 22 November 2013]

While Microsoft will launch the Xbox One on November 22, it is preparing to introduce a new version of the Xbox One in the first quarter of 2014, according to Taiwan-based supply chain makers who say they have been asked to begin shipments of the new model in that quarter.

Shipments of Xbox One from the manufacturing side began at one million units a month in the third quarter and monthly shipments have been increasing in the fourth quarter, the sources indicated.

Microsoft has recently announced that its Xbox One features Internet Explorer, supporting both HTML5 and CSS3 technologies. The system will also support gesture and voice control.

Its competitor, Sony's PlayStation 4, is priced at US$399 and achieved sales of one million units on the first day of release.

The Xbox One, at US$499 price, may be more expensive, but the sources said Xbox has a strong ecosystem.

http://www.digitimes.com/news/a20131120PD210.html?mod=2

the fuck?

Jakiś czas temu, Paul Thurott który dobrze orientuje się w sprawach MS pisał, że firma planuje wypuścić Xbox One bez opcji odtwarzania gier, wyłącznie jako sprzęt multimedialny za niższą cenę. Może to być to.

Opublikowano

Chciałem kupić xboxa na premiere nawet jeszcze niedawno o tym myślałem. Niestety zakup w polsce = zbyt duże ryzyko. Śmieszne to jest ale mam pieniądze ale nie mam na co wydać :) . Nie interesuje mnie żadna gra na ps4 ze startowych produkcji a na xboxa są 2 w które chce zagrać.  Nic to chyba kupie sobie Wii U a next gena w następnym roku . MS taką polityką się sam zarżnie. Za rok jak wyjdzie w Polsce wszyscy co chcieli next gena to już sobie ps4 sprawią :P

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

nie warto kupować żadnego next gena teraz, nie dość, że brak gier, to jeszcze cholernie awaryjne. dla przykładu zobaczcie to, głośne jak 3 X360tki w 2005 roku:

http://www.youtube.com/watch?v=JCi-AOrnpiU

Opublikowano

U mnie w UK mozna dostac Xbona od reki, w extremalnych przypadkach jest gwarancja dostawy na Swieta. O PS4 na chwila obecna trzeba zapomniec, Z Amazonu dostawa dopiero po Swietach  :pinch:

Opublikowano

Widzieli państwo ile maja kosztować gry w cyfrowej dystrybucji na psstore?.

FIFA 14, Battlefield 4, Need for Speed: Rivals, Assassin's Creed IV, Call of Duty: Ghosts - za te gry zapłaciły 304 złote. Słownie: trzysta cztery złote.

Polygamia.

Opublikowano

Widzieli państwo ile maja kosztować gry w cyfrowej dystrybucji na psstore?.

FIFA 14, Battlefield 4, Need for Speed: Rivals, Assassin's Creed IV, Call of Duty: Ghosts - za te gry zapłaciły 304 złote. Słownie: trzysta cztery złote.

Polygamia.

w jaki sposob chca zachecic ludzi do kupowania cyfrowych wersji? Jakis madry czlon chyba je ustala... odpychajaca cena.

Edytowane przez Heavy Deszcz

Opublikowano

kto chce kupić w normalnej cenie ten kupi w sklepie. jak się znajdzie łoch żeby kupić w pss to mają tylko dodatkowy zysk. to samo jest na obecnej generacji. cod-y fify po 279zł. śmiech na sali no, ale ktoś to kupuje.

jak sobie pomyślę, że gry EA mają być po 209zł, a w pss po 304zł to różnica jest ekstremalnie żenująca

Edytowane przez Yakubu

Opublikowano

Jestem ciekaw czemu roznica w cenie jest tak duza, czemu nie moga takich gier sprzedawac za 130-150zl, przeciez od wersji pudelkowej 219zl odchodzi marza dla sklepi, dostawa itd.

Opublikowano

Przez cebulową rasę składająca się w 4 :teehee:

Opublikowano

No ale przecież ograniczą składki to ceny spadną! No i w ogóle cyfrowa dystrybucja, cięcie kosztów, prosto od producenta, musi być taniej!

Trzysta cztery złote. (pipi), to jest 10% i tak nierealnej średniej krajowej. Kogo bardziej wydymają? Tego wciąż nie wiemy, jak na razie greatness awaits, tj. płatny online i gry za 300 zł, tym razem bez krojenia cebuli. OŁ JESSSSSSS.

edit: No dobra, tak dokładnie to 8%, żeby zaraz mi się tu ktoś nie czepiał ;/.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Jestem ciekaw czemu roznica w cenie jest tak duza, czemu nie moga takich gier sprzedawac za 130-150zl, przeciez od wersji pudelkowej 219zl odchodzi marza dla sklepi, dostawa itd.

było tłumaczenie że nie chcą robić cenowej konkurencji dla sklepów xD 

Opublikowano

Te >300 zł to europejskie 69,99€ przeliczone po słabym kursie. Naprawdę, polskie ceny gier w sklepach są zwykle niższe niż w strefie euro, tutaj jest przykład co wychodzi przy zwykłym przeliczeniu.

Na razie dystrybucja cyfrowa to (poza promocjami czy grami z Plusa/Golda) niezły żart. Przy praktycznie zerowych kosztach samej gry ceny zwykle wyższe niż w sklepach i jeśli pominąć kombinowanie ze składkami utopiona kasa, bez możliwości odzyskania choćby grosza przy odsprzedaży. Do tego ściąganie całymi godzinami przy słabszych łączach. Cwaniaki tną koszty i zasłaniając się bredniami o wygodzie proponują te same ceny za gierkę ze sklepu internetowego albo karteczkę z kodem w pudełku.

Opublikowano

Ale przy dystrybucji cyfrowej mają pełną kontrolę nad regionami. Dopóki ktoś nie bawi się w VPN-y, a mało kto pewnie jest na tyle ogarnięty by dobrze z tego korzystać, to nie ma większego problemu, by Sony wiedziało, czy ma do czynienia z Polakiem czy Francuzem. O dwa-trzy euro taniej niż w Europie mówisz? Ja na to tak nie patrzę. Dla mnie to jest 4x więcej roboczogodzin (~8-10 zł/h w Polsce kontra minimalne 8-9 euro na zachodzie, gdzie dobrze wiemy, że mnóstwo ludzi marzy o 10 zł/h). Jeśli Steam może sprzedawać ruskom tańsze gry, to Sony równie dobrze mogłoby Polakom. Ten pierwszy zresztą również, ale tutaj temat jest trochę inny.

Opublikowano

981JtRA.jpg

kkk569H.png

Jedna z osob, dzieki ktorym Halo 4 prezentuje sie tak swietnie pracuje teraz dla Naughty Dog :) Good job 343i xD

Halo 5 720p confirmed

:rofl:

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Cudnie ten nowy Crash bedzie wygladal.

Opublikowano

"Thank you. I am loving PS4 graphics coding. No more Windows 8 for me. So happy! :)" lol auć

Opublikowano

Cudnie ten nowy Crash bedzie wygladal.

Co ty gadasz pedalstwo, rudy lisek i rozwala głową skrzynki co za dziecinada. Wolę dorosłe gry.

Opublikowano

W takim razie lubie dziecinne gry i chetnie zagram w Crasha od ND. Nowe Crash Team Racing to juz w ogole by bylo spelnienie marzen.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.