Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

To jeszcze teraz odfiltruj z tej twojej listy chu.jowe/średnie gry.

platformówek, jrpg, arcade i slaherów

Lost Odyssey, Banjo Nuts and Bolts, Geometry Wars, Ninja Gaiden 2 w wersji nie dla inwalidów.

I CO TERAS

Edytowane przez ragus

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Lost Odyssey i Banjo o wiele bardziej do mnie przemawiaja niz pedalskie LBP i Ni no kuni. Jezeli chodzi o slashera to God of War nim nie jest, to po pierwsze, po drugie GooWno w ogole nie ma startu do DMC4, Bayonetty, Metal Gear Rising, Ninja Gaiden 2 czy chocby DmC. Moze sobie rywalizowac co najwyzej z Last Blade lub Dante's Inferno. No ale fajnom ma grafe !!!

Opublikowano

Teras zapraszam na http://www.metacritic.com/ i sprawdzenie średnich z recenzji. 

Ins napisał:

Lost Odyssey i Banjo o wiele bardziej do mnie przemawiaja niz pedalskie LBP i Ni no kuni. Jezeli chodzi o slashera to God of War nim nie jest, to po pierwsze, po drugie GooWno w ogole nie ma startu do DMC4, Bayonetty, Metal Gear Rising, Ninja Gaiden 2 czy chocby DmC. Moze sobie rywalizowac co najwyzej z Last Blade lub Dante's Inferno. No ale fajnom ma grafe !!!

nobodylikeyou napisał:

Rozumiem potencjalne zawiedzenie wobec każdego z powyższych tytułów, ale disowanie nagród i pochwał graczy dla powyższych gier to kretynizm. 

Najlepszym wyznacznikiem docenienia głośnych eksów są oceny recenzentów na metacritic oraz to jak długo utrzymują się ich multi. 

Gó.wnowate tytuły nie dostają średnich notów +80%. 

Taki tam głos rozsądku.

tumblr_mkw3oyj91f1s7obexo1_400.gif

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

po drugie GooWno w ogole nie ma startu do DMC4, Bayonetty, Metal Gear Rising, Ninja Gaiden 2 czy chocby DmC

Nie zapominajmy o Lords of Shadow.

@up

no, dobra rada. Teraz wiem, że God of War 3 jest lepszy o całe 11 oczek od Lords of Shadow.

ahahahaha. Przypominam, że mówimy o grze, w której nie potrafili zrobić zakończenia.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Wiesz gdzie mam oceny z Metacritic ? Tak samo mnie one obchodza jak opinie Mendrka. Wole zagrac i ocenic. Dlatego musze tez kupic Ni no kuni by sprawdzic czy demko jest tylko tak (pipi)owe czy moze jednak cala gra.

PS. ragus racja, Lords of Shadow tez jest lepsze od przygod bialej malpy.

Opublikowano

A za miesiąc dwójeczka, która ma się skupiać na eksploracji. Mmmmmmm. To powinno wyjść na Next Geny, a nie jakieś Tomb Raidery.

Opublikowano

Konkluzując:

Lista nie jest kompletna - co naturalne, gdyż jesteśmy tylko ludźmi - oraz przede wszystkim opiera się na tytułach eksluzywnych, które w swoim gatunku uzyskały najwyższe średnie noty i na jak najszerszym zbiorze ich indywidualnych recenzji. Dlatego brak np. nie najgorszego Lost Oddysey. 

Puenta która została przytoczona przeze mnie po raz n-ty zaniknęła szybciej niż nawet mógłem się tego spodziewać. A tego się zresztą spodziewałem.

Dziękuję za feedback. CW najlepszym tematem growym niniejszego forum.  

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

To samo można powiedzieć o całej masie gier na next geny. The Order 1886 dostał 1 artykuł i screeny i trailer na PS Meeting.

Mimo wszystko....trailer na silniku, screenshoty...informacje

O Halo nie wiadomo zupelnie nic....pokazali jakis render i od tego czasu zupelna cisza.

Tak naprawde nie wiadomo czy to wogole ma byc Halo 5, H2 Anniversary czy jakas po(pipi)ka.

Wiadomo tylko ze robi sie jakies Halo.

Sytuacja podobna do Uncharted PS4, o ktorym wiemy tylko to "ze bedzie".

Zapodaliby trailer Uncharted 4 i zmiejsca byloby top5 na liscie ;)

Opublikowano

Tak, więcej info podali o TO1886, ale z drugiej strony to nowe IP, a Halo to Halo ( much szczelanie so kosmici ) więc tutaj też nie ma znaku równości. Anyway, boli nieco brak nowych filmików/trailerów/gameplayów, nie wiem, może szykują megatony na E3 ale od premiery next genów w temacie panuje kompletna posucha. A może nauczyli się by nie pokazywać wczesnego buildu ? nie wiem

Przed premierą PS4 to było tego mnóstwo, conversations with creators itp. a teraz cisza.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Lost Odyssey kierwa co za grera ! szkoda, że tak to zostawili. 

Opublikowano

lost oddysey to wy szanujcie, jedyny tak wierny starej szkole jrpg tytul do ogrania na stacjonarnych current genach i gdybym mial teraz kupic x360 to tylko dla niego, pgrów i gyrosów

Opublikowano

Najlepszy klasyczny jRPG tych konsol to fakt.....wart każdej złotówki. 

Opublikowano

lost oddysey to wy szanujcie, jedyny tak wierny starej szkole jrpg tytul do ogrania na stacjonarnych current genach i gdybym mial teraz kupic x360 to tylko dla niego, pgrów i gyrosów

No i koniecznie dla Alana Wake! Zdecydowanie najlepszy ex na X360

Opublikowano

*cough*

Edytowane przez Suavek

Opublikowano

Już było ustalone że fable, alan wake i kilka innych to żadne exy.

Opublikowano

Nie wiem, ja PC nigdy nie będę używał do grania, więc dla mnie były, są i będą to Exy.

Opublikowano

Równie dobrze możesz powiedzieć, że nie będziesz używał konsol Sony do grania, więc GTA5 jest dla ciebie exem X360.

Opublikowano

Skoro Fable II jest tylko na Xboxa, to czemu nie zaliczasz jako ex?

Opublikowano

O tak, AW to zdecydowanie najlepszy tytuł na X360, którego nie ma na PS3.

Opublikowano

Umówmy się, że jeżeli rozmawiamy o tytułach na wyłączność, to niech one będą na wyłączność. Alan Wake, Fable czy pierwsze Gearsy wyszły na PC i NIE SĄ tytułami na wyłączność dla X360. W Uncharted, God of War, Forze czy Gran Turismo, albo Halo 3, 4 czy Reach nie zagracie na żadnej innej platformie niż ta docelowa i to już są gry ekskluzywne.

Opublikowano

Nie wiem, ja PC nigdy nie będę używał do grania, więc dla mnie były, są i będą to Exy.

Szumna logika :teehee:

Opublikowano

Wiesz gdzie mam oceny z Metacritic ? Tak samo mnie one obchodza jak opinie Mendrka. Wole zagrac i ocenic. Dlatego musze tez kupic Ni no kuni by sprawdzic czy demko jest tylko tak (pipi)owe czy moze jednak cala gra.PS. ragus racja, Lords of Shadow tez jest lepsze od przygod bialej malpy.

Sprawdzasz wszystkie gry świata?

Opublikowano

Umówmy się, że jeżeli rozmawiamy o tytułach na wyłączność, to niech one będą na wyłączność. Alan Wake, Fable czy pierwsze Gearsy wyszły na PC i NIE SĄ tytułami na wyłączność dla X360. W Uncharted, God of War, Forze czy Gran Turismo, albo Halo 3, 4 czy Reach nie zagracie na żadnej innej platformie niż ta docelowa i to już są gry ekskluzywne.

A może dajcie Wy spokój tym PC, bo dorwie się jeden konsolomaniak z drugim i zaraz będą kolejne statusy typu "włączyłem i nie działa, pc gaming lol" ;/.

Opublikowano

AW moglby wyjsc na tostery I lodowki co nie zmienia faktu ze to jest gra ktorej sonyklopy powinny zazdroscic. I to bardzo.

Zreszta juz widze jak ludzie leca kupic PC zeby ograc AW, Gearsy I Fable zamiast normalnie kupic 360

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Jako posiadacz PS3 informuje , ze w w tym przypadku zagrał bym na tosterze

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.