Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Nowa edycja Tomb Raidera, po ogłoszeniu że wersja na PS4 chodzi w 60 fps stała się nagle główną osią sporu pc vs konsole. Przejrzałem mnóstwo screenów i wygląda na to, że niektóre elementy są lepsze w PS4, a inne w top PC. I tak szacun dla PS4 za walkę z potworami.

No i Xbox One [*]

Juz sam fakt 1080p60fps z TreesFX 2.0 zawstydza blaszaki, pewnie na forum jest ze 3 uzytkownikow ktorzy moga sobie pozwolic na taka Lare.

A to tylko port z tamtego roku...

Ubaw to bedzie jan wyjda pierwsze gry w calosci pisane pod nowa generacje, wszyskie ultra blachy beda nagle Middle Shelf.

A nVidia znow bedzie zacierala raczki, ale co tam, wczesniej czy pozniej jak juz ludzie zapomna o grze to kupi sie na steamie za 9,99zl i kaska na upgrade bedzie.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

W wersjach konsolowych TR nie ma tesselacji.

Opublikowano

Tutaj PS4 

LookingOnward.jpg

A tutaj PC

LookingOnward2.jpg

Opublikowano

W wersjach konsolowych TR nie ma tesselacji.

Czytalem gdzies ze bedzie

Ma byc to wersja najladniejsza, a textury beda 4K

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Szybkie pytanie: na PS3 i X360 widać znajomych grających PS4 i XO oraz  w co grają?

żeby nie było, że offtopuje: No fajnie, że poprawiona wersja gry sprzed roku wygląda lepiej niż oryginał.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Na PS3 nie widać, osoby zalogowane na PSV/4 są na dole listy jako "niedograne".

Opublikowano

Na PS3 nic nie widać, ludzie grający na PS4 wiecznie się wczytują na końcu listy xD. Nie mogę pojąć, że na konsoli mającej możliwość uaktualniania firmware'u nie mogą ogarnąć, by PS3 jednak trochę bardziej ogarniało Vitę i PS4. PS3 na swój czas jest prawie tak zacofane jak PS2 na swój.

Opublikowano

żeby nie było, że offtopuje: No fajnie, że poprawiona wersja gry sprzed roku wygląda lepiej niż oryginał.

Nie fajnie, swiadczy to o tym jak PcBetony sa ruch.ane

Opublikowano

Co do E3, obstawiam, że konferencja Sony rozpocznie się pokazem nowego Uncharted. Pamiętacie U2 i ten opad szczeny? To będzie dobre otwarcie do ponownego wygrania E3. :)

uncharted-2-falling-o.gif

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Na PS3 nic nie widać, ludzie grający na PS4 wiecznie się wczytują na końcu listy xD. Nie mogę pojąć, że na konsoli mającej możliwość uaktualniania firmware'u nie mogą ogarnąć, by PS3 jednak trochę bardziej ogarniało Vitę i PS4. PS3 na swój czas jest prawie tak zacofane jak PS2 na swój.

ja odkad mam vite nie umiem patrzec na predkosc dzialania systemu ps3 - troefa wczytuje godzine, synchronizuje godzine, friendlista wczytuje sie godzine, instalacja duzej gry zajmuje godzine, wejscie do ps store zajmuje godzine, wychodzi z gry do xmb godzine, a najgorzej jak nie dajboze nacisne ps button w czasie gry....wtedy normalnie czuje sie jakby zamiast konsoli mial jakis stary pc 486. Wczesniej mnie to nie irytowalo ale widzac jak to rozwiazali na vicie/ps4 to az strach wracac do ps3 i chciec na nim robic cos wiecej niz tylko odpalic gierke, a potem wylaczyc konsole

ps. ten pokaz uncharted2 z tamtego e3 to mindblowing totalny, od czasow slynnego targer rendera killzone2 nic takiego wrazenia z prezentacji gier nigdy na mnie nie zrobilo

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

VfuFVnZ.gif

Opublikowano

Co do E3, obstawiam, że konferencja Sony rozpocznie się pokazem nowego Uncharted. Pamiętacie U2 i ten opad szczeny? To będzie dobre otwarcie do ponownego wygrania E3. :)

uncharted-2-falling-o.gif

Pamietam pokaz Gearsow z 2006 roku. Jak Marcus wbil pile mechaniczna w Locusta to spadlem z krzesla  :woot: Ah co to byla za piekna generacja na 360 a teraz serce mowi Xbone, rozum PS4 a pewnie sie skonczy ze bede mial oba systemy a czasu na granie nie przybywa  :(

Opublikowano

Szybkie pytanie: na PS3 i X360 widać znajomych grających PS4 i XO oraz  w co grają?

Na X360 widać tylko że siedzi na "Xbox One", nie w jaką grę gra.

Opublikowano

Zechcesz wytłumaczyć dlaczego poprawione tekstury w rocznej grze kosztujące minimum 200 są mniejszym ruchaniem niż kupienie jej na pc za 20 zł?

Opublikowano

Tutaj PS4 

LookingOnward.jpg

A tutaj PC

LookingOnward2.jpg

Szczerze to żaden z tych obrazków nie jest jakoś szczególnie ładniejszy od tego co widziałem na X360. Niech zaczną robić gry stricte pod nowe sprzęty a nie bawią się w takie durnoty.

Opublikowano

Zechcesz wytłumaczyć dlaczego poprawione tekstury w rocznej grze kosztujące minimum 200 są mniejszym ruchaniem niż kupienie jej na pc za 20 zł?

Nie, wersja na PS4 osiagnie za rok ta sama cene co roczna edycja na Pc, moze nie bedzie to 20zl, ale za 40-50zl kupi bez problemu tak jak obecnie w tej cenie mozna dostac wersje na PS3 i X360.

Jest to twoj wybor ile chcesz za to zaplacic, wiec nie jest to ruchaniem, chyba ze na wlasne zyczenie, sa jednak osoby ktore nie graly w ta gre na X360 i PS3 i oni moga nabyc ta gre na PS4 taniej niz w dniu premiery na PS3, to tez nie jest ruchanie.

Ruchaniem jest to ze betony smieja sie z tabletowego procesora w ps4 i middle shelf grafiki ktora sie w niej znajduje, a okazuje sie ze mozna na tym odpalic Lare w 1080p<60fps i TreesFX 2.0, ruchaniem jest to ze osoby ktore uruchamialy ten zbedny bajer na PC dostawaly po ryju 50% mniejsza iloscia klatek.

nVidia ruchala betony mowiac in ze ich tytany sa za slabe by pociagnac ten ficzer, a tu rok pozniej wychodzi gra na nowa generaje ktora zawiera procesor z tableta, grafike duza gorsza od tytana a daje sobie rade, z jakim skutkiem to sie okaze :E

Opublikowano
Szczerze to żaden z tych obrazków nie jest jakoś szczególnie ładniejszy od tego co widziałem na X360. Niech zaczną robić gry stricte pod nowe sprzęty a nie bawią się w takie durnoty.

Gra widziana w ruchu pokazuje większą różnicę niż statyczny obrazek.

Opublikowano

ex- Acha, a ja za rok dołożę do swojego PC kartę za 1,5 klocka (czyli taniej niż obecnie sprzedaje się sam plastik bez gier), Tomba dostanę w gratisie do karty lub w bundlu z czymś tam jeszcze za 8 zeta. Giera będzie chodziła w 2560X1600, ale nie będzie miała minimalnie ładniejszych tekstur przygotowanych specjalnie pod wersję na PS4 lub dzięki scenie moderskiej będzie zjadać te z PS4 i co?

Czy ktoś tutaj porównuje np. Alana z PC do tego z X360? Czy ktoś tutaj usilnie przekonuje, że rynek PC jest wspierany przez dwie/trzy wspaniałomyślne firmy zajmujące się hardwarem, tak jak są wspaniałomyślne dwie-trzy firmy na rynku konsolowym oferujące gierki po zaporowych cenach, każące płacić za grę online, wydające sprzęt za ok 2 tysiaki, bez konketnego wsparcia w postaci gier przez minimum pół roku?

Opublikowano

No dla mnie w ogóle zabawne jest, że wrzucacie takie obrazki, gdzie wersja PS4 ma tylko kontrast jak z rozregulowanego TV i wycięte drzewa z tła (xD). Niesamowite, konsola nowej generacji dorównuje dzisiejszym PC-tom, szacun, naprawdę. To prawie takie zwycięstwo jak ta przewaga PS3 na X360 ;).

Tak, wiem, że to są gry portowane ze starej generacji i dopiero za rok, dwa wyjdą gry, które od początku będą projektowane pod konsole i wtedy się okaże, na co te maszyny naprawdę stać. To po co jarać się takimi śmiesznymi porównaniami? Obie platformy dostają grę, która nie korzysta z pełnego ich potencjału.

Ubaw to bedzie jan wyjda pierwsze gry w calosci pisane pod nowa generacje, wszyskie ultra blachy beda nagle Middle Shelf.

tylko wiesz, dobrze by było, by te gry wreszcie się ukazywały. PC-ty jak to pecety, co pół roku są mocniejsze (a poprzednie generacje kart tanieją), a tych killerskich gier coś nie widać na horyzoncie
Opublikowano

Tutaj PS4 

LookingOnward.jpg

A tutaj PC

LookingOnward2.jpg

Na PC lepszy aa, o kontraście jak przy BF4 nie gadamy oczywiście. Ciekawe jakie to detale na PC, tak czy siak graty dla konsol bo nie widać większych różnic. W końcu jak przy początkach PS2, dobra technicznie wersja starszej gry. Ciekawe tylko jakie spadki będą.

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Czyli szczerze te topowe detale można sobie wsadzić ?

Oba w 1080

Opublikowano

Noga lary zatapia się w teksturze i wy będziecie płacić za to 200zł :teehee: No i beka straszna, że kruszycie kopie o grę, która nawet nie wygląda jakoś rewelacyjnie.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

ex- Acha, a ja za rok dołożę do swojego PC kartę za 1,5 klocka (czyli taniej niż obecnie sprzedaje się sam plastik bez gier), Tomba dostanę w gratisie do karty lub w bundlu z czymś tam jeszcze za 8 zeta. Giera będzie chodziła w 2560X1600, ale nie będzie miała minimalnie ładniejszych tekstur przygotowanych specjalnie pod wersję na PS4 lub dzięki scenie moderskiej będzie zjadać te z PS4 i co?

I nic, bo ja w tym czasie nie doloze do PS4 ani grosza, a Twoj konputer nie grafika zyje, dasz mu karte za 1500zl to go udlawisz, dojdziesz do wniosku ze rozdzielisz kase na karte grafiki i procesor, to ci dojdzie jeszcze plyta glowna i zasilacz, itd itd przerabialem juz to.
Opublikowano

O ile się nie zepsuje PS4 po roku. Chociaż na razie chyba sytuacja wygląda dobrze, pomijając egzemplarze źle zmontowane.

Opublikowano

Dołożysz do PS4 za abonament online i ogólnie droższe gry, ale rozróżnienie na przepłacanie za soft a za przepłacanie za hardware widać obowiązuje pomimo, że chodzi o te same pieniądze. No i ile procent osób ma JEDEN egzemplarz konsoli od dnia premiery do końca trwania generacji, żeby móc powiedzieć, że nie płacili więcej niż raz za hardware?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.