Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Brothers to wspaniala przygoda, ktora sie przezywa

scena somobojstwa zniszczyla system. Widzimy goscia, ktory wiesza sie na drzewie, idziemy mu na ratunek (badz nie). jeden z braci trzyma za nogi, drugi wchodzi na drzewo odciac sznur. Koles placze. Idac kawalek dalej widzimy jego spalony dom i zweglone zwloki jego dziecka i zony. Szok.

Edytowane przez Dave Czezky

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Lubię scalakować grę, która moim zdaniem na to zasłużyła. Np. ostatnio GTA V - na multi normalnie bym nie wbijał 100 poziomu, ale w grze generacji chciałem wszystko zrobić.

Natomiast dziś mniej interesuję się achie, wbijam co nie jest upierdliwe, ale nie chce mi się męczyć ze wszystkim jak kiedyś. Wynika to w dużej mierze z faktu, że kiedyś brakowało mi gier, a obecnie zdecydowanie bardziej czasu na zwykłe ich przejście.

Opublikowano

Brothers to wspaniala przygoda, ktora sie przezywa

scena somobojstwa zniszczyla system. Widzimy goscia, ktory wiesza sie na drzewie, idziemy mu na ratunek (badz nie). jeden z braci trzyma za nogi, drugi wchodzi na drzewo odciac sznur. Koles placze. Idac kawalek dalej widzimy jego spalony dom i zweglone zwloki jego dziecka i zony. Szok.

W tym spalonym domu jest pozytywka, jeżeli ją znajdziemy, pojawi się pewna scena. To właśnie jeden z trofeów, pozostałe też są dość fajne i klimatyczne, np. puszczanie kaczek na początku i na sam jej koniec, mega symboliczne i jeszcze bardziej mówiące nam co się stało.

Dla osób, które ukończyły grę.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Wiem yeti, mam 100% ;]

Opublikowano

Podobna scena jest w TLoU:

Chociaż tam już "przychodzimy na gotowe". W kanałach, w jednym pokoju leży ciało dorosłego i list, w którym pisał, że są uwięzieni i musi to zrobić, i że dzieci nie będą cierpieć. A obok leżą przykryte ciała właśnie tych dzieciaków.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Calak w Force Unleashed <3

I w FU 2.

Opublikowano

Podobna scena jest w TLoU:

Chociaż tam już "przychodzimy na gotowe". W kanałach, w jednym pokoju leży ciało dorosłego i list, w którym pisał, że są uwięzieni i musi to zrobić, i że dzieci nie będą cierpieć. A obok leżą przykryte ciała właśnie tych dzieciaków.

Scena z TLoU w ogóle nie ma startu do motywu opisanego przez Czezkiego. Brothers tą jedną, jedyną sceną dosłownie zmiażdżyło większość hitów AAA, mających łapać za serce. Takich rzeczy, mało który deweloper umieszcza w swojej grze.

Opublikowano

deep down opóźnione...

http://www.ppe.pl/news-26724-kolejny_exclusive_na_playstation_4_opozniony.html

beka z sony

a na serio to akurat ich wytłumaczenie ma bardzo dużo sensu, bo mimo że pierwsze pokazy i ogień robiły świetne wrażnie to potem gameplaye pokazały że jest dosyć drętwo, i mogło się to okazać mało grywalnym średniakiem z bardzo ładnym ogniem, więc mam nadzieje że opóźnienie dobrze wpłynie na ostateczny efekt, bo bardzo liczę na tą gierke

Opublikowano

Akurat tłumaczenie opóźnień gier zapowiedzianych na pierwszy rok funkcjonowania jakiejkolwiek konsoli jest zawsze takie samo, bo i przyczyny tych opóźnień są zawsze takie same - we won't make it.

Opublikowano

Akurat tłumaczenie opóźnień gier zapowiedzianych na pierwszy rok funkcjonowania jakiejkolwiek konsoli jest zawsze takie samo, bo i przyczyny tych opóźnień są zawsze takie same - we won't make it.

Chyba raczej "we want to make sure that we deliver the best EKSPIRJENS possible"

Srutututu.

Opublikowano

Tłumaczenie ma dużo sensu - niech zrobią coś, co pozwoli na szczękoopad, a nie późniejsze wysłuchiwanie, że gra mogłaby ruszyć na PS3 tylko w 720p. Ostatnie skrawki rozgrywki były drętwe i brzydkie. Dopracują to mam nadzieję.

Opublikowano

Dobre pytanie :P Pamiętam jak pożyczyłem X360 od ziomka, to 'niechcący' zacząłem calakować Alana. Jednak system na konsoli M$ jest bardziej kosztowny i pewnie dałbym sobie spokój z uzyskiwaniem 100%. Dla mnie 100% to wbita platyna - nie dam devom zarobić na moim uzależnieniu, kupując wszystkie DLC :P. Znam jednak przypadki ciężko chorych, cierpiących na syndrom 'perfekcyjnego profilu'. 

Z PL graczy to chyba SwakCzarny robi wszystkie gierki na 100% i ogólnie ma wymaksowany profil. Dla mnie to jest mind blown, typek ma rodzinę, dzieci, pracę, a jeszcze napierdala 100% i platyny jak poyebany.

Ja podziwiam takich ludzi. Gdzie on na to wszystko czas znajduję? :O

Opublikowano

Dobre pytanie :P Pamiętam jak pożyczyłem X360 od ziomka, to 'niechcący' zacząłem calakować Alana. Jednak system na konsoli M$ jest bardziej kosztowny i pewnie dałbym sobie spokój z uzyskiwaniem 100%. Dla mnie 100% to wbita platyna - nie dam devom zarobić na moim uzależnieniu, kupując wszystkie DLC :P. Znam jednak przypadki ciężko chorych, cierpiących na syndrom 'perfekcyjnego profilu'. 

Z PL graczy to chyba SwakCzarny robi wszystkie gierki na 100% i ogólnie ma wymaksowany profil. Dla mnie to jest mind blown, typek ma rodzinę, dzieci, pracę, a jeszcze napierdala 100% i platyny jak poyebany.

Ja podziwiam takich ludzi. Gdzie on na to wszystko czas znajduję? :o

5 osób grających na jednym koncie ? Takie gdybanie.

Ja nie mam czasu, wbijam raczej proste platyny, bądź do gier, które darzę dużą sympatią.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Proste, zamiast w piątek-niedzielę chodzić na balety/do pubu/do znajomych/na randkę/itp. siedzisz w domu i przechodzisz 5x tę samą grę albo siedzisz 3h w multi na ustawianych meczach.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Ustawienie meczów żeby wpadł pucharek to najbardziej żałosny aspekt tego wszystkiego. Nie dosc że tracisz czas w kretyński sposób, to jeszcze czitujesz :P Dla mnie takie ustawki niszczą sens trofików.

Opublikowano

Tylko, że twórcy wymyślają czasem dużo bardziej idiotyczne wymagania niż wygranie X gier. Czasem lepiej wbić coś na ustawce, niż robić z siebie kretyna na serwerach.

Konkretny przykład: ostatni Batman.

Edytowane przez Mustang

Opublikowano

Tylko, że twórcy wymyślają czasem dużo bardziej idiotyczne wymagania niż wygranie X gier. Czasem lepiej wbić coś na ustawce, niż robić z siebie kretyna na serwerach.

To w takim razie nie lepiej zwyczajnie darować sobie to osiągnięcie?

Opublikowano

Tylko, że to jest już problem tych co grają bo nikt nie powiedział, że trzeba mieć wszystkie osiągnięcia/trofiki w danej grze. Są takie trofiki, które nagradzają tych najbardziej zapalonych graczy w danej grze, np. grałem ostatnio na splicie w Girsa 3 i w trakcie kumplowi wpadł achik za rozegranie 2.000 fal w Hordzie (to jakieś 250-300h gry w samej Hordzie)  :D Moim zdaniem to nie jest chore, chore jest to, że ktoś dąży do tego specjalnie, a grać mu się nie chce.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Mozna czitowac jak musiol a mozna czitowac z powodu glupoty tworcow. Na przykladzie zeby bylo prosciej:

Uczciwe:

Trofea z Katarzyny za przejscie gry na randomowych planszach - trudne ale uczciwe, zaleza wylacznie od skila gracza (no i nie da sie czitowac).

Kretynskie:

Trofea multi z KZ2 gdzie jesli nie jestes w zgranym zespole albo koledzy nie wylaza ci niektorych akcji na tacy (np. zadan zwiazanych z zabojstwami konkretnego gracza) nie masz szans na zgarniecie platyny mimo, ze singla ukonczyles na Elite.

Trofea jak to z Batmana AC, ktore, jesli wykonywac je bez czitow, zajmuje dokladnie rok. Tak, jeden rzeczywisty rok. A jak sie pier.dolniesz po 11 miesiacach to od nowa.

Opublikowano

W Batmanie AC to w ogóle ich pogrzało. Bo zrobienie tego bez zabawy datami na offline nie tylko zajmuje rok, ale wymaga też włączania konsoli w dni kiedy mnóstwo ludzi ma na głowie inne sprawy niż granie albo jest poza domem.

Głupie trofea z multi można olać, ale jak ustawka nie zajmie długo, to czemu nie spróbować.

Opublikowano

No ja wlasnie przed chwila zrobliem (ktos by napisal zczitowalem) to trofeum z datami i platyna wpadla. Uwielbiam ta gre, swoje przeszedlem na czelendzach ale pier.dole robienie tego trofa w rok.

Opublikowano

Napisałbyś co trzeba zrobić, żeby "legalnie" zdobyć to trofeum.

Opublikowano

Też jestem ciekaw co to za trofeum.

Opublikowano

No chodzi w tym trofiku o to, aby porozmawiać z kapelusznikem w danym miesiącu i dniu zaznaczonym w kalendarzu.

Tych dat jest 12. 

1 Styczeń - Nowy Rok

14 Luty - Walentynki
17 Marzec - Dzień Świętego Patryka
1 Kwiecień - Prima Aprilis
13 Maj - Dzień Matki
16 Czerwiec - Dzień Ojca
4 Lipiec - Dzień Niepodległości
16 Sierpień - Dzień Świętego Rocha
2 Wrzesień - Święto Robotników
31 Październik - Halloween
28 Listopad - Święto Dziękczynienia
25 Grudzień - Święta Bożego Narodzenia

Edytowane przez Ludwes

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.