Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Jedyne co by uratowało wizerunek Vity i przekonało rzeszę zachodnich odbiorców, to dedykowane GTA. Ale chyba nie zanosi się na nie, co jest nawet nieco dziwne, zważywszy na obecność marki na PSP.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 794,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Albo możliwość kupna i odpalania gier z PS2. Nie znam się na tym, ale chyba nie wymagałaby taka usługa zbyt dużo inwestycji, skoro Vita odpala gry z PSP i PS-One. Z drugiej strony raczej nigdy to nie nastąpi, jak oni wydają GoW I i II. Mówię kur.wa - nie grałem w Chains of Olympus i Ghost of Sparta, chętnie bym to przeszedł z trofeami, tym bardziej, że przecież jest taka kolekcja na PS3, to wydają jedynkę i dwójkę, którą przeorało się wzdłuż i wszerz lata temu.

Opublikowano

odpalac gry z ps2 i ps3 bedziesz mogl na vicie przez te cale playstation now

opalac gry z psp mozesz juz teraz - vita jest w pelni kompatybilna dlatego tez nie remasteruja na nia zadnej gry z psp

tak to sobie sony w glowie ulozylo - takie dobre :(

ps. a softwerowa emulacja ps2 to czarna magia - ps3 sie z tym nie radzi, a na pc potrzebujesz mocny sprzet by cos pograc, gdzie tam przy nich vita

Opublikowano

żeby achievementy były w jakimkolwiek stopniu wyznacznikiem zakupu konsoli...

w imię ojca i syna i ducha świetego

Opublikowano

ceny gier na nia przegiete ale juz niecierpliwie czekam na nastepce 3ds.

Co widzisz przegietego w cenie takiego bravely default ktore przechodzilem 80h? Dostajesz swietne, dopracowane gry, a nie odgrzewane kotlety z duzych konsol.

Opublikowano

żeby achievementy były w jakimkolwiek stopniu wyznacznikiem zakupu konsoli...

w imię ojca i syna i ducha świetego

Dla FF VII w hd i z trofeami kupiłbym Vite

Edytowane przez Kalinho_PL

Opublikowano

Guernica - juz nie raz pisalem czemu wybralem vite zamiast 3ds: przedluzylem abonament w playyu i mialem ja za 179zl, mam przywiazanie do marek playstation, myslalem ze wslad za psp bedzie to mekka jrpg, mozliwosci techniczne, wsparcie spolecznosciowe i multitaskowosc(bo fajnie z kims pogadac jak sie gra), multum darmowych gier z ps plus. Ja juz dawno przestalem byc hardocorym graczem, czesciej tu na forum siedze niz gram w gry, a sesja dluzsza niz 1-2h przy jakims tytule to rzadkosc

Opublikowano

Nie pytam dlaczego wybrałeś vite, tylko co widzisz przegiętego w cenach gier na 3ds. Często są dłuższe od produkcji na duże konsole.

Opublikowano

Sony zapowiada 100 gier na Vitę na ten rok. A jednocześnie dostajemy TAKIE reedycje:

12370906975_ba5e101302.jpg

Gdzie tu logika? Ktoś jeszcze w to nie grał?

Tak, w zestawie znajdzie się 1&2 część serii. Potwierdzono na oficjalnym blogu PlayStation.

http://blog.us.playstation.com/2014/02/10/god-of-war-collection-coming-to-ps-vita-may-6th/

Gimpy nie znajom:

2368329-2228982-broken_sword_the_serpent

bs1.jpg

1737690129.jpg

broken-sword.jpg

Dla Ciebie. Dla rodziny. Na Ps Vita. Recenzje bardzo dobre.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Mi w 3DS-ie najbardziej przeszkadza ten mikroskopijny ekran. Jest na niego tyle fajnych jRPG-ów i taktycznych RPG-ów, że ślina cieknie, ale jednak nie kupię. Na Vitę jest za(pipi)ista Persona 4: Golden, ale szkoda, że nic poza tym :/

Opublikowano

Pare jrpg ma wyjść na vite niedługo, dlatego czaję się na ten sprzęt. Na 3ds xl sie dobrze gra, dla samego bravely default i fire emblem warto kupic.

Opublikowano

wlasnie ogrywam tego broken sword na vicie :) przeslicznie wyglada i swietna glowna intryga. Troche szkoda ze zagadki choc bardzo logiczne to jednak sa bardzo latwe i wszystkie itemy do nich znajdujemy w obrebie jednej lokacji - nie ma tu sytuacji jak z serii monkey island czy innych gdzie w pewnym momencie mamy do dyspozycji kilkanascie lokacji i nie ma sie pojecia co gdzie i jak

Opublikowano

Mikroskopijny ekran? W takim razie polecam jedyną słuszną wersję XL z ekranem 4,8 cala (Vita ma 5 cali).

Opublikowano

@ Ficuś

Czytałem że gra została podzielona na 2 epizody, które można wziąć w bundlu za 79 zł. Pierwszy daje +/- 8h gry. Prawda to?

Opublikowano

Mi w 3DS-ie najbardziej przeszkadza ten mikroskopijny ekran. Jest na niego tyle fajnych jRPG-ów i taktycznych RPG-ów, że ślina cieknie, ale jednak nie kupię. Na Vitę jest za(pipi)ista Persona 4: Golden, ale szkoda, że nic poza tym :confused:

akurat jrpg masz pelno i wyjdzie pelno: procz persony masz ys celceta, atelier totori, atelier memuru, disgaea3, disgaea4, demon gaze2, mind-0, sorcery saga,  w japoni sa talesy, bedzie over my dead body2, bedzie atelier ayesha plus

@ Ficuś

Czytałem że gra została podzielona na 2 epizody, które można wziąć w bundlu za 79 zł. Pierwszy daje +/- 8h gry. Prawda to?

drugi ma byc w marcu, ja kupilem tydzien temu bo byla promacja na ps store i za 50zl mam dwa epizody, ja po 5h gry mam 36% gry ale nie wiem czy to procenty tylko pierwszego epizodu czy całości

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Fajnie,ze mój ds4 idzie na gwarancję.Miałem każdego pada playstation i były one prawie niezniszczalne.Ds4 po ~ 150 h wyrobiona lewa gałka.Do pogrania w fpsy da radę,ale w gry typu FIFA nie.Załóżmy,że przychylam gałkę na pln-wsch i postać biega w każdym kierunku.Ktoś z was mocno katuje tego dsa4 Nie macie żadnych problemów?

Edytowane przez KarolFanbojSony

Opublikowano

Przecież już wszyscy wiedzą że ds4 to robota sabotujących, wyzyskiwanych studentów z Chin. Nie przejmuj się, to absolutnie normalne zachowanie.

Opublikowano

Mój jest jak nówka, ale szanuje się plejstejszon, myje ręce i obcina paznokcie... brudasy.

Opublikowano

Jak dobrze że jest tylu betatesterów co za swoje pieniądze testują niesprawdzone i wadliwe konsole bez gier, jakimi zawsze są egzemplarze premierowe. Dzięki wam, kiedy wreszcie na nextgeny wyjdą jakieś gry warte uwagi, będę mógł pójść do sklepu i kupić pełnoprawną, działającą konsolę - bez jednorazowych padów, bez cieknącego chłodzenia, bez bugów os-a, bez kastracji z podstawowych funkcji zanim dojdą w patchu. Dzięki frajerzy koledzy!

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Nie ma sprawy, wszystko dla biedakow.

Opublikowano

Jak dobrze że mam sprzęt który ma niezniszczalnego pada i 24 miesiące ogólnoeuropejskiej gwarancji. Nie muszę się martwić o zdarte analogi i o ty czy coś pocieknie w 13 miesiącu użytkowania konsoli.

Opublikowano

Zaplaciles za konsole 400-500 zl wiecej? Mysle ze po gwarancji za ta cene kazdy bedzie mogl sobie pozwolic na kupno nowszej wersji pada, jezeli zajdzie taka potrzeba ^^

Edytowane przez easye

Opublikowano

Jak dobrze że mam sprzęt który ma niezniszczalnego pada i 24 miesiące ogólnoeuropejskiej gwarancji. Nie muszę się martwić o zdarte analogi i o ty czy coś pocieknie w 13 miesiącu użytkowania konsoli.

Sprzęt, który doczekał się zmiany modelu, którego poprzednika trawiła plaga RROD, oraz epizod choojowych napędów rysujących płyty. PAMIĘTAMY.

Opublikowano

Nie, nie daje 2 lat, po prostu sobie to wymyśliłem.

Sprzęt, który doczekał się zmiany modelu, którego poprzednika trawiła plaga RROD, oraz epizod choojowych napędów rysujących płyty. PAMIĘTAMY.

Ja nie pamiętam - mój xbox z 2008 nadal żyje i działa dobrze, a slim z 2012 0 problemów.

Opublikowano

Myslalem, ze moze piszesz o prawie UE, ze na kazdy sprzet masz niby 24m. Plus dla MS,ze nie skraca na sile gwarancji na sprzet.

W 2008r MS juz ogarnal nieco swoj uklad, to 2006 i 2007 wyszly najwieksze szroty. Sam swoja 3 razy serwisowalem, az w koncu wymienilem.

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.