Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakupy growe!

Featured Replies

Opublikowano

Inaczej zarabia się w euraszkach, a inaczej w złotówkach ;) Szczerze mówiąc spodziewałem się ceny o 100zł niższej. W tej perspektywie preferuję standardowego New3DSa, który dodatkowo sprzedawany jest w mniejszej wersji.

no wiem wiem. Tutaj za wypłatę tygodniową możesz sobie kupić konsole i parę gierek i jeszcze ci zostanie.

• Odpowiedzi 33,6 tys.
  • Wyświetleń 3,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość Dark_Pharmacist
    Gość Dark_Pharmacist

Spóźniona paczka. Ostatnia w tym roku, ale za to jaka Dużo, ważnych i rzadkich sztuk, oraz reszta brakującego setu na makarona.   Zapraszam na 15kg gier na Dreamcasta.  

• Gość Dark_Pharmacist
    Gość Dark_Pharmacist

Wreszcie przyszła upragniona paczka, na którą czekałem niemalże w oknie. Co tu dużo pisać. Jestem meeeeeega zajarany. Dreamcast w secie full wypas, i Shenmue w FOLII Zapraszam na moją bombę z okazji

• Janusz Gamingu
    Janusz Gamingu

Nie sądziłem, że kiedykolwiek uda mi się dostać taką sztukę, w takim stanie. Upolowana nowa. Sam własnoręcznie zdeflorowałem fabryczne zabezpieczenia i jest..... taka jaka miała być.... ja (pipi)e ale

Opublikowano

eD6UIKq.jpg

GDEMU czyli maszynka emulująca GD ROM w Dreamcaście - w skrócie, możliwość odpalania swoich Dreamcastowych gier z karty SD ze 100 procentową kompatybilnością (coś wspaniałego). Już zamówiłem kartę 128GB, więc jak tylko przyjdzie to będzie :banderas:

Rozumiem, że jak się ma oryginała to można zgrać na kartę i później hula bez spowolnień z SD? Czy to jest jakiś piękny sen?

Jeśli tylko masz warunki do dumpowania GD-Romów to jak najbardziej.

Choć wygodniejszą opcją jest po prostu pobrać obraz tego, co masz na półce i zrzucić na SD.

Wszystko działa bez spowolnień, w niektórych przypadkach po ustawieniu odpowiedniej opcji nawet szybciej. Są też tańsze alternatywy typu czytnik kart SD wpinany przez serial port (działa dramatycznie i nie wszystko odpalisz - próbowałem Crazy Taxi i nie dało się grać), jak i HDD mod (dużo lutowania i znacznie mniejsza kompatybilność), więc GD Emu to opcja najrozsądniejsza mając na uwadze jakość produktu i jego cenę.

Nadal czekam aż empik wyśle mi kartę pamięci (przepłaciłem, bo na allegro rynek SD jest zdominowany przez chińskie podróby) i wrzucam swoją biblioteczkę - już na komputerze leży przygotowana paczka. To jedyna opcja na granie w swoje kopie zapasowe jak bozia przykazała (.iso w sieci to ripy, bo kopia GD-Roma nie zmieściłaby się w wielu przypadkach na CD, stąd grupy crackerskie wycinały z gier voice overy i inne pierdy, na takiej maszynce możesz odpalić pełny obraz GD - 1.2gb). Z płyt na DC już nie zamierzam grać - niestety niszczeją i sytuacje typu Space Channel w stanie lustro nie działa, czy inna gra w idealnym stanie sypie read errorami w trakcie zabawy to nie jest coś, co pozwala mi komfortowo cieszyć się wspaniałością Dreamcasta.

Edytowane przez ping

Opublikowano

dolna klapka, z plastiku cienkiego jak sik pająka, kazde odkręcanie śrubek modlisz sie zeby nie pękło przy dokrecaniu... no i to ze ciagle czujesz jak sie ugina i pracuje nawet po dokreceniu

Z n2dsem podobno jest jeszcze gorzej. :lapka: Cięcie kosztów i te sprawy. :cool:

Edytowane przez ireniqs

Opublikowano

Mnie fascynuje cena każdego kolejnego gdzie od 10 lat te same bebechy, smieszna rozdzialka i przy tym zabawny czas pracy baterii. Fenomen.

Edytowane przez II KoBik II

Opublikowano

6 lat jak już, a wersje new (czyli te produkowane od 2 lat) maja mocniejsze podzespoły i dodatkowe funkcjonalności. No ale mógłby ten 3ds pójść na emeryturę, teraz #tylkoSwitch

Opublikowano

Kruku jutro widzimy się na ustawce forumowej w farbki :ogor:

Opublikowano

Widzę ktoś tu nie wytrzymał i poszedł do Saturna.  :thumbsup:

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Lipcowy miszmasz generacji, na początek oczywisty zakup na Switchunia:

8lbSBAQ.jpg

Dwa sztosiki na kostkę:

LVjIvPb.jpg

e7rlgDV.jpg

Obowiązkowo, komplecik na GameBoya:

7DdTpMl.jpg

I na koniec powrót do Switchunia i te dwa przepiękne skurwysyny :cool:

4HxUaJ9.jpg

irHSa6t.jpg

Eu2DQ3n.jpg

Opublikowano
tj41u3f.jpg

Nowe OLXowe łupy :) 10zł/sztuka :D

Btw. zauważyłem, że sporo takich ogłoszeń z cyklu "Sprzedam "x" gier, każda 10zł/sztuka" wystawiane jest przez rodziców. W sumie fajne okazje można dzięki temu znaleźć, bo takie osoby z reguły nie bawią się w wycenianie poszczególnych gier, tylko jak pisałem, opychają wszystko jak leci w tej samej cenie. Już kilka razy trafiłem na tego typu ogłoszenie.

Opublikowano

XD jak worms, Mazzeo ma konkurenta w bitwie na kciuki

Opublikowano

Takim kciukiem da się w ogóle grać w gry?

Opublikowano

Wiedziałem, że większą sensację wywoła ten kciuk :D

Takie geny, ojciec miał taki sam, ja jako jedyny z rodzeństwa dostałem tą cechę po nim. No i jak najbardziej da się grać, choć podejrzewam, że wy mugole macie łatwiej np. z pisaniem na smartfonie :P

Opublikowano

Widzę ktoś tu nie wytrzymał i poszedł do Saturna. :thumbsup:

Fajnie mają w tym Berlinie. W uk switcha chyba od premiery nie było na półkach sklepowych a online można co najwyżej zamówić preorder z bliżej nieokreślona data realizacji.
Opublikowano

Fajnie mają w tym Berlinie. W uk switcha chyba od premiery nie było na półkach sklepowych a online można co najwyżej zamówić preorder z bliżej nieokreślona data realizacji.

Tutaj nawet w Realu na wejściu w gablotce leży Switch + Splatoon 2, a w Saturnie to chyba z 6 sztuk jest (z czego jedna to właśnie bundle ze Splatoonem 2). Nie ma problemu z dostępością, przynajmniej w moim rejonie.

Opublikowano

XD jak worms, Mazzeo ma konkurenta w bitwie na kciuki

tym kciukiem to by nawet rure wydechową w jelczu zapchał

n9DitJO.png

a zaje,bać wam???

Edytowane przez ragus

Opublikowano

tj41u3f.jpg

Nowe OLXowe łupy :) 10zł/sztuka :D

Ciekawe jak to wyglądało z punktu widzenia przechodniów. Facet rozkładający w dłoni trzy 'gry dla dzieci', aż mu kciuk puchnie, robiący im fotkę na chodniku.
Opublikowano

Tutaj nawet w Realu na wejściu w gablotce leży Switch + Splatoon 2, a w Saturnie to chyba z 6 sztuk jest (z czego jedna to właśnie bundle ze Splatoonem 2). Nie ma problemu z dostępością, przynajmniej w moim rejonie.

Gram sobie w zeldunie wczoraj a tu zaproszenie do znajomych od raven :) Pięknie rośnie nam switchowa frakcja na forum

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Trochę fajnych gier i paści wszelakich z ostatniego zrzutu, czyli brakujące rzeczy do fullseta

A tak na poważnie, biorąc pod uwagę ilość gier z pachinko, sportówek czy generycznego shovelware raczej na fullset się nie pokuszę. Zbliżam się powolutku do 1000 różnych gier na PS1 :).

8fhpDCI.jpg

Najciekawsze rzeczy są na tym foto.
I.Q. Final chciałem mieć, bo to ostatnia brakująca część w trylogii (trzecia wyszła na PS2), u nas te gry były znane jako Kurushi. Pod koniec lat '90 grałem ostro w demko, ale pełnej wersji nie szło nigdzie znaleźć.
Magical Drop jako że to produkcja od Data East również musiała wejść na stałe do kolekcji.
Puzzle Fighter II to klasa sama w sobie.
Ore no Ryouri czyli po naszemu 'Moja Kuchnia' zawsze mnie intrygowała, najwyższy czas sprawdzić na własnej skórze.
Fire Pro Wrestling G - gra od Human, a tak jak z SNK, Capcomem i Data East biorę praktycznie wszystko.
Clock Tower - przekozacki horror point and click, ta wersja to akurat remake SNESowej odsłony, nigdy nie wydanej poza japonią.
Street Fighere vs. X-men w zasadzie zostaje w kolekcji dla picu - wersja na Saturna jest znacznie lepsza i to ją zazwyczaj męczę jak mam ochotę na mordoklepę.
Bomberman - aż dziw, że tej części nie miałem.
King of Fighters, Megaman X5, Shin Megami Tensei... Tych produkcji nie trzeba wyjaśniać. W lewym górnym rogu Poy Poy majaczy - też byłem tego ciekaw, a nie szło dostać...

03nImRc.jpg
ZObTbLP.jpg
Tutaj dalsza część zestawu. Wypełniacze, ale nie mam ich w zbiorach. Tactics wzięty ze względu na to, że to reedycja z innym niż premierówka nadrukiem na płycie. Tsubasa może będzie się nadawał do ogrania. Baby Universe - pamiętam jak ten 'tytuł' był jechany w OPSM. Cieszy MYST i Shin Nippon Pro Wrestling ze względu na ich starość - SLPS-00024 i SLPS-00084 się kłaniają.

Ogólnie trochę fajnych tytułów, a trochę braków. Pewnie i tak w większość nie zagram ze względu na brak czasu i potężny backlog na innych platformach, ale lubię mieć różnorodność i możliwość chwycenia czegoś nowego prosto z półki.

Opublikowano

Ciekawe jak to wyglądało z punktu widzenia przechodniów. Facet rozkładający w dłoni trzy 'gry dla dzieci', aż mu kciuk puchnie, robiący im fotkę na chodniku.

W czasach ludzi z kijkami selfie gadającymi do telefonu na ulicy, "pranksterami" ze swoimi zj.ebanymi żarcikami i tym podobnymi, raczej nie jest to żaden nadzwyczajny widok.