Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakupy growe!

Featured Replies

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

1000064577.jpg

Giereczki + artbook z ME wyrwany za przyzwoite pieniądze.

• Odpowiedzi 34,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość Dark_Pharmacist
    Gość Dark_Pharmacist

Spóźniona paczka. Ostatnia w tym roku, ale za to jaka Dużo, ważnych i rzadkich sztuk, oraz reszta brakującego setu na makarona.   Zapraszam na 15kg gier na Dreamcasta.  

• Gość Dark_Pharmacist
    Gość Dark_Pharmacist

Wreszcie przyszła upragniona paczka, na którą czekałem niemalże w oknie. Co tu dużo pisać. Jestem meeeeeega zajarany. Dreamcast w secie full wypas, i Shenmue w FOLII Zapraszam na moją bombę z okazji

• Janusz Gamingu
    Janusz Gamingu

Nie sądziłem, że kiedykolwiek uda mi się dostać taką sztukę, w takim stanie. Upolowana nowa. Sam własnoręcznie zdeflorowałem fabryczne zabezpieczenia i jest..... taka jaka miała być.... ja (pipi)e ale

Opublikowano

U mnie też artbook, mam ich ich już sporo ale ten jakościowo od samego wykonania okładki po jakość papieru i prezentację to jest topka

22rttgtrg.jpg

4r5t55g.jpg

254gtgryh.jpg

45gtrhgy.jpg

5gtrgyhyhy.jpg

2rr4frfr.jpg

56yhgyhyth.jpg

224trhtyh.jpg

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano

@GearsUp i jak na szybko wrażenia? To będzie mój kolejny nabytek do artbookowej kolekcji.

Opublikowano
1 godzinę temu, Badus napisał(a):

@GearsUp i jak na szybko wrażenia? To będzie mój kolejny nabytek do artbookowej kolekcji.

No album stoi głównie ilustracjami, te opisy to dodatkowe smaczki tak żeby nie zamęczyć się zbytnio czytaniem. Podzielony jest na 4 rozdziały - trylogia i remaster, który też dostał swoje kilkanaście stron. Mocniej się nie zagłębiałem bo wciąż czekam na nowe wydania 2 i 3 żeby je ograć.

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano

Hmm, trochę zmartwiłeś, bo liczyłem na kopalnię informacji również od strony produkcyjnej. No ale to już sam się przekonam niedługo )

Opublikowano
3 godziny temu, Badus napisał(a):

Hmm, trochę zmartwiłeś, bo liczyłem na kopalnię informacji również od strony produkcyjnej. No ale to już sam się przekonam niedługo )

A to takie rzeczy też można znaleźć. Retro Studios we wstępniaku a dalej trafiają się notki od producentów.

Opublikowano

Jak sie zacznie to juz ciezko przestac kupowac.

20251030_225850.jpg

Opublikowano

Dragon sztos wylądował banderas

IMG_0013.jpeg

Opublikowano

Przechodziłem koło lombardu wychodząc z pracy i uśmiechnął się do mnie Driveclub - 3 dyszki to tyle co nic, więc się trochę pościgam w weekend

IMG_9405.jpeg

Opublikowano
11 minutes ago, funditto said:

Przechodziłem koło lombardu wychodząc z pracy i uśmiechnął się do mnie Driveclub - 3 dyszki to tyle co nic, więc się trochę pościgam w weekend

IMG_9405.jpeg

Nie widzisz ostrzeżenia na pudełku? Lombard sprzedał to nielegalnie.

Opublikowano
10 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Nie widzisz ostrzeżenia na pudełku? Lombard sprzedał to nielegalnie.

A może on kupił DriveClub i dodatkowo gumę Turbo?

Opublikowano

Świeżutka premiera i do kompletu wciąż najnowsza odsłona serii, która od dawna wisiała na liście zakupowej, więc wziąłem w jednym rzucie od @Chad Davski hi

IMG_20251031_121705.jpg

Opublikowano

IMG_20251031_163641.jpg

Opublikowano

Wrzucałem niedawno retro to teraz pora na tytuły świeże.
Wszystko chyba było tu w Zakupach w ostatnim czasie poza Jack Jeanne. Co prawda nie jest to mój gatunek ale promocja plus bardzo wysokie oceny sprawiły, że chcę przetestować.

QaPKXVK.jpeg

hc6CrEF.jpeg

r4qMgmp.jpeg

RaT1pdw.jpeg

Opublikowano

Pytałem w statusie ostatnio. Chodził za mną ten tytuł od pewnego czasu.

PXL_20251031_174628520.MP.jpg

Przed zagraniem rok temu w Silent Hill 2 nigdy nie miałem do czynienia z tą serią. SH2 mi się podobał, ale raczej nie sprostał oczekiwaniom. Tym razem wiem mniej więcej na czym SH polega i nie mam też rozbuchanych oczekiwań. Zobaczymy :)

Opublikowano

Retro marzenie z lat nastoletnich, nawet się nie zamierzam bawić w AESa, leci już do mnie adapter na gierki z MVS.

20251030_170641.jpg

20251030_170900.jpg

20251030_171001.jpg

Dwie giereczki, The Warriors na PSP to moja ostatnia gierka z listy na te platformę. Gruniożerca kupiony ponieważ lubię wspierać takie inicjatywy, gierka bez DRM + kod na steam.

20251030_174505.jpg

No i książki. Wilczym śladem dorzucone do zestawu w korzystnej cenie do dania głównego w postaci zbioru najważniejszych FPSów 1992-2002.

20251031_194031.jpg

20251031_194237.jpg

Opublikowano
3 hours ago, giger_andrus said:

Wszystko chyba było tu w Zakupach w ostatnim czasie poza Jack Jeanne. Co prawda nie jest to mój gatunek ale promocja plus bardzo wysokie oceny sprawiły, że chcę przetestować.

QaPKXVK.jpeg

hc6CrEF.jpeg

r4qMgmp.jpeg

RaT1pdw.jpeg

2 tysie+++ wydane na gry w przeciągu miesiąca. Szacun.

Opublikowano
5 godzin temu, giger_andrus napisał(a):

QaPKXVK.jpeg

hc6CrEF.jpeg

r4qMgmp.jpeg

RaT1pdw.jpeg

Ja na tych zdjęciach wciąż widzę od ch#ja retro D

Opublikowano

Piękne wydanie

IMG_20251101_110705.jpg

IMG_20251101_111719.jpg

IMG_20251101_111242.jpg

Opublikowano

Powoli bo powoli, ale zaczyna mi przechodzić żałoba po powrocie z wakacji życia i przejrzałem dziś część rzeczy, które udało mi się przywieźć )

zeldas.jpg

W Nintendo Store w Kioto przygarnąłem kolekcjonerkę ToTK. Jest to wydanie samych gadżetów, bez gry w środku, za odpowiednio niższą cenę. Dla mnie dobry deal, bo chociaż wolę BotW, to sequel też uważam za grę wybitną. Do tego dobrałem sobie amiibo Linka z Okarynki, w tym samym sklepie.

W Osace trafiłem do malutkiego sklepu, gdzieś na uboczu, gdzie za dość niewielką cenę wziąłem sobie Okarynkę na n64 - wydanie kompletne, z pudełkiem w dobrym stanie i całą makulaturą w środku. Lubię takie pamiątki, bo odpalić i tak nie odpalę, ale stoi sobie na półeczce, cieszy oko i po prostu sprawia mi frajdę )

xeno2.jpg

W internecie często piszą, że na Akihabarze są duże ceny, nie warto tam iść, etc. Pewnie dużo jest w tym racji - ja nie oceniam, bo byłem tam niestety zbyt krótko - ale parę ciekawych rzeczy udało mi się znaleźć w jednym średniej wielkości sklepiku. Po pierwsze oczywiście kolekcjonerka XC1. Te ichniejsze wydanie jest nieco inne od naszego - u nas soundtrack jest na winylu, a tam na zwykłym cd'ku, zapakowanym w steelbooka. Samo wydanie jest przez to też odpowiednio mniejsze.

xeno.jpg

Jeszcze w temacie Xenoblade - artbooki z trójki i X. Do tego guidy do dwójeczki i jedynki (jeszcze z Wii). Nie znam japońskiego, nie przeczytam, ale oko cieszą D Uwielbiam tę serię.

arts.jpg

W ogóle podoba mi się ogólna dostępność wszelkich artbooków growych w Japonii. Nie trzeba polować na limitowane wydanie gry, często można się na nie po prostu natknąć w jakichś księgarniach, itp. Wziąłem sobie m.in. artbooka z NieRa i coś na wzór "encyklopedii", przeglądu stwórków z Monster Hunter wub

miku.jpg

Ostatnio polubiłem się z Miku rayos Więc nie mogłem się powstrzymać, kiedy w tym samym sklepie zobaczyłem Project Diva MEGA39. W środku jest jeszcze bodajże 5 płytek z muzyką i książeczka.

Do tego figurki, jak ktoś do mnie przychodzi to oczywiście odpowiadam, że kupiłem je ironicznie.

atelier.jpg

Kolekcjonerka do pierwszej części trylogii Atelier Ryza. Lubię tę serię, ale samo to wydanie nie jest jakieś szczególnie fajne. Czekam aż trylogia deluxe wleci do niebieskiego sklepu, ograłbym to jeszcze raz, na innej konsolcecfaniak

kirby.jpg

kirby2.jpg

Kirby na GBC, wraz z pluszakiem z Nintendo Store oraz książeczka - przeglądem jego wszelkich przemian.

3ds.jpg

(Used) New 3DS ) Nigdy nie miałem tej konsoli, a zawsze chciałem nadrobić jego bibliotekę. Nie mam nic przeciwko emulacji starszych konsol, ale gimmicku tej konsolki niestety żaden emulator nie odtworzy (nieważne, że potem to i tak się nudzi). Wziąłem sobie Puyopuyo, żeby sprawdzić czy wszystko z konsolką działa, poza tym lubię tetrisa ) Pierwsze przejście przez setup konsoli w nieznanym mi języku był ciężki - ustawiłem sobie PIN na funkcję 3D xD ale na szczęście po powrocie do domu, już na spokojnie i z google-translate, ogarnąłem inny fw wraz z angielskim językiem.

Opublikowano

48 minutes ago, bountyhunter said:

zeldas.jpg

W Nintendo Store w Kioto przygarnąłem kolekcjonerkę ToTK. Jest to wydanie samych gadżetów, bez gry w środku, za odpowiednio niższą cenę. Dla mnie dobry deal, bo chociaż wolę BotW, to sequel też uważam za grę wybitną. Do tego dobrałem sobie amiibo Linka z Okarynki, w tym samym sklepie.

W Osace trafiłem do malutkiego sklepu, gdzieś na uboczu, gdzie za dość niewielką cenę wziąłem sobie Okarynkę na n64 - wydanie kompletne, z pudełkiem w dobrym stanie i całą makulaturą w środku. Lubię takie pamiątki, bo odpalić i tak nie odpalę, ale stoi sobie na półeczce, cieszy oko i po prostu sprawia mi frajdę )

xeno2.jpg

W internecie często piszą, że na Akihabarze są duże ceny, nie warto tam iść, etc. Pewnie dużo jest w tym racji - ja nie oceniam, bo byłem tam niestety zbyt krótko - ale parę ciekawych rzeczy udało mi się znaleźć w jednym średniej wielkości sklepiku. Po pierwsze oczywiście kolekcjonerka XC1. Te ichniejsze wydanie jest nieco inne od naszego - u nas soundtrack jest na winylu, a tam na zwykłym cd'ku, zapakowanym w steelbooka. Samo wydanie jest przez to też odpowiednio mniejsze.

xeno.jpg

Jeszcze w temacie Xenoblade - artbooki z trójki i X. Do tego guidy do dwójeczki i jedynki (jeszcze z Wii). Nie znam japońskiego, nie przeczytam, ale oko cieszą D Uwielbiam tę serię.

arts.jpg

W ogóle podoba mi się ogólna dostępność wszelkich artbooków growych w Japonii. Nie trzeba polować na limitowane wydanie gry, często można się na nie po prostu natknąć w jakichś księgarniach, itp. Wziąłem sobie m.in. artbooka z NieRa i coś na wzór "encyklopedii", przeglądu stwórków z Monster Hunter wub

miku.jpg

Ostatnio polubiłem się z Miku rayos Więc nie mogłem się powstrzymać, kiedy w tym samym sklepie zobaczyłem Project Diva MEGA39. W środku jest jeszcze bodajże 5 płytek z muzyką i książeczka.

Do tego figurki, jak ktoś do mnie przychodzi to oczywiście odpowiadam, że kupiłem je ironicznie.

atelier.jpg

Kolekcjonerka do pierwszej części trylogii Atelier Ryza. Lubię tę serię, ale samo to wydanie nie jest jakieś szczególnie fajne. Czekam aż trylogia deluxe wleci do niebieskiego sklepu, ograłbym to jeszcze raz, na innej konsolcecfaniak

kirby.jpg

kirby2.jpg

Kirby na GBC, wraz z pluszakiem z Nintendo Store oraz książeczka - przeglądem jego wszelkich przemian.

3ds.jpg

(Used) New 3DS ) Nigdy nie miałem tej konsoli, a zawsze chciałem nadrobić jego bibliotekę. Nie mam nic przeciwko emulacji starszych konsol, ale gimmicku tej konsolki niestety żaden emulator nie odtworzy (nieważne, że potem to i tak się nudzi). Wziąłem sobie Puyopuyo, żeby sprawdzić czy wszystko z konsolką działa, poza tym lubię tetrisa ) Pierwsze przejście przez setup konsoli w nieznanym mi języku był ciężki - ustawiłem sobie PIN na funkcję 3D xD ale na szczęście po powrocie do domu, już na spokojnie i z google-translate, ogarnąłem inny fw wraz z angielskim językiem.

Szkoda, że tylko w Japonii mieli takie pudełka na N64 z plastikiem w środku zamiast kartonów.

Gdybyś kiedyś jednak chciał Zeldę odpalić to niestety przygotuj się na problem z zapisami. OoT jako jedna z niewielu gier ma baterię podtrzymującą zapisy. W swoją grałem ostatnio jakieś 15 lat temu to jeszcze działały. Teraz pewnie już nie.

Opublikowano
10 godzin temu, Emtebe napisał(a):

Piękne wydanie

IMG_20251101_110705.jpg

IMG_20251101_111719.jpg

IMG_20251101_111242.jpg

Tez do mnie juz leci. Niestety musialem doplacic bo sie przeliczyli z wysylka zagraniczna D

Opublikowano
W dniu 30.10.2025 o 16:26, badzejo napisał(a):

Dragon sztos wylądował banderas

IMG_0013.jpeg

Przepiękna jest ta okładka.