Skocz do zawartości

Zakupy growe!

Featured Replies

Opublikowano

Był w sprzedaży, w wersji limitowanej. Mi swojego udało się w bardzo dobrym stanie dostać na grupce na fejsbuku. Na allegro myślę, że coś znajdziesz, ale głównie używki.

No z ciekawości sprawdzałem i nic nie ma...zdecydowanie najładniejszy jaki widziałem

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6974599396

• Odpowiedzi 32,9 tys.
  • Wyświetleń 3,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość Dark_Pharmacist
    Gość Dark_Pharmacist

Spóźniona paczka. Ostatnia w tym roku, ale za to jaka Dużo, ważnych i rzadkich sztuk, oraz reszta brakującego setu na makarona.   Zapraszam na 15kg gier na Dreamcasta.  

• Gość Dark_Pharmacist
    Gość Dark_Pharmacist

Wreszcie przyszła upragniona paczka, na którą czekałem niemalże w oknie. Co tu dużo pisać. Jestem meeeeeega zajarany. Dreamcast w secie full wypas, i Shenmue w FOLII Zapraszam na moją bombę z okazji

• Janusz Gamingu
    Janusz Gamingu

Nie sądziłem, że kiedykolwiek uda mi się dostać taką sztukę, w takim stanie. Upolowana nowa. Sam własnoręcznie zdeflorowałem fabryczne zabezpieczenia i jest..... taka jaka miała być.... ja (pipi)e ale

Opublikowano

Był w sprzedaży, w wersji limitowanej. Mi swojego udało się w bardzo dobrym stanie dostać na grupce na fejsbuku. Na allegro myślę, że coś znajdziesz, ale głównie używki.

No z ciekawości sprawdzałem i nic nie ma...zdecydowanie najładniejszy jaki widziałem

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6974599396
Ha...bo szukać trzeba umieć :-) osobiście używek nie przeglądałem...dzięki
Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

to będzie dobry wypoczynek

cBT7T4Gr.jpg

Opublikowano

ygRkL5c.jpg

Trochę jak syn marnotrawny powracam na łono Sony po ponad roku przerwy. Już na samym początku Prosiak mile łechce lepszym frameratem w Bloodborne dzięki Boost Mode, a i Uncharted wydaje się nie zawodzić. :banderas:

Opublikowano

Wiedziałem że będzie mi się grać zaj3biście i tak też jest. Ciągle mi mało. 

20171030_181234.jpg

Opublikowano

d54fe0ee0ee8d378a4084ece80c4d5b7.jpg

Dobra złamałem się. Kupiłem tego raka który raczej rakiem tego forum nie jest bo dość cicho o tej grze i mało kopii w tym temacie;p No nic ja tam podchodzę z nastawieniem dobrej zabawy [emoji6]

Edytowane przez kacprzak1991

Opublikowano

Wiedziałem że będzie mi się grać zaj3biście i tak też jest. Ciągle mi mało. 

20171030_181234.jpg

Fajny te obrazki na ścianie

Opublikowano

Przyleciała w końcu po kilku perypetiach paczka, którą ponad dwa miesiące temu wysłałem do Polski. W sumie to dwie paczki - łącznie 38kg. Tym razem chodziło głównie o gry, chociaż hardware też grał dużą rolę, ale o tym niżej. Uwaga, bo post długi.

dC23sk7.jpg

Nowe gry na NeoGeo MVS (czyli do automatu) - dwie części King of Fighters. Labele może nie pierwszorzędne, ale jak na wsady do automatu i tak prezentują się bardzo dobrze. To już niestety specyfika zbierania na ten sprzęt - trudno o miętowy stan, jako że to nigdy nie miało wyglądać. Niektórzy kupują nowe labele, jednak ja preferuję oryginalny stan rzeczy.

OTRfcjc.jpg

Kilka dreamcastów do odratowania przed żółcią. Jeszcze nie wiem czy podpicowywać je i trzymać na zapas (na zapas mam już kilka boxowanych sztuk w miętowym stanie), czy po prostu sprzedać/trzymać jako dawców części.

4 megowa karta niestety nie ma kabelka do PC (a właśnie po to ją wyprodukowali - żeby transferować sobie zapisy na PC).

Wibra Dreamcastowa to dla mnie nowość - nigdy nie widziałem sensu w zakupie, ale skoro wpadła w zestawie to chętnie sprawdzę jak to działało u niebieskich.

ZSr84vI.jpg

Całkiem ładny, boxowany saturn. Możliwe, że zostanie, chociaż mam już identyczny karton.

pqjgGlL.jpg

Satek w lewym górnym rogu to definitywnie najbardziej pożółkła konsola, jaką kiedykolwiek miałem w łapach. Nie śmierdzi szlugami, pod spodem jest śnieżnobiała, więc wnioskuje że stała na słońcu przez wiele lat. Trzeba zerknąć do środka, czy aby kondensatory na pewno są całe.

50rS2VA.jpg

O ile na sprzęcie z poprzednich zdjęć jakoś szczególnie mi nie zależało (moje SEGOWE zapasy mają się świetnie), tak na ilość arcade sticków narzekać nie mogę. Bardzo chciałem mieć Virtua Sticka do Saturna - jest ogromny i prezentuje się pięknie. Niestety gałka dziwnie się zachowuje, prawdopodobnie będę musiał ją wymienić na coś innego. Przyciski natomiast śmigają elegancko, jak w starym japońskim automacie. Dwa oficjalne szaraki do Satka to już półka niżej, ze względu na twarde przyciski, ale nie ma co narzekać - jeden poleci do kolegi, drugi zostanie na stałe (mam już jedną sztukę, chciałem mieć dwie, do kompletu). Fighter Stick X od Ascii to podobna półka jakościowa, choć gała według mnie śmiga lepiej. Do tego Dreamcastowy stick (BARDZO żałuję sprzedaży 10 lat temu) - trzy kolejne do mnie lecą, więc jestem ustawiony do końca życia. Ciekawostką jest oficjalny kontroler do Virtual On - nie wiem czy będę cholerstwo trzymał, bo jest olbrzymie, a na dobrą sprawę można na nim pograć w jedną grę (no, w dwie, jak się kupi przejściówkę SAT->DC).

KLQhkqi.jpg

To są Dreamcastowe rzeczy, z których cieszę się najmocniej. Udało mi się ustrzelić świetne mordoklepy w pięknym stanie (w środku są nawet spine cardy przy większości tytułów). Guilty Gear, dwie części Marvel vs Capcom, dwie części Capcom vs SNK - miodzio. Oprócz tego inne - solidne moim zdaniem - gry, no i pakiet THotD 2 z oryginalnym gunem.

YzIwNzT.jpg

To już duble/zapychacze. Gra, która tak mocno odbija światło, to D2. Całkiem porządna przygodówka.

70IzRvT.jpg

Tutaj z kolei świetne tytuły Saturnowe - Over Drivin' R to nic innego jak Nissanowa wersja pierwszego Need for Speeda, Suiko Enbu to doskonały chodzony beatem-up od Data East, jest też Dynamite Deka z 'Willisem' na okładce, X-Meni, Cyberbots, kilka innych klasyków... Mocno rozważałem zakup ST-V (Sega Titan Video - system Arcade), ale jak pograłem na tym sprzęcie, to utwierdziłem się w przekonaniu że Saturn dostał konwersje arcade perfect i wystarczą mi wersje domowe.

REv71Mj.jpg
Tutaj tak jak w przypadku Dreama, ostały się duble i wypełniacze.

Ogólnie jestem mega zadowolony, teraz tylko wyczyścić całość, pozbyć się rzeczy niepotrzebnych i czerpać radość z klimatu arcade - wiem, że można grać na emulatorze czy też z karty SD (co osobiście praktykuję z wygody), ale chciałem mieć te rzeczy na półce :).

Edytowane przez ping

Opublikowano

Jak bardzo śmieszne wyglądają teraz te powyższe zakupowe assassyny przy tym Z A K U P I E.

No ale wiadomo, nie każdego jarają arcedowe klimaty (mnie też niezbyt), czytaj: nie ma chyba takiej drugiej osoby jak ping na forumie (w Polsce może też?). :)

Opublikowano

w ogóle co się dziwić z chorych cen klasyków skoro typki pokroju pinga wykupują po 50 sztuk dreamcastów do trzymania w piwnicy

Opublikowano

Miałem oddać zdjęcie Fankowi, ale na to chyba nikt by sie nie nabrał.

No stałem dzisiaj w Saturnie przed Assasinem:

ns.jpg

Mam nadzieje, że szybko zgarnę plusy, bo tylko 30 dni na zwrot!

Opublikowano

IOgOf3r.jpg

Ostatnio takie dobrocie wpadły. Wreszcie tego Shadow Warriora odebrałem, aż z UK do mnie jechał.

Nie wiem co tam jest napisane na tym scrollu, pewnie "kurczak w sosie słodko-kwaśnym" albo coś obraźliwego.

Opublikowano

To kanji na scrollu to 鬼, czyli demon, czy inny diobeł.

Opublikowano

Wez nie mów diobeł bo mi sie kojarzy z pewnym MODERATOREM, który sypał mi warny co drugi post i chodzenie po forum bylo niczym łażenie po polu minowym :[

Opublikowano

Diobeł mi zabrał senior membera i odgrażał się na PM, good times xD.

Opublikowano

u mnie 4:3 w pojedynku squera z diabuem, uczeń przerósł mistrza :lapka:

Opublikowano

@Ping jaki koszt całkowity tej nostalgio żółciowej machiny czasu?

Opublikowano

W granicach 2,5k już z wysyłką.

Znacznie taniej niż jak bym się dał naciągać biznesmenom.

Opublikowano

Na was też już nie robią wrażenia te graty pinga?

Opublikowano

kupa bezużytecznego smiecia ale jak go cieszy to kim ja jestem żeby mu te przyjemność odbierać

Opublikowano

Czekam, aż dojrzeję do takich wniosków, sprzedam wszystko i

wydam pieniądze na cyfrowe gierki ze STEMA :fsg:

Opublikowano

Może kiedyś zobaczymy Pinga w jakimś programie tv, ala "Maniakalni Zbieracze"

"Wstrząsający program o ludziach cierpiących na patologiczne zbieractwo. Ich celem jest posiadanie jak największej ilości przedmiotów. Zmieniają swoje mieszkania w wysypiska śmieci. Przejmujące historie ludzi, którym zbieractwo przesłoniło sens życia i odebrało rodzinę i pracę. Czy przy pomocy specjalistów uda im się wyleczyć i pożegnać ze swoją kolekcją śmieci?

:whistling: