Opublikowano 14 kwietnia14 kwi Kolejny # 141 platynowy dzban wpadl.Horizon Zero Down Remaster - myslalem ze wszystko wpadnie zaraz po wczytaniu zapisu z poprzedniej generacji ale tak sie nie stalo. Wiec z przyjemnoscia przeszedlem sobie raz jeszcze na normalu zbierajac co popadnie w tej wedrowce. Omawiana czesc duzo bardziej mi siadla wiec milo wspominam historie Aloy. Ocena gry: 8/10 Czas do platyny: 36h Trudność platyny: 3/10 Fun platynowania: +8/10
Opublikowano 18 kwietnia18 kwi #172 Ghostrunner 2Świetna gra, ze świetnym zestawem trofików. Sporo wpada za samo przechodzenie trybu fabularnego (co już samo w sobie potrafi być wyzwaniem, bo gra do łatwych nie należy), jest trochę znajdziek, ale w rozsądnej ilości i co mi się podoba: wszystkie są zaznaczone na minimapie, więc nie trzeba lizać każdego kąta i każdej ściany - problem może stanowić dostanie się do nich, bo to że je widzimy, nie znaczy że tak łatwo możemy je zgarnąć. Kilka dzbanków związanych jest z bossami, np trzeba pokonać jednego ziomka bez korzystania z pomocy NPCa, należy wymasterować na złoto każdy z 10 challengy i ukończyć 5 etapów nie ginąc na nich ani razu (brzmi przerażająco w grze, w której ginie się co 5 sekund, ale można to cheesować ). Wisienką na torcie jest bonusowy tryb roguerunner.exe wzorowany trochę na grach typu roguelike: musimy pokonywać kolejne etapy mając ograniczoną ilość żyć, co jeden etap dokonując wyboru którą z trzech oferowanych dopałek chcemy zgarnąć, a jeżeli żyćka nam się skończą, to zaczynamy zabawę od nowa. Osobiście nienawidzę rogali, ale jako taka osobna aktywność nawet mi się trybik podobał. Całość zajęła mi około 20 godzin, a trudność platyny oceniam na 7/10.
Opublikowano niedziela o 21:024 dni Call of Duty Black Ops 6Platyna nr 67Ocena gry: 8/10Trudność: 4/10Fun robienia platyny: 7/10Czas: ok. 100hUwielbiam zimnowojenne klimaty i CoDy od Treyarch, więc z przyjemnością wbiłem platynę. Nie jest ona trudna, natomiast czasochłonna.Kampania kontynuuje wątki z Cold War, więc warto zagrać w tę część, by nie pogubić się w fabule.Kampania na Veteranie dość prosta, multi jak zwykle podobne do poprzednich części. W moim przypadku na szczęście nie trzeba było długo w nie grać - nudzi mnie przeokrutnie, a nie ma dużo dzbanków w multi i szybko wpadają ;) Jak zwykle zajebiste tryby zombie, chociaż niektórych mogą te zombiaki zmulić, bo trzeba grać wieleeeeee godzin, by wbić 10 maksymalnych perków. Najlepiej to robić na "double XP weekend, ale i tak idzie jak krew z nosa.Jest jedno zgliczowane trofeum - zabicie dwóch graczy w multi sterowanym samochodzikiem. Nie wiem, czy w końcu to spatchowali, ale fuksem jakoś się udało. Trzeba to zrobić w trybie "kill order" i próbować do skutku.Ogólnie polecam ograć nowego Black Opsa, bo zawiera sporo contentu - singiel, zombiaki i multi to zabawa na sporo godzin. Nie jest to jakiś przełom i nie wiem, skąd ten zachwyt recenzentów (chyba że porównują BO6 do tego gniota Modern Warfare 3 z 2023 r.). Po prostu to stary, dobry CoD, nieschodzący poniżej pewnego poziomu.Pamiętajcie, że platyna jest tylko na PS4. Na PS5 jest tylko "komplet", bez platynowego dzbanka.
Opublikowano poniedziałek o 18:003 dni 20 godzin temu, [InSaNe] napisał(a):Call of Duty Black Ops 6Platyna nr 67Ocena gry: 8/10Trudność: 4/10Fun robienia platyny: 7/10Czas: ok. 100hUwielbiam zimnowojenne klimaty i CoDy od Treyarch, więc z przyjemnością wbiłem platynę. Nie jest ona trudna, natomiast czasochłonna.Kampania kontynuuje wątki z Cold War, więc warto zagrać w tę część, by nie pogubić się w fabule.Kampania na Veteranie dość prosta, multi jak zwykle podobne do poprzednich części. W moim przypadku na szczęście nie trzeba było długo w nie grać - nudzi mnie przeokrutnie, a nie ma dużo dzbanków w multi i szybko wpadają ;) Jak zwykle zajebiste tryby zombie, chociaż niektórych mogą te zombiaki zmulić, bo trzeba grać wieleeeeee godzin, by wbić 10 maksymalnych perków. Najlepiej to robić na "double XP weekend, ale i tak idzie jak krew z nosa.Jest jedno zgliczowane trofeum - zabicie dwóch graczy w multi sterowanym samochodzikiem. Nie wiem, czy w końcu to spatchowali, ale fuksem jakoś się udało. Trzeba to zrobić w trybie "kill order" i próbować do skutku.Ogólnie polecam ograć nowego Black Opsa, bo zawiera sporo contentu - singiel, zombiaki i multi to zabawa na sporo godzin. Nie jest to jakiś przełom i nie wiem, skąd ten zachwyt recenzentów (chyba że porównują BO6 do tego gniota Modern Warfare 3 z 2023 r.). Po prostu to stary, dobry CoD, nieschodzący poniżej pewnego poziomu.Pamiętajcie, że platyna jest tylko na PS4. Na PS5 jest tylko "komplet", bez platynowego dzbanka.Pełen podziw. O ile przejście gier z tej serii na veteranie to nie problem, tak te wyzwania online zawsze mnie przerastają. Do tej pory żałuję, że w BO3 nie dałem rady z tymi wyzwaniami, ale tam potrzeba jednak mieć z kim to zrobić, samodzielnie to nie wiem jaki skill trzeba mieć i szczęście.
Opublikowano środa o 05:552 dni Infamous (PS3) Platyna nr 94Ocena gry: 8/10Trudność: 3/10 (możliwe, że przejście na Hardzie jest trudne ale już nie pamiętam :D )Fun robienia platyny: trudno jednoznacznie ocenić. Po latach miałem sporo funu z ukończenia tego, co zostało (evil playthrough). Jedynym męczącym elementem było zbieranie wszystkich 350 odłamków, z mapką otwartą w Paincie… 😅Czas: trochę ponad 14 lat :)Jak na grę z 2009 roku, to gra się w to dziś na prawdę dobrze + chyba najlepszy polski dubbing głównego bohatera w grach na ps3, niektóre boczne postaci słabiutko ale Cole brzmi świetnie. Nie mogłem się zebrać do dokończenia, bo wcześniej przechodziłem grę dwa razy jako "good guy", zbierając odłamki bez mapki. Raz brakowało mi 20, innym razem jeszcze mniej, co mnie zirytowało i odłożyłem grę „na kiedyś”…
Opublikowano środa o 19:151 dzień #53 - Robocop: Rogue City Gierka wpadła do plusa więc dobra okazja żeby ją sobie sprawdzić tymbardziej, że uciekła mi z ostatniej dobrej promocji. Gra bardzo prosta, ktoś kto lubi klimat prostych shooterów z ery PS3 będzie zadowolony. Grafika nierówna, spadki wydajności, natomiast feeling z strzelania daje satysfakcję i to powoduje że chce się zobaczyć co będzie dalej. Sama platyna to praktycznie przejście gry plus kilka prostych znajdźek + jedna trochę bardziej skillowa troffka. Ocena gry: 6/10 Trudność platyny: 2/10 Czas do platyny: ~15h #54 - Moja znajoma Świnka PeppaCóż to była za fascynująca przygoda pełna zwrotów akcji i niesamowitych wydarzeń! Raz stary zgubi okulary a raz kurczaki uciekną z kurnika. Chrześniak pograł trochę więc doklikałem z 30 minut żeby dokończyć trofki. Ciekawa pozycja dla młodych, ale dla rodzica zdecydowanie za droga bo niesamowicie krótka. Czas do platyny: ~2h
Opublikowano środa o 19:391 dzień 13 godzin temu, karmaster napisał(a):Jak na grę z 2009 roku, to gra się w to dziś na prawdę dobrze + chyba najlepszy polski dubbing głównego bohatera w grach na ps3, niektóre boczne postaci słabiutko ale Cole brzmi świetnie.Dla mnie już wtedy to była gierka, sprawiająca wrażenie skleconej w jakimś edytorze dostępnym dla graczy - takie max 6/10.A dubbing to straszna sraka - do dziś pamiętam żenujące tłumaczenie z ostatniej walki i słynny "worek z gazem"8/10 to dwójeczce bym dał, ale jedynka to projekt studenciaków na zaliczenie semestru.
Opublikowano środa o 21:461 dzień Nigdy w życiu bym do tej gry nie wrócił, ale na tamte czasy (na długo przed Spider-Manem od Insomniac) parkour po budynkach i ślizganie się po kabelkach nawet dawały trochę frajdy. Dwójka stanowiła niezły upgrade, Second Son znudziło mnie po godzinie grania, a First Light wymęczyłem z nudów. Czy mnie dziwi, że seria zdechła na amen? Nie. Czy chciałbym, żeby wróciła? Też nie.
Opublikowano środa o 21:591 dzień Mam dokładnie takie same odczucia i jak dziś w temacie Ghost of Yotei zobaczyłem wpis Sutqa, że by wolał nowego inFamousa zamiast samurajowej baby to się lekko zdziwiłem, bo ta seria nie ma żadnego potencjału po tylu odsłonach - Assasyny to chociaż podróże po różnych epokach, a tu ciągle jakieś współczesne miasto i nowe zestawy mocy. Second Son wyczerpało formułę (plus jeszcze First Light) i zupełnie nie widzę sensu w powstaniu kolejnej części.
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. A ja wam powiem, że się bawiłem lepiej niż maksując Second Son jakoś 2 lata temu (Cole > Delsin). Czy jest to najlepsza seria w historii i potrzebuje nast. części? Nie. Czy nadal da się w to pograć bez zgrzytania zębami? Tak. (no może przy dubbingu niektórych postaci to jednak te zęby bolą :D ). Wiadomo, że dziś są lepsze gry i faktycznie momentami to wygląda trochę jak prototyp do Spider-Mana ale biorąc pod uwagę, że to jednak gra z jeszcze dość wczesnego PS3 to nie jest tak źle.Jak dla mnie to:Infamous 2 > Infamous 1 > Festival of Blood > Second Son (W First Light nie grałem, pewnie za jakiś czas sobie przejdę bo chyba jest w plusie).@Wredny "worek z gazem' to wiadomo klasyka, ale jak usłyszałem w misji z balonem, że zrzucają Fentanyl, żeby ogłupić mieszkańców, to jakoś lepiej to weszło dzisiaj niż te ~15 lat temu.