Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

bardzo liczę na kasację TLG

Za każdym razem kiedy człowiek myśli że CW niczym go już nie zaskoczy, pojawia się taka perełka i z miejsca rozbraja każdego, kto choć raz miał do czynienia z czymś więcej niż produkty klasy B w grach wideło.

Ja rozumiem że pokolenie Halo na oczy nie widziało na swoim tortex-boxie żadnej ambitnej gry na wyłączność, w życiu nie miało okazji dostać eksluzywnie autentycznego growego dzieła sztuki (i nie mówię tu o zadnym "dezajnie"), nie wie co to znaczy autentycznie poruszająca gra i w ogóle uważa ronienie za nastolatka łzy nad losem postaci w FF7, SH2, czy MGS1-3 za pedalstwo, ale wyskakiwanie z takimi numerami, kiedy coraz więcej z nas zaczyna postrzegać AAA za rozrywkę dla plebsu, to już way too much. [*]

Zgadza się, napisałem ten post w konwencji CW.

Pokolenie Halo widziało więcej takich kultowych gier jeszcze gdy Ty zasuwałeś na Verbatimach. Z całym szacunkiem ale jeśli ktoś nawet te 10 lat temu był gotowy zainwestować w bardzo mało popularnego wtedy w PL Xboxa dla serii Halo to jako gracz niejedno już wtedy widział. Najlepsze gry musiał mieć w jednym palcu sięgając już po Halo w tamtym czasie. Przemyślcie to czasem nim zaczniecie wyśmiewać Master Chiefa i jego wielomilionową społeczność, ok?

Jak pokażą nową Zeldę to wklejam Linka z WW do avka.

Edytowane przez Nemesis

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 591,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Nie licz na to, pisałem już wcześnie tutaj. MS i PC gaming to nie jest dobre połączenie.

Na E3 mają pokazać na PC nowe Age of Empires z tego co słyszałem i robią podobno jeszcze jakiegoś PC exa o którym nic nie wiadomo.

Dostatecznie to pokazali swoim G4WL. No ale podobno zmieniają podejście, wydają swoje gry na Steam, z niedawnym Rise of Nations na przykład, więc kto ich tam wie - póki nie wprowadzą kolejnego potworka, to pojedynczymi tytułami nie pogardzę.

Nie wiem o jakim Age of Empires mowa. Przynajmniej nie na PC, gdyż to kolejna seria, która dołącza do niechlubnego grona gier mobilnych.

Poza tym obiecywali wieści co do przyszłości Halo 2 w tym roku, którego serwery nie zostaną podobno wyłączone. No i generalnie pełno było plotek o Halo 1-3 na PC.

Po prostu tak mi się jakoś Microsoft kojarzył od dłuższego czasu z Xboxem, że kompletnie zapomniałem, iż mogą oni coś pokazać na inną platformę. Oczywiście kloca wypromują w pierwszej kolejności, ale...

Z drugiej strony nie wiem co M$ mógłby zaprezentować, co by mnie osobiście zainteresowało. Nowym Age of Empires faktycznie bym nie pogardził.

Opublikowano

No alpha tego forest zayebista nie ma co xD ale w końcu to gra na pc czego tam się spodziewać :(

Opublikowano

Za każdym razem kiedy człowiek myśli że CW niczym go już nie zaskoczy, pojawia się taka perełka i z miejsca rozbraja każdego, kto choć raz miał do czynienia z czymś więcej niż produkty klasy B w grach wideło.

Ja rozumiem że pokolenie Halo na oczy nie widziało na swoim tortex-boxie żadnej ambitnej gry na wyłączność, w życiu nie miało okazji dostać eksluzywnie autentycznego growego dzieła sztuki (i nie mówię tu o zadnym "dezajnie"), nie wie co to znaczy autentycznie poruszająca gra i w ogóle uważa ronienie za nastolatka łzy nad losem postaci w FF7, SH2, czy MGS1-3 za pedalstwo, ale wyskakiwanie z takimi numerami, kiedy coraz więcej z nas zaczyna postrzegać AAA za rozrywkę dla plebsu, to już way too much. [*]

Zią, wybitne dzieło, to Shnemue i fakt, że sporo osób do dzisiaj liczy na 3 część czy w ogóle na jakiś ruch albo nawet HD edycje. 

Uncharted czy inne exy na Sony nie są wyjątkowe jak się wydaję dzieciom sony. Mówię jak jest. Ja Uncharted 1 nie pamiętam, a w 3 pamiętam ładnie wyglądający piasek. Z dwójki kojarzę misje z pociągiem. Takie to wybitne dzieła. Za to Shnemue pamiętam.

:teehee:

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak Team Ico i chyba nigdy nie było :P

sory mistrzu, ale chyba jest. team ico to zespół ludzi odpowiedzialnych za ico i kolosy (i nieszczęsny guardian), wchodzą w skład sony japan. nazwa składanki team ico collection nie wzięła się z d,upy

Opublikowano

Jeżeli w przeciągu kolejnych 48 godzin zobaczę nowego Metroida, to kupuję Knacka i dostarczam foty.

Mam nadzieję, że nie będziesz musiał kupić Knacka.

Opublikowano

Ale nowy Metroid jest całkiem prawdopodobny ;)

Dobrze by było, gdyby Nintendo trzasnęło kilka bomb atomowych, bo życzę im jak najlepiej.

Opublikowano

Jak N pokaże Metroida, Zelde, no i pokuszą się o nowego mario w nowej formie, to wygrają E3  :whistling:  Nie będą musieli obniżać ceny konsol, bo pójdzie jak bułki w piekarni.

Opublikowano

Kilka osób pisało tu, że chce powrotu Crasha. No OK, nie ma w tym nic dziwnego. Ale dlaczego chcecie Crasha od ND, czyli studia które nigdy nie robiło platformówki? Piszę tak, bo obecnie w ND nie ma nikogo, lub prawie nikogo z tamtych czasów. O co więc chodzi? Zależy wam tylko na tym, żeby gra miała dobrą grafikę? W platformówkach chyba nie to jest najważniejsze.

Grafika to nie wszystko w grach od ND. Jakaś odskocznia od uncharted dobrze by im zrobiła.

Najchętnie to bym zobaczył nowe Crash team racing, jedynka nadal super w splicie, a patrzac na sprzedaz MK8 to popyt jest na takie gry.

Sony powinno sypnąć kasą i odkupić prawa, marka i tak podupadła, tylko dobre studio jeszcze coś z niej wyciśnie.

Opublikowano

Gdzie dwóch się bije(XO-Ps4) tam trzeci korzysta (wiiu) 

Musi być yebnięcie u nich, bo będą straty i cięcia w kadrach lol 

ND powinno odpuścić TLOU. Tak jak się skończyło jest ok, trochę pytań, nie wiadomo do końca co i jak. Nie potrzeba 2 części w której wszystko się wyjaśni. Dodaje to grze trochę epickości i będzie się o niej mówiło jeszcze za kilka lat. 

Uncharted też powinni odpuścić. Ewentualnie widzę w 4 części córkę Drake'a. Co za dużo, to nie zdrowo. 

Edytowane przez luck1985

Opublikowano

Firma od zawsze kroczy swoimi ścieżkami, więc może i chcą przygotować taką historyczną akcję. Prowadzącym Show jeszcze niech będzie Marian xD

Opublikowano

Ja rozumiem że pokolenie Halo na oczy nie widziało na swoim tortex-boxie żadnej ambitnej gry na wyłączność, w życiu nie miało okazji dostać eksluzywnie autentycznego growego dzieła sztuki (i nie mówię tu o zadnym "dezajnie"), nie wie co to znaczy autentycznie poruszająca gra i w ogóle uważa ronienie za nastolatka łzy nad losem postaci w FF7, SH2, czy MGS1-3 za pedalstwo, ale wyskakiwanie z takimi numerami, kiedy coraz więcej z nas zaczyna postrzegać AAA za rozrywkę dla plebsu, to już way too much.

•  

Zią, wybitne dzieło, to Shnemue i fakt, że sporo osób do dzisiaj liczy na 3 część czy w ogóle na jakiś ruch albo nawet HD edycje. 

Uncharted czy inne exy na Sony nie są wyjątkowe jak się wydaję dzieciom sony. Mówię jak jest. Ja Uncharted 1 nie pamiętam, a w 3 pamiętam ładnie wyglądający piasek. Z dwójki kojarzę misje z pociągiem. Takie to wybitne dzieła. Za to Shnemue pamiętam.

:teehee:

Tak, bo on z pewnością miał na myśli akurat Uncharted. To tylko potwierdzenie jego teorii :rolleyes:
Opublikowano

Nie wiem o jakim Age of Empires mowa. Przynajmniej nie na PC, gdyż to kolejna seria, która dołącza do niechlubnego grona gier mobilnych.

Szukali jakiś czas temu kogoś na stanowisko Director of Development:

"Microsoft Studios is looking for a highly experienced senior games developer to help build and lead the team for a new AAA title within an established and well-loved strategy game franchise,"

Opublikowano

Pokolenie Halo widziało więcej takich kultowych gier jeszcze gdy Ty zasuwałeś na Verbatimach. Z całym szacunkiem ale jeśli ktoś nawet te 10 lat temu był gotowy zainwestować w bardzo mało popularnego wtedy w PL Xboxa dla serii Halo to jako gracz niejedno już wtedy widział. Najlepsze gry musiał mieć w jednym palcu sięgając już po Halo w tamtym czasie. Przemyślcie to czasem nim zaczniecie wyśmiewać Master Chiefa i jego wielomilionową społeczność, ok?

xD Ale weź może doczytaj moje ostatnie zdanie co Nemesis? Choć patrząc na młodsze pokolenia i ich zyebane gusta, taka gadka i tak nie wiele odstaje od rzeczywistości. A dis z varbatimem to se daruj, jak mówiłem że nie przerabiałem szaraka, to go nie przerabiałem, kapisz?

Opublikowano

ND powinno odpuścić TLOU. Tak jak się skończyło jest ok, trochę pytań, nie wiadomo do końca co i jak. Nie potrzeba 2 części w której wszystko się wyjaśni. Dodaje to grze trochę epickości i będzie się o niej mówiło jeszcze za kilka lat. 

Samo uniwersum jest ciekawe, ja chętnie zagram w jeszcze bardziej rozbudowaną dwójkę, tylko z inna ekipą bohaterów.

Opublikowano

Jeżeli w przeciągu kolejnych 48 godzin zobaczę nowego Metroida, to kupuję Knacka i dostarczam foty.

Ponieważ...?

Opublikowano

...jest chuyowy panie Figaro.

Opublikowano

lucky luck chyba nie ogarnia. xboty wogóle nie ogarniają takich gier, jak kolosy. ich mózgi reagują tylko na brum brum i pif paf

Opublikowano

xD Ale weź może doczytaj moje ostatnie zdanie co Nemesis? Choć patrząc na młodsze pokolenia i ich zyebane gusta, taka gadka i tak nie wiele odstaje od rzeczywistości. A dis z varbatimem to se daruj, jak mówiłem że nie przerabiałem szaraka, to go nie przerabiałem, kapisz?

A ja przerabiałem - zwyczajnie byłem za młody żeby jeszcze pracować a ceny gier nie były najniższe. Ale to już temat na inny dzień xD Ale dlaczego podpinasz graczy bez gustu pod Halo? Wychodzi teraz na to, że sam go nie posiadasz.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Ponieważ...?

enough, skończ bronic tej gry nawet w nią nie grając :-(

Opublikowano

Emet- nie wiem co miał na myśli, ale U się często wymienia  :sorcerer:

Guernica- ja bym porównał TLOU trochę do Shenmue. Grałeś? Widziałeś koniec dwójki w tej jaskini? Masakra. Pytania- dlaczego, po co, na co. Tworzy to imo pewien kult tej grze. Historia nie została skończona, tyle pytań, a tak mało odpowiedzi. 

I to samo będzie z TLOU jak nie wydadzą dwójki. Co konkretnie motywowało bohaterem, że na końcu zrobił to co zrobił, dlaczego ją oszukał itp itd. 

Dwójka się zacznie w txt 10 lat pózniej i czar trochę pryśnie. 

Mocna gra, warta kupna/wypożyczenia PS3 i tyle. Nic więcej :D Ale to moje widzi mi się. Większość czeka na dwójkę.

Kzaub- ico świetne. Świetne był czysty ekran bez żadnych pasków czy innych liczników. 

Kolosy odpuściłem, bo pomimo poprawionej HD edycji gra była strasznie drętwa na dzisiejsze czasy. Było trzeba skończyć na PS2. Nie hejtuje, nie wychwalam. 

Tak samo MGS- jak ktoś nie grał, to niech już tego nie odpala :cf: Czas robi swoje.  Ale Zelda OOT na 3ds na propsie. Tam czas się zatrzymał.

Edytowane przez Mendrek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.