Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Parry nie nauczyłem się w pełni do samego końca Bloodborne, a 99% bossów pokonałem samodzielnie (wsparcia poszukałem jedynie do bossa trzeciego "prawdziwego" zakończenia)

• Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Wyświetleń 887,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Ja tak samo, cale BB i dodatek skończone bez ani jednego użycia parry. To samo w serii Dark Souls. Podobno bardzo sobie utrudniłem tym walkę z ostatnim bossem jedynki ;p

Opublikowano
30 minut temu, II KoBik II napisał:

Jak to BB bez parry? XD przeciez to nie możliwe. A to tak za(pipi)ista sprawa jest. 

Niech się trochę ochłodzi, a w sumie może nadejdzie czas na drugie przejście <myśli>. Tym razem użyję tej drugiej broni podstawowej oraz zacznę używać parry, zobaczymy jak będzie.

Opublikowano

Grę można przejść bez parry oczywiście, można też się przelevelować na 150 poziom jak mevek co nie oznacza, że lepiej umieć grać ze skillem a nie jak cieć. 

Opublikowano

Nawet ja wyczułem ze gra nie ma sensu bez tych parry, bo bez nich walka jest nijaka. Ale i tak ojczulek mnie w(pipi)ił i  już nie gram, nie bede biegał 20 razy po  planszach dla idei.

Opublikowano

tenor.gif?itemid=5650739

Opublikowano
2 godziny temu, dr skrzynia napisał:

Ja tak samo, cale BB i dodatek skończone bez ani jednego użycia parry. To samo w serii Dark Souls. Podobno bardzo sobie utrudniłem tym walkę z ostatnim bossem jedynki ;p

E tam, ja go rozwaliłem tym zębem smoka plus Havel set. Całą serię skończyłem bez parowania i tak samo gram w Bloodborne jednak. Nie mam cierpliwości do czegoś takiego, broń trzymana oburącz i uniki taki będzie mój styl gry ;d. 

Opublikowano

A nie lepiej zbalansowac styl walki i uzywac jednego i drugiego? Ja wiem, ze wiekszosc bossow i tak pokonuje sie bez parowania ciosow, ale to tapniecie przed zatopieniem wielkiego tasaka w klacie przeciwnika jest przechooj. Bum! Chlas! Aaaaa!

Opublikowano

Parry bardzo ułatwia walkę właściwie tylko z 2 bossami, jeden to Gherman a drugi to Pthumerian Descendant pierwszy boss z ostatniego lochu kielicha. Spokojnie można ukończyć grę bez tego. 

Opublikowano

no można, ale nawet nie spróbować się nauczyć jednej z najważniejszych mechanik w tej grze to głupota. 

i jak dla mnie to parry bardzo ułatwia/przyśpiesza większość walk gdzie można na tym polegać - bsb, maryśka, orphan, cienie, a z takiego logariusa robi ciotę jak gwyn w ds1

Opublikowano
5 godzin temu, _Be_ napisał:

Grę można przejść bez parry oczywiście, można też się przelevelować na 150 poziom jak mevek co nie oznacza, że lepiej umieć grać ze skillem a nie jak cieć. 

Albo używając cały czas R2 toporem. Tylko wtedy jaki fun z gry? @milan się odbił bo mu się nie chce uczyć gry. Idź ograj gowa kolejny raz. Najlepiej na easy bo jeszcze pada rozwalisz. 

Opublikowano

Nie chce mi  się, ale za pół roku przy 3 podejsciu dojdę do Ludwika czy innego Mariusza.

Opublikowano

Po prostu odpuść sobie tę grę. Nie męcz się. Widocznie nie jest dla Ciebie. A może po prostu masz za wysoki input lag by pokonać drugiego bossa w grze.

Opublikowano
8 minut temu, dr skrzynia napisał:

A może po prostu masz za wysoki input lag by pokonać drugiego bossa w grze.

Prędzej refleks szachisty:pawel:

Opublikowano

Wezmę do siebie zdanie przypadkowego i pisowczyka.

Opublikowano
3 minuty temu, milan napisał:

Wezmę do siebie zdanie przypadkowego i pisowczyka.

Figaro nie poznajesz?

Opublikowano

O bossze, serio? Za każdym  razem jak wraca do  żywych to jest jeszcze głupszy.

Opublikowano

Masz problem z Gascoignem? Farm koktajle molotova ;] 

aaaaa... i chowanie za nagrobkami moze ci pomoc 

Opublikowano

@milan Zakładam że połaziłeś trochę i pogadałeś z npc'ami.

Spoiler

Jak pogadasz z dziewczynką która powie Ci o zaginionej matce i ojcu powinna dać Ci pozytykę którą możesz zestagerować Ocja Gascoine - info poniżej
https://bloodborne.wiki.fextralife.com/Tiny+Music+Box

Edytowane przez mozi

Opublikowano

Wiem o tym mozi.

Pewnie bym go rozwalił przy kolejnym podejsciu, ale odpuszczam bo gra do mnie nie trafiła.