Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Macio zostałeś wywołany do tablicy. No to teraz xboty zaczną się żreć między sobą.

comment_7iCbz5hA2I5SVibf1PfmnAwcHLbHHdTz

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

bf4 nigdzie nie jest grywalne ... miałem na ps4 kolega ma na xbox one a 2 kumpli ma na pc i wszyscy narzekali lub narzekają :)

Edytowane przez blantman

Opublikowano

maciomaniak a czy ty przypadkiem jeszcze kilka miesięcy temu nie podniecałeś się grafą ps4  ? Może moja pamięć szwankuje jak tak popraw mnie :)

Ja rozumiem że zmieniasz obóz ale zmieniać przy tym swoje wszystkie poglądy?

Żeby nie było zgadzam się że grafika nie najważniejsza ja tak mówię od lat a pedałka w rurkach nie trawiłem jak wszyscy się nim podniecali (mam prawo krytykować bo i gre przeszedłem). Po prostu ciekawi mnie twoja zmiana obozu fanbojów. :D

a z czezkym jak jest?

To samo.

forzahorizon2-b-roll-v6uz3.png

Looks just to be FXAA to me, maybe 2xMSAA at a push.

Opublikowano

Jak PS2 było w wuj słabsze od xboxa to nie było płaczów ze grafa słaba.

Liczyła się grywalność i GRY.

A teraz 1080p,klatki i inne sratki,co się z wami ludzie dzieje??

Opublikowano

Porowniania GPU jak na PC World i przepychanie sie gdzie Battefield chodzi lepiej :o DAT KONSOL GAMING

Destiny na obu sprzetach 1080p/30 fps XD No ale klapy beda mialy dostep do bety 4 dni wczesniej XD A po premierze pewnie PSN nie wstanie przez tydzien.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Hmm sam nie wiem co gorsze, ten poduszkowiec czy te pola.

maxresdefault.jpg

izMCA3EAV7Dwi.gif

NPAv0RZ.gif

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Jak PS2 było w wuj słabsze od xboxa to nie było płaczów ze grafa słaba.

Liczyła się grywalność i GRY.

A teraz 1080p,klatki i inne sratki,co się z wami ludzie dzieje??

za czasów ps2 nie było tak rozwiniętego neta a przy tym marketingu sony czy ms. Teraz ms i sony robią słabszym jednostkom pranie z mózgu i tworzą sobie armie wyznawców. To jak rydzyk albo kościół scientologów. :D

Opublikowano

I pomyśleć, że wszystko się zaczęło jak w temacie DriveClub jakiś xbot (MaZZ?) wspomniał coś o poduszkowcach xD

Opublikowano

No tak, niech jeszcze więcej motion blura wrzucają do tych ścigałek to nie będzie może widać ząbków

Opublikowano

maciomaniak a czy ty przypadkiem jeszcze kilka miesięcy temu nie podniecałeś się grafą ps4  ? Może moja pamięć szwankuje jak tak popraw mnie :)

Ja rozumiem że zmieniasz obóz ale zmieniać przy tym swoje wszystkie poglądy?

Żeby nie było zgadzam się że grafika nie najważniejsza ja tak mówię od lat a pedałka w rurkach nie trawiłem jak wszyscy się nim podniecali (mam prawo krytykować bo i gre przeszedłem). Po prostu ciekawi mnie twoja zmiana obozu fanbojów. :D

Podniecałem się grafą i dalej np. Uncharted na PS4 zapiera mi dech w piersiach i nie kwestionuję tego, że może też być grywalne ;) Tylko u mnie PS4 stało i... stało - brakuje na tym fajnych, miodnych gier, bo nie ukrywajmy - multi w Killzonie nie jest zbyt wkręcające, a reszta gier multi nie ma, więc są na raz (no w moim przypadku Knack na 6 razy :P)

Dzięki temu uświadomiłem sobie, że grafika to po prostu nie wszystko. Co z tego, że Killzone wyglądał świetnie? Siadałem przed konsolą ze znajomym i w co miałem grać? Zero splita, zero ciekawego multi - graliśmy z braku laku w Trials Fusion i FIFĘ 14, żadnych wyścigów, żadnych bijatyk, żadnych ciekawych gier w zasadzie. Dead Nation czy Resogun porwało mnie bardziej od Knacka czy Killzone'a. InFamous to gra na raz. Piękna, ale po 15 godzinach już o niej nie pamiętasz. CW rządzi się swoimi prawami, a ponieważ mam Xboxa One, którego dodatkowo bardzo sobie chwalę, to będę trzymać jego stronę. Według mnie jest konsolą lepszą, bo dostarcza więcej zabawy, a w grach o to właśnie chodzi.

Opublikowano

No tak, niech jeszcze więcej motion blura wrzucają do tych ścigałek to nie będzie może widać ząbków

Ale o czym Ty do nas mówisz, jak inaczej chcesz uzyskać wrażenie prędkości przy 30fpsch?

Opublikowano

ok potrzebowałeś gier na coopa i kupiłeś xbox one? To trzeba było Wii U :D Co na Xbox one masz do co opa poza splitem w forza 5 ? Rozumiem że jest fajny co op w multi w dead rising ale na kanapie chyba nie? Na Wii U masz mario 3d world, mario kart i kilka innych gier na imprezy :D

Edytowane przez blantman

Opublikowano

Strasznie mnie ten DriveClub kręci, będzie pudełko coś czuję.

A kredyt zaufania jest nie u byle kogo....

ifgVwNyKdhvTZ.gif

wXr9AFU.jpg

Opublikowano

W tym momencie jestem w trakcie podejmowania decyzji o zakupie i całego gadania o lepszej grywalności na One nie kapuję.

Temat exów: szczerze mówiąc najbardziej nęci mnie TLOU, którego nie miałem okazji jeszcze ograć, a przy tym gra ta wychodzi niebawem. Analogicznie posiadacz PS3 powinien zainteresować się składanką Halo, serio. Forza 5 czy bardziej 4,5 nęci, szczególnie w kontekście braku GT. Horizon 2 i DriveClub stawiam na ten moment na równi - na obu konsolach pojawi się dobra ścigałka na jesień. DR3 czy Infamous to porządne gry, ale nie system sellery, mogę zagrać w to albo w tamto.

Multiplatformy: PS4 wypada w tej chwili zawsze lepiej lub podobnie. Bardzo istotny argument, bo różnice są większe niż na poprzedniej generacji.

Konsola i dash: menu na PS4 podoba mi się bardziej, samo PS4 wygląda też IMO lepiej. Z drugiej strony One jest podobno cichszy i być może będzie mniej awaryjny. Powiedzmy, że argumenty się równoważą.

Pad: wolę pad One jeśli chodzi o ergonomię. Wolę pad One jeśli chodzi o sposób ładowania. Ale przede wszystkim niepokoją mnie opinie o słabej jakości DS4, te historie o złażącej z analogów gumie (pady na standach są zwykle rozwalone), zacinających się przyciskach. Szczerze mówiąc, w tej chwili chyba najbardziej obawiam się właśnie jakiś jazd z padem, reklamacji, wysyłek i innych takich - dla mnie największa wada PS4 na ten moment.

Opublikowano

ok potrzebowałeś gier na coopa i kupiłeś xbox one? To trzeba było Wii U :D Co na Xbox one masz do co opa poza splitem w forza 5 ? Rozumiem że jest fajny co op w multi w dead rising ale na kanapie chyba nie? Na Wii U masz mario 3d world, mario kart i kilka innych gier na imprezy :D

Nie mam żadnych znajomych, którzy by jarali się takimi gierkami ;( Mnie może to i pociąga, ale niegdyś jak miałem Wii U i chciałem nim zrobić "furorę" wśród znajomych to ludzie rzucali teksty w stylu: "no fajne, fajne, to dzieciaków jest?" - nikt nie traktuje tych gier poważnie, jakoś też niespecjalnie ludzie mieli ochotę w nie grać, bo traktowali to z przymrużeniem oka. Pograli 15-20 minut i szło: "dobra, to odpalaj FIFĘ/Raymana/Motorstorma" - no takie czasy, że "casuale" w Polsce widząc kolorowego hydraulika bardziej odczuwają nostalgię czy jakiś tam sentyment przez Pegazusa, a później idą komentarze w stylu: "to było dobre 15 lat temu".

Porwałem znajomych dzięki Kinect Sports Rivals i sam się przy tym doskonale bawię - Kinect jest wystarczająco dokładny, by zabawa w żaden sposób nie męczyła ;) Co do reszty - multi Titanfall jest wielokrotnie lepsze od Killzone'a (dla mnie - poza tym nie mówię tylko o kanapowych grach, ogólnie o multi). Sama sieć działa na Xbonie nieporównywalnie lepiej, poza tym konsola ma więcej rozwiązań z których korzystam (choćby Skype). Na tę chwilę line-up Xboxa trafia do mnie bardziej, głównie za sprawą sieci i multiplayera w którego ostatnio zdecydowanie bardziej wolę grać niż w singla. Zabawa jest ciekawsza z żywym człowiekiem (dlatego też Drivatar to chyba najlepsze co spotkało wyścigi od wielu, wielu lat).

Jeżeli chmura pozwoli na udoskonalenie większej ilości gier, to jestem jej ogromnym zwolennikiem. 

Mustang - kwestia wyboru konsoli jest w przypadku tej generacji w takim punkcie, że nie warto zamykać się na jedną platformę, bo każda zaoferuje doskonałe produkcje ;) Pytanie kiedy - PS4 i Wii U to bardziej przyszły rok (ja Wii U rozpatruję pod kątem nowej Zeldy - jestem jej ogromnym fanem, Wind Waker było wspaniałe, Twilight Princess też mnie porwało, nie grałem w Skyward Sword, ale Ocarina of Time na 3DSie to epickie doświadczenie, tą nową muszę skołować ;))

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

W tym momencie jestem w trakcie podejmowania decyzji o zakupie i całego gadania o lepszej grywalności na One nie kapuję.

Temat exów: szczerze mówiąc najbardziej nęci mnie TLOU, którego nie miałem okazji jeszcze ograć, a przy tym gra ta wychodzi niebawem. Analogicznie posiadacz PS3 powinien zainteresować się składanką Halo, serio. Forza 5 czy bardziej 4,5 nęci, szczególnie w kontekście braku GT. Horizon 2 i DriveClub stawiam na ten moment na równi - na obu konsolach pojawi się dobra ścigałka na jesień. DR3 czy Infamous to porządne gry, ale nie system sellery, mogę zagrać w to albo w tamto.

Multiplatformy: PS4 wypada w tej chwili zawsze lepiej lub podobnie. Bardzo istotny argument, bo różnice są większe niż na poprzedniej generacji.

Konsola i dash: menu na PS4 podoba mi się bardziej, samo PS4 wygląda też IMO lepiej. Z drugiej strony One jest podobno cichszy i być może będzie mniej awaryjny. Powiedzmy, że argumenty się równoważą.

Pad: wolę pad One jeśli chodzi o ergonomię. Wolę pad One jeśli chodzi o sposób ładowania. Ale przede wszystkim niepokoją mnie opinie o słabej jakości DS4, te historie o złażącej z analogów gumie (pady na standach są zwykle rozwalone), zacinających się przyciskach. Szczerze mówiąc, w tej chwili chyba najbardziej obawiam się właśnie jakiś jazd z padem, reklamacji, wysyłek i innych takich - dla mnie największa wada PS4 na ten moment.

Nie myśl o teraz tylko o tym co będzie za rok, bo tyle wiemy.

Opublikowano

@mustang

mam 2 pady i kłopotu nie miałem ale kolega  którym ps4 kupowałem miał jednego pada wadliwego i oddał go w mm w ciągu 7 dni to otrzymał identyczny bez wysyłania do sony. Nie wiem może mało gram ale mi się gałki nie zdzierały

Pad do xboxa to zawsze było mistrzostwo świata i dla mnie lepszego pada nie ma.

Prawda jest taka że musisz podjąć decyzje bazując na grach. Na obu platformach jest lub będzie kilka fajnych gier plus szereg multiplatform i to od ciebie zależy co cię bardziej kręci. Ja ze swojej strony doradzam ci poczekać na okres świąteczny i promocje w mm czy saturnie. Będziesz miał więcej gier na obie platformy porównasz bibliotekę i złapiesz jakiś fajny pakiet konsola i gra :) Obie konsole będą wtedy oficjalnie w polsce i będziesz miał ułatwione zadanie.

@maciomaniak

ok zapomniałem o titanfall dla mnie to nie ex bo kilka godzin na pc nabiłem i wolę coda :D Co kto lubi dla mnie wszystkie exy sony są kiepskie i ms tu wygrywa ale ja i tak bym grał przede wszystkim w multiplatformy więc mi rybka. Ryse przeszedłem u kolegi (fajne), Dead Rising 3 kiedyś może zagram (nie kręci mnie) a Forza 5 to nie dla mnie wolę horizon i jak będzie dobra gra to sie zastanowię :)

Dobranoc wszystkim :D

Edytowane przez blantman

Opublikowano
@maciomaniak

ok zapomniałem o titanfall dla mnie to nie ex bo kilka godzin na pc nabiłem i wolę coda :D Co kto lubi dla mnie wszystkie exy sony są kiepskie i ms tu wygrywa ale ja i tak bym grał przede wszystkim w multiplatformy więc mi rybka. Ryse przeszedłem u kolegi (fajne), Dead Rising 3 kiedyś może zagram (nie kręci mnie) a Forza 5 to nie dla mnie wolę horizon i jak będzie dobra gra to sie zastanowię :)

O widzisz, a ja lubię, kiedy któryś sprzęt ma do zaoferowania dobre gry na wyłączność (nie biorę pod uwagę PC jako platformy do grania). Przy PC pracuję, piszę, przeglądam net, jak skończę, to mam ochotę iść na kanapę, przed TV, wygodnie się rozsiąść i skupić wyłącznie na grach. Na PC co chwilę coś mnie rozprasza. A to net, a to błędy, a to jakaś inna pierdoła. Nie wiem, wole konsole ;) Dlatego cenie sobie multi Titanfall, Forze 5, SO, składankę Halo czy Horizon 2. Multiplatformy też są świetne, ale patrząc tylko pod ich kątem zostałbym na PS4 ;)

Opublikowano

To co sonyboty lubią najbardziej

iKUiGYSp6oWY3.gif

To jest z Xboxa 360 jak mniemam ? Pytam serio.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Już nie przesadzaj. Co prawda MaZZeo jest jedną z 3 osób na świecie, które uważają, że FH2 wygląda równie dobrze lub lepiej niż DC.. Wizualnie to jednak nie do końca ta liga.. ale wciąż wygląda przynajmniej bardzo dobrze. Z mokrą nawierzchnią wyglada wręcz świetnie. Mam tylko wrażenie, że jednak nie zrezygnowali całkiem (ale przynajmniej mocno go zredukowali) z tego żółtawego odcienia z jedynki.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Trochę poduszkowce na tym gifie.

Opublikowano

Słaby trolling Bansai.

Opublikowano

Przestańcie wklejać te gify z Horizon 2, bo jest zbyt śmiesznie.

GPU ZA 350ZŁ xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

PS. Mustang, PS4 jest bardzo ciche.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.