Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Przeczytałeś w ogóle post do którego się odniosłeś czy łzy zniekształcają litery?

Tylko Xbox!

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Rayos WTF :D

Opublikowano

Miło wspominam chwile z Disagea 3 i 4, ale dla dziwaków PS3 to tylko pif-paf Uncharted xDDDD

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

O (pipi)A TERAZ ZAUWAZYLEM

TAAAKII WSTYYYYD

Edytowane przez Rayos

Opublikowano

Rayos ty byles serio fajny, pocieszny user przed ta drama z usunieciem konta, ale to co teraz sie z toba stalo to tragedia :( :(

Opublikowano

Rayos ma glitcha w programie fake-dystans automater, nawet jesli post nie jest do niego i tak odpowiada.

Opublikowano

Rayos ty byles serio fajny, pocieszny user przed ta drama z usunieciem konta, ale to co teraz sie z toba stalo to tragedia :( :(

No, niestety. Od czasu tej dramy przestałem czytać jego posty =[ Za dużo pseudo dystansu.

Opublikowano

Miło wspominam chwile z Disagea 3 i 4, ale dla dziwaków PS3 to tylko pif-paf Uncharted xDDDD

Chińskie bajki? Nie, dziękuję, postoję. One są dla dzieci.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Chińskie bajki? Nie, dziękuję, postoję. One są dla dzieci.

Akurat ta seria jest dla dorosłych fanów małych dziewczynek, uwielbiam taktyczne jrpg, ale design w tej serii mnie tak (pipi)a odrzuca ze nie da rady.

Opublikowano

ja nigdy w disgaea nie gralem a zawsze chcialem sie do tej serii przekonac - beda mial teraz szanse bo pod koniec sierpnia na vite wychodzi ta dopakowana wersja wzorem goldena z persony4. choc nie ukrywam troche si eboje tej calej otoczki i tego legendarnego rozbudowania

Opublikowano

Te chińskie gierki z małymi dziewczynkami są poyebane :/

Opublikowano

Tak mi się przypomniało. od 34 sekudny.

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

a-a-ale ona wcale nie wygląda jak 10-latka >_<' !!

D2_Etna_4_Bust.jpg

A co jeśli Ci powiem, że to chłopiec?

Ale tak, też mnie wkur.wia kierunek jaki obrały jrpg/srpg, czuję olbrzymie dawki żenady podczas gry.

Edytowane przez ping

Opublikowano

Ja np. sobie nie wyobrażam żadnego fana fpsów i Bioshocka, który przez rok nie ograł Infinite (nawet jeżeli zawiodło oczekiwania), nie wyobrażam sobie fana skradanek, który na premierę nie ograł Dishonored, przygodówko-strzelanek, który olał na premierę Tomb Raidera czy Uncharted, no i fana marki SONY, który w Day 1 nie kupuje exów od nich...

No tak, trzeba kupować i grać na pałę, najlepiej zamawiając pre-ordery i sprzedając po 4 dniach w pchlim targu. Dziwić się potem, że dział dotyczący GTA 5 (gra generacji itd.) umiera 2, 3 miesiące po premierzy, a okres "świetności" miał przez 2,5 roku przed premierą. Ludzie kupują hype, a nie gry.

Wracasz czasem do zaległych tytułów z poprzednich generacji, czy nie wypada, bo za późno ? No chyba, że jesteś z tych, co od dzieciństwa są na bieżąco z wszystkimi sprzętami i premierami.

Opublikowano

Następny, który wyciąga mi posta z kontekstu. A czasami wystarczy przeczytać posta wyżej, żeby zrozumieć tego tuż pod nim...

Opublikowano

@ping

No mnie w sumie też, tym niemniej seria Disgaea programowo jest już taka "kopnięta". Z bardziej normalnych jest właśnie NNK, czy Xenoblade Chronicles na Wii. Ostatnio w ramach nadrabiania zaległości sprawiłem sobie Valkyria Chronicles. Ta gra zachowuje się jakby VII generacja w ogóle się nie wydarzyła.

Opublikowano

@ping

No mnie w sumie też, tym niemniej seria Disgaea programowo jest już taka "kopnięta". Z bardziej normalnych jest właśnie NNK, czy Xenoblade Chronicles na Wii. Ostatnio w ramach nadrabiania zaległości sprawiłem sobie Valkyria Chronicles. Ta gra zachowuje się jakby VII generacja w ogóle się nie wydarzyła.

Ogólnie na poprzedniej stacjonarnej generacji było tylko kilka "klasycznych" jRPG bez loli contentu:

- Blue Dragon (ale z perspektywy czasu bardzo słaby).

- Lost Odyssey (cudo, duchowy następca FF)

- Xenoblade (wiadomo GOTY)

- Infinite Undiscovery (chociaż też... średniak)

- Tengai Makyou Ziria (zaje.bisty remake jRPG sprzed 25 lat - około 80h gameplayu bez błądzenia + mega wyśrubowany poziom trudności, jeden z moich ulubieńców, niestety tylko po japońsku).

- Talesy...

Jest tego trochę więcej. Finali z przyzwoitości nie wspominam, wprawdzie są to solidne (według mnie) gry, ale do FF im brakuje. Jak sobie przypomnę czasy PS1 kiedy to najbardziej siedziałem w temacie jRPG to aż łezka w oku się kręci.

Edytowane przez ping

Opublikowano

Akurat ta seria jest dla dorosłych fanów małych dziewczynek, uwielbiam taktyczne jrpg, ale design w tej serii mnie tak (pipi) odrzuca ze nie da rady.

To może dla kontrastu małych dziewczynek tRPG z wielkimi robotami?

Oglądając takie rzeczy zawsze budzi się we mnie dziecko. Dlatego serię uwielbiam :3 Ale sama rozgrywka też przednia w większości przypadków.

Edytowane przez Suavek

Opublikowano

Na horyzoncie next genów jest z kolei... konwersja FF Type 0 z psp. xD W sumie dobrze. Pytanie czemu tak późno.

Opublikowano

@ping

Ogólnie na poprzedniej stacjonarnej generacji było tylko kilka "klasycznych" jRPG bez loli contentu:

- Blue Dragon (ale z perspektywy czasu bardzo słaby).

- Lost Odyssey (cudo, duchowy następca FF)

- Xenoblade (wiadomo GOTY)

- Infinite Undiscovery (chociaż też... średniak)

- Tengai Makyou Ziria (zaje.bisty remake jRPG sprzed 25 lat - około 80h gameplayu bez błądzenia + mega wyśrubowany poziom trudności, jeden z moich ulubieńców, niestety tylko po japońsku).

- Talesy...

Jest tego trochę więcej. Finali z przyzwoitości nie wspominam, wprawdzie są to solidne (według mnie) gry, ale do FF im brakuje. Jak sobie przypomnę czasy PS1 kiedy to najbardziej siedziałem w temacie jRPG to aż łezka w oku się kręci.

The Last Remnant, Last Story, Eternal Sonata i niedocenianie Resonance of Fate.

Opublikowano

Na horyzoncie next genów jest z kolei... konwersja FF Type 0 z psp. xD W sumie dobrze. Pytanie czemu tak późno.

Może wreszcie zagram, bo jak odpaliłem te kilka lat wstecz Type 0 na PSP, to po 30 minutach dałem sobie spokój. Framerate na poziomie 10-15fps, gra to jeden wielki slideshow.

No i też jakoś mało jRPG w tym było - idziesz typem i strzelasz. Zero klimatu.

Edytowane przez ping

Opublikowano

Ale tak, też mnie wkur.wia kierunek jaki obrały jrpg/srpg, czuję olbrzymie dawki żenady podczas gry.

Ogólnie w ostatniej dekadzie, cała japońska popkultura poszła w kierunku fetyszy dla otaku. Zamiast się rozwijać, tamtejsi twórcy zamknęli się w getcie...

Ps: Z dobrych jRPGów była jeszcze Valkyria Chronicles.

Opublikowano

Tu bym się kłócił bo wyszło całkiem sporo świetnych mang i anime w ciągu ostatnich kilku lat. Fakt nie jest tego tyle co choćby w latach 80/90 ale póki jest w czym wybierać to uważam,że nie ma jeszcze tak źle.

Z j-gierkami jest podobnie.

Opublikowano

co jak co ale super ataki seria disgaea zawsze miala kozackie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.