Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

No ale żaden logicznie myślący gracz nie oczekiwał od wii u grafiki na poziomie ps4 czy xone. To konsola specyficzna podobnie jak wii. Tu się liczą gry, a nie  osiągi konsoli, dla jednych to odgrzewane kotlety, dla innych klasyka gier. To właśnie cały urok nintendo i za to ich lubię. Jednak żeby pograć w mario czy zeldę wystarczy mi wii, nie mam potrzeby inwestować w wii u. Moje wii to taka namiastka starych dobrych czasów. 

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Jak to jest, że gry na PS4 wyglądają obłędnie i faktycznie w tych zapowiedziach widać nową generację, zaś na Xbox One jest zaledwie średniacko wliczając  w to QB? Czy to faktycznie PS4 jest aż tak bardzo mocniejsze, czy partacze robią gry na One? Nie lubię Crytek, ale wygląda na to, że ich Ryse nie umie nikt przebić i długo jeszcze zostanie najładniejszą grą na Xone. 

Opublikowano

Jeszcze te kilka cRPG-ów i po bloszkoch. 

Opublikowano

Baronowie właśnie ogrywają demo nowego Silnet Hill, a boty co? Strzelanie w titanfail (o blacharzach nie wspominam, bo nie ładnie śmiać się z niepełnosprawnych).

Demo T.I. to nowy SH kurtyznany!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wkIc1oO.png

q1PxpUt.png

o73QCfy.png

FrOPQLy.png

ssAOX7i.png

Edytowane przez YETI

Opublikowano

@Ping

Ale zwrociłeś uwagę że na ps360 i psone jest mnóstwo (głównie) japońskich produkcji dostępnych tylko na sprzęty tych dwóch obozów? Seria Yakuza, Bloodborne, MGSV, Halo 5, U4, a w przyszłości także zapewnie TLOU2 i nowe Gearsy, to dla wielu graczy wystarczający argument za posiadaniem nadal przynajmniej jednego z tych sprzętów. Poza tym liczby nie kłamią, multiplatformy niemal zawsze lepiej sprzedają się na sprzętach Sony i MS. Więc pc jest tutaj nadal na straconej pozycji.

Opublikowano

Baronowie właśnie ogrywają demo nowego Silnet Hill, a boty co? Strzelanie w titanfail (o blacharzach nie wspominam, bo nie ładnie śmiać się z niepełnosprawnych).

Demo T.I. to nowy SH kurtyznany!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wkIc1oO.png

q1PxpUt.png

o73QCfy.png

FrOPQLy.png

ssAOX7i.png

o ku.rwa. druga megatona targów, ale zdecydowanie większa niż TR. to facjata i głos normana reedusa rozumiem?

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

baron xboxa pośród cesarzy xboxa

10497872_4506112346833_21387149952296854

Tosterem robił to zdjęcie czy telewizorem?

Opublikowano

Nie chciałbym być xbotem w tej generacji :( 

Tylko #Sony!

Opublikowano

baron xboxa pośród cesarzy xboxa

10497872_4506112346833_21387149952296854

Tosterem robił to zdjęcie czy telewizorem?

xonem

Opublikowano

W Nintendo bardzo szanuję to, że robią gry, których najzwyczajniej w świecie nie ma na innych konsolach.

no tak nie ma na innych konsolach mario nr 50 i zeldy nr 20, no serio ogromna strata!

chyba sam wiesz że nintendo jedzie na 2-3 tasiemcach które wypuszczają na każdej konsoli od 20 lat.

sory ale mnie bardziej jara przykładowo the order, a nawet nowy MGS, niż mario numer 50 który równie dobrze mogłby być mario nr20 + małe dlc. ale nie, nintendo tworzy tasiemce. a fanboje się nad nimi spuszczają i piszą że na konsole N są gry których nie ma nigdzie indziej...  no super. tak samo na PS4 i XO są gry których nie ma i nigdy nie będzie na wii! różnica jest taka że są to nowe gry, a nie 50ta część platformówki o hydrauliku

Opublikowano

Tyle że widzisz Yano, na PS4 i XO masz praktycznie to samo, poza kilkoma wyjątkami.

Kolejny po Mazzeo, który lubi publicznie robić z siebie clowna. Otóż drogi pingu, to nie jest to samo, największa różnica jest w GPU i RAMie, o czym kiedyś referat napisał Macio, wówczas klapek, dziś xboty (tak pewnie tylko dla beki, jak Jaczes nintendofag). Kwestie techniczne zostawmy, bo nikogo nie interesuje, że ram w PS4 jest 3 razy szybszy, czy gpu posiada aż 32 jednostki ROP (14 u xbona) czy 64 jednostki ACE (16 u xbona). GPU w PS4 ma 64 kolejki do gpgpu. Karta graficzna była robiona na zamówienie Sony. Przyjrzyjmy się grom, uwage teraz bomby prawdy dla blacharzy i ich tytanów za 3 kafle.

buła

lawpma.gif

łokieć

GloriousBlandCaterpillar.gif

I na koniec kop w jaja

ilLKYxv3x4Bge.gif

Co pozostaje blacharni z tymi swoimi tytanami? Symulator kozy zapowiedziany dziś na xbona, day z na ps4, nawet paper please trafi na konsole (rejwen załamany). Wychodzi na to, że czas napisać jakąś nową petycje albo zrobić składkę na kickstarterze. Oczywiście można sobie jeszcze wmawiać, że te gry na kompie z nasa chodzą i na pewno nie będą tak wyglądać w dzień premiery, jak to robi ping, ale takie są pierwsze oznaki choroby psychicznej. Dajcie dalej się dymać producentom gpu, a GRACZE będą się cieszyć nową generacją tylko u Sony, tylko na Nadkonsoli.

PS. Ping, ja na prawdę cię lubię i szanuje jako gracza, ale na przyszłość staraj się lepiej trollować w cw.

Edytowane przez YETI

Opublikowano
32 jednostki ROP (14 u xbona) czy 64 jednostki ACE (16 u xbona)

przecież kurwa nawet nie wiesz co oznaczają te skróty.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Ja tam nie wyobrażam sobie tego dogadania się z Gabenem i przejścia konsol całkowicie na cyfrową dystrybucją. Uwielbiam ten flow otrzymywania i rozpakowywania pudełka oraz świadomości dożywotniego posiadania fizycznego nosnika ulubionych tytułów. Posiadam w tej chwili kilka kilerskich pozycji dostępnych jedynie w cyfrowej dystrybucji. Za niedługo stanę się posiadaczem rimejku RE z GC. I naprawdę wolałbym zaopatrzyć się w nie w wersji retail, nie obawiając się że jeśli usunę któryś z nich z dysku za X lat, będę mógł zapomnieć o jego powtórnym ściągnięciu (np. z powodu zamknięcia serwerów, czy zmianie w systemach umowy).

Digital distribution has no soul.

Opublikowano

32 jednostki ROP (14 u xbona) czy 64 jednostki ACE (16 u xbona)

przecież kurwa nawet nie wiesz co oznaczają te skróty.

Mazzeo, a czy to ważne? Ważne, że tylko SOny wypuściło next-gena.

hahahah

Opublikowano

Nawet w numeracji sie pomylil. Xbox ma 16 jednostek renderujacych, wlasciwie 17 dzieki wyzszemu taktowanio gpu...typowe

Opublikowano

Mazzeo jak kupie xone i halo master chief to bedę mogł z Tobą pograć :)??

Pytam serio bo kiedys jak sie nie pojawiłem na live żęby wbić achivy w crysis 2 to mnie wu(pipi)a.....les z listy i nawbijałeś :)

To jak będzie pogramy ?

Opublikowano

Szkoda tylko, że większość gier na PS4 to ambitne indyki takie jak Octotata (chodzisz ośmiornicą i udajesz, że jesteś typem), Misie i Drzewka (siedzisz przed konsolą i udajesz, że telewizor to duży ekran telefonu z androidem), Transistor (idziesz i strzelasz, słuchasz narratora), wznowienie Oddworlda (idziesz zielonym ufoludkiem i rozdajesz wpier.dol, to było dobre 20 lat temu), czy to takie co chodzisz żołnierzykiem i strzelasz, w loadingach muza rwie bo konsola nie wyrabia, Mercenary Kings.

Co do nowego SH - petarda, Japonia wstaje z kolan.

Edytowane przez ping

Opublikowano

Co do nowego SH - petarda, Japonia wstaje z kolan.

Grałeś już? Klimat wylewa się z ekranu tv, polecam na słuchawkach. Kojima jest wielki.

Opublikowano

Mazzeo jak kupie xone i halo master chief to bedę mogł z Tobą pograć :)??

Pytam serio bo kiedys jak sie nie pojawiłem na live żęby wbić achivy w crysis 2 to mnie wu(pipi)a.....les z listy i nawbijałeś :)

To jak będzie pogramy ?

Chyba mnie z kims pomyliłeś bo nie przypominam sobie bym ustawkował acziki w tej grze.

btw tsunami hipokryzji klepactwa nadciąga

TR na xboxie - zdrada, yebać xboxa, SE do piachu, na pohybel!

Silent Hill na PS4 - rewelacja, fantastycznie, kochamy Kojimę, Sony takie dobre.

Opublikowano

Mazzeo nie płacz, SH na 99% trafi tez na Xone, zapewne okrojony graficznie, ale zagrasz.

Kilka screenów od baronów dla chłopstwa i warcholstwa aby wiedzieli jak gra wygląda, bo na PS4 daje rade, że hej.

iP3pPInICiZAy.jpg
iThZTCmCyCQfi.jpg
iwwt7GgKUVv5Q.jpg

Edytowane przez YETI

Opublikowano

to sh macie na PSN już? O_O

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.