Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Xbox miał wpakowane pecetowe komponenty i jako pierwsza konsola dobitnie pokazała, że fpsy nie są gatunkiem zarezerwowanym dla PC. Także jako pierwsza zafundowała online z prawdziwego zdarzenia. Ale kto wtedy w Polsce o tym wiedział. Tak samo było z Kostką. Jak ja grałem to reszta się śmiała i ciorała w piraty na PS2, jak zobaczyli RE Zero i Metroid Prime w akcji u kumpla (pozdro, Wesker-DL xD) to zamknęli te nerdowskie gęby.

Suavek: chodziło mi tylko o konsole xD

Edytowane przez Nemesis

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano
  • Autor

Dobra, teraz czas na trendujący post z neogafa, pięknie pokazujący czemu Microsoft jest rakiem branży. Mega post. Szczególnie ostatni akapit jest mocny.

Sure you don't build a first party stable overnight, but in MS' case when they hell are they going to start?

(...)

Instead of this (which probably cost them $50M or better), Titanfall (which also likely cost them $50M or better) the stated NFL deal at $400M, and buying the Gears IP from Epic (likely a solid $50-$100M price tag) Microsoft could have funded over a half dozen of the biggest, most expensive AAA exclusives EVER. They gave the NFL more money for a fantasy football app than Take 2/Rockstar spent on Grand Theft Auto 5. Let that sink into your head when you excuse their lack of first party studios as "taking time".

Piękne.

>post jakiegos buldupowca ktory przedstawia MS w zlym swietle

>przeklejony z sonygafa

Whdnyn7.gif

Opublikowano

Możecie sobie snuć domysły, że KZ3 to szczyt dla FPS'ów zeszłej generacji, ale to Halo 4 jest górą. Ograłem obie u siebie na tym samym setupie i Halo 4 > KZ3.

Setup rózowych okularków X360 zmien na normalne bo Ci cos chyba ucieka

Opublikowano

Możecie sobie snuć domysły, że KZ3 to szczyt dla FPS'ów zeszłej generacji, ale to Halo 4 jest górą. Ograłem obie u siebie na tym samym setupie i Halo 4 > KZ3.

zadne domysly, nawet na gafie kiedys rozkladali na czynniki pierwsze obie gry i k3 jest o wiele bardziej zaawansowany graficznie

H4 jest sliczne, przeskok wgzledem h3  jest ogromny i to fakt niezaprzeczalny ale przy k3 dalej nie lezy

za to horizon z x360 przesliczny, zreszta dziwne ze open world z forzy i burnout paradise to takie kosy :D

Opublikowano

zadne domysly, nawet na gafie kiedys rozkladali na czynniki pierwsze obie gry i k3 jest o wiele bardziej zaawansowany graficznie

H4 jest sliczne, przeskok wgzledem h3  jest ogromny i to fakt niezaprzeczalny ale przy k3 dalej nie lezy

No właśnie XD

"Widziałem w gazecie, ale na sonygafie napisali..."

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Dobra, teraz czas na trendujący post z neogafa, pięknie pokazujący czemu Microsoft jest rakiem branży. Mega post. Szczególnie ostatni akapit jest mocny.

Sure you don't build a first party stable overnight, but in MS' case when they hell are they going to start?

(...)

Instead of this (which probably cost them $50M or better), Titanfall (which also likely cost them $50M or better) the stated NFL deal at $400M, and buying the Gears IP from Epic (likely a solid $50-$100M price tag) Microsoft could have funded over a half dozen of the biggest, most expensive AAA exclusives EVER. They gave the NFL more money for a fantasy football app than Take 2/Rockstar spent on Grand Theft Auto 5. Let that sink into your head when you excuse their lack of first party studios as "taking time".

Piękne.

>post jakiegos buldupowca ktory przedstawia MS w zlym swietle

>przeklejony z sonygafa

Whdnyn7.gif

przecież jest po angielsku i podaje konkretne dowody w postaci konkrentych kwot, ja tam mu wierze

#prawda #piekne #poangielsku #dlugiewiecmadre

Edytowane przez kermit

Opublikowano

Xbox miał wpakowane pecetowe komponenty i jako pierwsza konsola dobitnie pokazała, że fpsy nie są gatunkiem zarezerwowanym dla PC. Także jako pierwsza zafundowała online z prawdziwego zdarzenia. Ale kto wtedy w Polsce o tym wiedział. Tak samo było z Kostką. Jak ja grałem to reszta się śmiała i ciorała w piraty na PS2, jak zobaczyli RE Zero i Metroid Prime w akcji u kumpla (pozdro, Wesker-DL xD) to zamknęli te nerdowskie gęby.

jak ziomeczki zobaczyli u mnie ninja gaiden to pospadali z krzeseł.

Opublikowano

Jak ja to zobaczyłem rok po premierze to myślałem, że się ze.s.ram.

Opublikowano

No właśnie XD

gralem w oba, widzialem, czytalem porownania graficzne, nawet swego czasu gdy pierwszy raz odpalilem H4 to na forum pisalem ze jestem w szoku jak to fajnie wyglada

ale niech ci bedzie - slucham czemu halo4 jest ladniejsze graficznie? jakies argumenty masz? za wyjatkiem tego ze ci design serii halo bardziej pasuje niz ten z killzone?

Opublikowano

Kocham wszystkie konsole żeby nie było :P

Opublikowano

jak zobaczyłem chronicles of riddick to aż odkurzyłem i wypucowałem pada i xpudło z szacunku do tej konsoli

Opublikowano

zaprosiłem też sąsiada z klatki który pożyczył mi moje pierwsze PSX Extreme z opisem do resident evil 3:nemesis to jak przyszedł to tata musiał wieczorem delikatnie zasugerować żeby wypier.dalał bo późno a ten nadal przyklejony do pada.

Opublikowano

Riddick to świetna gra z fajną mechaniką, szkoda,że kontynuacja już nie zrobiła na mnie takiego wrażenia.

Opublikowano

Xbox miał wpakowane pecetowe komponenty i jako pierwsza konsola dobitnie pokazała, że fpsy nie są gatunkiem zarezerwowanym dla PC. Także jako pierwsza zafundowała online z prawdziwego zdarzenia.

Czyli sprowadziła na konsole najgorsze góvna - tępe pifpafy multi. Dzięki za potwierdzenie że to MS niszczy rynek konsolowy.

Opublikowano

jak zobaczyłem chronicles of riddick to aż odkurzyłem i wypucowałem pada i xpudło z szacunku do tej konsoli

Te kostki w głównym menu, EFEEEEEEEEEEEKTTTTTTT. Śliczne.

Akurat wtedy byłem na dwudniowym lan party w Halo 2 na 4 konsole i 4 telewizory CRT.

Rzeźbienie na patelni (guardian) od 13 (czyli momentu przyjazdu pociągiem) do 5 rano - była moc. Rano jak poszedłem szczać do kibla, to zgasłem na chwilę i obudziłem się pod porcelaną, dobrze, że łbem o coś nie zahaczyłem, bo bym bezgranicznie kochał Sony.

Edytowane przez ping

Opublikowano

zaprosiłem też sąsiada z klatki który pożyczył mi moje pierwsze PSX Extreme z opisem do resident evil 3:nemesis to jak przyszedł to tata musiał wieczorem delikatnie zasugerować żeby wypier.dalał bo późno a ten nadal przyklejony do pada.

Bo tak właśnie na ludzi działały perełki spoza stajni PS2. Taki Ninja Gaiden czy Metroid stanowiły całkowicie nową jakość, lepsze graficznie, z niezwykłym designem i dbałością o detale i mega-grywalne. Nie ujmując niczego PS2 ale tak właśnie było. Jak widać, reakcje na nowe marki wszędzie było podobne - czyli pozytywne.

Z tego co zauważyłem w tamtym okresie jeszcze w Polsce całkiem nieźle przyjął się Dreamcast - sporo znajomych go miało.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

jako pierwsza konsola dobitnie pokazała, że fpsy nie są gatunkiem zarezerwowanym dla PC.

deusex2.jpg

deusex-2008-01-25-04-29-13-74.png

VS.

78543-deus-ex-invisible-war-windows-scre

deus-ex-invisible-war-8.jpg

NOPE

Edytowane przez Suavek

Opublikowano

Pamiętam jak w Ninja Gaiden pokazałem wujkowi ( zatwardziałemu PC-towcowi od zawsze ) FMV-y i taką planszę z wodą ( odbicia mega ), naprawdę był pod wrażeniem, oj był. Xbox naprawdę baaaardzo długo dorównywał mocnym PC-tom. Ten sam wujek grał u siebie w Splinter Cell a ja u siebie na Xboxie, gdy przychodził do mnie to mówił, że nie widać różnicy ( to samo w Thief chyba 3 a nie jest osoba która dawałby fory konsolom ). Pewnie jakby się postawiło mały ( wtedy ) monitorek koło dużego CRT to można by zaobserwować jakieś tam różnice w rozdzielczości, ale takich bekowych doświadczeń nie przeprowadzaliśmy.

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

No właśnie XD

gralem w oba, widzialem, czytalem porownania graficzne, nawet swego czasu gdy pierwszy raz odpalilem H4 to na forum pisalem ze jestem w szoku jak to fajnie wyglada

ale niech ci bedzie - slucham czemu halo4 jest ladniejsze graficznie? jakies argumenty masz? za wyjatkiem tego ze ci design serii halo bardziej pasuje niz ten z killzone?

Jakie argumenty Ficus,

Przeciez DON widział i wie. Wiecej nie jest potrzebne. On widział i WIE

Opublikowano

Do tego ten pad. Chociaż dobrze, że z czasem pojawiła się znacznie wygodniejsza wersja S.

Opublikowano

"Tekstury udające światło" jedna z miliarda sztuczek jaką devi stosują by zamiast kosztownego real-time'u uzyskać podobny wizualnie efekt, ale szczędząc przy okazji na złożoności obliczeniowej. Każda gra jest takimi wypchana po brzegi, ale do tego dos,raliście no bo Halo ;/

Opublikowano

Te kostki w głównym menu, EFEEEEEEEEEEEKTTTTTTT. Śliczne.

jak wjechała na ekran jażwa vina diesela to myślałem, że film oglądam.

Opublikowano

Ten to w ogóle twardy agent, nie jak ta dziewczynka solid snake. Idziesz przez więzienie o zaostrzonym rygorze i rozdajesz wpier.dol. TEN CHŁÓD.

Za to w Wheelman na past genach był do dupy. Tylko Riddick.

Opublikowano

jak riddicka pierwszy raz obczailem na xboxie kolegi to szczeka poleciala na ziemie - kolosalna roznica wzgledem gierek fpp z ps2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.