Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Xbox miał wpakowane pecetowe komponenty i jako pierwsza konsola dobitnie pokazała, że fpsy nie są gatunkiem zarezerwowanym dla PC. Także jako pierwsza zafundowała online z prawdziwego zdarzenia. Ale kto wtedy w Polsce o tym wiedział. Tak samo było z Kostką. Jak ja grałem to reszta się śmiała i ciorała w piraty na PS2, jak zobaczyli RE Zero i Metroid Prime w akcji u kumpla (pozdro, Wesker-DL xD) to zamknęli te nerdowskie gęby.

Suavek: chodziło mi tylko o konsole xD

Edytowane przez Nemesis

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano
  • Autor

Dobra, teraz czas na trendujący post z neogafa, pięknie pokazujący czemu Microsoft jest rakiem branży. Mega post. Szczególnie ostatni akapit jest mocny.

Sure you don't build a first party stable overnight, but in MS' case when they hell are they going to start?

(...)

Instead of this (which probably cost them $50M or better), Titanfall (which also likely cost them $50M or better) the stated NFL deal at $400M, and buying the Gears IP from Epic (likely a solid $50-$100M price tag) Microsoft could have funded over a half dozen of the biggest, most expensive AAA exclusives EVER. They gave the NFL more money for a fantasy football app than Take 2/Rockstar spent on Grand Theft Auto 5. Let that sink into your head when you excuse their lack of first party studios as "taking time".

Piękne.

>post jakiegos buldupowca ktory przedstawia MS w zlym swietle

>przeklejony z sonygafa

Whdnyn7.gif

Opublikowano

Możecie sobie snuć domysły, że KZ3 to szczyt dla FPS'ów zeszłej generacji, ale to Halo 4 jest górą. Ograłem obie u siebie na tym samym setupie i Halo 4 > KZ3.

Setup rózowych okularków X360 zmien na normalne bo Ci cos chyba ucieka

Opublikowano

Możecie sobie snuć domysły, że KZ3 to szczyt dla FPS'ów zeszłej generacji, ale to Halo 4 jest górą. Ograłem obie u siebie na tym samym setupie i Halo 4 > KZ3.

zadne domysly, nawet na gafie kiedys rozkladali na czynniki pierwsze obie gry i k3 jest o wiele bardziej zaawansowany graficznie

H4 jest sliczne, przeskok wgzledem h3  jest ogromny i to fakt niezaprzeczalny ale przy k3 dalej nie lezy

za to horizon z x360 przesliczny, zreszta dziwne ze open world z forzy i burnout paradise to takie kosy :D

Opublikowano

zadne domysly, nawet na gafie kiedys rozkladali na czynniki pierwsze obie gry i k3 jest o wiele bardziej zaawansowany graficznie

H4 jest sliczne, przeskok wgzledem h3  jest ogromny i to fakt niezaprzeczalny ale przy k3 dalej nie lezy

No właśnie XD

"Widziałem w gazecie, ale na sonygafie napisali..."

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Dobra, teraz czas na trendujący post z neogafa, pięknie pokazujący czemu Microsoft jest rakiem branży. Mega post. Szczególnie ostatni akapit jest mocny.

Sure you don't build a first party stable overnight, but in MS' case when they hell are they going to start?

(...)

Instead of this (which probably cost them $50M or better), Titanfall (which also likely cost them $50M or better) the stated NFL deal at $400M, and buying the Gears IP from Epic (likely a solid $50-$100M price tag) Microsoft could have funded over a half dozen of the biggest, most expensive AAA exclusives EVER. They gave the NFL more money for a fantasy football app than Take 2/Rockstar spent on Grand Theft Auto 5. Let that sink into your head when you excuse their lack of first party studios as "taking time".

Piękne.

>post jakiegos buldupowca ktory przedstawia MS w zlym swietle

>przeklejony z sonygafa

Whdnyn7.gif

przecież jest po angielsku i podaje konkretne dowody w postaci konkrentych kwot, ja tam mu wierze

#prawda #piekne #poangielsku #dlugiewiecmadre

Edytowane przez kermit

Opublikowano

Xbox miał wpakowane pecetowe komponenty i jako pierwsza konsola dobitnie pokazała, że fpsy nie są gatunkiem zarezerwowanym dla PC. Także jako pierwsza zafundowała online z prawdziwego zdarzenia. Ale kto wtedy w Polsce o tym wiedział. Tak samo było z Kostką. Jak ja grałem to reszta się śmiała i ciorała w piraty na PS2, jak zobaczyli RE Zero i Metroid Prime w akcji u kumpla (pozdro, Wesker-DL xD) to zamknęli te nerdowskie gęby.

jak ziomeczki zobaczyli u mnie ninja gaiden to pospadali z krzeseł.

Opublikowano

Jak ja to zobaczyłem rok po premierze to myślałem, że się ze.s.ram.

Opublikowano

No właśnie XD

gralem w oba, widzialem, czytalem porownania graficzne, nawet swego czasu gdy pierwszy raz odpalilem H4 to na forum pisalem ze jestem w szoku jak to fajnie wyglada

ale niech ci bedzie - slucham czemu halo4 jest ladniejsze graficznie? jakies argumenty masz? za wyjatkiem tego ze ci design serii halo bardziej pasuje niz ten z killzone?

Opublikowano

Kocham wszystkie konsole żeby nie było :P

Opublikowano

jak zobaczyłem chronicles of riddick to aż odkurzyłem i wypucowałem pada i xpudło z szacunku do tej konsoli

Opublikowano

zaprosiłem też sąsiada z klatki który pożyczył mi moje pierwsze PSX Extreme z opisem do resident evil 3:nemesis to jak przyszedł to tata musiał wieczorem delikatnie zasugerować żeby wypier.dalał bo późno a ten nadal przyklejony do pada.

Opublikowano

Riddick to świetna gra z fajną mechaniką, szkoda,że kontynuacja już nie zrobiła na mnie takiego wrażenia.

Opublikowano

Xbox miał wpakowane pecetowe komponenty i jako pierwsza konsola dobitnie pokazała, że fpsy nie są gatunkiem zarezerwowanym dla PC. Także jako pierwsza zafundowała online z prawdziwego zdarzenia.

Czyli sprowadziła na konsole najgorsze góvna - tępe pifpafy multi. Dzięki za potwierdzenie że to MS niszczy rynek konsolowy.

Opublikowano

jak zobaczyłem chronicles of riddick to aż odkurzyłem i wypucowałem pada i xpudło z szacunku do tej konsoli

Te kostki w głównym menu, EFEEEEEEEEEEEKTTTTTTT. Śliczne.

Akurat wtedy byłem na dwudniowym lan party w Halo 2 na 4 konsole i 4 telewizory CRT.

Rzeźbienie na patelni (guardian) od 13 (czyli momentu przyjazdu pociągiem) do 5 rano - była moc. Rano jak poszedłem szczać do kibla, to zgasłem na chwilę i obudziłem się pod porcelaną, dobrze, że łbem o coś nie zahaczyłem, bo bym bezgranicznie kochał Sony.

Edytowane przez ping

Opublikowano

zaprosiłem też sąsiada z klatki który pożyczył mi moje pierwsze PSX Extreme z opisem do resident evil 3:nemesis to jak przyszedł to tata musiał wieczorem delikatnie zasugerować żeby wypier.dalał bo późno a ten nadal przyklejony do pada.

Bo tak właśnie na ludzi działały perełki spoza stajni PS2. Taki Ninja Gaiden czy Metroid stanowiły całkowicie nową jakość, lepsze graficznie, z niezwykłym designem i dbałością o detale i mega-grywalne. Nie ujmując niczego PS2 ale tak właśnie było. Jak widać, reakcje na nowe marki wszędzie było podobne - czyli pozytywne.

Z tego co zauważyłem w tamtym okresie jeszcze w Polsce całkiem nieźle przyjął się Dreamcast - sporo znajomych go miało.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

jako pierwsza konsola dobitnie pokazała, że fpsy nie są gatunkiem zarezerwowanym dla PC.

deusex2.jpg

deusex-2008-01-25-04-29-13-74.png

VS.

78543-deus-ex-invisible-war-windows-scre

deus-ex-invisible-war-8.jpg

NOPE

Edytowane przez Suavek

Opublikowano

Pamiętam jak w Ninja Gaiden pokazałem wujkowi ( zatwardziałemu PC-towcowi od zawsze ) FMV-y i taką planszę z wodą ( odbicia mega ), naprawdę był pod wrażeniem, oj był. Xbox naprawdę baaaardzo długo dorównywał mocnym PC-tom. Ten sam wujek grał u siebie w Splinter Cell a ja u siebie na Xboxie, gdy przychodził do mnie to mówił, że nie widać różnicy ( to samo w Thief chyba 3 a nie jest osoba która dawałby fory konsolom ). Pewnie jakby się postawiło mały ( wtedy ) monitorek koło dużego CRT to można by zaobserwować jakieś tam różnice w rozdzielczości, ale takich bekowych doświadczeń nie przeprowadzaliśmy.

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

No właśnie XD

gralem w oba, widzialem, czytalem porownania graficzne, nawet swego czasu gdy pierwszy raz odpalilem H4 to na forum pisalem ze jestem w szoku jak to fajnie wyglada

ale niech ci bedzie - slucham czemu halo4 jest ladniejsze graficznie? jakies argumenty masz? za wyjatkiem tego ze ci design serii halo bardziej pasuje niz ten z killzone?

Jakie argumenty Ficus,

Przeciez DON widział i wie. Wiecej nie jest potrzebne. On widział i WIE

Opublikowano

Do tego ten pad. Chociaż dobrze, że z czasem pojawiła się znacznie wygodniejsza wersja S.

Opublikowano

"Tekstury udające światło" jedna z miliarda sztuczek jaką devi stosują by zamiast kosztownego real-time'u uzyskać podobny wizualnie efekt, ale szczędząc przy okazji na złożoności obliczeniowej. Każda gra jest takimi wypchana po brzegi, ale do tego dos,raliście no bo Halo ;/

Opublikowano

Te kostki w głównym menu, EFEEEEEEEEEEEKTTTTTTT. Śliczne.

jak wjechała na ekran jażwa vina diesela to myślałem, że film oglądam.

Opublikowano

Ten to w ogóle twardy agent, nie jak ta dziewczynka solid snake. Idziesz przez więzienie o zaostrzonym rygorze i rozdajesz wpier.dol. TEN CHŁÓD.

Za to w Wheelman na past genach był do dupy. Tylko Riddick.

Opublikowano

jak riddicka pierwszy raz obczailem na xboxie kolegi to szczeka poleciala na ziemie - kolosalna roznica wzgledem gierek fpp z ps2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.