Opublikowano 24 kwietnia 201510 l Mam pytania, obejrzałem na szybkensie sezony 3 i 4 i teraz: A) czy będzie dużo wątków związanych z dżon snołem, kaleką i resztą tatałajstwa? Nie lubię. B) czy stannis krul będzie super?
Opublikowano 24 kwietnia 201510 l Autor sam, jego du.pa i maester targaryan będą mieli osobny wątek. stannis to pała.
Opublikowano 28 kwietnia 20159 l po trzecim odcinku... Tommen w poprzednim sezonie osmarkany trzecioklasista a tutaj już jurny ruchacz xdd Snow ładnie pokazał że nie będzie pi.zdeczką na urzędzie Czekam aż Sansa zmieni się w Dartha Vadera xd btw Góra będzie frankensteinem w świecie GoT? btw 2 ktoś tu pisał że za dużo wątków zaczyna się robić i też to zauważam, jeśli nawet po części pokażą losy wszystkich bohaterów to te sezon się skończy zanim się dobrze zacznie ;/
Opublikowano 28 kwietnia 20159 l Autor (pipi)a już ostro rozjeżdżają się z książkami. ale podoba mi się. trzeci odcinek jak na razie najlepszy.
Opublikowano 28 kwietnia 20159 l po trzecim odcinku... Tommen w poprzednim sezonie osmarkany trzecioklasista a tutaj już jurny ruchacz xdd Snow ładnie pokazał że nie będzie pi.zdeczką na urzędzie Czekam aż Sansa zmieni się w Dartha Vadera xd btw Góra będzie frankensteinem w świecie GoT? btw 2 ktoś tu pisał że za dużo wątków zaczyna się robić i też to zauważam, jeśli nawet po części pokażą losy wszystkich bohaterów to te sezon się skończy zanim się dobrze zacznie ;/ Tak.
Opublikowano 28 kwietnia 20159 l (pipi) już ostro rozjeżdżają się z książkami. ale podoba mi się. trzeci odcinek jak na razie najlepszy. Jakieś przykłady dla porównania?
Opublikowano 28 kwietnia 20159 l Bardzo pomieszali wątki i losy postaci, kontynuują historie postaci, które w książce już straciły znaczenie, a które w serialu zastąpiły rolę innych postaci. Wielu ciekawych, mimo że niezbyt istotnych dla głównej fabuły wątków nie ma. Najbardziej mimo wszystko w serialu brakuje mi szeroko pojętego tła, wszystkich historii i losów rodów, o których dowiadujemy się z licznych dialogów w książce pod postacią plotek, legend, raportów wojskowych i doniesień. Mapki są bardzo przydatne podczas lektury. Bardzo brakuje mi też wielu niedopowiedzeń i nieznanych losów bohaterów, których jest wiele w książce. W serialu tak naprawdę wszystko widzimy, a w książce nie raz jedyne co nam często pozostaje, to zaufać jakiejś plotce, podejrzanej korespondencji albo słowom jakichś zapijaczonych żołnierzy w jednej z karczm dorzecza. Immersja jest w tej książce niesamowita. Jest jak labirynt- nie wiemy czy dany wątek jest istotny dla głównej osi fabuły czy będzie tylko ślepą uliczką zakończoną nagłą, efektowną śmiercią głównego bohatera. Ale serial ciągle jest bardzo dobry i wątki mogą się wydawać chamsko połączone, no ale ze względu na obszerność książki, zgrabniej się nie da..
Opublikowano 29 kwietnia 20159 l Jakby wyj3bać niepotrzebne wątki gejowskie to znalazłoby się miejsce na parę fajnych akcji. W książce mimo, że sceny seksu są konkretne to o homoseksualnych akcjach dowiadujemy się jedynie z pogłosek. Nie jesteśmy świdkami pedalstwa, nie ma opisów w stylu "twardy fioot przebił go jak rapier".
Opublikowano 29 kwietnia 20159 l Autor bardzo brakuje mi scen wspólnej depilacji pach renly'ego i młodego tyrella .
Opublikowano 1 maja 20159 l Ćwierć sezonu za nami, a oni chyba nie skończyli zarysowywać wszystkich wątków, które mają się w nim pojawić
Opublikowano 1 maja 20159 l Autor nie no raczej wszystko jest. może jeszcze brudasy z dorne (myrcella tylko gdzieśtam przemknęła w tle) i misja sama, bo greyjoyów na bank nie będzie. Edytowane 1 maja 20159 l przez tk___tk
Opublikowano 1 maja 20159 l "Bazuje", a że wątki się coraz bardziej rozjeżdżają to nie musi być najgorszy wcale. musi sie rozjezdzac, grubas nic nie pisze, serial sie skonczy szybciej niz on te ksiazki wyda
Opublikowano 1 maja 20159 l greyjoyów na bank nie będzie. ;/ przewidywałem że w nadchodzącym odc się pojawią
Opublikowano 1 maja 20159 l Niech dadzą Cersei i Mergie napier/dalające się w błocie i wszystko będzie wybaczone
Opublikowano 1 maja 20159 l Ja(pipi)e, ten sezon będzie jak biblia dla pauperu. Czuję taki sam niesmak jak w przypadku, gdy oglądałem ekranizację HP po przeczytaniu książki. Ilość skrótów na rzecz zbędnych scen (Lolas is jego gayfriend) jest porażająca. Cersei w książce była spanikowana, grunt trząsł się jej pod nogami, była jeszcze bardziej arogancka i podejmowała jeszcze głupsze decyzje. Tutaj po 3 odcinkach nadal jest pewna siebie i spokojna, widać, że wie co robi. Wątek ścięcia głowy - zero napięcia, zero emocji. W książce jeden z moich ulubionych momentów, to właśnie wtedy Jon stał się prawdziwym dowódcą. W serialu nie czuć w ogóle wagi tego wydarzenia. Brak KILKU WAŻNYCH postaci w wątki Tyriona- ogromny minus. To samo odnośnie Ironmenów. Na plus połączenia wątków Brienne, Sansy i Boltonów. Jedyny aspekt, który w przeciwieństwie do książki może okazać się lepszy. Mam nadzieję, że doczekam się twista w White Harbor i z rudą wiedźmą.
Opublikowano 4 maja 20159 l http://naekranie.pl/aktualnosci/gra-o-tron-znow-odchodzi-od-ksiazek-kolejny-bohater-opuszcza-serial Wątpliwe.
Opublikowano 4 maja 20159 l straszny ten sezon, z tych 4 odcinkow zrobilbym dwa, nim to sie rozkreci bedzie zaraz koniec
Opublikowano 4 maja 20159 l Przyznam, że zupełnie mi się to nie podoba. Po obejrzeniu czterech ostatnich odcinków zastanawiam się czy jest sens to kontynuować. Może lepiej poczekać pięć lat na kolejną książkę
Opublikowano 4 maja 20159 l Ogląda się spoko, ale też mam wrażenie, że jest to (na razie) najgorszy sezon w wszystkich.
Opublikowano 4 maja 20159 l Hmm, jak oni mogli zabić tę akurat postać? Teraz wokół Dany nie będzie już NIKOGO rozsądnego. Bo przecież jak: Missandei i najemny je.baka? No trochę nie halo... Zanim Jorah wróci z Tyrionem, to mogą całe książki pozmieniać. Fajnie nawet przedstawili wojującą wiarę w Królewskiej Przystani: ciekawe jak sytuacja się tu rozwinie i czy scena (spoiler książkowy) przejścia Cersei przez miasto będzie w tym sezonie. Bo póki co, to nawet nie widać tego obłędu w jej oczach i triumfu. Chociaż synkiem nadal pomiata. Tylko młoda Królowa jakoś tak nie halo, nie powinna chyba aż tak reagować. Czekam też na Stannisa, aż się zbierze i pojedzie: pomimo że denerwuje, to zawsze gościa lubiłem jakoś, bo mimo że jest trochę fanatyczny, to przynajmniej sprawiedliwy i wie czego od życia oczekuje.