Szymek 1 047 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 (edytowane) 52 minuty temu, walek napisał: Ja sie ciesze z opcji “Favor Performance” dla posiadaczy PS4 Pro. Animacja celujaca w 60fps bardzo pomaga w slasher’ach, szczegolnie przy wiekszych poziomach trudnosci. Brawa dla tworcow https://www.polygon.com/platform/amp/2018/4/12/17227946/god-of-war-ps4-pro-60fps-4k-1080p dodatkowo bedzie chyba mozna zwiekszyc plynnosc wlaczajac w konsoli rozdzielczosc 1080p korzystajac z supersamplingu czy to tak nie dziala ?? nie czytalem artykulu sorki..duzo ludzi w robocie i na szybko pisane Edytowane 12 Kwietnia 2018 przez Szymek_PL_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Teraz, Szymek_PL_ napisał: dodatkowo bedzie chyba mozna zwiekszyc plynnosc wlaczajac w tv rozdzielczosc 1080p w telewizorze korzystajac z supersampling ?? nie czytalem artykulu Słucham? Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 8 minut temu, blantman napisał: Tylko oby nie trzeba było grindować 5 skór z (pipi) bobra aby więcej strzał mieć to będę kontent. Czemu przecie lubisz gierki ubi stajl, a tam to jeden z rdzeni rozgrywki. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 2 minuty temu, balon napisał: Czemu przecie lubisz gierki ubi stajl, a tam to jeden z rdzeni rozgrywki. nie lubie grindu i w ubi gierkach go omijam. Dlatego far cry 4 nie ukończyłem bo mnie w(pipi)iało zbieractwo. Grind jak jest obok głównej gry (patrz far cry 5) mi wisi ale jak wymusza go gra (mafia3) to mnie to wkurza. aby nie było offtopa : to jest ten hdr na ps4 fat? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 (edytowane) 19 minut temu, blantman napisał: to jest ten hdr na ps4 fat? Jakiś tam jest ogólnie (w sensie wprowadzili łatkę sprzetową), ale chyba bez szału. A samym GoWie to nie wiadomo, nikt o tym jeszcze nie pisał. Edytowane 12 Kwietnia 2018 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 @blantman powinien jakiś tam być ale tak jak pisze Be, zapewne bez szału. Pamiętam jak kupiłem nowy TV, podłączyłem fata odpalam hdr, Uncharted 4 i załamka. Niektórzy jeszcze pewno pamiętają tę dramę w odpowiednim kąciku . Nerwowo zacząłem się pytać. Gdzie ten hdr?, gdzie ta nowa jakość co takie jaranko, baaa było nawet gorzej po tym paczu i z włączonym hdr niż na starym TV bez hdr i paczy. Tego samego dnia poszedłem jeszcze po prosiaka. Podłączyłem, odpaliłem ten samy tryb i zje. bałem się z krzesła była taka różnica. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 1 minutę temu, Kyokushinman napisał: Xd Wez idz z tym spamem do swojego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 12 minut temu, balon napisał: @blantman powinien jakiś tam być ale tak jak pisze Be, zapewne bez szału. Pamiętam jak kupiłem nowy TV, podłączyłem fata odpalam hdr, Uncharted 4 i załamka. Niektórzy jeszcze pewno pamiętają tę dramę w odpowiednim kąciku . Nerwowo zacząłem się pytać. Gdzie ten hdr?, gdzie ta nowa jakość co takie jaranko, baaa było nawet gorzej po tym paczu i z włączonym hdr niż na starym TV bez hdr i paczy. Tego samego dnia poszedłem jeszcze po prosiaka. Podłączyłem, odpaliłem ten samy tryb i zje. bałem się z krzesła była taka różnica. ok z powodu dwóch gier na łącznie mniej niż 100 h (yakuzy nie licze bo tam wątpie aby była duża różnica)nie będę kupował następnego sprzętu. Ale dzięki za odpowiedź to nastawiam się na brak hdr. Ciekawe czy xkom wyśle mi moją kopie jak tak to spodziewajcie się fajnej cebuli na majówkę Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 168 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 (edytowane) 15 minut temu, balon napisał: @blantman powinien jakiś tam być ale tak jak pisze Be, zapewne bez szału. Pamiętam jak kupiłem nowy TV, podłączyłem fata odpalam hdr, Uncharted 4 i załamka. Niektórzy jeszcze pewno pamiętają tę dramę w odpowiednim kąciku . Nerwowo zacząłem się pytać. Gdzie ten hdr?, gdzie ta nowa jakość co takie jaranko, baaa było nawet gorzej po tym paczu i z włączonym hdr niż na starym TV bez hdr i paczy. Tego samego dnia poszedłem jeszcze po prosiaka. Podłączyłem, odpaliłem ten samy tryb i zje. bałem się z krzesła była taka różnica. Miałem podobnie - testowałem obok siebie fata i pro z nowym TV i różnica diametralna. W takim Horizon było to jeszcze bardziej widocznie, podejrzewam ze GoW będzie czerpał garściami z tej technologii. Edytowane 12 Kwietnia 2018 przez Starh Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 618 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Ogrywałem Horizon ZD na zwykłym ps4 z włączonym hdr i gra wyglądała dla mnie rewelacyjnie, a God of War wygląda na to że będzie równie piękny. Nie czuje żebym coś tracił nie ogrywając przygód Kratosa na prosiaku, a ci co mają ps4 pro po prostu będą mieli bardziej za(pipi)iście wyglądającą przygodę. Cytuj Odnośnik do komentarza
walek 96 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Wiesz dla mnie 30fps a 60fps , to jak dzien I noc. Poza tym downscale na Pro z 2k na 1080 tez swoje robi. Roznica miedzy Prosiakiem i amatorem bedzie znaczaca. Mysle ze to wlasnie GoW pokaze roznice miedzy tymi dwoma modelami konsol. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Jest 60 k/s na pro? Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 168 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 (edytowane) 7 minut temu, XM. napisał: Jest 60 k/s na pro? W recenzjach wielu pisało, ze trzyma 60, ale w paru momentach (zapewne jakieś mocne sekwencje akcji) dropi do niższych wartości. Tryb performance jest polecanym do grania jako najlepszy. Edytowane 12 Kwietnia 2018 przez Starh 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Na pro GOW będzie działać w 4K?bo już się gubię. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 2 minuty temu, chris85 napisał: Na pro GOW będzie działać w 4K?bo już się gubię. 4K ale oszukane czyli pewnie 1440p w checkerboardingu ale ma tez drugi tryb FHD i celujące w 60fps Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Nie, gra ma 2160pC / 30fps, Performance Mode 1080p - unlocked framerate w stylu innych GoW (przy czym daleko bliżej do 60 k/s niż zwykle), Resolution Mode dla TV FHD - supersampling z 2160pC. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 4K/30 natywnie? Cytuj Odnośnik do komentarza
walek 96 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 (edytowane) Gra w opcji 4k/30 fps dropi. Autorzy artykulu polecaja 60fps/1080p. "...Less impressive, however, is the game’s 4K rendering mode on the PlayStation 4 Pro. It doesn’t seem able to maintain a solid 30 frames per second, and in an action game like this, that just doesn’t get the job done." "... The frame rate was more variable there; it didn’t stay locked at 60 fps, which would be a lot to ask. Yet the game almost always ran far above 30 fps on this setting, and we preferred the increased responsiveness, especially in battle. Check out the difference in the brief side-by-side clip above." https://www.polygon.com/platform/amp/2018/4/12/17227946/god-of-war-ps4-pro-60fps-4k-1080p Edytowane 12 Kwietnia 2018 przez walek Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Cytat The resolution mode uses checkerboard rendering methods to achieve 4K output, and the frame rate is scaled back to around 30fps. @Paolo de Vesir Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 C oznacza checkboarding - nie, nie natywna. Ale jest to checkboarding z wyjściową 2160p, czyli tak samo jak w przypadku H:ZD, ilość pikseli rendenerowanych jest wyższa niż 1440p. 1440p w checkboardingu oznaczałoby obraz bliższy 720p. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 2 minuty temu, Hendrix napisał: C oznacza checkboarding - nie, nie natywna. Ale jest to checkboarding z wyjściową 2160p, czyli tak samo jak w przypadku H:ZD, ilość pikseli rendenerowanych jest wyższa niż 1440p. 1440p w checkboardingu oznaczałoby obraz bliższy 720p. To prawda, PS4 Pro jest po prostu za słabe na natywne 4K w tak rozbudowanej grze, ale chwała im za to, że dali dwa tryby. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Coś mi to przypomina, podobną grafikę doczekała się pewna gra, pewnej ekipy developerskiej również z Santa Monica 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kyokushinman 38 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 16 minut temu, _Be_ napisał: 4K ale oszukane czyli pewnie 1440p w checkerboardingu ale ma tez drugi tryb FHD i celujące w 60fps Nie 4kch to coś ala rozdziałka lekko ponad 1500p tj ponad 4mil pikseli dajace dzięki odpowiednim sztuczka wrażenie na statyczny obrazie natywnego 4k tj ponad 8 mil pikseli. W ruchu pojawiają się artefakty ale jak jesteśmy z nosem w ekranie. Rozdziałka 1440p to 3.6 mil pikseli. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 ale policzysz mi te piksele po premierze? Cytuj Odnośnik do komentarza
walek 96 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 (edytowane) Recenzja zmotowana z fragmentow gry w 60fps. Pieknie to wyglada! Spoiler Edytowane 12 Kwietnia 2018 przez walek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi