Opublikowano 15 stycznia 201510 l Panowie prosze was: w hyde parku nie piszcie o grach Retro super pomysłem było! Nie zmniejszajcie tego działu bo sie pogniewamy. Trzy: oceniajcie surowiej gry. Jak widze ocene ASSASYNA- bug festu, z grafą trzy razy gorsza od pokazu z E3, gdzie gameplay własciwie stoi w miejscu od x czasu...no to scyzoryk w kieszeni sie otwiera
Opublikowano 16 stycznia 201510 l Zanim komentujemy, najpierw zagrajmy. Połatane Unity praktycznie nie sprawia problemów z lewitującymi postaciami, czy nieotwierającymi się skrzynkami. Grafa jakby sie nie różniła od builda z E3 - i tak kosi, a Paryż w dzień, Wersal lub Katedra z witrażami od wewnątrz wyglądają bombowo. Dorzucono podchodzenie do bossów na różne sposoby i proste misje detektywistyczne i widać, że coś chcieli tchnąć nowego. Jedynie IMO na maksa zyebali sterowanie, ale jakby nie patrzeć kupując grę teraz, w styczniu w niższej cenie i połataną można spokojnie bardzo fajnie się bawić, a żeby jechać obecnie po tej grze to albo się nie grało, albo się z własnym wiadomo czym na co się zamieniło. Edytowane 16 stycznia 201510 l przez Gość
Opublikowano 16 stycznia 201510 l Radzę nie kupować nawet połatanej wersji Unity. Może niższa sprzedaż nauczy w końcu bugisoft, żeby nie wydawać nieukończonych gier. W innym wypadku gigantyczne patche (i patche do patchy) staną się na tej generacji standardem. Bo po co dopracować, skoro po miesiącu się naprawi.
Opublikowano 16 stycznia 201510 l Assasyny w PE zawsze oscylują w granicach 9,łącznie z tym śmieciem AC III. To chyba były najgorzej wydane pieniądze w moim życiu gracza. Oczywiście dzięki 9 w PE. Taka sama historia była z Dead Space 3 i już przestałem się sugerować ocenami w PE.
Opublikowano 16 stycznia 201510 l Nie chcę by zabrzmiało to arogancko, prosze tego tak nie traktować w kazdym razie...panowie redaktorzy pamiętajcie jednak o dwóch rzeczach: 1) my kupujemy gry za własne pieniądze (a tanie nie są) 2) jeśli ktoś jest dorosły i ma własną rodzinę, to czasu na granie jest bardzo mało. Więc naprawdę zbastujcie z ocenami. Taki Hiv i recenzja Tje Crew: nie podoba mu się model jazdy, nie podoba mu się grafika, generalnie pisze ze gra mu się nie podoba, docenia jedynie ogrom świat...i ocenia grę na 6 czyli ponad przeciętną! Rety co jest z tą branżą? Moze Walkiewicz wam wytłumaczy o co w tym wszystkim chodzi- bo jakoś z filmami recenzenci nie robią takich jaj. Michał zrób coś z tym jak możesz Ja patrzę na oceny PE,. z tym, że nie ruszam nic poniżej oceny 8+. Patrzcie do jakiej chorej sytuacji doprowadziliście. Edytowane 16 stycznia 201510 l przez Kałach
Opublikowano 16 stycznia 201510 l Ale o co chodzi? Oceny w PE ( i nie tylko zresztą) od dawna zamykają się w skali 5-10, a sytuacje gdzie autor narzeka przez 90 % tekstu by koniec końców wystawić 6 to norma. Ameryki nie odkryłeś.
Opublikowano 16 stycznia 201510 l Wiem o tym, co nie znaczy że to nie jest lipa straszna i może jakimś cudem się w końcuuuu ogarną z tym
Opublikowano 16 stycznia 201510 l W CD-Action z ocenami jeszcze większa beka. Do tego w recenzjach autorzy piszą takie brednie, ze się człowiek za głowę łapie i pyta sam siebie "Czy myśmy w tą samą grę grali?" To niestety norma, że gry znanych marek mają dużą rezerwe na błędy i często się na to przymyka oko. Gdybym ja miał oceniać takie Unity, wystawiłbym piękne 2/10. Bo co z tego, ze gra może i jakoś wyglada, skoro wszystko zabija sterowanie i taka masa błędów, ze starczyłoby na kilka innych gier. No i 6 razy zawiesiła konsole, a nadal tego nie załatali. (Największa beka w CDA była niedawno, jak recenzent Farming Simulatora zarzucał grze, ze plony za szybko rosną. Ciekaw jestem, czy byłby zadowolony, gdyby w takim AC czekał kilka lat, które dzieli kolejne rozdziały.) Szkoda, ze obecnie coś takiego jak rzetelność recenzencka nie istnieje. Idzie się szybko przez grę, lecąc główny wątek, a potem wypisuje bzdury w recenzji. No, może nie każdy, ale jednak jest to obecne. "Usuńcie oceny!" krzyczą niektórzy. Jaka jest różnica między grą na 8 a grą na 9? Zbierając wszystko do kupy, wychodzi, ze oceny gier nie są potrzebne. Patrzysz na nią i widzisz 4/10. Aha- słabiak, nie tknę tego, przynajmniej dopóki nie stanieje. Za 3 lata znajdujesz to na wyprzy za dolara/euro, kupujesz i świetnie się bawisz. Czemu decyzja o (nie) zakupie gry, ma zależeć od jakiegoś typa, który może nie lubi tego gatunki? Może nie lubi producenta, a musi w to grać? Da te 6/10, żeby się nie czepiali a gra w rzeczywistości jest o wiele lepsza?
Opublikowano 16 stycznia 201510 l Bo tylko głupole sugerują się oceną gry, każdy z mózgiem większym od orzeszka wie, że jest to niemiarodajne a recenzja z założenia jest subiektywna.
Opublikowano 17 stycznia 201510 l Napisze tutaj bo tematu o numerze 206 juz pewnie nikt nie czyta. Dlaczego w temacie o ciuchach Dzujo pier.dolnal tak bezczelny spoiler z Silent Hill 2? Przeciez za cos takiego, tu na forum, bylby ban na wiecznosc. Czy moze to znaczy, ze w magazynie zaszly jakies zmiany i spoilery z gier starszych niz 10 lat sa juz dopuszczalne? Chcialbym wiedziec zanim kupie kolejny numer. Nie no serio, jeszcze bym zrozumial gdyby w recenzji sie zdarzylo, ale nie kurde w tabelce z opisem kurtki glownego bohatera... Mialo byc smieszno i straszno a wyszlo niestety ch.ujowo.
Opublikowano 17 stycznia 201510 l Kto miał ograć Silent Hilla 2, już pewnie to zrobił, a kto nie... ten pewnie nigdy już tego nie zrobi. Gierka wyszła w 2003 roku.
Opublikowano 17 stycznia 201510 l Bo tylko głupole sugerują się oceną gry, każdy z mózgiem większym od orzeszka wie, że jest to niemiarodajne a recenzja z założenia jest subiektywna.
Opublikowano 17 stycznia 201510 l Kto miał ograć Silent Hilla 2, już pewnie to zrobił, a kto nie... ten pewnie nigdy już tego nie zrobi. Gierka wyszła w 2003 roku. To ja tylko przypomnie, ze na forum wylatuje sie za spoiler z gwiezdnych wojen. Rok 1977 jakby co.
Opublikowano 17 stycznia 201510 l Napisze tutaj bo tematu o numerze 206 juz pewnie nikt nie czyta. Dlaczego w temacie o ciuchach Dzujo pier.dolnal tak bezczelny spoiler z Silent Hill 2? Przeciez za cos takiego, tu na forum, bylby ban na wiecznosc. Czy moze to znaczy, ze w magazynie zaszly jakies zmiany i spoilery z gier starszych niz 10 lat sa juz dopuszczalne? Chcialbym wiedziec zanim kupie kolejny numer. Nie no serio, jeszcze bym zrozumial gdyby w recenzji sie zdarzylo, ale nie kurde w tabelce z opisem kurtki glownego bohatera... Mialo byc smieszno i straszno a wyszlo niestety ch.ujowo. no dajże spokój
Opublikowano 17 stycznia 201510 l Nie dam, spoiler to spoiler. Do tego z gry z jedna z lepszych fabul. Czyli za 5 lat jedziemy spoilerami z Heavy Rain bo juz dekada bedzie? Jesli takie jest podejscie, to po co ta blazenada z banami na forum? Skoro kto mial przejsc ten przeszedl xD.
Opublikowano 17 stycznia 201510 l Kto miał ograć Silent Hilla 2, już pewnie to zrobił, a kto nie... ten pewnie nigdy już tego nie zrobi. Gierka wyszła w 2003 roku. To ja tylko przypomnie, ze na forum wylatuje sie za spoiler z gwiezdnych wojen. Rok 1977 jakby co. Bo forum jest lepsze od gazety.
Opublikowano 17 stycznia 201510 l Kto miał ograć Silent Hilla 2, już pewnie to zrobił, a kto nie... ten pewnie nigdy już tego nie zrobi. Gierka wyszła w 2003 roku. Cóż za karygodny błąd. SH2 wyszło w 2001 roku.
Opublikowano 17 stycznia 201510 l Kto miał ograć Silent Hilla 2, już pewnie to zrobił, a kto nie... ten pewnie nigdy już tego nie zrobi. Gierka wyszła w 2003 roku.To po co oni robia te wszystkie remastery?
Opublikowano 21 stycznia 201510 l Czemu decyzja o (nie) zakupie gry, ma zależeć od jakiegoś typa, który może nie lubi tego gatunki? Może nie lubi producenta, a musi w to grać? Da te 6/10, żeby się nie czepiali a gra w rzeczywistości jest o wiele lepsza? Hm nie wiem jak w CDA, ale u nas nikt nie bierze się za recenzownie gier z gautnku, którego nie lubi. To chyba logiczne?
Opublikowano 22 stycznia 201510 l Z wyjątkiem HIV-a i MGS2 Stare dzieje, Ściera działał po presją i było go łatwiej zbajerować niż Butchera
Opublikowano 22 stycznia 201510 l Przecież Hiv dał 10 dla MGS na PSXa (trzy grosze). Nie mozna powiedziec ze nie lubił tego typu gier. Tez smieszna ta drama z perspektywy czasu: juz chyba wtedy gracze uznawali skale ocen 6-10 skoro 8/10 (bardzo dobra gra) uznali za skandal.
Opublikowano 24 stycznia 201510 l Mocno przestudiowałem dział retro i jak dla mnie jest trochę za bardzo po łebkach. Powinniście się skupiać na konkretnych tytułach (wzorem konkurencji), co wnosiły, a co bez odpowiedniej perspektywy jest trudno dzisiaj zauważyć i docenić. Jeżeli już robicie zestawienia to dajcie im więcej miejsca (z powyżej wymienionego powodu), niech autor rozwinie, przytoczy jakieś anegdoty (w końcu to temat mocno sentymentalny i wspominkowy).
Opublikowano 24 stycznia 201510 l Autor Hmm... ale w ktorej czesci konkretnie? Od dluzszych tekstow jest Martwa, To bylo grane czy Powrot, gdzie sa te elementy, o ktorych piszesz. Trzeba znac, Pegasus czy Kult plastiku z zalozenia sa raczej rubrykami krotszymi, gdzie po prostu przypominamy gry/sprzet.