Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

No o to mi chodziło, jak zawsze pytanie co do definicji co jest remasterem co remakiem. Jakby Chrono trigger gameplayo przełożyli 1 do 1 ale na silniku 2d-hd to co mamy?

• Odpowiedzi 18,5 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pograłem w Zeldę pół godziny (ale czas zleciał tak szybko, że miałem wrażenie, że minęło tylko 5 minut  )? Był to sam początek gry, gdy Link wybudza się z wieloletniego snu. Wrażenia?   Na pewno zna

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Mój Słiczerek to istny obieżyświat. Tylko w 2024 r. odwiedził m.in. Francję, Włochy, Norwegię, Grecję... Za kilka tygodni będzie mi towarzyszył w Miami.   Przyda mu się nieco ciepła po arktycznym c

• zdrowywariat
    zdrowywariat

No ale brak znajomych to nie wina Nintendo.

Opublikowano
2 minuty temu, Daffy napisał:

No o to mi chodziło, jak zawsze pytanie co do definicji co jest remasterem co remakiem. Jakby Chrono trigger gameplayo przełożyli 1 do 1 ale na silniku 2d-hd to co mamy?

Raczej remake, tzn. np. Finale Pixele to są remastery, a przełożenie na perspektywe HD-2D to już jest ewidentnie coś więcej. 

Opublikowano

Zawsze mam low expectations ale po tym jakie tytuły ludzie zaczynają leakować to hajpik się zaczyna udzielać :obama:

Opublikowano

Ja drugi direct z rzędu będę miał nastrój smerfa marudy, co by fajnego nie pokazali to i tak w głowie następca 

Edytowane przez Daffy

Opublikowano

Nie spodziewam się absolutnie niczego - żółte małpki z Nintendo zanudziły mnie totalnie chyba każdym Directem jaki wypluli przez ostatnie 2 lata.

No, może z wyjątkiem rimejku Metroida.

Opublikowano

Chciałbym remaki starych jrpgow w stylu OT i byłaby pauka w górze 

Opublikowano

Najwięcej leakerow zwiastuje nowe Mario 2d, ciekawe co się jeszcze da wymyśleć po New Mario Bros i Maker2 w tym segmencie 

Opublikowano
53 minuty temu, Pupcio napisał:

U nas o 16?

Ta

Jak już się bawimy w zgadywanie to mój typ jakiś starszy remaster jednego z Zeldenów a ta gierka ze SNESa to widziałbym tu pakiecik Super Mario World 1 i 2 z jakimś dodatkiem

Opublikowano

obstawiam chcę Yoshi's Island

marzę o Donkey Kong Country SNES remaster (eh)

liczę na to, że w pikiminach nie będzie limitu dni na ukończenie gierki jak w pierwszej części, żebym mógł cały pikiminkowy dzień robić nic szczególnego i nie patrzeć w przyszłość

Opublikowano

Mario 2d

Remake FE

Remaster Paper Mario TTYD

Ujawnienie czym jest 12 switch2

Dedektyw Pichachu

Pikmin4

Persony on switch

Miliard goovno chodzących portów 

Opublikowano

Ja chce switcha 2 juz. Plotki o remaku Chrono super bo to wylezie na wszystko. Za duze IP zeby trzymac na Nintendo. Poza tym moze jakis fajny shadow drop znowu bedzie.

Opublikowano
Godzinę temu, Daffy napisał:

Najwięcej leakerow zwiastuje nowe Mario 2d, ciekawe co się jeszcze da wymyśleć po New Mario Bros i Maker2 w tym segmencie 

Obawiam się że nintendo powoli uczy się że wcale nie trzeba nic nowego wymyslac i powoli pojdą drogą bezpiecznych kontynuacji jak MS i sony

Oby nie.

Opublikowano

Stawiam na: 

- gameplay z Metroid Prime 4 data premiery Q4 2023

- remastery Metroid Prime 2 i 3 dostępne już

- Zeldy WW i TP lato 2023

- nowy Mario 2D holiday 2023

- DLC do Zeldy TotK marzec 2024

- nowy Paper Mario albo Mario&Luigi

- Chrono Trigger HD lato 2023

- duży gameplay Pikmina 4

- MGS kolekcja też na Switcha

Plus kilka niespodzianek. Po tej nędzy innych konferencji chyba coś takiego musiałoby nastapić żeby można było uznać te quasi-E3 za udane

Opublikowano

Nie ma opcji, żeby te żółte małpy taki line-up dały. Będzie może z jeden kolos, plus jakiś rimejko-master i popierdółki. Mark my words :)

Opublikowano
5 godzin temu, Daffy napisał:

Nowy silnik z nowymi assetami to z automatu remake/demake.

Opublikowano
21 minutes ago, Badus said:

Nie ma opcji, żeby te żółte małpy taki line-up dały. Będzie może z jeden kolos, plus jakiś rimejko-master i popierdółki. Mark my words :)

Oczywiście, że nie. Będzie pierdolenie o Pikmin 4 przez połowę pokazu, potem pokaża parę indyków, parę staroci do ich Virtual Console i to tyle.

Opublikowano
46 minut temu, Homelander napisał:

Stawiam na: 

- gameplay z Metroid Prime 4 data premiery Q4 2023

- remastery Metroid Prime 2 i 3 dostępne już

- Zeldy WW i TP lato 2023

- nowy Mario 2D holiday 2023

- DLC do Zeldy TotK marzec 2024

- nowy Paper Mario albo Mario&Luigi

- Chrono Trigger HD lato 2023

- duży gameplay Pikmina 4

- MGS kolekcja też na Switcha

Plus kilka niespodzianek. Po tej nędzy innych konferencji chyba coś takiego musiałoby nastapić żeby można było uznać te quasi-E3 za udane

I Reggie wchodzi pod kołderkę i opierdala kolbe jeszcze.

Opublikowano

Przecież dobrze wiecie że będzie 30min pikminów i 10min gówna jakiegoś. Ehh byle do grudnia i zapowiedzi dlc do zeldy

Opublikowano
58 minutes ago, Pupcio said:

Przecież dobrze wiecie że będzie 30min pikminów i 10min gówna jakiegoś. Ehh byle do grudnia i zapowiedzi dlc do zeldy

No oczywiście, dokładnie to napisałem :)

Opublikowano

Ostatnio mieli Zeldę na koniec, raczej będzie bez zaskoczenia, pewnie Mario 2D z premierą wkrótce, może shadow drop w postaci MP2:E, masa portów itp., 10min o Pikminie 4, zastanawia mnie tylko co mają na koniec, Mario 2D czy zaskoczą trailerem z MP4.

Opublikowano

Shadow drop wg mnie Paper Mario, a pudełko za miesiąc 

W każdym razie podejrzenie długi direct więc najpewniej będzie on w sobie zawierać minidirect o pikminie4 i pewnie z 10-15min będą pieprzyć o nim

Opublikowano

Bawi mnie zawsze ta wiara w bomby, a zwykle jedyną bombą na tego typu pokazach jest strzał z otwartej na twarz, żeby nie być znowu naiwnym, o czym przed każdym nowym pokazem większość zapomina.

I te listy życzeń xD