KarolJanuszGejmingu 466 Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Wersja na ps4 naprawde nie dziala tak zle,ale jak gra chodzi w 30 klatkach to fajnie zeby chodzila w tych 30 ciagle. Jak sobie pomysle ze mam isc na bagna to mam ochote wylaczyc ps4. Strasznie wyczulowny jestem na spadki klatek poniżej 30 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Potwierdzam, mam 14 poziom i nie było do tej pory szczególnych problemów, nawet na bagnach wszystko w normie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 168 Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 (edytowane) Na ps4 ulepszyłem igni (strumień ognia i inne perki) - teraz żałuję, ponieważ przy każdym użyciu fpsy lecą na ryj; Po prostu tego nie używam aby walka była płynniejsza. down Ciesz się ;] Edytowane 31 Maja 2015 przez Starh 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Ja gram na najwyzszym poziomie trudnosci, build pod znaki i nie czuje tych spadkow Cytuj Odnośnik do komentarza
MatekDM 1 299 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 (edytowane) Wczoraj pojawił się nowy patch do Wiedźmina 3 na PC - 1.05, a w nim kilka istotnych zmian. Z moich obserwacji gry i plików konfiguracyjnych wynika, że doszło kilka nowych linijek i grę stosownie zoptymalizowano. Przede wszystkim, prawidłowo przestały działać wszystkie SweetFX, bo patch wprowadza domyślną zmianę kolorystyki, którą wprowadzili REDzi - paradoksalnie najlepiej wywalić wszystkie SweetFX - zyskujemy kilka klatek i gra wygląda bardzo dobrze. Wszystkie "fixy" robią ją zbyt jaskrawą i dorzucają ziarno na ekranie. A to ziarno wynika z kilku wpisów, które doszły w pliku konfiguracyjnym. Poprawiono filtrowanie tekstur i ich jakość, poprawiono nieco cienie, chyba coś zrobili z tym doczytywaniem obiektów, bo tego nie zauważyłem. Dodatkowo cut-scenki chodzą szybciej, przy poruszaniu myszką mamy większą płynność i nie ma takich denerwujących przycinek. Gra niezależnie od miejsca, akcji i tego co robię zachowuje betonowe 60 klatek na detalach uber+. No i poprawili jakość czcionki w menu - jest bardziej czytelna. Dostosowałem plik konfiguracyjny pod te ustawienia, poprawiłem jakość tekstur i cieni, zwiększyłem liczbę trawy i jej różnorodność, poprawiłem wodę i zasięg rysowania. Poziom trudności ustawiony na najwyższy, limit klatek na 60. Gdyby ktoś chciał przetestować te ustawienia, wrzucam - ustawcie we właściwościach "tylko do odczytu". http://mgdrv.com/1T2ZxbN Edytowane 6 Czerwca 2015 przez Maciomaniak Cytuj Odnośnik do komentarza
walek 96 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Wersja na ps4 naprawde nie dziala tak zle,ale jak gra chodzi w 30 klatkach to fajnie zeby chodzila w tych 30 ciagle. Jak sobie pomysle ze mam isc na bagna to mam ochote wylaczyc ps4. Strasznie wyczulowny jestem na spadki klatek poniżej 30 A ktos próbował w ustawieniach konsoli zmniejszyć rozdziałke do 720p? Spróbujcie, moze zyskacie te 2-3 fps'y. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Marudzicie. Na ps4 z płynnością jest git, tylko na bagnach jest do dupy da się przeżyć. Skoro na gownianych blachach sprzed 5 lat to chodzi w high 1080p 30 FPS to wstyd dla redow za optymalizację na ps4, ale i tak mesjasz Cytuj Odnośnik do komentarza
Karas 433 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Skoro na gownianych blachach sprzed 5 lat to chodzi w high 1080p 30 FPS to wstyd dla redow za optymalizację na ps4, ale i tak mesjasz Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to że to właśnie wersja na PS4 przyniesie im najwięcej kasy , może dzięki temu przy kolejnych projektach bardziej się przyłożą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Alastor84 324 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Marudzicie. Na ps4 z płynnością jest git, tylko na bagnach jest do dupy da się przeżyć. Skoro na gownianych blachach sprzed 5 lat to chodzi w high 1080p 30 FPS to wstyd dla redow za optymalizację na ps4, ale i tak mesjasz Nie tylko na bagnach. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 711 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 (edytowane) Dzis nie moge wczytac zapisów, bo gra twierdzi, ze nie mam DLC, ktore instalowałem. Ponowna instalacja nic nie daje. Nosz kuwa, co jest? Edit: pobralem dlc z potworem ze Skellige i gra dziala Edytowane 30 Czerwca 2015 przez PiotrekP Cytuj Odnośnik do komentarza
Sylvan Wielki 4 533 Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Gra nie krztusi tylko na bagnach, ale zdarza jej się także podczas scen przerwynikowych rażąco gubić klatki. Natomiast podczas obrony Kaer Morhen mamy istny pokaz slajdów. Szkoda, bowiem plastyczność, jak i artyzm wykonania w grze absolutnie zachwyca. PS4, jak i XO stać rzecz jasna na więcej, co udowadnia chociażby Batman. Naszpikowany detalami otwarty świat, znakomite efekty, jak i tekstury, a to wszytko w niemal betonowych trzydziestu.Grę ukończyłem na konsoli Sony. Pomimo tej nikczemnej animacji i tak co rusz się grafiką, jak i grą się zachwycałem. Świetne The Bureau: XCOM Declassified na PS Trzy hula znacznie gorzej, a i tak grało się wybornie.Wiesława kupiłem tez na PC. 4k i ultra nawet w połowie nie robią takiego wrażenia w stosunku do konsolowej wersji, jak te stabilne sześćdziesiąt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
spencer13 6 Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Pytanko czy wiesiek ma plecak bez dna ?? Bo nie bardzo ogarniam czy mam zbierac wszystkie krzaki jakie spotkam czy nie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kondeer 34 Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Roślinki możesz zbierać bo po którymś patchu nic nie ważą. Wagę podnoszą pancerze, oręż, trofea itd. Ogólnie przed patchem miejsce w plecaku wypełniało się błyskawicznie, a teraz spoko starcza do końca gry, zwłaszcza że w razie czego możesz skorzystać ze skrzyni. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Pytanko czy wiesiek ma plecak bez dna ?? Bo nie bardzo ogarniam czy mam zbierac wszystkie krzaki jakie spotkam czy nie ??Skrzynia nie ma dna. Geralt od 60 do 160. Cytuj Odnośnik do komentarza
spencer13 6 Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Yyy nie bardzo wiem co znaczy ostatnie zdanie "Geralt od 60 do 160 "?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Kupujesz, albo wygrywasz/znajdujesz z czasem lepsze juki dla Płotki, które zwiększają limit. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 (edytowane) krzaki nie ważą nic, możesz brać co leci. a co do przechowywania gratów w skrzynkach w celu pozniejszego handlowania nimi - odradzam w patchu 1.08 zmienili ekonomię pieniądza i nasi rzemieślnicy już tyle nie zarabiają i nie mają nam za co płacic zabardzo.innymi słowy, kiedyś hatori miał 20 tysięcy kapitału zakładowego i mozna mu bylo wciskać graty i sie obławiać jak pablo escobar, a teraz ma tyle, ile u niego zostawisz. Edytowane 22 Września 2015 przez Andżej Cytuj Odnośnik do komentarza
spencer13 6 Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 @Andżej dzieki to chcialem wiedziec czyli zostane zielarzem nie no handel z tego co zauwazylem strasznie kulawy sprzedaje tylko zeby miejsce w ekwipunku zrobic i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi