Skocz do zawartości

NieR: Automata

Featured Replies

Opublikowano

Ukończyłem wszystkie wyścigi, nie było lekko :obama:

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Wyświetleń 255,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No ograne, co mogę powiedzieć po 30h, potężne 6+/10.   Może te gra jest dobra ale ja już nie trawię japońszczyzn?   - Cały ten zamysł z route A B C jest o kant ch/uja rozbić, nie w

• Skończyłem skurczybyka i jeśli mam być zupełnie szczery, to gra nie zrobiła na mnie aż takiego wrażenia, jak na niektórych w tym temacie. Ale powiem też, że nie zrobiła na mnie takiego wrażenia, jak

• Ależ można shoty strzelać, idealny tytuł dla zwyroli.    

Opublikowano

3-ci wyscig jest najlatwiejszy ze wszystkich wystarczy

podczas poczatkowego lotu w dol wlaczyc samodestrukcje ale nie wybuchnac i sie laduje gladko na ziemi zaczynajac od razu od dasha.

Opublikowano

Quest wandering couple i cała prawda o kobietach. :reggie:

Opublikowano

Quest wandering couple i cała prawda o kobietach. :reggie:

Ja tego nie dokończyłem. Porzuciłem to zadanie gdy chcieli 50k, yebani socjaliści

Opublikowano

3-ci wyscig jest najlatwiejszy ze wszystkich wystarczy

podczas poczatkowego lotu w dol wlaczyc samodestrukcje ale nie wybuchnac i sie laduje gladko na ziemi zaczynajac od razu od dasha.

Można jeszcze łatwiej:

wystarczy przy zeskoku od razu zrobić air dash + heavy slash i w sekundę robisz 1/4 całego dystansu. Trzeba mieć do tego equipnięty 2h-sword.

Opublikowano

Lece trzecie przejscie, czekam na te super akcje o ktorych tak pisano wczesniej.

Opublikowano

Lece trzecie przejscie, czekam na te super akcje o ktorych tak pisano wczesniej.

Zazdroszczę. Ja skończyłem niera kilka dni temu. Teraz lece czwarte przejście dla przyjemności

Opublikowano

Panowie to ile razy przejść żeby było dobrze 3 czy 4? Albo inaczej kategorycznie nie mniej niż?

Opublikowano

3 razy normalnie, a potem robisz dwa szybkie zakończenia dzięki Chapter Select. Będziesz wiedział dlaczego wtedy i o co chodzi po skończeniu po raz 3 gry. ;) 

Opublikowano

straciłem kontakt z 9S i spotkałem bliźniaczki poraz pierwszy. sub questy zostały zablokowane. czy dobrze zrobiłem wgrywając starszy sejw, by je dokończyć?

Opublikowano

Nie, bo i po hói. Graj jak Ci wyjdzie, a potem sobie podobierasz chapter select i porobisz wszystkie questy.

Opublikowano

straciłem kontakt z 9S i spotkałem bliźniaczki poraz pierwszy. sub questy zostały zablokowane. czy dobrze zrobiłem wgrywając starszy sejw, by je dokończyć?

Dobrze zrobiles imho, część questów łączy sie z drugim przejsciem, nawet pojawiaja sie niektóre postacie z side-questów. Ogolnie warto natrzepac jak najwiecej na pierwszym przejsciu MOIM ZDANIEM . Ja chyba 50-60% zrobilem.

Edytowane przez Velius

Opublikowano

Czy kogos zaskoczylo ze

ludzie wygineli? Bo od poczatku sie tego spodziewalem

Opublikowano

Czy kogos zaskoczylo ze

Mnie nie bo

to bylo oczywiste po ograniu jedynki i przesluchaniu live dramy, chociaz mozemy jeszcze polemizować czym/kim sa Ci ludzie

Edytowane przez Velius

Opublikowano

Czy kogos zaskoczylo ze

dla mnie tak i złapałem lekkiego zonka wtedy gdy commander o tym powiedziała 9s, w jedynke nie grałem, ale za to mnie ciekawi walka emila z alienami gdy zaczął sie też klonowac wtedy, ale chyba nie ma tego w jedynce

Opublikowano

Czy kogos zaskoczylo ze

dla mnie tak i złapałem lekkiego zonka wtedy gdy commander o tym powiedziała 9s, w jedynke nie grałem, ale za to mnie ciekawi walka emila z alienami gdy zaczął sie też klonowac wtedy, ale chyba nie ma tego w jedynce

Nie ma, jest w przetlumaczonej live dramie, ale to jest raptem kilka linijek i przeczytanie tego zajmuje 3 minuty, dlatego jak o tym opowiadal w grze to juz wiedzialem co sie dzialo :P

Opublikowano

Skończyłem trzecie przejście i muszę przyznać, rzeczywiście to magnum opus Taro, może rzeczywiście komuś bardziej odpowiadać zestaw bohaterów z pierwszej części, ale wszystko co w tej grze robi z narracją, jest ściśle przyporządkowane odgórnej idei, łącznie z prowadzeniem postaci. Mało reżyserów w grach dobrze wykorzystuje medium, najczęściej storytelling po prostu jest prowadzony w klasyczny sposób, co oczywiście samo w sobie nie jest złe (szczególnie jeśli historia jest dobra), ale narzuca naturalne ograniczenia i uwypukla błędy, bo odbiorca jest przyzwyczajony i bardziej wrażliwy na potknięcia.

Japończyk jednak od początku kariery stara się korzystać z całego wachlarza opcji i dlatego lubię jego gry, nawet jeśli mam często bardzo dużo do zarzucenia w innych sferach, to wiem, że przynajmniej podejmie próbę opowiedzenia historii w taki sposób, na jaki tylko gry mogą sobie pozwolić.  

W Automacie wyszło mu to znakomicie i tym razem potknięć nie było (chociaż nadal wszystkie moje obiekcje w grze dotyczą gameplayu, tym razem jednak są znacznie mniej poważne).

Edit:

Szkoda, że nie mam czasu odnieść się do kilku rzeczy ze spoilerów w wątku, ale Persona połknie mi cały miesiąc pewnie :v

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Square Enix pochwaliło się, że sprzedaż cyfrowa NieR: Automata oraz kopie pudełkowe gry wysłane do sklepów na całym świecie to łącznie już ponad milion egzemplarzy.

Produkcja od PlatinumGames debiutowała na PS4 w lutym tego roku, początkowo w Japonii. W marcu tytuł trafił na Zachód, także na Steam - już w wersji PC.

http://www.eurogamer.pl/articles/2017-04-04-naklad-nier-automata-przekroczyl-juz-milion-egzemplarzy

Opublikowano

Miejmy nadzieję, że SE uznaje to za sukces, bo w przypadku rebootu Tomb Raidera byli zawiedzeni dużo wyższym wynikiem.

Opublikowano

Co tu sie odpierdala, gdy myslisz ze juz cie nic nie zaskoczy :obama: 

Opublikowano

Uwielbiam czytać posty ludzi, którzy właśnie ogarniają trzecie przejście :)

PS. Milion kopii sprzedanych? Yoko Taro pewnie się zapije na amen ;) Świetny wynik.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Bardzo dobry biorąc pod uwage niski budżet i praktycznie niewidoczną kompanie marketingową tej gry, sam o niej wcześniej mało co słyszałem i raczej była skierowana w większości do fanów poprzedniej twórczości Yoko Taro, ja się bardzo cieszę z takiej sprzedaży i oby było jej jeszcze więcej bo to moje goty w tym roku :banderas: teraz czekam na jakieś dlc

Opublikowano

ciekawe ile tys. z nich to zasługa steam. oby wynik przełożył się na kontynuację marki, oraz nowe projekty z Platinum. ten gość jest obecnie dla mnie tym, kim dla lat 1998-2005 był Hideo Kojima.