Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Sęk w tym, że przez ten cały "ekosystem" to nawet dla pary gierek już go kupować nie warto...

Edytowane przez easye

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 989,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Gaming nie ogranicza się tylko do jednej platformy i Microsoft doskonale o tym wie.

MS wydając exy na Win10 poszerza horyzonty graczy konsolowych którzy teraz odpalając PC będą mogli zagrać w porządne singleplayer'owe gry zamiast pierdyliarda gierek indie typu shower with your dad.

Pogódźcie się z tym że

Microsoft za panowania króla Spencera osiągnął więcej niż Sony przez całą poprzednią generację

#XBOSS :xboss:

Opublikowano

Sony na poprzedniej generacji chociaż miało exy.

Opublikowano

Sęk w tym, że przez ten cały "ekosystem" to nawet dla pary gierek już go kupować nie warto...

bardziej wartio brnąć w PCeta z Win10 i liczyć że optymalizacja nie klęknie?>

Opublikowano

-Co roku to samo.. Po raz kolejny Forza, po raz kolejne strzelanie z blasterkow do krasnali, po raz kolejne..  :bad:  Przykro mi, raczej beka z ludzi ktorzy kupuja te kotlety co roku, zadnych innowacji...

Powiedział to typ, który co roku gra w coraz bardziej zyebanego coda. xdddddddddddddddddddddddddddd

Chyba raczej co roku w coraz bardziej dopracowanego CoD'a, wiec ogarnij sie jesli nie grales. Spedzilem mnostwo dni oddajac sie pasji dla tej serii. Trzeba przyznac, ze z roku na rok jest coraz lepiej. 

No nie ma się co oszukiwać, Xbox one to już dno totalne, warto kupić jeszcze dla paru gierek i dobrego pada, a po e3 trzeba kupić ps4K...

Wreszcie sie obudzil przynajmniej jeden, Nintendo tez jest juz od dawna martwe, powiem krotko. Zakup prawdziwego next gena- PS4, zagraj w te cudowne exy i inne super gry w 1080p a nie bez przerwy w guwnianej rozdzialce 720p XD 2016, nie no beka. 

Potwierdzam.

Opublikowano

Nie boli mnie akurat to czy jest full HD czy nie ma, nie obchodzi mnie to. Bardzie mnie boli to ruchanie w dupe od paru tygodni non stop.

Opublikowano

Ale to ty myślisz, że na konfiguracji pc 2013-2016 gra będzie chodziła gorzej niż na XO? Odpalałem Ryse i Tomb Raidera. Obie w 1080p, zawsze już lepiej.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Po niespełna 3 latach od premiery konsoli Microsoftu okazuje się, że nazwa Xbox 720 byłaby odpowiednia.

Kisne mocno XD  

To jest smutna prawda,gry na biedabox M$ coś niewyraźne ma ktoś rutinoscorbin?? 

A poważniej nadal was bawi liczenie pikseli,ja bym wolał w tym czasie zrobić cos innego. Niw wiem może pograc w gry i czerpac fun z rozgrywki albo cos ale co ja tam wiem.

Opublikowano

Po niespełna 3 latach od premiery konsoli Microsoftu okazuje się, że nazwa Xbox 720 byłaby odpowiednia.

Nie wiem może pograc w gry i czerpac fun z rozgrywki albo cos ale co ja tam wiem.

No ale powiedz mi prosze, jak czerpac fun grajac w tej rozmazanej rozdzialce na duzym TV ? Przeciez to korwa takie rozmazane, ze szkoda slow do tego z(pipi)ony framerate. 

Opublikowano

Tak zyebany jak ty czy bardziej? 

Opublikowano

Kisne mocno XD  

A poważniej nadal was bawi liczenie pikseli,ja bym wolał w tym czasie zrobić cos innego. Niw wiem może pograc w gry i czerpac fun z rozgrywki albo cos ale co ja tam wiem.

Czemupo 9 sezonach tego śmietnika wciąż ktoś przychodzi i każe nam przestać się kłócić i grać w te głupie gry? Już mnie to denerwuje powoli.  :[

Opublikowano

Tak zyebany jak ty czy bardziej? 

Bardziej od Ciebie juz nie moze byc. 

Opublikowano

Kisne mocno XD  

Czemupo 9 sezonach tego śmietnika wciąż ktoś przychodzi i każe nam przestać się kłócić i grać w te głupie gry? Już mnie to denerwuje powoli.  :[

Święta idą,tak mnie jakos złapało,kochajmy sie i kochajmy konsole tak szybko odchodza zastąpione innym kupskiem w ładnym opakowaniu. Miłosć i kuchnia niech nastanie nawet w CW. :*

Opublikowano

Ale to ty myślisz, że na konfiguracji pc 2013-2016 gra będzie chodziła gorzej niż na XO? Odpalałem Ryse i Tomb Raidera. Obie w 1080p, zawsze już lepiej.

No przeciez trzeba miec smoka za minimum 4k, by wyswietlic 720p w 30 FPS'ach ! xD
Opublikowano

No to nie widzę problemu w takim razie. Jak można za 1-2k mieć rakietkę, to nic tylko lecieć po sprzęt i grać za miesiąc w Quantum break w glorious ten ejti pi. Czekam na wasze opinie jak zagracie.

Opublikowano

? Przecież TR jest w 1080p na X1.

Opublikowano

No to nie widzę problemu w takim razie. Jak można za 1-2k mieć rakietkę, to nic tylko lecieć po sprzęt i grać za miesiąc w Quantum break w glorious ten ejti pi. Czekam na wasze opinie jak zagracie.

No za 1000 zl to mozna miec rakiete na poziomie xkorkiego - ustawienia niskie/minimalne xD

Ewentualnie mozna kupic konsole Sony  :cool:  :lapka:

Edytowane przez easye

Opublikowano

? Przecież TR jest w 1080p na X1.

Mój błąd pardon. Argument zostaje.

Ale się motasz. Używasz opytmalizacji jako argumentu na to, że nie warto brnąć w eksy z xboxa na PC, a jak nie wychodzi to wyciągasz wild card O PANIE TO GRAJ JAK NA XBOXIE NA SPRZECIE ZA 1500ZŁ XD.

A czy ja mówię o takim sprzęcie? Wyraźnie napisałem o komputerze do gierek z 2013 roku, bo siedzimy w końcu na forum ENTUZJASTÓW i komputer do gier to nie jest dla graczy z forum psiks extermis maszyna za 1,5k. Mojego dwuletniego zestawu też za 2k nie złożysz.

Proste pytanie - czy nadal uważasz że odpalenie QB na PC z roku 2013 będzie problemem każącym mi iść po xboxa żeby zagrać jak człowiek w 720p?

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Czy wy Ludzie w końcu zrozumiecie że granie na konsolach to przywilej na który gimbazy i innych Januszy/studentów po prostu nie stać dlatego grają w gry pokroju lol/dota lub heroes III bo to się da na doniczce odpalić?

Ludzi co kupią sprzęt za 5k do grania na blaszy jest o wiele mniej niż konsolowcow, dlatego jest popyt i podaż.

Pozatym, kanapa na starość jest bardziej wygodna.

Mam nadzieję że pomogłem

Opublikowano

Ja się dzisiaj zdziwiłem jak na gtx 970 Yaczes odpalił gierkę na ue4 w 4k i działała w przedziale 40-70fps. Epic to mistrzowie kodu, jak devowie ogarna ten engine to czekają nas piękne czasy

Opublikowano

Taczer nie radzi sobie z Trackmania :yao: Tak nisko upasc :kaz:

Tytuł z pewnością nie jest zasobożerny, więc mogliśmy się spodziewać podobnych osiągów graficznych, jednak, pomimo tego, że wszystkie 3 wersje chodzą w stabilnych 60 klatkach na sekundę (wersji na X1 zdarzają się drobne dropy), tak wersja na Xbox One chodzi w 900p.

Opublikowano
Tytuł z pewnością nie jest zasobożerny, więc mogliśmy się spodziewać podobnych osiągów graficznych, jednak, pomimo tego, że wszystkie 3 wersje chodzą w stabilnych 60 klatkach na sekundę (wersji na X1 zdarzają się drobne dropy), tak wersja na Xbox One chodzi w 900p.

dropy i 900p w trackmanii xdddddddddd 

beka z zielonych szmaciarzy, tylko deptać i zgniatać buciorami

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

QBshadows.gif

Te cienie, taczer to seryjnie "nowoczesny" PS3, tylko bez zachwycających exów xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.