Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 989,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Nie udzielałem się tutaj chyba jeszcze, ale z ciekawością czytam zaciekłą wymianę zdań odnośnie nowej konsoli PS4.5 / PS5 / wstaw dowolną nazwę.

Dziwi mnie, że jeszcze nikt z Was nie zwrócił uwagi na niesamowicie ważny aspekt: sprzętu, który odpali to słynne 4K. Niech zgłoszą się osoby, które w tej chwili posiadają TV umożliwiający odpalenie 4K. Ile takich osób jest tutaj? 5? 10? A teraz pomyślmy w skali takiej Polski, potem Europy/Świata (wyłączam tu z dyskusji Azję (jej bogatych przedstawicieli) z racji tego, że tam 4K jest standardem już).

No i właśnie - jaki to daje im target? W mojej ocenie jest jeszcze za mało odbiorników w domach, które taki format obsłużą. Nie widzę również entuzjazmu wymiany (co by nie mówić) stosunkowo nowych telewizorów (dla przykładu LED'ów) w FullHD. Teraz z ciekawości przejrzałem najniższe ceny TV z 4K w naszych realiach. Minimalna cena oscyluje w granicy >2000 zł (nie licząc jakiś skrajnych przypadków TV marki "no name" za 1800 zł). I co - teraz widzicie jak ludzie masowo będą swoje 2-3 letnie telewizory wymieniać, bo 4K?! Oczywiście doliczamy jeszcze cenę nowego PS4.5 i na "dzień dobry" jest to wydatek zamykający się w 4000-4500 zł. To daje około 1000 euro. Doliczmy VR i robi się niezła karuzela spierdolenia.

Jeżeli to wszystko okaże się prawdą to ja osobiście ze smutkiem wracam do PC'ta. Czas konsol umarł.

4k ma być do filmow, a gry będą upscalowane a nie natywnie więc rozpisales się trochę na marne :reggie:

Opublikowano

Będzie bundle ps4k z bravią 4000k za jedynie 9999zł, yeti już bierze kredyt tylko spłaci poprzednią bravie. 

Opublikowano

Pomyśl ile mocarnych eksów wyjdzie do tej pory. Do zliczenia na palcach całej jednej ręki. :obama: Ten Gifaro to nie jest taki dałniak jak się wydawało. Należy tylko pamiętać by nie ograć wszystkiego na raz tylko miedzy grami robić kilkumiesięczne przerwy (Ew. zbudować dom w międzyczasie).

a to tylko w exy się już gra?

Opublikowano

Nie udzielałem się tutaj chyba jeszcze, ale z ciekawością czytam zaciekłą wymianę zdań odnośnie nowej konsoli PS4.5 / PS5 / wstaw dowolną nazwę.

Dziwi mnie, że jeszcze nikt z Was nie zwrócił uwagi na niesamowicie ważny aspekt: sprzętu, który odpali to słynne 4K. Niech zgłoszą się osoby, które w tej chwili posiadają TV umożliwiający odpalenie 4K. Ile takich osób jest tutaj? 5? 10? A teraz pomyślmy w skali takiej Polski, potem Europy/Świata (wyłączam tu z dyskusji Azję (jej bogatych przedstawicieli) z racji tego, że tam 4K jest standardem już).

No i właśnie - jaki to daje im target? W mojej ocenie jest jeszcze za mało odbiorników w domach, które taki format obsłużą. Nie widzę również entuzjazmu wymiany (co by nie mówić) stosunkowo nowych telewizorów (dla przykładu LED'ów) w FullHD. Teraz z ciekawości przejrzałem najniższe ceny TV z 4K w naszych realiach. Minimalna cena oscyluje w granicy >2000 zł (nie licząc jakiś skrajnych przypadków TV marki "no name" za 1800 zł). I co - teraz widzicie jak ludzie masowo będą swoje 2-3 letnie telewizory wymieniać, bo 4K?! Oczywiście doliczamy jeszcze cenę nowego PS4.5 i na "dzień dobry" jest to wydatek zamykający się w 4000-4500 zł. To daje około 1000 euro. Doliczmy VR i robi się niezła karuzela spierdolenia.

Jeżeli to wszystko okaże się prawdą to ja osobiście ze smutkiem wracam do PC'ta. Czas konsol umarł.

4k ma być do filmow, a gry będą upscalowane a nie natywnie więc rozpisales się trochę na marne :reggie:

Z drugiej strony dobrze pamietam masowa wymiana hdtv, na 3d bo na plejstejszon 3 beda gry w 3d :yao:

Opublikowano

Sony powinno jakąś współpracę z providentem zacząć. Kredycik chwilówka na 3 lata akurat do następnego modelu i nie wiem, figurka kratosa do tego, jezu klapy by uszami klaskały.

Opublikowano

juz nawet nawet pierwsza gierka na ps4k

screen z kiedys tam:

ciMb.jpg

screen z dema:

eiMb.jpg

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Ale ten drugi screen to wersja z ps5.

Opublikowano

M$ nie musi wydawać ulepszonego ONE, już go mają w postaci PC i Win 10, możliwie, że poniekąd wiedzieli co się święci albo po prostu wpadli na ten pomysł w dobrym momencie. Oczywiście ludzi za ten fakt już zdążyli powiesić na nich psy nie powiem mnie ten news trochę za smucił. no ale trudno co poradzić, jak widać nie oni mają najgłupsze pomysły;) PS4K przebija je wszystkie, konsola nie ma jeszcze 3 lat a oni już ją remasterują, beka, oczywiście janusze się rzucą, wczoraj gościu kupił u mnie PS4 wiedząc, że SONY ma w planach PS4K powiedział a co tam kupię raz jeszcze, gratulacje dla SONY za wytresowanie swoich fanów. Niech M$ nic nie robi niech za te 2-3 lata wyda KOZAKA w końcu a póki co niech patrzą jak świat konsol płonie.

Opublikowano

Sony powinno jakąś współpracę z providentem zacząć. Kredycik chwilówka na 3 lata akurat do następnego modelu i nie wiem, figurka kratosa do tego, jezu klapy by uszami klaskały.

Nie mierz wszystkich wartością swojego portfela... jakie to jest smutne, a miała być druga Irlandia :frog:

Opublikowano

Kalifat się cieszy, że gry ze STAREGO ps4 będą upscalowane do 4k.

No ciężko żeby nie były. Gry z pegazusa odpalone na telewizorze 4k będą upscalowane do 4k.

Opublikowano

juz nawet nawet pierwsza gierka na ps4k

screen z kiedys tam:

ciMb.jpg

screen z dema:

eiMb.jpg

Wygląda gorzej niż xcx.
Opublikowano

O Panie ale bieda xD

Opublikowano

Tak sie wszyscy jarają PS4K, PS4.5 a jeszcze wyjdzie, że wszystko było Snem Hugo i ogólnie beczunia XD

Opublikowano

Cykl Forza zadebiutuje wkrótce na PC za sprawą darmowej odsłony Forza Motorsport 6: Apex, lecz w przyszłości wszystkie kolejne odsłony będą ukazywały się także na komputerach osobistych.

- Idąc w przyszłość, wszystkie nasze gry będą wydawane na Windows 10 i Xboksach - zapewnia dyrektor kreatywny Dan Greenawalt w nowym materiale wideo.

- Uniwersalna platforma Windows to świetna sprawa zarówno dla graczy, jak i dla twórców. Stanie się jeszcze potężniejszym sposobem na dostarczanie wspaniałych wrażeń na urządzeniach z systemem Windows.

W poniższym materiale wideo potwierdzono także, że Forza 6: Apex zadziała na PC w 60 klatkach na sekundę, przy wsparciu dla rozdzielczości do 4K (3840 × 2160).

Tytuł ma być zaprojektowany dla osób po raz pierwszy zapoznających się z tą serią gier wyścigowych. W trybie kariery znajdziemy imprezę „Showcase Tour”, składającą się z dwunastu imprez.

Zasiądziemy za kierownicami 63. modeli samochodów - tych z funkcją Forzavista. Do tego 20 tras w 6 lokacjach: Brands Hatch, Circuit de Spa-Francorchamps, Rio de Janeiro, Sebring International Raceway, Top Gear oraz Yas Marina.

Warto przypomnieć, że zapowiedziano już kolejną odsłonę serii. Tutaj szczegóły są dużo bardziej skąpe. Pierwsze konkrety poznamy na targach E3 w tym roku.

http://www.eurogamer.pl/articles/2016-03-31-wszystkie-przyszle-odslony-serii-forza-trafia-takze-na-pc

X-BOX ZERO EXCLUSIV. :kaz:

Opublikowano

No i dobrze, jeszcze więcej tytułów w ekosystemie, a klapki będą musieli kupowac nową wersję konsoli, żeby zagrać w nowe tytuły :dynia:

Kupisz PC i masz na lata gierki z X1 i na X1 (ówczesną konsolę).

Kupisz PS4 i musisz za 2 lata kupić PS4.5, żeby móc grać w nowe gierki xD 

Dzięki Ci Spencer za świetne podejście i szanowanie klienta :xboss:

Edytowane przez Rayos

Opublikowano

Kupisz PC

:yao:
Opublikowano

Rayos co ze bieda umysłowa, nie chce sie tego nawet komentować

Opublikowano

od kiedy grupy z Onem dzialaja pod Windows 10 ?

No nie powiem, ze troche mnie to roz(pipi)alo !

Opublikowano

Od startu Win10?

Opublikowano

Już widzę te posty ze forza jednak dobra i miód wylewa się z ekranu :pawel:

Opublikowano

ile bym oddal za taka mozliwosc w aplikacji Sony!

hav7n - po waszych zachwytach (pipi)owa 5tka w zyciu bym nie zaryzykowal by kupic 6tke. Free To Play moze zainstaluje.

(najwazniejsze ze bedzie Horizon !)

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.